Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Pricaonica (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=87)
-   -   Nesto zaista divno ... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=31414)

darkstar 10-12-2009 03:00 AM

Nesto zaista divno ...

... i ne zaboravite ukljuciti HD on.

<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/WtNsXjk2YUM&hl=en_US&fs=1&rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/WtNsXjk2YUM&hl=en_US&fs=1&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>

LACKY 10-12-2009 03:08 AM

Re: Nesto zaista divno ...

Divno!

darkstar 10-12-2009 03:09 AM

:) izvinjavam se na duplom postu,ne znam kako sam uspeo ...

Lacky,nisi se impresionirao ? full screen ?

LACKY 10-12-2009 03:23 AM

Jesam!

darkstar 10-12-2009 03:29 AM

ja ne mogu da provalim kako i koliko je kompjuterski ....

InsaneEyes 10-12-2009 04:09 AM

ludilo! i to samo jedna ova mala planeta, jedna mala tackica a ima ih kolko oces, a onda mislimo da smo popili svu pamet :)

ja imam utisak da je kompjuterski 100%

darkstar 10-12-2009 04:15 AM

pa da ,ali pogledaj snimke,planine,nekako ne verujem da komp to moze...a opet tesko da se onako dobro moze snimiti...ne znam ni sam,nisam pametan.Pustinja mi pak izgleda kompjuterski .mislim da je kombinacija,samo u kojoj meri.

InsaneEyes 10-12-2009 04:20 AM

moze sigurno! to mi je pos'o :)

moje misljenje je da je kombinacija u meri - modeli i rasveta 100% kompjuterski generisani, a teksture kombinacija fotografije i CG-a

svejedno nije ni bitno, smisao animacije tj matematika je jasna :)

EDIT:
(ne renda jedan komp vec farma od 100-200-300 kompova)

LACKY 10-12-2009 04:20 AM

Pogledajte na Sony sajtu reklamu za HD kamere Grcka!
Isto tako na momente deluje kao da je animacija, a nije.

InsaneEyes 10-12-2009 04:30 AM

^

da! znam za to, ali ja sam dosao do zakljucka na osnovu kretanja kamere, mnoge sekvence je nemoguce kadrirati ni sa kakvim trailovima, svejedno nije ni bitno, fantazija...

DaBear 10-12-2009 08:50 AM

Quote:

Originally Posted by InsaneEyes (Post 265547)
^

da! znam za to, ali ja sam dosao do zakljucka na osnovu kretanja kamere, mnoge sekvence je nemoguce kadrirati ni sa kakvim trailovima, svejedno nije ni bitno, fantazija...

dobro dosli u svet HD televizije.
Nije nikakva animacija, samo je "nabudzeni" HD snimak...kao kad u Photoshopu nabudze sliku...tako su i uradili sa videom !!
Ovde vec ima 15-ak HD TVkanala i neki izgledaju do jaja...BBC ima "demo kanal" gde pustaju snimke sa filharmonijskim orkestrom i razne koncerte (snimane bas za TO!)..i vide se graske znoja kako cure dirigentu niz celo !!!!
nenormalno izgleda..pogotovu kad je priroda, suma i zivotinjsko carstvo u pitanju...
I sve to u 5,1 surroundu !!

samo je skupo jos uvek....pretplata je extra ?12 mesecno samo za HD opciju
(filmovi su extra ?15 mesecno) i pretplata za satelit jos ?20...oko ?50 mesecno!! Mnogo!

lesha 10-12-2009 09:46 AM

lepo.. i sve je samo priroda.
nema ovde k od kompjuterski generisanih slika.

silicon science 10-12-2009 11:13 AM

Upravo sto Dabeer kaze, uradjen je neki color saturejshn i sharpnessss i zato deluje nacrtano :wink::) Sjuper snimci

darkstar 10-12-2009 03:55 PM

ovo je odgovor coveka koji je postavio video :

The images are as real as they can be, shot by the Planet Earth team with a HD video camera mostly in South Africa, South America and Asia.I wanted to put at the same time images desert ,mountains, sea,ice ,waterfalls to make it more attractive.

