![]() |
cubase 5..... BAIOS??? wtf
evo vec drugi c5 koji instaliram i pri startovanju prijavljuje kao error... kada treba da ucita taj BAIOS - BUM!!! izbaci kao nece nesto error bla bla... ja continue, on ga startuje al nema zvuka!!!!!!!! :banghead:
o cemu se radi??? |
Re: cubase 5..... BAIOS??? wtf
Jel imas Creamware karticu mozda?
Ako imas, onda moras stavit update asio drivera s njihovih stranica... Ako nisi taj, onda ne znam... |
ma jok.... instalirano sa svim patchevima i sve zivo i nece.... ne cuje se zvuk!!!
btw ovo sam instalirao na obicnom kompu nikakva posebna zvucna.... |
Je l' mozes da ispises kompletnu gresku koju prijavljuje ?
@Shot Je l' postoji neki problem sa Creamware karticama i C5 ? |
Ugasi floppy u device menageru, meni je to pomoglo. Isti je problem bio.
Pozdrav:wink: |
Quote:
Ako je driver od Scope 4.5 ili nizi, onda Cubase 5, Cubase 4 i Nuendo 4 rade samo na samplerate-u od 44khz. Ako prebacis na 48khz se sruse, i to upravo na tom koraku inicijaliziranja BAIOSa. Rjesenje je da se s Creamware web-a skine patch koji se zove Nuendo 4.1 ASIO patch ili tako nekako. S njim sve onda radi bez problema. Scope 5 s tim nema problema. |
Quote:
kliknem continue... onda mi izbaci opet: there is no disk in the drive. Please insert a disk bla bla bla.... i opet idem cintinue i on udje u cubase, al nema zvuka...:confused: |
Sto rece zeleni, iskljuci floppy u device manageru. Ako ne uspe to, probaj da disableujes CD-ROM i neki virtual drive ako imas, makar prilikom prvog ukljucivanja.
|
Ako nemas floppy a imas neki multicard reader, disejblaj ga. Meni je pomoglo ;)
|
Quote:
Click Start, then Run and type regedit. Click OK. Navigate to HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Windows\ and change the value of the ErrorMode key to 2 |
i kod mene isto samo sto je Cubase normalno radio posle klika na "cancel" ili "continue".Posle gasenja floppy disca se vise nije pojavljivalo.
|
Sve ti je vec receno, disable floppy ili virtuelni CD-ROM.
|
Quote:
|
E, neki dan isti problem imao i procitam negdje za disable floppy! I upalilo!
http://slikaiprilika.bandcamp.com/ |
All times are GMT +1. The time now is 01:05 PM. |