![]() |
Antress vs UAD
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/CAQnG_Q1XpA&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/CAQnG_Q1XpA&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/aJqBV4TMINI&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/aJqBV4TMINI&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object> <object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/3LlgUtncaqw&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/3LlgUtncaqw&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object> |
Re: Antress vs UAD
Boga mi zeznuto :)
Antress je bio napljuvan kako je losh, a po ovim testovima ne zvuci bas blizu ovih UAD-ovih plaginova, ali zvuci veeoooma blizu, pitanje je ukusa sta ce vam se vise svideti...:) |
Ma plugovi su skroz dobri, ali opet UAD ima velikih prednosti, prva je DSP :) .. Drugo, ipak se cuje razlika izmedju UADa i Antressa :)
|
Placebo...
|
Moguce da je placebo...
Ali onaj Antress VPME kompresor stvarno ima nesto u sebi sto dobro zvuci recimo... |
Imam Antress na kompjuteru i zadnje vrijeme se dosta igram s njima... i pitam se koliko je UAD bolji kad ko?ta toliko, a ovi su besplatni? Da li ih ljudi pljuju samo zato ?to su d?abe... ba? me zanima da su pokrnuti UAD-ovim DSP-om i da na njima pi?e UAD ?to bi ljudi govorili...:D
|
Ja UAD-a nemam na svom racunaru a antress imam npr :) .. Ali, imao sam puno puta prilike raditi na UADu i za mene je to jednostavno to :) .. Pa bar ovde ljudi vole besplatne stvari :D
|
Quote:
|
Pod 1. Mozete do prekosutra ovako. Ja predlazem blind test pa da vidimo jednom za svagda sta je bolje i ko ima kakve ushi. Ishod znam i pre tih testova. A takav test je potreban ovde na forumu, da ljudi malo "odrastu"...
Pod 2. UAD su ljudi kupili i naravno da se nece priznati kako ovi free plugovi rade isto ili u maaaaalim razlikama od spomenute dsp karte. To je jasno kao dan. :wink: EDIT: i nije to greh naravno. Moze placebo biti toliko jak da izvuche najbolje iz choveka. |
Nadje se dobrih free kompresora i eq, npr Stillwell Rocket, SPL Free Ranger .
|
@silicon
he he he....zar nema i nekih drugih sprava koje su ljudi kupili i za neke neće da priznaju da rade isto ili sa maaaalim razlikama :D:D:D:wink: |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Slusao sam juce kako radi Duende na pravim, skupim monitorima. Taj eq sa sa Duende je fenomenalan. Nisam imao prilike da cujem x reverb. Ali samo eq je dovoljan da bi kupio tu spravu. Isto tako sam poredio kako radi "nas" berindzer u odnosu na MCI JH 500, sigurno bi ti se Berindzer vise svideo, a i jeftiniji je 10 puta. Nema ni neke razlike izmedju Neumana i SM 57. Al' ja opet nekako bi pre radio sa ovim prvim. Sve je stvar ukusa i psihologije. Ako dovoljno jako verujes da je to isto, mozda ce i biti isto, al; za tebe. :wink: |
Quote:
|
Quote:
|
Sve više mislim da je ova audio produkcija toliko napredovala da je to nezdravo :) Pričamo o nekim detaljima i nekim tripovima...danas bre skoro sve zvuči odlično, a mi ne znamo šte ćemo sami od sebe pa ludujemo ovuda :) Stvarno mi se nekad tako čini! :) Možemo na kućnim kompjuterima da radimo što nekad nije moglo u najskupljim studijima na planeti...i sad sve nešto tražima dlaku u jajetu ili jaje u dlaci...
|
Quote:
Quote:
Quote:
Bolje je slusati muziku na dobrim uredjajima, nego na slusalicama od 50 din. Ali nevredi raspravljati o ukusima. Ja sam i rekao da nas Berindzer bolje radi od MCI, uporedjivali smo. I da nema neke razlike izmedju Neumana i mikrofona od 50 evra. Ali se meni ipak vise svidja MCI + Neuman. Quote:
|
Quote:
Sa ovim se potpuno slazem :).. Ja sam za jedan veliki test, ako se slazete ... Tipa da napravimo jedan thread u kom cemo uporediti sve raspolozive comp, eq, reverbe... I da fajlove kacimo na server rumskog , kako bi stalno bili dostupni, ako se slazu modovi :) .. Takodje, mozemo i da se poigramo sa amp simulacijama i jos nekim stvarcicama, smatram da bi to bila svojevrsna skola za nas mladje :))) |
Naravno, ovde mislim samo na VST, DSP ili native, nije bitno :)
|
Quote:
t racks mi radi bolje od uada. fairchild pogotovo. ALI i jedno ogromno ALI.. t racks ubija procesor, i nije potreban za sve.. dosta stvari u miksu reshim sa par sekundi tvikovanja sonnoxovog kompresora. jer opet se vracamo na staru temu. izvor je najbitniji.. nema shta nisam stavljao na bass (blade tetrastandard od 550 eura i squier j standard) i jednostavno nije radilo.. ne vredi ni da pochnem da pricham shta sam radio.. dok lepo nisam sebi uzeo musicman stingray5 (nekih 1800 eura) kog prvo sviram sa lakocom, drugo suv di signal ne dovoljno dobro. na njega stavim pulteca i fairchilda (uadove) i zavrshim posao. a uada sam uzeo iz potpuno drugih razloga.. i ovde mi na trenutke antares zazvuchi hmm.. drugachije? ali nije tolika razlika da bih sad samo njih koristio.. jan reche da su se dosta priblizili uadu. ne treba to tako gledati, to je modeling po spravama koji su studijski standard (slobodno mogu reci i studijska perverzija) kojima se mozda uad nije dovoljno priblizio. kada imash dobar tiganj, palachinke ce ti biti dobre uvek nije bitno da li je centropromov zejtin ili neki drugi.. ako imash dobar izvorni snimak, finalni produkt ce biti uvek dobar, nebitno da li su ursovi, uadovi ili antaresovi plugovi.. ja bar tako vidim stvari.. poz |
Quote:
|
Quote:
Slazem se, ja samo ocu da kazem da sad ima brda i free vst-ova kojima moze da se zavrsi posao |
Meni ovi Antress-ovi prave neki problem sa Nuendom 3.
Kad ih ukljucim posle izvesnog vremena Nuendo blokira i mora da se resetuje a samim tim i projekat se gubi ako nije sacuvan pre toga! Da li se ovaj problem jos nekom javlja ili je to samo kod mene na masini? |
Quote:
Nema sta da priznajem ili ne, da je tako kao sto mislis, ja bih prodao UAD i radio sa "besplatnim" efektima, bar UAD nije tesko prodati. Imam cak i jedno mesto viska na nalogu, koje bi mogao prodati, a necu, mozda ce mi trebati. Jedino sto sam pogresio je to sto UAD nisam uzeo cim sam poceo raditi. Mogu ti reci i da TC, koji je dosta skuplji, sudeci po onome sto sam slusao kod prijatelja, isto vredi svaku paru. A Duende ima sigurno najbolji eq, i isplati se kupiti samo zbog eq. R verb mise ne svidje, ali cuo sam samo par semplova sa bubnja, nisam imao prilike da isprobam, a vrlo rado bih probao.:) |
All times are GMT +1. The time now is 04:11 AM. |