Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   test-motif vs hypersonic (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=30592)

balthazaar 21-11-2009 12:48 PM

test-motif vs hypersonic

Imo sam priliku na brzinu da uporedim boje sa ova dva romplera...za sad je to bilo ovlaš, ali nadam se da ću imati prilike detaljnije da uporedim boje...

ovako...odma sam primjetio da je motif ubjedljivo bolji što se tiče klavira i e-klavira...prosto su i puniji i jasniji...bolji su prosto...sa druge strane - hypersonic je ubjedljivo bolji što se tiče stringova i brasova...sličan odnos kao kod klavira - samo u ovom slučaju u korist hypersonica...što se tiče lidova - čini mi se da motif ima bolje presete, ali sami zvuk je prilično sličan...dalje...čini mi se da hypersonic ima bolje bass-ove klavinete i slične stvari...motif mi tu nije bio pretjerano ubjedljiv...isto što se tiče drum-sa...Ovu su utisci nakon kratkog upoređivanja preseta...baš me zanima šta ostali misle?

balthazaar 27-11-2009 05:47 PM

Re: test-motif vs hypersonic

Naknadno slušanje i upoređivanje mi kaže da...

... puno bolje presete ima motif...međutim, sa malo čačkanja hajper može dosta da mu se primakne, a i da ga pretekne...

Motif ima jako upotrebljive i dobre boje...međutim..prosto se uvijek čuje da je u pitanju klavijatura ako se pokuša emulirati neki realni zvuk - string sekcija ili duvači...Dok sa Hajpersonikom mogu da se urade dosta realinije sekcije - ko ima vremena da lejeruje i o jadu radi, jer sami preseti to ne nude...

U suštini...Motif je odličan sint da se ekspresno izvuče neka boja...za sviruku i tako to...Međutim, ako bi trebala da se napravi neka boja za određeni projekat u studiu - ako je motif ne bi odma ponudio u presetima - pravio bih je u Hajpersoniku...

ni jedan, ni drugi nisu neki izbor za neki duvački solo!

i jednom i drugom su gitare kaka

meni nešto oba dođu kao najbolje varijante za neke pedove i lidove

Inovative_kg 27-11-2009 05:58 PM

Je l' mogu neke mp3ice ? :)

OFF 27-11-2009 07:21 PM

Ja nisam nasao ni jedan VST rompler koji moze da parira bilo kom ozbiljnijem hardw rompleru. Imm motif par godina...... nikad nisam ukljucio hypers. pored njega, i ne verujem da cu. Eventualno mogu da prodju neki specijalizovani VSTi (RealGuit za akustare, B4 i sl...)..... ogradjujem se o VA i analog simulacije

darkstar 27-11-2009 09:48 PM

ja bolje da ne pricam nista :)

nisi ti tog motifa dobro cackao.procackaj opet :)

zmaj 28-11-2009 08:04 PM

Au... definitivno kreni sve ispocetka...

Goran B 29-11-2009 06:19 PM

Imam Motif-a već nekoliko godina i za mnoge stvari mu i dalje ne nalazim zamjenu, čak ni među novijim spravama (a probao sam i radio sa mnogo njih).
VST-ovi su dobre zamjene (pogotovo u studiju) međutim, nedostaje im interaktivnost koju posjeduju klavijature pogotovo ako si svirački nastrojen.

HeatMan 29-11-2009 11:23 PM

nisi dobro chuo balti, definitivno. brass ne moze biti tanji od hypersonicovog nikako

balthazaar 01-12-2009 10:50 PM

pa ok...ovo nije bilo neko ozbiljnije tj. detaljinije upoređivanje...motif zasigurno ima bolje presete...sad mi samo ostaje da prvojerim mogu li se u hajpersonoku napraviti slični ili bolji, jer znam za sigurno da je hajpersonik puno vi?e od onoga ?to nudi u presetima, a vjerovatno i motif...samo da se sva trojica opet nađemo u studiju :P

vidjeću da okačim neke mp3-ke...

balthazaar 04-12-2009 07:27 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 263930)
Ja nisam nasao ni jedan VST rompler koji moze da parira bilo kom ozbiljnijem hardw rompleru. Imm motif par godina...... nikad nisam ukljucio hypers. pored njega, i ne verujem da cu. Eventualno mogu da prodju neki specijalizovani VSTi (RealGuit za akustare, B4 i sl...)..... ogradjujem se o VA i analog simulacije

Pah...real guitar me je strašno razočarao...fali mu nešto...meni jedino može da prođe za neke ritam gitare...Što se tiče ove priče...u svijetu plagova ćeš ti naći puno toga što će da preveziđe mogućnosti hardverskog romplera...ali. što ti kažeš, iz specijalizovanih plagova...mene ovdje zanima 1na1... motif je jako dobar sint...ne znam koliko ću moći da mu priđem sa hajpersonikom...definitivno povlačim moje prvo zapaženje...motif je puno bolji u većini boja....al vidijeću još kad budem imao vremena šta može hajper da uradi kad se malo "dohvati"

darkstar 05-12-2009 12:32 AM

pa da,ali onda ce biti da hyperom juris presete motifa,a onda se postavlja pitanje sta motif moze kad se malo "dohvatis"...

Prilicno pointless,po mom misljenju ...
Ionako su oba specijalizovana za "sve" po malo,bilo koji sint specijalizovan za odredjenu oblast ce ih potuci do nogu u tome sto radi....

silicon science 05-12-2009 10:24 AM

Quote:

Originally Posted by balthazaar (Post 264982)
definitivno povlačim moje prvo zapa?enje...motif je puno bolji u većini boja....al vidijeću jo? kad budem imao vremena ?ta mo?e hajper da uradi kad se malo "dohvati"

Haha jel moguce.. Balti, ostario si druze :rotfl::rotfl::rotfl::):)

balthazaar 06-12-2009 06:13 PM

:D jbg...stižu godine :)

psionic 07-03-2010 08:04 PM

Najveci problem kod softvera je taj sto koliko god da se ljudi trude da urade nesto pametno nikad to nije kao u "kutiji" jer prvo proizvodjaci hardvera ljubomorno cuvaju tajne generisanja zvuka i nece ih davati nekim sitnim firmicama ili cesto i pojedincima koji prave plagove.

Drugo, ako napravi neko citavu masinu za pustanje zvukova on ce i urediti banke najbolje sto moze i sjedinice ih sa tom masinom do maximuma - npr dinamika okidanja zica na gitari konkretno na motifu - fret zvukovi i tome sl... toga obicno nema na bankama za komp (neke retke imaju a to naknadno tek treba ustelovati sa midi kontrolerom...) Na hardveru to dise zajedno i krajnji korisnik ima taj feel zivosti koji fali softveru... Kazi mi koliko midi klavijatura uopste ima npr Afrertouch ? A npr sint tipa Motif moze da na dirci ima npr produvavanje frule ako jace pritisnes dirku i tako dalje...

Primetio sam, inace, da se trudis da dokazes da je i softver jednako upotrebljiv - teoretski bi trebalo da je tako, ali iz ovih gore razloga obicno soft bude izostavljen iz jednacine...

All times are GMT +1. The time now is 03:33 PM.