Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Snimanje bubnjeva - molim pomoć i savjete (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=32687)

sira 02-02-2010 01:46 AM

Snimanje bubnjeva - molim pomoć i savjete

Eto kupili mi neke američke mikrofone, za bubanj (CAD audio)
http://img3.musiciansfriend.com/dbas...2/8/224228.jpg
komplet na ebayu pa se sad odlučujemo snimat u našoj prostoriji i gledajući slike po internetu ozvučim ja bubanj i nisam zadovoljan, slika nemam ali ću opisat otprilike položaj

Kick - CAD Kick mikrofon na 3 sata na rubu druge, šuplje opne
Kick - Shure 57 na 7 sati na rubu druge, šuplje opne
Snare - jedan odozgo, jedan odozdo na mrežicu
Tom- na 12 sati
Timpan na 3 sata
OH - Desni na nekih 30-40 cm udaljen od crasha negdje otprilike između crasha i hihata gleda negdje prema rubu Snarea
OH - Lijevi 30-40 cm iznad ride-a između crash ridea i ridea gleda negdje isto prema snareu

Ovu snimku sam ja nešto malo kompresirao i igrao se s njom, najviše me nerviraju činele koje mi zvuće nekako hladnjikavo
Inaće Činele su Zildjian mislim da je ride i hihat ZBT, crash je Z, a Crash ride je Paiste stanbul iz 60 i neke, pukao negdje u sredini snimke :banghead:
Na žalost nemam nikakvih predpojačala nego svi mikrofoni idu direkt u Layla 3G Echo karticu

Bubanj je kombinacija raznih Mislim da su Timpan i Kick Tacton, prelaz je Mapex a Snare je drveni Sonor, koji je 14*4,5 incha pa mi nekako plitko zvući. Opne su relativno nove (stare dva mjeseca) Remo Powerstroke

http://www.box.net/shared/gomfsosruk

dvuckovic 02-02-2010 04:57 AM

Re: Snimanje bubnjeva - molim pomoć i savjete

Za pocetak skini neki DVD o stimovanju bubnja, tu ti je pola problema, veci dio ostatka je do sviraca.

meka 02-02-2010 12:11 PM

Da li je samo do mene ili ovde fali visokih? Iskreno pitam jer u firmi (ovde imam nekako najvi?e vremena za net) imam stvarno očajne slu?alice, pa nekako poku?avam uporediti zvuk sa nečim ?to znam da valja.

sira 02-02-2010 12:12 PM

Nije moguće da sam dobro snimio :lol:

A bubnjara ne mogu popravit, ali zvuk bubnja ćemo se potrudit, hvala :)

Malo sam previše smanjio OH, tako da je, ima manje visokih

serbianzoro 05-02-2010 10:32 AM

Vece je pitanje sta ces dalje u mix-u,meni ovo zvuci iskoristivo,ako se dobro usnimi sve ostalo ovaj bubanj moze da se uklopi lepo,ima jedna caka,ako nemas uslova za bolje od ovoga,izvuci karakter ovog snimka i neka on bude fora,hocu reci da ga smiksas malo recimo lo-fi i da ispadne da si namerno taj fazon i hteo,vidim da je alternativa u pitanju tako da to moze da prodje.Poslusaj bubanj na saint anger-metallica,uzasan je dobos je sviran bez snare-a,ali to niko nije doveo u pitanje jer su svi shvatili da je uradjeno tako iz fazona.Nadam se da si me ukapirao.
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">

marcos 05-02-2010 01:37 PM

Quote:

Originally Posted by serbianzoro (Post 271092)
Vece je pitanje sta ces dalje u mix-u,meni ovo zvuci iskoristivo,ako se dobro usnimi sve ostalo ovaj bubanj moze da se uklopi lepo,ima jedna caka,ako nemas uslova za bolje od ovoga,izvuci karakter ovog snimka i neka on bude fora,hocu reci da ga smiksas malo recimo lo-fi i da ispadne da si namerno taj fazon i hteo,vidim da je alternativa u pitanju tako da to moze da prodje.Poslusaj bubanj na saint anger-metallica,uzasan je dobos je sviran bez snare-a,ali to niko nije doveo u pitanje jer su svi shvatili da je uradjeno tako iz fazona.Nadam se da si me ukapirao.
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">

tako je!

