Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Monitoring (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=136)
-   -   Adam A7,Dynaudio BM5A... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=30232)

Milosh84 04-11-2009 08:14 AM

Adam A7,Dynaudio BM5A...

ili nesto trece u rangu do 700-800 evra.uletela neka kinta pa bih da uzmem nove monitore...

Arthur 04-11-2009 10:06 AM

Re: Adam A7,Dynaudio BM5A...

Čitaj malo po forumu (ovog upozorenja nikad dosta ljudima!!), i videćeš veoma detaljne diskusije o tom cenovnom rangu. A ono što ćeš čak i pre toga primetiti je da je prvo podpitanje od strane forumaša - za koju vrstu muzike ti treba? pa dalje, da li imaš kućni studio bez ikakve akustičke obrade (sobni uslovi) ili nešto sređivano? zatim koja ti je površina (još bolje, zapremina sobe)? Ne daje se 700-800e tek da bi nešto namontirao na sto i pustio muziku da ti svira.

Ovako, "napamet", predlažem da razmisliš o Mackie hr624. Zašto? Zato što nisu mnogo agresivni na sobu, jer nisu prevelike zapremine. I sasvim fino (čak bolje od većih 824) se snalaze sa različitim žanrovima muzike, od gitarsko-midlaških varijanti, do ultra-elektronskih udri me po subu i hajhetu. Mada svakako od njih ne možeš očekivati da imaju ravnu karakteristiku sub-bass spektra. To se ne očekuje ni od mnogo skupljih igračaka.

Milosh84 04-11-2009 11:19 AM

citao sam po forumu zato se i dvoumim konkretno izmedju ova 2 monitora,soba nije akusticki sredjena i verovatno nece biti u skorije vreme,a velika je 15 kvadrata,visina 3,25.radim elektronsku muziku,house uglavnom...

Bockie 04-11-2009 11:55 AM

Bm5a.

Arthur 04-11-2009 12:23 PM

dobar drug, house DJ, (DJ Hollywood, Gramophonedzie), je pazario čak one male genelec 8020 i potpuno se zblanuo koliko se dobro prenose njegovi mixevi iz obične sobe na velike klubove. Razmisli i o tome. Ja sam imao prilike da radim sa 8030 na TVu neke live mixove bendova, takođe u neobrađenoj režiji, i divno su se prenosili na TV.
Meni se taj BM5 nikad nije dopadao, uvek bi mi trebalo jako mnogo vremena da se naviknem na njega.

Bockie 04-11-2009 12:37 PM

Quote:

Meni se taj BM5 nikad nije dopadao, uvek bi mi trebalo jako mnogo vremena da se naviknem na njega.
?!?!?!

Eto ti sad...?

Sto? Odlicna kutija...

slowstar 04-11-2009 04:34 PM

Posle nekoliko sati na BM5 puca mi glava, strahotno zamaraju, kao uostalom i PONEKI KRK-ovi. Za Mackie ne znam, mada ih ne bije neka reputacija "Tacnog" monitora...
Tviter na A7 je verovatno najfiniji tviter od svih nabrojanih monitora, mogu da slusam satima, ali to je individualna stvar. Zamisli, ima ljudi koji vole cak i JBL? (LSR seriju, o uzasa!)

Arthur 04-11-2009 06:09 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 261526)
?!?!?!

Eto ti sad...?

Sto? Odlicna kutija...

ne znam, nemam predrasude. Jednostavno, ortak ih ima, i radili smo zajedno na mixu jedne ploče kod njega gajbi, i iako su detaljni, imaju nešto čudno u visokima što me muči, i u pravu je slowstar, stvarno umeju da umaraju. Mackiji i Geneleci me ne umaraju, sa Adamima nisam radio. I ovi Bogijevi, SuperMee su mega detaljni i ne umaraju al nisu ni blizu cenovnog ranga.

Midi 11-11-2009 12:41 AM

Dali se isplati kupovati A7 za akustično nesređenu prostoriju? Nemam monitore i htio bi kupiti neke a neznam koliko ulo?iti u njih, a imam jos druge opreme koju hoču itd.

Radim neku kombinaciju elektronike i rocka, pa uvijek si mislim, gitare ču ionako u studiju snimiti ako če biti album jednom, bass isto, elektronski beat se jo? da u studiju po?timati, akustični beat se u studiju odsvira itd. Evo da čujete da?ak muzike.

