Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Izgradnja studija (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=30401)

ssskansi 14-11-2009 06:45 AM

Izgradnja studija

5 Attachment(s)
Ovih pro?lih mjeseci sam se malo zaigrao sa studijem. Htio sam samo nadograditi novi wc. Na kraju sam poru?io kompletan studio. Pa od nule ispočetka. Dakle, fotke...(nisu ba? neke ali vidi se muka...)

RNT 14-11-2009 06:53 AM

Re: Izgradnja studija

A joj........

Sretno!

ssskansi 14-11-2009 07:06 AM

2 Attachment(s)
Konstrukcija plafona(hvala Mijo!)

ssskansi 14-11-2009 07:09 AM

2 Attachment(s)
Pa lijepljenje diht trake na konstrukciju prije knaufa(da ne bi bilo zvonjavine izmedju knaufa i konstrukcije pri ugodnim bas frekvencijama od 120db)

ssskansi 14-11-2009 07:11 AM

2 Attachment(s)
Razlog zbog čega se počelo-wc.Početak i kraj na fotkama.

ssskansi 14-11-2009 07:13 AM

2 Attachment(s)
Elektroivo zapeo u plafonu na prvoj fotki, na drugoj mu Chief baushtele Dominko ne da vi?e pive.

ssskansi 14-11-2009 07:15 AM

2 Attachment(s)
Zato je moj mje?anac pitbulla i rotwajlera morao dovr?iti te pive.

Uočite u ?to se jadan pas pretvorio nakon toliko pive.

ssskansi 14-11-2009 07:17 AM

2 Attachment(s)
Nema odmora...

ssskansi 14-11-2009 07:20 AM

2 Attachment(s)
Postavljanje neonske rasvjete u procijepu od dvije kosine na plafonu.

ssskansi 14-11-2009 07:22 AM

3 Attachment(s)
Parket...To je najdu?e trajalo...Za poludit. Ali zato...mmmmm...:)

ssskansi 14-11-2009 07:27 AM

3 Attachment(s)
Na prvoj fotki moduli od pulta, na druge dvije pult "u rezali?tu". Htio sam ubaciti rack komponente sa desne strane pulta, ali je preplitko dno. ?to drugo nego opali po pili...

ssskansi 14-11-2009 07:29 AM

5 Attachment(s)
Lagano pred kraj...

ssskansi 14-11-2009 07:31 AM

1 Attachment(s)
Iza pulta, na zidovima Auralex od Audiona(hvala Amile)...

ssskansi 14-11-2009 07:35 AM

Eto, dragi moji...Uskoro će mi doći fotograf koji slikava duplerice za Playboy da mi poslika studio onako, profesionalno. Zamolio sam ga da mi slika studio kao da ispred sebe ima koku za duplericu....mo?da i da napravi neku od seansi sa istima...hm...mislim, studio sad ba? lijepo izgleda...:D

Braca 14-11-2009 11:05 AM

Bravo, svaka cast, e ima nas zaludjenih, i kakav jer sound jesi li zadovoljan, daj nam jos detalja :)

Shot 14-11-2009 11:22 AM

E care!
Izvrsno to izgleda!
A mogu mislit koji je to posao koji ste potegnuli i koliko toga se tu ne moze vidjet na fotkama!
Svaka čast!
:)

ssskansi 14-11-2009 04:17 PM

Sound mi je ludilo. Najvi?e zbog PMC MB2s monitora koje sam tr?io u sklopu renovacije. Ima jo? malo reverberacije, ali to ću rije?it uskoro. ?to se frekvi tiče, čini mi se da je Mijo Gladović napravio odličan posao sa nacrtom plafona. Ba? sam neki dan dao prvi mix koji sam napravio u novoj re?iji(Imanje-Songkillers) na mastering. Ka?e Miro Vidović koji je masterirao(inače kod njega uglavnom radim mastering) da nije taknuo ni?ta od frekvencija. Cijela slika mu je ?timala. Naravno da sam osjetio nenormalno olak?anje, jer uz sve proračune, svi dobro znaju da je re?iju i slu?anje te?ko pogodit. Ima tu puno vi?e stvari od puke matematike.:shock:

Ba? danas sam napravio mix za Bastardze, slu?ao u dva auta i music shopu. Svugdje isto zvuči. Yeah!8-)

btw, Shot, naljeti na picence.

Bitch 14-11-2009 04:25 PM

MB2S :thumbsup: :thumbsup: :) lepo izgleda sve :)

nego kako zvuci taj TAC? promakla mi prilika da ga jednom cujem. Jel to nesto Amek-oliko ili ...?

pozZ

ssskansi 14-11-2009 04:40 PM

Quote:

Originally Posted by Bitch (Post 262348)
MB2S :thumbsup: :thumbsup: :) lepo izgleda sve :)

nego kako zvuci taj TAC? promakla mi prilika da ga jednom cujem. Jel to nesto Amek-oliko ili ...?

pozZ

Čuj, od TAC-a je ostala samo limarija. Maknuo sam sve inserte po kanalima, napravio se novi patchbay sa mojim setupom, stari tl072 op ampovi su zamijenjeni sa AD 275-cama, master sekcija je isto upgradirana sa novim op ampovima. Jbga, zaboravih kojim. Zna Elektroivo. Ali mislim da su neki National LNE, tako ne?to. Sve ?to znam je da mi bas vi?e ne grči snimku i separacija je kao kod poprilično skupljih pultova na kojim sam radio. Dobro, nije NEVE, ali bogami nije vi?e ni AMEK. Sad je AMEN.:rotfl:h

NLP 14-11-2009 05:30 PM

kako si rije?io akustiku ako nije tajna, kakav princip...