Danas mnogi bendovi furaju neku lo-fi spiku i ja to osobno volim. Vidi Arcade Fire, Black Keys, The Strokes....često su to bubnjevi snimani sa minimalnim brojem mikrofona. Često tako ispadne bolje nego kad pretjera? a ne pazi? na ?tim, faze itd...

sira 06-02-2010 05:17 AM

Hvala na savjetima, nemam uvjeta za puno bolje, tako da sam svjestan da treba ostalim instrumentima popuniti rupe, mislili smo za početak na ovu relativno upotrebljivu snimku nasnimit i ostalo pa vidit kako će to ispast.

Inaće radi se o ovoj pjesmi koju smo ovdje snimili "uživo" znaći bubanj s tri mic-a bass DI izlaz u karticu, a pojačala 57-com ozvučena, i vokali pjevaju na 57-ce

http://www.box.net/shared/xp30gckibi

A sad bi je tili malo čišće snimit, samo me strah da čemo dobit na čistoći a izgubit na žestini snimanja odjednom.

serbianzoro 06-02-2010 09:28 AM

To je uvek tako,sebe snimam vec godinama u studiju i live i i dalje nemam pojma zasto i kako mi vokal 3 puta bolje radi uzivo nego u studiju,mislim energicnije ne pricam o samoj preciznosti pevanja,preturih se naopako ali uvek je bolje uzivo.

dandi 06-02-2010 10:22 AM

Za dobre bubnjeve prvo treba opasan bubnjar, pa dobar set bubnjeva, pa kvalitetna prostorija, pa dobri mikrofoni, pa predpojacala, pa pa pa.... edituj i drumagoguj

Everbeatz 06-02-2010 10:37 AM

da, sve te muke i na kraju se menja sempl - to je neki standard danas8-)

Arthur 06-02-2010 05:31 PM

ja nikad ne menjam semplovima ako mi je u startu odličan bubnjar na dobrom bubnju. MA i sa 3 mikrofona da ga snimiš. Što je svakako preduslov za te Arcade fire i Strokes momente.. . od ovog ne moš to da ispadne nikako . Nek nauči da štimuje bubanj, pa onda da udara pa tek onda nek razmišlja o usnimavanju svog majstorstva.

sira 06-02-2010 06:50 PM

Sve se meni čini da ću ja na kraju da ukucavam bubanj, bit će jednostavnije :lol:

Molio bi par savjeta ili linkova za štimanje bubnja, znam nekakve osnove, nisam baš gluh da ne mogu naštimat, ali i po onome šta sam sam pronašao i naštimao i dalje bubanj relativno zvući kao kanta, blizu onog šta bi htio, a opet dovoljno daleko da ne budem zadovoljan.

ja bi to najradije naštimao kao gitaru, ali nema žica i previše ključeva :lol:

marcos 15-02-2010 11:13 PM

Quote:

Originally Posted by sira (Post 271157)
Sve se meni čini da ću ja na kraju da ukucavam bubanj, bit će jednostavnije :lol:

Molio bi par savjeta ili linkova za ?timanje bubnja, znam nekakve osnove, nisam ba? gluh da ne mogu na?timat, ali i po onome ?ta sam sam prona?ao i na?timao i dalje bubanj relativno zvući kao kanta, blizu onog ?ta bi htio, a opet dovoljno daleko da ne budem zadovoljan.

ja bi to najradije na?timao kao gitaru, ali nema ?ica i previ?e ključeva :lol:

http://home.earthlink.net/~prof.sound/index.html

vidi ovo...

