Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Pitanje Cubase edit copy (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=32311)

Nemania 11-01-2010 04:27 PM

Pitanje Cubase edit copy

Imam problem prilikom rada u Cubase-u. O cemu se radi: npr. Imam jednu snimljenu audio traku (glas), i sad nju iskopiram jos jednom u daljem toku...Onda onu prvu traku editujem (npr. na kraju stavim fade out,pitch ili volume i sl.) ali sve to mi se prenese i na kopiju, a to ne zelim! U cemu je problem? Sta da uradim da se to ne desi...znaci ako imam jednu traku (jedan muzicki segment - neka to bude npr. refren) koju iskopiram bilo u istu ili novo-otvorenu audio traku....kasnije, kada editujem onu prvu to se prenosi i na onu iskopiranu...probao sam da je rename-ujem...ali nije to u pitanju...:confused:

Bockie 11-01-2010 04:45 PM

Re: Pitanje Cubase edit copy

Mozda su obe selektovane?!
To je po defaultu, kad je vise traka u selektu,sve ih fade-ujes ili skratis ili pomeras...bez obzira na ime i poziciju...
Meni se nekad desi da mi ostane selektovano nesto sto mi nije u ekranu, pa radim kraj i pojebem pocetak projekta i tako...

Prvo klikni (1 put) samo na jednu traku ili parce trake,da vidis da je on sam uokviren,pa onda radi...

To mi pada sad na pamet, mozda ima nesto negde u settings, ali to bas treba da hoces da bi tako bilo...nije po defaultu...

Poz'

alfom 11-01-2010 04:47 PM

Kada uključi? akciju, potvrdi da hoće? da ti snimi New Version!

Nemania 12-01-2010 01:43 PM

Nije to u pitanju....Meni se konkretno to desava u Cubase 5...Kada snimam audio traku i kada hocu glas da ispravim (u novoj funkciji cubase-a) pitch corection ili tko nesto - ono sto lici na "melodine" :), znaci nije VST plug, vec nova mogucnost cubase-a 5...i kazem ispravim taj deo trake...i do mi se desi i u onom prethodnom koji sam vec kopirao....sto ne zelim...pa onda moram prvo da exportujem traku pre nego sto je kopiram, pa da je ucitam kasnije kao novu...sto je komplikovano i mnogo bi lakse bilo da ne mora to da se radi na ovakav nacin...Znaci nije u pitanju ni select, niti new version..

kejkz 12-01-2010 02:27 PM

Quote:

Originally Posted by Nemania (Post 269050)
Nije to u pitanju....Meni se konkretno to desava u Cubase 5...Kada snimam audio traku i kada hocu glas da ispravim (u novoj funkciji cubase-a) pitch corection ili tko nesto - ono sto lici na "melodine" :), znaci nije VST plug, vec nova mogucnost cubase-a 5...i kazem ispravim taj deo trake...i do mi se desi i u onom prethodnom koji sam vec kopirao....sto ne zelim...pa onda moram prvo da exportujem traku pre nego sto je kopiram, pa da je ucitam kasnije kao novu...sto je komplikovano i mnogo bi lakse bilo da ne mora to da se radi na ovakav nacin...Znaci nije u pitanju ni select, niti new version..

Mozda zato sto Cubase tu operaciju ne radi u realnom vremenu, nego direktno na fajlu. Ovo samo nagadjam, nisam probao novi cubase, neka me neko ispravi ako nisam u pravu.

alfom 12-01-2010 02:56 PM

5 Attachment(s)
Evo ja probao obe varijante : i function pitch shift i plagin. Sve ?ljaka kako treba - nema promjena na kopijama.

alfom 12-01-2010 02:57 PM

3 Attachment(s)
Nastavak :

Bockie 12-01-2010 04:45 PM

Quote:

Originally Posted by kejkz (Post 269053)
Mozda zato sto Cubase tu operaciju ne radi u realnom vremenu, nego direktno na fajlu. Ovo samo nagadjam, nisam probao novi cubase, neka me neko ispravi ako nisam u pravu.

Da, skroz moguce da drnda sam fajl...

OFF 12-01-2010 04:47 PM

zavisi kako kopiras fajl. Da li pravis ghost ili normal copy. Probaj CTRL+R (ili bese ctrl+k,?) i vidi sa shtikliranim i neshtikliranim poljem sta se desava

darkstar 12-01-2010 05:00 PM

pozdrav,

Ta funkcija se zove "GHOST COPY" , medjutim, nesto se ne secam da je cubase radio ghost copy podefaultu vec od verzije sx...ghost kopija je kopija originala u kojoj se sve desava sto i u originalnom fajlu u smislu editinga.Logic to ima po defaultu.

Anyway, probaj shortcut ctrl + d, to bi trebalo da duplira fajl odmah iza, i ne bi smelo da bude problem.Znaci, klik na track, ctrl+d, proveri da nisu selektovana oba, i vozi !

POzdrav

Eomsy 12-01-2010 07:36 PM

Ili probaj kada iskopira? traku, da napravi? "bounce" kopirane trake ... Tako bi CB trebao prepoznati taj "bounce" file kao zaseban, te bi editiranje trebalo biti samo izvr?eno na tom file-u ...:wink:

Nemania 12-01-2010 09:30 PM

Kako se to radi?

Eomsy 13-01-2010 10:05 AM

Quote:

Originally Posted by Nemania (Post 269088)
Kako se to radi?

Označi? kopirani file, Shift + desni klik - bounce file ... pitat će te da li hoće? da "replace file", ka?e? da i to ti je to ..8-) Ima? drugi file koji nije vezan za originalni ...

Probaj, pa javi, Pozz ...

Nemania 14-01-2010 03:03 PM

E probao osam ovo sa "bounce" i radi!!! :rotfl:
Hvala svima!

Eomsy 14-01-2010 03:43 PM

Quote:

Originally Posted by Nemania (Post 269173)
E probao osam ovo sa "bounce" i radi!!! :rotfl:
Hvala svima!

Glavno je da ti mo?emo pomoći :D ... svima nama katkad ona zatreba ... Pozz.

idvi 21-01-2010 11:57 AM

..ili Ctrl+D desni click na kopirani file Edit>Convert to real copy
i drndaš po njima svaki je zaseban...ako sam shvatio problem..:wink:
...jer kod Bounce ti stvara novi audio s drugim imenom napr audio1 a kod Convert t samo pretvori file da bude zaseban te time i ima ime napr ako je oriđiđi file 3(2) on je oznaćen 3(3) za lakše snalaženje a i ne trebaš pisati sam

ganemeddo 29-01-2010 09:39 PM

Nemanja kade ti otvori prozor clikni na new version i odradice ti samo to sto si hteo

All times are GMT +1. The time now is 03:10 PM.