![]() |
Hip-Hop SoftWare
Koji koristite software prilikom obrade produkcije i koji je po vama najbolji?
Meni lichno Nuendo 3 (jer sam navikao na njega), medjutim njemu slichni i iz iste kompanije Steinberg dolazi i Cubase. |
Re: Hip-Hop SoftWare
koji ti najbolje odgovara, taj je, sta god pravio sa njime
|
Quote:
|
Mislio sam da ovo bude tema o diskusiji softwarea, ali vidim da niko nije zainteresovan da sa nama podeli njegovo iskustvo.
|
Tek su se javila dvojca, polako, bice sigurno onih koji vole da diskutuju o tome.
|
Pa ta tema je prezvakana sto puta pa je ljudima dosadilo da pricaju o tome. Imas vec dosta diskusija na tu temu pa potrazi na forumu.
|
Quote:
|
hip hop software :D
ableton live 7 i 8 - aranzman adobe soudbooth ili adobe audition (ili recimo audacity)- editing, obrada i snimanje ali trenutno radim sve na mpc-u a to bi onda bio hip hop hardware :rotfl: respekt |
Lepo :) ja sam nevao samo software sa kojim obradjujem, a za pravljenje intonacija i muzike koristim Fruity Loops 9 (odlichan je!)
|
Hip Hop softver...hmm...ima...nekoliko...mislim da je najbolji jedan koji se zove " h-h-hint"...to je skraćenica od hip hop hit in no time...fino na početku biraš...old school ili new school...onda biraš ili undergruound ili commercial...onda imaš da biraš east coas, west coast, dirthy south ili fusion..i tako korak po korak ...imaš clean ili gritty....dakle, samo čekiraš te opicjie i na kraju izađe vrhunski smiksan beat...baš onako kako si htio
|
Quote:
respekt |
Hm, kakav je to program? nisam chuo za njega da bash sad "chita misli"..? kako se tachno zove taj program?
|
Quote:
btw idi chekiraj tamo promociju radova.. bachio sam album.. chekam tebe i ekipu da bacite koji komentar.. :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Eh svasta od tebe tako ja mogu da lupam gluposti, ali kontam da je ovo ozbiljan forum, a ne kao zbrka mada ko ce ga znati..
|
Quote:
izvini :D sta da ti kazhem ... dobar je nuendo i cubase isto, mislim da nema potrebe da ga menjash, eventualno malo poradish na znanju ako ga nemash dovoljno tipa tutorijali... chak vecina ljudi i radi na tim programima, koliko ja znam... e da, koliko imash godina ti? respekt |
Kada je rec o semplovanju i uopste audio editingu, ja koristim Cool Edit Pro. Navikao sam na njega i najbrze odradim ono sto treba.
Za sve ostalo Cubase/Fruity Loops. U FL okruzenju sam od verzije 3 ili 4 i tu se osecam najopustenije kad sklapam nesto. Cubase 5 je odlican za sve. Imas veliku fleksibilnost i za semplovanje, a i midi editing je sjajan. Zaista je stvar k'o sta voli i gde se covek najbolje snalazi. Princip rada je u svakom isti, samo su nijanse u pitanju. ;) |
Mogu se nadovezat novim pitanjem. Vidio i čuo mnogo diskusija oko hiphop snare-a, kompresije pa nove kompresije itd. Kako vi radite svoji snare?
|
Quote:
Glavna fora mi je paralelna kompresija, sendujem (ili samo koristim Stillwell The Rocket na kick-snare grupi), i blendujem od prilike 30% wet - 70 % dry. Slican mi je pristup i lead vokalu i bass linijama. E sad, to je moj metod, mozda i neispravan, al koga briga, ja sam zadovoljan, klijenti su zadovoljni, narocito sa tim koliko su drums "masni" i to je to... Mislim da je ta prica o kompresiji prepucana, odnosno da su je prepucali oni sto ne znaju sta da rade i misle da postoji magicno resenje na kompresoru da im losh snare ili kick sound zvuci dobro. |
fruity + nuendo uglavnom.
|
cubase 5 za recording, acid 6 za sample, sviranje i ritam sekciju
|
obicno reason u rewire sa nitendom ili PT-om. :wink:
skoro sam probao NI Maschine i preporucujem!!! |
Imam 15 godina, beatmakingom sam poceo da se bavim pre godinu dana. Smatram da nisam toliki amater za svoje godine ali bih voleo da preslusate neke moje radove da bi znao sta treba da se popravi i na koji nacin i u kom programu da nastavim dalje. Radim u FL Studiu 9. Na ovom linku su nekih 10-ak instrumentala. Ko stigne tj. ko ?eli nek' preslu?a sve.
Pozz http://soundcloud.com/krlebeatz848 |
All times are GMT +1. The time now is 10:06 PM. |