![]() |
Gde je software (idu bolja il te?ka vremena)
Da li primetiste da u zadnjih mesec dana sve manje i manje linkova za download svega i svačega radi. Rapidshare, megaupload, hotdownload, filefactory pobrisa?e sve ?ivo, jo? ne?to sitno osta. Ruski sajtovi polako smanjuju "ponudu", kinezi i tajvanci takodje.
Ne?to se debelo de?ava na ove teme. Da li je to samo trenutno ili će potrajati ko zna. Da li se snabdeste za "dugu i ladnu zimu, proleće,leto...". Da li to idu bolja il te?a vremena? |
Re: Gde je software (idu bolja il te?ka vremena)
Murija.
|
Re: Gde je software (idu bolja il teška vremena)
Quote:
|
ja sam zapravo primetio da je popucalo brda softwera u ovih zadnjih par meseci, i to onih najčekanijih
|
A koja je to prava informacija?
p.s. fala za ono "sinko", podmladime u momentu. |
Sad bi mi, zagovornici slobodnog softvera, trebali da likujemo, ali cvrc. Koga ćemo sad kopirati. :D ?alu na stranu, svemirska policija radi svoj posao, ko kanda.
|
Interesantna problematika i de?avanje za rumske foruma?e. Sa jeden strane muzičari (naj?ire moguće gledano) će da se pobiju oko za?tite svojih autorskih dela ali to ?to ona dobrim delom nastado?e neautorizovanim software-om nije za razmatranje. Ovu temicu započeh iz jednog jedinog razloga ako se tvrdo nastavi sa borbom protiv softwrare piraterije mo?e se očekivati da se drastično smanji kreativna delatnost (muzička) u najskorije vreme. Nevolja će biti ?to to samo po sebi neće doneti kvalitet jer će se muzikom baviti samo oni koji imaju parica da plate sve potrebno za stvaranje. Na ovu krizu je to zavidna cifra, ali mislim da je bez obzira na negativnosti ipak potrebno to uraditi. Dakle, ?to se mene tiče, ja sam za to da se autorska delatnost po?tuje po svaku cenu, temeljno i do kraja.Biće bolno ali neki red mora da postoji. Ne mislim da sam manje "kriv" od ostalih ?to na mojim ma?inama ima vi?e od 80% legalnog software-a. Ovo priznajem jer kako se ka?e "devojka je il trudna, il nije, malo trudna, neće da mo?e".
|
Citao sam kilometarske threadove o pirateriji, autorskim pravima, ilegalnom/legalnom, itd i cini mi se da "obicni" ljudi mogu samo teorijski da pricaju u vezi toga, da postavljaju stvari gore/dole/levo/desno. Ama bas nikakva moc nije u nasim rukama, bar kad je globalno kretanje u pitanju...
Sto bi se reklo, Pandorina kutija je otvorena, a u kom pravcu ovo sve ide, ja licno nisam pametan mada imam neke ideje:).. |
Moć nije ni u čijim rukama!
Sve je to ?oriranje uz vetar, ja da vam ka?em... Razvili smo tehnologiju, doterali tr?i?te do ?umanca, a duhovni aspekt - mo?us-mućak. Vremena se menjaju, uglavnom na gore... Try before cry! |
Quote:
Sada svaki mrmot i trol okaci krakovani softwer na neki PC i "pravi muziku" !!!?? Treba da se vrate ona vremena gde su svirali i komponovali ljudi koji su to hteli da rade i da u to uloze i vreme i novac i sve sto treba... ne brinem se uopste ako postane tesko da se nadje "domaci" software! A drugo, sa ovim verzijama sad, moze da se radi jos 3-4 godine...sta tu ima sad da se skida stalno nesto novo - kad to nemoze da pomogne ako je neko glup i ne zna!?? Prosecni mrmot producent sad ima na raspolaganju 1000 puta vise tehnologije i mogucnosti nego sto je bilo dostupno pre samo 10 ili 12 godina!! A muzika koja se pravi to uopste ne pokazuje (mislm toliki napredak)/ |
Na kontam ba? najbolje DaBear...