Shot 14-11-2009 07:44 PM

Quote:

Originally Posted by ssskansi (Post 262347)
btw, Shot, naljeti na picence.

Ma znas da hocu! Kriv sam sto se ne javljam pun k dugo! Uvijek je nesto...
Pocetkom tjedna imam neke guste termine pa kad to krajem tjedna odradim, javim se i vidimo se!

ssskansi 14-11-2009 08:01 PM

Pa, nekako mi se čini da je dosta dobroga za akustiku donio Mijo Gladović sa svojim nacrtom plafona. U pitanju su dva nivoa plafona od 6 i 12 stupnjeva. Zavr?avaju poprečno na duguljastom tunelu obrađenom sa svih strana u rockwoolu(4,60mx0.50mx0.50m)omeđenim knaufom sa diht trakama. Tako se izbjeglo gubljenje prostora za bas trapove u samoj prostoriji- bas trap je veliki dio plafona. Vrlo inteligentno rije?enje. Velika stvar je i parket od egzotičnog drva(poprilično skup) koji definitvno daje lijepu rezonanciju cijeloj sobi. Prije je bio laminat, vjerujte, razlika je čujna itekako. U tako praznoj sobi prije apsorbera(antireverb tretman) nije bilo nikakvih ringova niti fluttera. Sad sam postavio apsorbere od auralex 60x60cm(8 komada) i dosta sam zadovoljan sa re?ijom. Jo? jedino mi ostaje pozadina re?ije/predsoblje koje je spojeno u open space sa re?ijom. Po?to jo? nije gotov sav namje?taj i ?ank, jo? neću ni?ta poduzimati po pitanju ak.tretmana dok ne sjedne namje?taj koji će biti sigurno dobar apsorber(tapecirani ?ank polukru?ni i veliki kauč). Sad je ta soba poprilično prazna pa se čuje njezin lagani odjek kad mixam na jačem volumenu. I taj problem je zasad lako rije?iv-mixam na ti?e. Ionako je to preciznije. Inače zadnji krug mixa radim na glasnoći razine ?apta. Raspalim samo kad treba impresionirati ekipu. Rade PMC-ji, mamicu im...

Anyway, kad sav namje?taj sjedne, vidjet ću ?to jo? treba od apsorbera i difuzora. Mislim da će biti minimalni zahvati jer soba frekvencijski ?tima. Samo pitanje koliko ostaviti reverba. Nisam ba? za total death room. Dapače, najlak?e radim kad je u studiju za samo nijansu mrtvije od normalnog prosječnog dnevnog boravka u stanu.

NLP 14-11-2009 08:57 PM

aha okej.
?teta ?to nema vi?e detajlnih fotografija plafona:(
U biti razumijem i N-E dizajn ima "ponajvi?e" bas trapova na stropu...
Svejedno naslučivam, da to nije uop?te dovoljno.
Ma kako ka?e? vidjet če?.

Monitoring na ti?em nivoju svejedno uzbudi modalne frekvencije prostorije, malo je bolje ali... evo mo?e? ovdje malo pročitati oko toga od Thomasa Barefoota http://www.gearslutz.com/board/new-p...ot-mm35-7.html

ssskansi 15-11-2009 09:21 AM

Quote:

Originally Posted by NLP (Post 262373)
aha okej.
?teta ?to nema vi?e detajlnih fotografija plafona:(
U biti razumijem i N-E dizajn ima "ponajvi?e" bas trapova na stropu...
Svejedno naslučivam, da to nije uop?te dovoljno.
Ma kako ka?e? vidjet če?.

Monitoring na ti?em nivoju svejedno uzbudi modalne frekvencije prostorije, malo je bolje ali... evo mo?e? ovdje malo pročitati oko toga od Thomasa Barefoota http://www.gearslutz.com/board/new-p...ot-mm35-7.html

Ej, NLP, hvala na pointeru. Inače visim na gearslutzu ali ovaj thread nisam sku?io. Anyway, jasna mi je spika, ali kod mene je momentalno slučaj da soba u kojoj radim zvuči ba? kako mi pa?e- normalno da i na ti?em ta soba reagira. Međutim, radi se o tome da soba iza mene jo? zvoni i kad radim čujem taj odjek od druge sobe pri jakim volumenima. Kad radim ne?to ti?e, taj odjek jednostavno nije toliko jak da mi remeti slu?anje. Ali, ka?em, jako jednostavno rije?iv problem. Sreća da je frekventno sve u redu i da bas trap u plafonu radi stvarno kako treba. Najmanji je problem, ka?em, rije?iti suvi?ni reverb u sobi u kojoj nije re?ija.

Eomsy 15-11-2009 12:50 PM

Quote:

Originally Posted by ssskansi (Post 262322)
Eto, dragi moji...Uskoro će mi doći fotograf koji slikava duplerice za Playboy da mi poslika studio onako, profesionalno. Zamolio sam ga da mi slika studio kao da ispred sebe ima koku za duplericu....mo?da i da napravi neku od seansi sa istima...hm...mislim, studio sad ba? lijepo izgleda...:D

Nećemo ni?ta bez SISA :rotfl:. Ali i bez sisa izgeda pre-jebenica. Svaka čast!!!

Reinhardt 19-11-2009 08:44 PM

Svaka čast na urađenom poslu!

..pogotovo za upgrade pulta:)

All times are GMT +1. The time now is 03:12 PM.