![]() |
Ableton kao DAW
Koje je va?e mi?ljenje o abletonu kao squenceru za produkciju a ne samo kao program za live. Ja ga osobno koristim već du?e vrijeme ali sam se i u tom vremenu naslu?ao dosta oko toga kako Ableton ima plastičan zvuk i da nije za produkciju.
Kad sam pre?ao s frutya u ableton, prije par godina, sječam se da mi se činilo da je zvuk ultra bolji (u krajnju ruku bar glasniji), dali je vrijeme da s abletona pređem na ne?to treće? Kod abletona mi je odlično njego drag and drop sistem, imam osječaj da bi na neke jednostavne stvar za ableton tro?io puno vremena u drugim programima.. Ali opet kada sam kod kolege i kada snimamo u njegov logic, zvuk mi se čini puno bolji, dali je to do programa ili do njegove motu a moje mbox2 zvučne? Unaprijed hvala. |
Re: Ableton kao DAW
sad ce me ljudi napljuvati, ali i meni se cini da je zvuk u logicu bolji i to ne samo od abletona.
|
zadnji put kad sam imao prilike da isprobam logic 8 lepo je to zvucalo tj isprobavao sam njegove sintove i pao sam na dupe blago receno ...
|
Ima Ableton neki problem sa soundom i slazem se s leshom za Logic, mada su generalno razlike u softverima male, ali postoje i vise su vezane za promene gain-a i problematike ditheringa na out-u i na individualnim kanalima.
Vec sam pomenuo problematiku Abletonovog fadera ranije Tako da je sve u digitalnom kodu/algoritmu i manipulaciji audio signala koji trpi transformaciju - neki soft je to bolje resio, neki losije Sledeca bitna stavka je DAC koji naravno ima veliki uticaj na kvalitet output-a |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
|
Quote:
poz |
Quote:
Delay efekti su vec najbolji koje jedan DAW moze da ima, isto tako i kompresor nije za bacanje . Najveca snaga Logica je brzina kojom mozes raditi aranzmane u njemu , naravno kada se savladaju sve key commands. |
Odlicna tema... mene isto pitanje muci... da li preci na nesto drugo, i na koji DAW!!
Razmisljao sam i o Pro Tools, ako je neko poznavalac tog programa nek napravi poredjenje. |
workflow ta dva programa skoro pa da nema veze jedan sa drugim :)
IMO aranzmani se dosta brze sklapaju u Abletonzoru ako puno radis sa midijem i sintovima, ali nema vise od pola mogucnosti PT-a. ja se sa abletona za sequencing ne skidam jos od 4-ke, nista njegovom mikseru ne fali, dokazano i na ovom forumu, ali su (IMHO!!!!!!) njegovi sintovi i efekti potpuno neupotrebljivi, osim mozda pingpong delay, EQ i jos par stvarcica. od njegovih instrumentzora koristim samo Impulse koji je odlican (ako se ne koriste abletonovi drum semplovi) :) Quote:
|
Ja sam impulse davno prestao koristiti jer su semplovi li-la. Koristim drum rack jer sam si napravio neke svoje semplove tj rackove i battery...
|
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
Može netko nabrojati par tih mogučnosti koje Ableton nema a Pro Tools LE ima? |
Quote:
svakakao ableton uopste nije skroman sa mogucnostima kao sto izgleda... it's more than meets the eyes (transformers tema pichindra u pozadini) |
Quote:
Btw. meni je rend iz Abletona pegla (bukvalno)... Ali ja ga koristim za Live tako da... |
Quote:
Ako te detaljnije interesuje problematika, odes na GS i iscitas thread "The Reason Most ITB mixes don’t Sound as good as Analog mixes", u kojem Paul Frindle(dizajner Oxford pluginova i konzole, radio za SSL) i jos par njih koji poznaju problematiku digitalnih algoritama, objasnjavaju u cemu se sve nalazi problem kod arhitekture softvera i generalno procesinga digitalnog koda |
sta onda predlazes, da na kraju lanca na svakom kanalu stavim dither?
i naravno da ce imati razlike nakon obrtanja faza, drugacije je sabiranje i upsampling/downsampling unutar plugina.. |
Quote:
Treba koristiti plugs koji rade interni dither ili rade na velikoj internoj bitazi Btw, ne rade svi plugs up/downsampling, to rade uglavnom oni koji koriste neku vrstu nelinearnog procesinga, zbog distorzije, tako da interno isfiltriraju artefakte(npr UAD kompresori, na 192k) - sonalksis FreeG radi sa 64bit double precision gde "spusta" noise floor dosta nize, pa tim izbegava artefakte. URS CSP takodje, Waves sa 48bit fixed point i vecina rade interni dither, mislim na noviju generaciju.. Izgleda da su razlike u ceni, kad su u pitanju digitalni algoritmi, opravdane, mada... :) |
Quote:
Nedavno sam instalirao pro tools le koji sam dobio s zvučnom..al jo? se nisam naviknuo raditi u njemu.. |
Super... kad malo proucis, javi utiske!!!!
Doduse, ja moram da jurim za M audio, pa ako valja da se pomucim Pozz |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
verzija 8. |
Quote:
koliko sam gledao, ableton je sredjivao neke matematicke probleme u medjuvremenu - iako sam ja taj test radio i sa Waves req i URS CSP za koje znam da interno rade dither |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Ej ljudi ableton je odlican program. zvuk zavisi od kartice koju imas. nekoristim njegove instrumente. efekti su ok. sto se tice aranziranja ne moze bolji biti. neznam za ostale ali ja bi ableton ocenio cistom desetkom.
|
Ma PT je bolji...
Lesha nema poyma... :~P :rotfl: |
Quote:
http://www.youtube.com/watch?v=cLfYT6yXgEc Uzivajte!!! |
Quote:
odlicno! :rotfl: ovo je bar bilo stabilno i pouzdano... ali mi je najjace sto je na ovaj link prvi related video OVO: http://www.youtube.com/watch?v=s6uaw...1&feature=fvwp |
looool..ziveo windows :( :)
|
virusBundle2009.exe
|
I am an avid Cubase user. It really gives the pro tools i wanted. It is just plain logic. There is no reason to play the reaper bashing everything that pops into your sonar. After all, you want your performer to be the best garage band ever, the peak of all live performances. So you should have the audacity to stop with your sound forgeries, childish innuendoes and acid comments. Recycle your ideas and bring that ardour for music to your life.:D:D
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 09:15 PM. |