<object height="81" width="100%"> <param name="movie" value="http://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fsoundcloud.com%2Fcloud-factory%2Fthe-midi-outs-and-statue-came-in-paper-box&amp;show_comments=true&amp;auto_play=false"></param> <param name="allowscriptaccess" value="always"></param> <embed allowscriptaccess="always" height="81" src="http://player.soundcloud.com/player.swf?url=http%3A%2F%2Fsoundcloud.com%2Fcloud-factory%2Fthe-midi-outs-and-statue-came-in-paper-box&amp;show_comments=true&amp;auto_play=false" type="application/x-shockwave-flash" width="100%"></embed> </object> <span><a href="http://soundcloud.com/cloud-factory/the-midi-outs-and-statue-came-in-paper-box">The Midi Outs - And statue came in paper box</a> by <a href="http://soundcloud.com/cloud-factory">Cloud Factory</a></span>

Arthur 11-11-2009 12:49 AM

za početak početka, bolje bi ti bilo da radiš na nekom hifi sistemu koji dobro poznaješ. Tek ako počneš da osećaš da te sputava razmisli o kupovini nekih zvučnika, ali odvoji para i za osnovni tretman zidova.

Midi 11-11-2009 01:08 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 261922)
za početak početka, bolje bi ti bilo da radi? na nekom hifi sistemu koji dobro poznaje?. Tek ako počne? da oseća? da te sputava razmisli o kupovini nekih zvučnika, ali odvoji para i za osnovni tretman zidova.

produkcijom se bavim preko 5 godina. i to sam i radio do sada. imao sam hifi zvučnike a imam i zatvorene monitorske slu?alice ali me previ?e umaraju a i ne volim ih puno koristiti..

Arthur 11-11-2009 01:15 AM

pa kako ti se čini? dal ti odgovara da radi? na hifiju? ako ti se čini da ne, probaj sa adamima. Nisu lo?a investicija, ne ko?taju mnogo a pru?aju sasvim solidno zauzvrat.

Midi 11-11-2009 01:23 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 261928)
pa kako ti se čini? dal ti odgovara da radiš na hifiju? ako ti se čini da ne, probaj sa adamima. Nisu loša investicija, ne koštaju mnogo a pružaju sasvim solidno zauzvrat.

da mi odgovara ne bi tražio savjet za monitore, pogotovo jer su i sami hifi zvuchnici loši. :). dali je A7 bass relex ispred ili iza? pa 6000kn meni nije mala investicija. pogotovo ako bi za 3500kn mogao ubost Alesis M1 Active Mk2 recimo..i ostalo bi mi za drugu opremu..zato sam i pitao koliko ima koristi kupiti odlične monitore u netretirano akustičnoj prostoriji..

Arthur 11-11-2009 09:29 AM

za bass reflex potraži online odgovor, a moja procena da iako skuplji, adami predstavljaju bolju investiciju nego alesisi.

lesha 11-11-2009 09:44 AM

alesis ne moze da se poredi sa adamima

slowstar 17-11-2009 12:22 AM

Po meni, A7 je jako, jako dobar nearfield, narocito u svojoj kategoriji (cenovnoj)
Ponavljam, mene BM5 zamori, iako na prvo slusanje ima fini i zategnut zvuk, ali vec posle sat slusanja postaje tvrd, zamoran i midlast. A kao novost da vam kazem (ko ne zna) postoje monitori koji se zovu ESI EAR 08 (valjda) koji za tu lovu (oko 320 evrica par) NEVEROVATNO dobro rade,a takodje je jako dobar za tu lovu i Wharfedale Diamond 8.2 sa kojim dosta radim u poslednje vreme, koji je takodje tu blizu sa cenom.

voomighty 17-11-2009 12:35 AM

slusao sam te ESI 8" uporedo sa m-audio isto 8" (u player-u)
i iskreno bolji su od M audia, mada su meni zvucali nekako.. izvinte na izrazu tupo i mutnjikavo.....

slowstar 17-11-2009 12:43 AM

Mozda, ali mislim kada bi ih uzeo, i odneo kuci, i malo duze slusao, mozda bi imao bolje misljenje o istima...

Zeroo 17-11-2009 01:16 AM

ADAM A7 imam i za te pare neme bolje.Interesantan monitor a i njega sam imao je Yamaha hs 80.Odlican monitor za te pare,probaj da negde poslusas.
Pozdrav

Milosh84 17-11-2009 08:41 AM

Quote:

Originally Posted by Zeroo (Post 262598)
ADAM A7 imam i za te pare neme bolje.Interesantan monitor a i njega sam imao je Yamaha hs 80.Odlican monitor za te pare,probaj da negde poslusas.
Pozdrav

koju muziku radis?

Zeroo 17-11-2009 08:54 AM

Sve sto mi padne pod ruku,osim Rep muzike i slicno!