Eto,sta zna seljak sta je hd kamera :)

korenjak 10-12-2009 04:04 PM

Da ovo je iz čuvenog serijala Planet Earth...početak je iz epizode Fresh Water vodopad koji se prolama u bezdan je najviši čini mi se na planeti i nalazi se u južnoj americi

Toplo preporučujem da pogledate sve epizode jer su totalno čarobne...

Imate ih na RapidSerbia sajtu ukucajte Planet Earth ne znam dal sme ovde se stavlja link ali naći ćete već

pozdrav

InsaneEyes 10-12-2009 06:18 PM

Quote:

Originally Posted by darkstar (Post 265661)

Eto,sta zna seljak sta je hd kamera :)

moguce i to :D

mogu sa BBC-ja formalno da pricaju sta hoce, ovde ima brdo kombinovanog CG-a samotakko

ovo na 6:11 npr mozda je i moguce snimiti sa par miliona dolara - tako izgleda ali zapravo nije mogutce ;) nazovite me snobom :wink:

darkstar 10-12-2009 07:13 PM

Quote:

Originally Posted by InsaneEyes (Post 265690)
moguce i to :D

mogu sa BBC-ja formalno da pricaju sta hoce, ovde ima brdo kombinovanog CG-a samotakko

ovo na 6:11 npr mozda je i moguce snimiti sa par miliona dolara - tako izgleda ali zapravo nije mogutce ;) nazovite me snobom :wink:

mislio sam na sebe , ne na tebe,da ne pomislis sta zlo :)

Ja sam i dalje u fazonu mora biti da je bas radjeno na kompu ... ima li koga iz te branse da nam olaksa muku ?

InsaneEyes 10-12-2009 07:30 PM

nista zlo nisam ni pomislio! :)

nije bitno sad dal ima strucnjaka da objasne ovaj ili onaj fishy detalj, kao npr distorziranje tekstura u pojedinim background layerima, o camera motionu da ne govorim.... etc etc...

poenta je zasto bi se neko ko hoce da napravi ovakav milionski gigalomanski projekat taktichki ogranicavao na jednu-dve tehnike postprodukcije, svako zdrav bi se odlucio za kombinovanje svega moguceg postojeceg, sto su i uradili

awacs 10-12-2009 08:20 PM

Quote:

Originally Posted by InsaneEyes (Post 265708)
poenta je zasto bi se neko ko hoce da napravi ovakav milionski gigalomanski projekat taktichki ogranicavao na jednu-dve tehnike postprodukcije, svako zdrav bi se odlucio za kombinovanje svega moguceg postojeceg, sto su i uradili

Now you're talking :D:D:D :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: I za?to ne bi bilo tako? Ljudi trigeruju ?iv bubanj i zamenjuju ga semplovima, ili lejeruju semplove preko ?ivog bubnja, sva?ta se radi u audio domenu. Za?to ne bi i u drugim domenima?

Pozdrav,

Vasa

P.S. (edit) Ovo je moj 1300-ti post. U to ime:

http://img23.imageshack.us/img23/7594/z1300k.th.jpg

lesha 10-12-2009 10:58 PM

ljudi, opet da kazem da ovde nema niceg vestackog, sve sama priroda.
ne znam kako vi to ne vidite.

silicon science 10-12-2009 11:54 PM

Bice da je do konverzije

awacs 11-12-2009 12:05 AM

Quote:

Originally Posted by lesha (Post 265723)
ljudi, opet da kazem da ovde nema niceg vestackog, sve sama priroda.
ne znam kako vi to ne vidite.

Hehe, super bi bilo da se forum pro?iri, pa da imamo i video sekciju. Onda bismo mogli do mile volje da pričamo o tome da li je video ITB ili OTB, da li je filmska emulzija bolja od elektronike i da li BBC la?e kad ka?e da sve snima HD kamerom ili ipak ponegde doda digitalni reverb... ovaj... izmaglicu... ne?to već jbmlg. Za?to mi Eric Prydz pade na pamet dok ovo pi?em :wink:

Pozdrav,

Vasa

P.S. ?ala mala, naravno - kakva priroda mo?e da postoji u 1920x1080 (progressive scan) piksela?