?timanje bubnja je te?ko, bar meni. Na?alost, stare ko?e, deformirani shellovi, neadekvatne ko?e, nove ko?e koje su nespretno i neraspoređeno zategnute itd. su česte i onda ?timanje postane nemoguće...

sira 25-03-2010 08:10 PM

Evo malo smo štimali bubanj, štelili zvuk, zanemarite gitaru koja je direkt u miksetu tu samo da bi bubnjar zna gdje je kao i vokal koji je arlaukao bez pretjeranog pračenja tonaliteta i recite mi šta mislite o zvuku bubnja,
nisam ponio iz prostorije sve po kanalima, a imam doma samo ovaj mix, ovo je neka radna verzija štimanja ozvučavanja bubnja i dodavanja efekata, EQ i kompresora u cubaseu

http://www.box.net/shared/s7xgqy0msy

Ovdje se vide postavke mikrofona ali ne baš najbolje

http://i39.tinypic.com/34zeeq8.jpg

meka 25-03-2010 08:49 PM

Sledi apsolutno subjektivno mi?ljenje. Kontam da ba?njak malo previ?e mumla. Dobo? bi mogao ti?e, ili mo?da neki EQ da ga malo primiri?. Ja bih barem to uradio. Ostalo je poprilično dobro ispalo, rekao bih. Zatvorena činela se super čuje, obod dobo?a, ... bukvalno sve ostalo mi je odlično.

sira 25-03-2010 10:26 PM

Istina, i meni se čini isto, kick puno bolje zvuči u?ivo, moram se jo? malo poigrat s tim, rolo jeste preglasan, ali nije mi bio cilj da sve bude ujednačeno, trenutno sam u fazi "tra?enja zvuka", jo? ne počinjemo ozbiljno snimat

meka 26-03-2010 06:58 AM

OK, mo?da sam zvučao suvi?e o?tro. Ono ?to sam hteo reći je da samo te dve stvari, po mom ukusu, treba utegnuti i sve je super. U svakom slučaju, svaka čast i nastavi se igrati. :D

sira 26-03-2010 08:08 AM

Ma nisi, ja volim kad mi se iskreno ka?e, jer moram tek naučit ?ta i kako.

Bockie 26-03-2010 11:47 AM

Iskreno, bubnjar mora da nauci da svira. Ima par meseci vezbe do pocetka razmisljanja o snimanju. Ako je bas "stani - pa'ni" za demo, sedite pa nakucajte neki vst bubanj i tako dalje,pa bar pevac neka uci da peva...

Postoje razliciti pristupi snimanju bubnjeva.

-Licno mislim da je veoma vazno voditi racuna o overheadima,i njihovoj postavci. Ako ih stavljas nisko,cinele ce biti glasnije u odnosu na ostalo i u samom mix-u kasnije ce "krace trajati", dok ako su izdignutiji, cinele ce biti ujednacenije (sa manjim razlikama po db) sa ostatkom bubnja (nije ni dobro ni lose,prosto je tako...) i u samom mixu ce bubanj biti lepo roomy ako se u mix-u doda lagani limiter i cinele "duze traju"...
Sada se igraj sa pozicijama i experimentisi. Isto tako, licno volim da postavim OH-e na otprilike istoj visini,mada sam vidjao da ljudi rade sve i svasta i ovo nije pravilo,ali mi je nekako logicno jer kasnije ide u stereo...jbmlg...
Pogasi sve pa samo overima nadji najbolju poziciju, i igraj se. Tu se moze nauciti mnogo. Kasnije dodaj ostalo i obracaj paznju sta se desava,pa usput koriguj i tako...

-Uvek mi je bilo bitno da ozvucim kontru. Mada za ovakav vas mjuz,to mozda i nije presudno, za taj posao je i sm57 ok sprava.