Milosh84 17-11-2009 09:05 AM

Quote:

Originally Posted by Zeroo (Post 262618)
Sve sto mi padne pod ruku,osim Rep muzike i slicno!

pitam zato sto ja radim elektronsku,gde mi je bas preko potreban,pa kako se snalazis u takvim pesmama sa dosta niskih...?

Zeroo 17-11-2009 09:07 AM

Yamaha ima vise basa od Adama A7 ali je Adam precizniji i ima vise detalja,mada kazem i Yamaha je dobar monitor za te pare,a mislim i da su jeftiniji.

shashko 17-11-2009 02:24 PM

Quote:

Originally Posted by slowstar (Post 262593)
Mozda, ali mislim kada bi ih uzeo, i odneo kuci, i malo duze slusao, mozda bi imao bolje misljenje o istima...

za koje pricas ESI ili M Audio?

shashko 17-11-2009 02:26 PM

Quote:

Originally Posted by Zeroo (Post 262620)
Yamaha ima vise basa od Adama A7 ali je Adam precizniji i ima vise detalja,mada kazem i Yamaha je dobar monitor za te pare,a mislim i da su jeftiniji.

ima ih u mitrosu. mislim da su oko 500e par

kakvi li su u udnosu na stare plave active Tannoye?

slowstar 17-11-2009 02:46 PM

Pricam o ESI 08, mislim da ih ima u radnji u Svetogorskoj, nesto se zove "Play" ili slicno.
Za te "novce" tesko da postoje bolji

shashko 17-11-2009 02:50 PM

da bash tako

www.player.rs

shashko 19-11-2009 03:00 PM

Quote:

Originally Posted by shashko (Post 262661)
ima ih u mitrosu. mislim da su oko 500e par

kakvi li su u udnosu na stare plave active Tannoye?

a, jel neko mozda moze da kaze koji su im licno bolji od ta dva para? Yamaha ili tannoy

geckonium 23-01-2010 04:20 PM

adam a7 - kucni uslovi
radio na hi-fi pre toga i od kad imam adame mene glava vishe ne boli :D

mada opet stvar ukusa... idi negde poslushaj par kutija pa odluchi shta ti najvishe odgovara... ja sam tako krenuo od behringera i otishao u artist slushao behringer, krk i adam i odlepio na adame...

Lag 23-01-2010 05:47 PM

Quote:

Originally Posted by Milosh84 (Post 262619)
pitam zato sto ja radim elektronsku,gde mi je bas preko potreban,pa kako se snalazis u takvim pesmama sa dosta niskih...?

adamima fali basa, ali imaju lep odaziv na tranzijente i precizni su i mili jako

Nemania 23-01-2010 08:25 PM

Aaaaaaaa!!!! Izludjuju me ove teme! :banghead::banghead::banghead:....al ipak moram da ih procitam...:)

Miha Blaze 24-01-2010 01:36 AM

Quote:

Originally Posted by Lag (Post 269947)
adamima fali basa, ali imaju lep odaziv na tranzijente i precizni su i mili jako

lepo saradjuju sa sobom, a i mnogim zvucnicima fali basa do nekih 5x cena koja si ti spreman da das.... naravno, negde i ne fali basa al zato mozes da smiksas da ne kazem sta....

pozdrav!

Lag 24-01-2010 02:46 AM

isto sam i ja rekao sebi kada sam ih uzimao, ali ume nedostatak basa biti problematichan, ma koliko soba smrdela, u sluchaju da radish tehno ili, bozhe pomoci, dnb/dubstep.
jednostavno mi se chesto desi da uradim trek, pustim u klubu i potpuno se iznenadim svime shto je ispod 100, a na nekim drugim monitorima u tom prajs rejndzhu lepo mogu da skontam shta se odprilike tamo deshava.
@kreator teme: mislim da, realno, nije bitno chak ni koliko monitor koshta i kakav je, koliko je bitno da ih poznajesh i da razmishljash o tome shta i kako rade dok pravish mjuz
moj omiljeni producent radi na monitorima od 300e i sabija chovek
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/X1M0otzBYxY&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/X1M0otzBYxY&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/9Zspr7KNBo0&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/9Zspr7KNBo0&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Strale 24-01-2010 05:50 PM

+1 za adame

ja sam neopisivo prezadovoljan sa adamima... (mada nisam imao 100 monitora pa da mogu da uporedim, oni su mi prvi i za sada jedini:D)... ali naravno kao sto neko rece za HOME STUDIO....

i istina da im fali malo basa ali savrsen zvuk...

tolko od mene... Pozz...

All times are GMT +1. The time now is 10:57 AM.