![]() |
Windows 7 u audio produkciji
Eto, da vidimo kakva su čija iskustva.
Pozdrav, Vasa |
Re: Windows 7 u audio produkciji
Meni ne radi hardware (M-audio 410), zato sam presao na OS X.
-1 |
navedite samo da li se radi o 32 ili 64-bitnoj verziji
|
32 bit here...
|
32 bit... Na lap top-u + mBox sve radi normalno.
|
Jo? uvek Release Candidate RC 7100. 32 bit.
Mikrofon u Mic In. Recording devices -> Microphone In Disabled. Microphone volume = 0. A zvuk iz mikrofona se i dalje čuje. :shock: Ali to je samo RC 7100, ne i finalna verzija. Ah da, kako da iz WinAmp-a svira midi? Verovali ili ne, ne svira. No default midi engine selected. Q: M$ Midi - WTF?!? :rotfl: |
64 bita, uspeo sam da naterma driver od M-Audi Audifil za Vistu da proradi. I da MOTU 424 driver radi savrseno. Driver za Lexa I-Onix 22 ne postoji.
|
I generalno evo jedan pogled na Win 7 sa uporednim testovima iz ugla dobrih poznavaoca OS-a uopsteno!
http://www.benchmark.rs/Benchmark-ed...otiv-sebe.html |
prema ovom tekstu ispada da je xp i dalje super resenje , ali mi nekako instikt govori da ce vec u sp1 za win7 da se to sredi kako treba ... mada cu u svakom slucaju preci na win7 prvom prilikom
|
Quote:
poz.... |
milance
evo nekih novosti od m-audia ima da se obradujes kao i ostali korisnici http://www.m-audio.com/index.php?do=media.new&ID=1870 |
Quote:
nego...... umro sam od smeha malopre,gledam onaj link sto je Lacky postovao,onaj test XP 64,Vista 64 i Win7 x64...i citam zakljucak na kraju...u fazonu:Win7 x 64 bi trebalo da predstavlja svojevrstan most izmedju Viste 64 i XP 64:rotfl:......toliko se prasine diglo,da je prosto bruka,a razlika u odnosu na XP fakticki nesto i nema......mozda malo vizuelno....ko to voli.... poz...... |
rme je izbacio podrsku za win 7 u septembru driverom 2.98 ..
od tada do danas izbacili su 2.99, 2.991, 2.992 i sada 2.993 .. desio se jedan problem sa jednim od ovih update-a i to odmah u petak secam se da je bio . u nedelju vece su izbacili novi update sa ispravkom .. znaci radili su i vikendom da bi to ispravili .. zaista jako su brzi i rade non stop , a tu je i njihov forum gde direktno mozes da kontaktiras sa njihovim programerima i za svaki problem izlaze u susret .. bravo za rme |
bravo za firme koje su revnosne ... to se zove customer care
|
...ali evo sta kaze Matthias Carstens jedan od rme programera,za rme drajver:
Quote:
|
Kontra primer je veliki TC electronics:(:mad:
|
Karstens je vlasnik i idejni tvorac RME-a, redak je primer inace da mozete pricati direktno sa ljudima na kojima pociva neka firma, obicno je tu samo neki customer care :)
|
RME i MOTU drze do svojih korisnika....
|
posto na sve novo prelazim odlucio sam preci i na sedmicu... imam saffire i evo sta kazu:
http://www.focusrite.com/answerbase/...le.php?id=1030 btw nuendo 3 verzija ne radi... |
Sta ce ti 3!
|
TC rekose na sajtu da drajvera za XP 64 nece uopste biti :(:mad: a za Win7 64 je kao u razvoju... mentoli... valjda ce se predomisliti...:rolleyes:8-)
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
jel probao neko iz RME tabora nešto sa win7? ja se razboleo inače sam ove nedelje planirao da dignem 7icu na RuDawu mome studijskome.
|
Quote:
|
Quote:
|
jeste, al idem u teretanu ;)
|
Dobro, al' sad ja da postavim jedno glupo pitanje, a zarad kog sam ponajpre i otvorio ovu temu:
Koje su realne prednosti Win7 (u odnosu na XP 64bit) u audio produkciji? Mislim, konzervativan sam čovek :ups: Win98 sam instalirao tek kada je iza?ao Second Edition, Millennium sam preskočio, a XP sam turio tek kada je iza?ao SP1. Vistu sam potpuno ignorisao pretpostavljajući da je očekuje ista sudbina kao Millennium. Sada se pitam - ima li razloga za ?urbu? Po?to moje dosada?nje iskustvo sa Microsoftom govori da izlazak prvog oficijelnog patcha obično koincidira sa koliko-toliko kvalitetnim i stabilnim drajverima za audio interfejse. Pozdrav, Vasa P.S. Uvek me prepadnu MS slogani poput ovog aktuelnog: Your PC, simplified. To me uvek podseti na slogan Autostoperskog vodiča kroz Galaksiju - BEZ PANIKE! :wink: |
ha, čik pogodi odakle mi nickname :da:
btw, upravo gore napisah za sada jedinu meni očiglednu prednost. Vista je bila 64bit, al je mnogo pravila sranja. Ovo ako je stabilniji i lakši sistem, a kunu se da jeste, konačno donosi prednosti veće alokacije RAM memorije, što unutar 64bitnih programa (još uvek masom nedostupnih nama) što barem olakšavanja svađe između OS- a i DAW-a |
Quote:
Quote:
Kapiram da ljudi nisu hteli da instaliraju XP64, po?to je XP kao na izdisaju, ali jo? manje kapiram za?to ?ele da po?to-poto pređu na sistem koji će verovatno tek sredinom sledećeg proleća biti koliko-toliko podr?an koliko-toliko stabilnim drajverima za koliko-toliko isplativu audio opremu... I tako dalje :) Pozdrav, Vasa |
Quote:
|
Potpuno si u pravu. Godinu celu sam cekao i igrao se se sa Vistom. E sad je izaslo ono sto treba, i radi (bar meni) sve savrseno.
|
Quote:
@Lacky: Ptičica mi javila da retko (ako uopšte) koristiš VST instrumente. Rekao bih da ti onda RAM i nije toliko bitan. Zašto je onda BAŠ TEBI Win7 miliji od XP? Pozdrav, Vasa |
Quote:
evo prvo unapredjenja u visti: http://www.thewhippinpost.co.uk/news...-musicians.htm i zatim u win7 Quote:
|
Quote:
Pozdrav, Vasa |
1 Attachment(s)
Quote:
Ima 64-bitna matematika jos svojih sijaset prednosti. Da nepricam koliko sa Core driverom sve stabilnije radi. Ja sam godinama na OSX-u (i razmazila me ta ugladjenost), a ovo sada prvi put pocinje da lici! Naravno, ko se u medjuvremenu nije igrao sa Vistom i prerelise verzijama 7-ice, u pocetku ce biti malo zbunjen. Ali ko pristojno barata XP-om nece imati vece probleme. Naravno ima i ljudi koji poprilicno lose stoje sa racunarom uopsteno. Oni ce biti malo vise zbunjeni. Ali ne treba da se sekiraju i sa XP-om su bili zbunjeni, tako da je svako na svome. |
Quote:
Quote:
P(C)ozdrav, Vasa |
da nam ne bi život bio dosadan :)
|
Quote:
|
1 Attachment(s)