- Dobos i ne mora od dole da se ozvuci,za ovakve stvari. Moras dosta dobro postaviti mikrofone jedan u odnosu na drugi,pa voditi racuna o faznim zajebima ako ih ima,pa zato slobodno skloni taj "od dole" i stavi ga na kontru. SM 57 je legendaran kao mic na dobosu. EQ volim da oborim na 700Hz-1Khz i za 5-6 db pa i vise,sa malim Q faktorom...

- Kick se moze ozvuciti i sa 18 mikrofona i membrana i kuraca i meni najlepse radi kada se dobar basnjak sa nervoznom nogom upari sa jednim dobrim mikrofonom. Kao sa zanama, od napred u rupu, pa napred - nazad u rupi trazis poziciju. D-112 rules!

Bubanj mora u startu da zvuci lepo! Od govana se pita ne pravi, tako da ga stimujte,podesite mic-ove,naucite da ga svirate, sve,sve pa onda tek snimanje...!

Poz'

sira 22-03-2011 03:16 PM

Evo da ne otvaram novu temu, dakle imamo novog bubnjara, novi bubanj i neke nove pjesme i naravno nove probleme.
Sad me zanima kako najpametnije snimiti na 8 kanala s kojima raspolažemo bubanj koji je "megalomanski" naime radi se o Sonoru force 3000 koji ima slijedeće dijelove:

- kick
- rolo
- 2 timpana
- 3 prelaza
- crash
- ride
- china
- fuss
- splash

Mikrofona imamo dovoljno, za overheade mogu uzet sa posla AKG 414 B-ULS.

Imamo ovaj kompletić, a i popriličan boj 57-mica, trenutno mogu i do dva Sennheisera 421 i dva 441.

Da li ići na na ozvučavanje svih elemenata pa npr prelaze i timpane grupirati preko miksete i slati na isti kanal u karticu ili ići na jednostavnije setupe, ako se ide na jednostavnije setupe, je li bolje kondenzatorske mikrofone koristiti kao klasične overheade ili ih stavljati kao "prostorne" na nižu razinu

-prostor nam je cca 30 m2 ali je obložen stiroporom jer smo morali toplinski izolirat prostoriju jer smo imali ogromnu kondenzaciju vode na zidovima.

Ako se ide na da se kondenzatorci postave u prostor bi li bilo pametno koristit ove reflection filtere kao na slici zbog stiropora?

http://www.seelectronics.com/images/RF_Pop_Up4.jpg

sira 23-03-2011 08:51 AM

Niko ni?ta??
Vidim ja raspisali se vi u sličnoj temi, ali trebaju mi specifična iskustva :D

igormink 23-03-2011 11:09 AM

Pa iz nekog mog iskustva pitanje broja mikrofona nije tehničke naravi nego što se od zvuka želi dobiti, tj. o kojoj vrsti glazbe se radi. Ja osobno preferiram bubanj ozvučen sa 3, maksimalno 4 mikrofona, ali za ovaj tip glazbe koji je meni blizak. Ako ćeš grupirati više mikrofona sa mikserom na jedan kanal, kasnije naravno nemaš mogućnost separacije, pa o tome moraš voditi računa unapred, ali nije nemoguće. Ako ćeš koristiti manje mikrofona, onda svakako kondenzatore, ali u tom slučaju ti veliku ulogu počinje imati kvaliteta sobe, a i bubanj ti u miksu neće biti skroz u "facu", ali opet ovisi što želiš. Ja nisam imao dobro iskustvo sa ozvučivanjem bas bubnja na način da mu zatjeram mikrofon unutra, nego stavim akg d12 blago nakošen unazad skoro pod gornji rub opne, jedno 10 cm od bas bubnja i taj zvuk mi je super. Treba se igrati, stvar je ukusa, ali više mikrofona dovodi do veće mogućnosti neusklađenih faza i općenito (meni bar) do većih komplikacija prilikom miksanja.

sira 23-03-2011 11:20 AM

Da odmah preduhitrim odgovore otiđite u studio, nemamo para za to, niti ambicija da uradimo "nešto" sa našom glazbom pogotovo zato jer naše pjesme ne bi zavrtila ni jedna radio stanica ni da joj platiš s obzirom na textove, želimo samo najbolje izvuć iz onoga šta imamo, dakle cilj je "jako dobri demo" ništa više ali ni manje od toga.