Fora je u vraćanju na stare vrednosti, ne bi li ih uop?te imali? Puj pike, ne va?i, a? ?to ste se igrali deco, igrali ste se, sada će neke ozbiljne čike da uzmu stvar u svoje ruke, i molim vas da ih vi?e ne ometate. Evo, mo?ete da zvi?dućete, pucketate prstima... Molim lepo, i to je zvuk! Da, da... |
Quote:
Pa držiš xp (ili koji već trenutno kompatibilni sustav sa softwareom koji koristis) na kompjuteru i radiš sve kao i do sada... Ne vidim kako moze sve to zastarjeti, osim ako ne dođe do neke potpuno nove tehnologije i pristupa glazbi, ali onda će i dosadašnji hardware zastarjeti... Pa nije to svemirska ekspedicija, pa da su potrebne ne znam kakve tehnologije... I onaj software kompresor prije 15 godina i ovaj danas rade iste stvari, samo se ovaj danas mozda vise priblizio standardu 'hardwarea'... ako zastari hardware, zastarjet ce i danasnji pluginovi... Što se tiče glazbe, zamisli produkciju šezdesetih i ovu danas... ali ljudi ne slušaju danas manje tu glazbu nego tada zbog gore produkcije, nego jer nije takav trend! Da mediji napumpaju glazbu šezdesetih, svi bi slušali... Glazba sama po sebi se zasitila i to je problem industrije, a ne oprema... Da snimis hit na bilo čemu, sumnjam da ga ljudi nece slusati! Došlo je do ogromnog napretka u tehnologiji i u samoj industriji... mozda bas zato jer je dostupna svima pa su ljudi kolektivno napumpali glazbu novim idejama dok nije došlo do zasićenja. A nekada su glazbene smjerove određivali pojedini bandovi. Tako nije samo u glazbi, ali je primjetnije u glazbi nego filmu, jer film objedinjuje i zvuk i sliku i scenarij i efekte i uvijek tu moze biti nekog napretka, makar tehnološkog... Eno vidi onu Zmiju i žaba... kakva produkcija, kakav band?! Ali ljudi skidaju ko ludi, samo na mobitelima sigurno zarade vise nego drugi na prodaji cdea! :grin: |
Quote:
Ne razumijem... kakve ozbiljne čike mogu manipulirati glazbom, osim u smislu glazbene industrije i medija? Pa danas ljudi rade sa hardwareom starim desetljećima, kakav je to kompresor, eq, reverb budućnosti i što bi on trebao raditi u odnosu na dosadašnju tehnologiju? A sumnjam da će čike uzeti bilo što u svoju ruku, jer je vrijeme konzumerizma i napredne tehnologije, jeftinih dijelova i proizvodnje i čike mogu samo smanjiti cijenu i učiniti stvari još više pristupačnima... Imaju čike puno bitnijih stvari na svijetu za kontrolirati, a ne vst kompresore... Mislim da stvari poput glazbene industrije i filmske industrije gube puno više od audio industrije... i da ce tu biti borba protiv piraterije.... :D |
Jes vala, danas svako moze napraviti losu pesmu, pre su to mogli samo odabrani. A sta ce vama toliki softver, da niste presli u kolekcionare? Bolje skupljajte slicice, jeftinije je, na kraju ti ostane lep album, a mozda dobijes i nagradu. Ja evo vec dve godine koristim samo ono sto imam na kompjuteru, i jos nisam ni pola izvalio. I da, sve sto imam sam platio. To mora da je cudan koncept za ovu sredinu napacenih kvaziproletera. Treba ipak platiti pivo u kafani i sok u teretani. A i treba love za novi komp, ovaj od pre dva meseca je spor... "da imam bolji, pokazao bih svima!" A mora se i na letovanje, jebi ga, kad je kriza, bar da se proslavi.
|
Quote:
|
:ROFL: :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:
Otkotrljah se :D |
All times are GMT +1. The time now is 11:37 PM. |