![]() |
Focus Saffire - nece kabl??
Pazarim Saffire i sav srecan ga raspakujem kad tamo firewire kabl sa obe strane veliki jack a ja imam laptop! ne dam se zbuniti odem u radnju i uzmem firewire (veliki-mali) za 5$ i dodjem kuci prikljucim i softver mi prikazuje da nije prikopichan! sta da radim? da li da investiram u novi kabl (koji je oko 40$) ili da idem da mijenjam karticu??? predlazu lexicon ionix u22???
kakva su vasa iskustva?? |
Re: Focus Saffire - nece kabl??
Da li si probao staviti saffire na eksterno napajanje? Koji je fw bus u pitanju na laptopu, fw400 ili fw 800? Koliko ja znam, ako jeu pitanju fw400, mali, treba ti eksterno napajanje.
|
u upustvu kazu da ako je za laptop (tj ako treba drugi kabl) onda ce trebati eksterno napajanje. sto se tice toga koji je port (FW400 il FW 800), stvarno ne znam?? :confused:
evo linka za laptop: http://www.bestbuy.ca/catalog/prodde...28&catid=25254 elem kartica svijetli kad prikopcam napajanje ali je softver ne prepoznaje...:( |
kupi univerzalni adapter, samo pazi na polaritet.
|
univerzalni firewire adapter?
|
strujni adapter
|
Verovatno ti samo zbog toga ne radi!
|
koristio sam adapter koji mi je dosao uz kartu
|
Ufff!
|
Ja imam I-Onix 22 lexov.
Ta karta svira stvarno za sve pare. Ali ima jos uvek jedan mali problem. Seronje jos uvek nisu napisale driver za 7-icu! Ja sam im slao e-mail, i rekli su mi da ce to resiti uskoro. Sta god to znacilo. |
nije valjda da ti to meni vec sugerises da vratim saffirre u prodavnicu??
|
Pa pitao si gore da li da menjas i ko ima Lexa!
A realno je i USB sto je u startu manje problema. I iskreno izmedju ove dve se nebih dvoumio, sto se da zakljuciti.:da: |
pa iskreno da ti kazem ja sam se opekao sa lexiconom uzevsi prije par godina omegu. nudio mi je lik i taj isti tvoj ali sam odlucio da uzmem saffire zbog onboard dsp-a. trebalo mi je nesto da rasteretim cpu a opet da na nesto lici. to mi je za kucne projekte pa je bolje da ima sve jebes li ga. uglavnom ako ne proradi razmisljao sam se i oko tog I-Onix 22 ali ce me zezati to sto nema drajvere za 7-cu... uglavnom sutra cu uzeti novi kabl zamijeniti i ako nece opet da radi - vratiti!
a sta onda??? :confused::confused::confused: |
Ja bi ti rado preprucio Lexa. Ali kao sto sam i naglasio za sada je problem driver.
Od ostalih stvari za te pare! Mislim driver podrska za Motu i M-Audio je odlicna. Mada M-Audio znatno losije svira od Lexa, a Motu neverujem da ima nesto za te pare. E sada sta jos ima od toga? Valda ce jos neko nesto da doda. |
All times are GMT +1. The time now is 05:55 AM. |