Glazba je recimo glasni rock, gitare nisu hi-gain, ali distorzije ima, a želja je da bubanj bude više u HC maniri tipa RATM.

Ideja mi je ako prelaze grupiram na jedan kanal poslije ih kopiram u tri različita kanala i ručno brišem pojedine udarce po kanalu tako da ih mogu panoramski micat, svjestan sam da to neću moći baš na svakom udarcu.

U biti najviše me zanima da li AKG-ove bolje koristit kao klasićne OH ili ih udaljit od bubnja pa popunjavat tu sliku sa pojedinačnim mikrofonima. Isto tako, znam da su mi ovi apsorberi poprilično pomogli pri snimanju glasa za reklame u netretiranoj sobi (Ne moram više pazit na autobuse broj 3 i 18 kad razvuću drugu brzinu ispred zgrade radija:grin:), pa me zanima ima li ko iskustva sa njima i u glazbenom svijetu

Znam da pilam, ali neću moći imati te mikrofone kod sebe dugo, nego na jedan dan (doduše više puta, ono pitaš šefa pa ti on kaže, uzmi, ali vrati navečer) pa da mogu puno experimentirat.

sira 25-03-2011 08:12 PM

Aj da ponovim ovo pitanje, zanemarite dosadašnja, jer ih u quteu "kompiliram" očigledno ga postavljam u krivo vrijeme, jer je trenutno rat na svim topicima o snimanju bubnjeva, dakle specifična pitanja, molim odgovore i razmišljanja šta bi i kako bi vi napravili :D

Quote:

Originally Posted by sira (Post 302280)
Evo da ne otvaram novu temu, dakle imamo novog bubnjara, novi bubanj i neke nove pjesme i naravno nove probleme.
Sad me zanima kako najpametnije snimiti na 8 kanala s kojima raspolažemo bubanj koji je "megalomanski" naime radi se o Sonoru force 3000 koji ima slijedeće dijelove:

- kick
- rolo
- 2 timpana
- 3 prelaza
- crash
- ride
- china
- fuss
- splash

Mikrofona imamo dovoljno, za overheade mogu uzet sa posla AKG 414 B-ULS, možda i više (da li ima smisla više)

Imamo ovaj CAD kompletić sa prvog posta, a i popriličan boj 57-mica, trenutno mogu i do dva Sennheisera 421 i dva 441.

Da li ići na na ozvučavanje svih elemenata pa npr prelaze i timpane grupirati preko miksete i slati na isti kanal u karticu ili ići na jednostavnije setupe, ako se ide na jednostavnije setupe, je li bolje kondenzatorske mikrofone koristiti kao klasične overheade ili ih stavljati kao "prostorne" na nižu razinu

-prostor nam je cca 30 m2 ali je obložen stiroporom jer smo morali toplinski izolirat prostoriju jer smo imali ogromnu kondenzaciju vode na zidovima.

Ako se ide na da se kondenzatorci postave u prostor bi li bilo pametno koristit ove reflection filtere kao na slici zbog stiropora?

http://www.seelectronics.com/images/RF_Pop_Up4.jpg

Da odmah preduhitrim odgovore otiđite u studio, nemamo para za to, niti ambicija da uradimo "nešto" sa našom glazbom pogotovo zato jer naše pjesme ne bi zavrtila ni jedna radio stanica ni da joj platiš s obzirom na textove, želimo samo najbolje izvuć iz onoga šta imamo, dakle cilj je "jako dobri demo" ništa više ali ni manje od toga.

Glazba je recimo glasni rock, gitare nisu hi-gain, ali distorzije ima, a želja je da bubanj bude više u HC maniri tipa RATM.