LACKY 11-12-2009 12:09 AM

Ih, ima da za 2 meseca postanemo veci strucnjaci za video od Lucasovih strucnjaka!

awacs 11-12-2009 12:17 AM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 265732)
Ih, ima da za 2 meseca postanemo veci strucnjaci za video od Lucasovih strucnjaka!

Ja već pripremam null-testove rendera iz Adobe Premiere i Final Cuta, pa ti vidi...

Pozdrav,

Vasa

darkstar 11-12-2009 12:57 AM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 265730)
Hehe, super bi bilo da se forum pro?iri, pa da imamo i video sekciju. Onda bismo mogli do mile volje da pričamo o tome da li je video ITB ili OTB, da li je filmska emulzija bolja od elektronike i da li BBC la?e kad ka?e da sve snima HD kamerom ili ipak ponegde doda digitalni reverb... ovaj... izmaglicu... ne?to već jbmlg. Za?to mi Eric Prydz pade na pamet dok ovo pi?em :wink:

Pozdrav,

Vasa

P.S. ?ala mala, naravno - kakva priroda mo?e da postoji u 1920x1080 (progressive scan) piksela?

ma ovo je skup outboard nema sanse da je pravljeno itb ...

slowstar 12-12-2009 02:41 AM

Ja sam toliko uzivao u spotu, hvala hvala i hvala ko je postavio, da nisma ni za trenutak razmisljao kako je doslo do toga, bas me briga, rezultat je bitan. Bas cu da pitam sina (looney) da mi nabavi full HD verziju ako moze, posto pazarim 42 ili 46 incha LCD ili LED ako onaj odozgo dopusti...
Alal vera za post!

darkstar 12-12-2009 04:34 AM

Hvala,i ja sam ostao zapanjen,morao sam podeliti sa vama...na iMacu 24 inca izgleda zaista neverovatno .

Moritz 12-12-2009 09:16 AM

Quote:

Originally Posted by InsaneEyes (Post 265708)
....
nije bitno sad dal ima strucnjaka da objasne ovaj ili onaj fishy detalj, kao npr distorziranje tekstura u pojedinim background layerima, o camera motionu da ne govorim.... etc etc...

Taj efekat distorziranja se zove ALIASING :wink:
Kada visoku rezoluciju ushtrojis na manju losijim kodekom ili lo-pass filterom i ditheringom (ako cemo o zvuku)
Sve je zivo snimljeno. CG se primeti jos lakse kada je HD

darkstar 13-03-2010 12:34 PM

drugari,

u medjuvremenu nadjem ovaj serial kod nas na dvd-ovima, sinhronizovan. Zove se planeta zemlja, ja sam ga nasao u mamutu, 300 dinara je jedan,a ima ih 4. Zaista must have, kadar kad velika bela ajkula hvata foku je neverovatan...jos ludji od svega ovoga iz klipa :)

Pa eto, ko voli nek se proseta pa kupi sebi da vidi kako su ljudi to napravili. Zaista masterpiece.

Eon 17-03-2010 06:52 PM

OVo je cisti HD snimak, malo je u postprodukciji odradjena kolor korekcija i to je to!!! nema animacija, 3d-a i drugih zezancija...!!!

niko ne pita, a mene zanima koja je stvar u pozadini??

poz najboljoj ekipi

darkstar 17-03-2010 07:08 PM

ako gledas staru verziju, muzika iza je Loreena Mckennit , nisam siguran koja stvar, dal nigh across the nesto :)

boggy 18-03-2010 01:57 AM

Quote:

Originally Posted by darkstar (Post 274371)
ako gledas staru verziju, muzika iza je Loreena Mckennit , nisam siguran koja stvar, dal nigh across the nesto :)

Night ride across the Caucasus

pozdrav

bogi

SumAnuT 18-03-2010 03:08 PM

Quote:

Night ride across the Caucasus
:jupi:

All times are GMT +1. The time now is 10:34 AM.