Ideja mi je ako prelaze grupiram na jedan kanal poslije ih kopiram u tri različita kanala i ručno brišem pojedine udarce po kanalu tako da ih mogu panoramski micat, svjestan sam da to neću moći baš na svakom udarcu.

U biti najviše me zanima da li AKG-ove bolje koristit kao klasićne OH ili ih udaljit od bubnja kao room mikrofone, pa popunjavat tu sliku sa pojedinačnim mikrofonima. Isto tako, znam da su mi ovi apsorberi poprilično pomogli pri snimanju glasa za reklame u netretiranoj sobi (Ne moram više pazit na autobuse broj 3 i 18 kad razvuću drugu brzinu ispred zgrade radija), pa me zanima ima li ko iskustva sa njima i u glazbenom svijetu

Znam da pilam, ali neću moći imati te mikrofone (414, sennheisere i reflection filtere) kod sebe dugo, nego na jedan dan (doduše više puta, ono pitaš šefa pa ti on kaže, uzmi, ali vrati navečer) pa da mogu puno experimentirat.

awacs 26-03-2011 04:40 PM

Vidi ovako:

1. Da li vam je svih tih 5 tomova zaista nu?no? Mislim... jel'da?

2. Ne znam za?to bi morao da sabira? tomove na JEDAN kanal, pa da ga secka?? Saberi ih na DVA kanala i u startu ih panuj naj?ire moguće, pa se posle igraj panoramama ta dva kanala.

3. Probaj za početak ovako (pod uslovom da recimo pristanete na 2 rack toma i jedan floor tom):

Kick - Senn 421
Snare - Shure 57 (mo?e i x2, top+bottom)
Hihat - Senn 441
Floor Tom - Senn 441
Rack Toms - Shure 57 (ili Senn 421, ako nađe? jo? jedan komad)
Overheads - AKG 414...

... pa onda menjaj ?ta ti se ne dopadne :wink:

I eto - ako u startu smiksa? tomove na dva kanala ima? taman fore da top i bottom od dobo?a snimi? na posebne kanale pa da se posle igra? njima. Ili da u startu smiksa? top i bottom na jedan kanal, a tomove snimi? na posebne. Kako god ti se učini bezbednijim za miks.

Provedi neko vreme tra?enjem mesta gde će bubanj da stoji u prostoriji i kako će? da rasporedi? overheade i to ti je to. I zanemari reflexion filtere, naravno.

Pozdrav,

Vasa

sira 27-03-2011 07:52 PM

Hvala awacs,

mislija sam 3 toma na 1 timpane na 2-gi kanal, ali sam se krivo izrazija, da zaboravija sam da se i u automtizacijskom panelu mogu igrat sa panoramom.

Za kick imam ovaj mikrofon iz CAD kompleta, ipak mislim da je kudikamo bolje rje?enje od 421-ce, bila je puno bolja od 57-ce.

Znak 27-03-2011 08:51 PM

Quote:

Originally Posted by sira (Post 302886)
Za kick imam ovaj mikrofon iz CAD kompleta, ipak mislim da je kudikamo bolje rje?enje od 421-ce, bila je puno bolja od 57-ce.

Ja koristim MD421 za kick i odličan je. Mislim da ga samo ne treba ubacivati u bubanj, već odmaći petnaestak centimetara da se dobije dubina.

awacs 27-03-2011 09:42 PM

Quote:

mislija sam 3 toma na 1 timpane na 2-gi kanal, ali sam se krivo izrazija, da zaboravija sam da se i u automtizacijskom panelu mogu igrat sa panoramom.

Zapravo, moj predlog je bio da pri snimanju uradiš STEREO submix SVIH tomova (koliko god ih bilo, 3, 5, 8, 12...). Takoreći - najviši tom drastično na jednu stranu, najniži timpan drastično na suprotnu, sve ostale rasporediš postepeno između ta dva i to snimiš kao jedan stereo par:

http://img848.imageshack.us/img848/1457/toms.gif

Onda u miksu možeš prosto da sužavaš panorame, da ih rascentriraš, svašta nešto, a bez seckanja, auto panninga i sličnih akcija. Ali opet, radi kako god misliš da će ti biti lakše.

Quote:

Za kick imam ovaj mikrofon iz CAD kompleta, ipak mislim da je kudikamo bolje rješenje od 421-ce, bila je puno bolja od 57-ce.

Jesi li probao ili "misliš"? Nisam radio sa CAD-om, a sa 421 jesam. I po mom iskustvu to je vrlo dobar mikrofon za kick. Ali naravno ne mora da bude dobar za ono što ti želiš. Što ipak ne znači da ne smeš da probaš :wink:

Sve u svemu - imaš GOMILU mikrofona na raspolaganju, ne razumem zašto prosto ne sedneš i ne SNIMAŠ u sto varijanti, pa onda sam odlučiš koja ti je najmilija? :)

Pozdrav,

Vasa

sira 28-03-2011 12:14 AM

Rekao sam već, nisu mikrofoni moji, nego su sa posla, a to znači, uzmi i vrati isti dan, pa kad budeš htio opet snimat onda opet isto.

Za sad samo "mislim" za 421, probat ću sigurno, probavao sam i sa 57-om i bila je super za attack, ali je falilo bassa, nisam tad još imao 421 pa nisam probavao, kakva su vam iskustva je li joj prekidač najbolje stavit na onaj "mutni" zvuk ili da se igram

I da imam 421 MK II to sam zaboravio napomenit, je li to radi kakvu razliku u odnosu na MK I??

Super mi je ova slika, sad odmah imam jasniju ideju kako sve to postavit, stereo submix mi uopće nije pao na pamet, još jednom hvala :D

sira 06-05-2011 05:19 PM

Evo jedan brzinski mix bubnja i bassa, preko slušalica, bez puno čačkanja, ćini mi se da je sama snimka OK i da je zapis "zdrav" ali bi volio da iskusnije uši daju neke primjedbe, sve je podložno komentaru, od bubnjara, naštimanosti bubnja do same snimke

http://www.box.net/shared/vmis2he5gb

Shot 07-05-2011 12:53 AM

Dobro zvuči! Zdravo! To je najbitnije. Jako dobro!
Malo mi je kick metalski, al njega je najlakše triggerom podebljat.

sira 07-05-2011 01:18 AM

Bubnjar je inače metalac :D
Hvala, meni je to zvučalo dobro, ali osim nas nisam nikad nikog snimao, i nemam prevelikog iskustva, ipak oprema puno znaći,

bubanj je sonor force 3000, ćinele razne (fuss i ride su istanbul, China i crash su Zildjian K, Drugi Crash je Sabian ne znam koji kao i Splash)

Ozvučivanje je izvedeno na slijedeći način

Overheadi AKG 414 B-ULS
Tom 10" i Timpan 16" su Ozvučeni GLS Audio 57-cama (Imitacija Shure 57-ce)
Tom 12" i 14" su Sennheisserima MD421 mkII
Rolo je gore CAD iz bubnjarskog kompleta (on jedini nije distorzirao, svi ostali mikrofoni su distorzirali????)
Dole je Sennheiser 441U
Noga je isto CAD iz tog kompleta

Svi dinamički mikrofoni provučeni kroz Binson PA 602 lampa?ku miksetu, nebalansirani ulazi (prerađenu da svaki kanal ima posebni izlaz) OH direktno u ECHO Laylu 3G, tomovi grupirani preko druge miksete neka jeftina Yamaha sa 6 kanala) pa u ECHO Laylu, prostor je netretiran, i obljepljen stiroporom (znam, nema akustičnu svrhu, ali imali smo problema sa kondenzacijom i toplinskom izolacijom) Par tapeta visi okolo.

All times are GMT +1. The time now is 07:16 AM.