![]() |
Jedemo najmanje mesa u Evropi !!???
1 Attachment(s)
:shock::shock:
Jedemo najmanje mesa u Evropi Autor: B. Krivokapić | Foto: Beta | 11.10.2009. - 00:01 Verovali ili ne, u zemlji roštilja i „jagnjećih brigada“ jede se najmanje mesa u Evropi. Prema anketi sprovedenoj u preko 97 odsto domaćinstava, svaki građanin Srbije tokom 2008. u proseku je pojeo 44 kilograma mesa i ribe, što je 7,4 odsto manje nego 2007. i skoro dvostruko manje od proseka zemalja EU koji iznosi 86 kilograma. NEMOGU DA VERUJEM!!!! CIM NISAM TU, OPADNE POTROSNJA MESA,,,,:ups: CEO CLANAK http://www.blic.rs/temadana.php?id=114937 |
Re: Jedemo najmanje mesa u Evropi !!???
Nema se para za meso.
|
A ni ono sto u Evropi zovu meso ne bih mogao da nazovem mesom... sta prosecan taj "evropljanin" jede od mesa, mi to dajemo kerovima... 8-)
|
Quote:
|
97%... Moe msljnje: ovo je LAZ...
drugo, cesto se za "meso" smatra pecenje ili rostilj... a kobasice, salame, slanina, pastete, sarme ... i ostale mesne preadjevine, proizvodi i verzije, ipak ma koliko malo, jesu mesni proizvodi... a njih ne uzimamo kao "meso" Ovo je narucena aKneta zarad nekih drugih ciljeva... mozda da se pospesi ona akcija, "strajkujem gladju za gladne..." :banghead: gluposti... moje misljnje |
to je po meni ok, ljudi ce biti manje agresivni.
ono sto je lose je sto smo 3. na svetu po broju umrlih od kardiovaskularnih bolesti posle rusije i ukrajine.. Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Sa mesom je situacija bolja, ali kada vidim one prodavce na pijaci sto prodaju meso na +35... |
Quote:
|
Quote:
:banghead: |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
evo jedne korisne stranice http://www.dadamo.com/typebase4/typeindexer.htm |
... eee odma' sam se iznervirao i dodje mi da bijem nekog :twisted::sw: :wink:... prva na listi Slanina... i za sve krvne grupe "Avoid"... mis'im... kakva je bre to ishrana bez slanine :shock::confused: ...:D
|
To sa ishranom po krvnim grupama... slusao sam skoro neke jako strucne i cenjene lekare koji kazu da je to nebulozno i da je stvar pomodarstva... :confused: Cekam samo da uvedu ishranu po horoskopskim znacima (ali ne po ovom klasicnom nego po specijalnom asirskom) i mislim da ce to biti prava stvar:banghead: ...e sad, ne znam koliko tu sta ima smisla, ali moram da priznam da sam jedva docekao, jer to opravdava moju alavost:D ja bez snicle kao da nisam jeo...:ups:
|
bogami ni ja nemam ništa sa ovim. Ove godine sam uveo da uglavnom u svakom obroku jedem meso (ne kobasice i slične akcije nego šnicle, roštilj i kuvano meso), i pored toga dosta povrća, i evo, za nekih 6 meseci nestadoh čitavih 20kg. Ne zajebavam se. I da, osećam se jako zdravo, krvna slika mi je odlična, a bogami imam i volje za svime i svačime :da:
|
:rotfl::rotfl::rotfl: Ovaj podatak verovatno nema veze sa životom!
Barem ljudi koje ja znam. Sve samo domaćini od ića i pića! :D Max i Šimpraga su poprilično upoznali kuhinju juga Srbije. Kafane koje peku pogače ispod crepulje (keramički sud koji se zatrpava u žar), služe pite od domaćih, sukanih kora, spravljaju izvanredna kako ovčija, isto tako i praseća, a Boga mi i jagnjeća pečenja :rolleyes: , a da ne pričamo o rebarcima na kajmaku, Kradjordjevim šniclama itd. :grin: Usput, ti (obrazovni) objekti su prepuni i često ne može da se nadje mesto, jer su cene smešne! Ne znam da li će te verovati, ali za 2000 dinara se dve osobe overe od klope u kafani, a u tu sumu je ukalkulisano i koje osvežavajuće alkoholno piće (recimo litar-litar)! Mi koji živimo u gradu smo uskraćeni tih jesenjih radosti, ali, kad odem kod keve u Nišku Banju, vidim kako tamo funkcionišu domaćinstva. Ko za zimu ne uštekuje kućnog ljubimca od kojih 100 kg (nešto što je do nedavno radosno trčkaralo i skičalo u nekom seoskom dvorištu) i ne napravi od njega razne makrobiotičke poslastice ( čvarvi, dimljeno meso itd.), taj se smatra neozbiljnim jebivetrom :D Znajući mentalitet Srba, sumnjam da su podaci tačni... S?obzirom na to da se radi o anketi, ne bi me čudilo da su izigravali nevinašca: -Ko ja?!?!? Ja meso i ne jedam! Ma šta vam pada na pamet! Ja sam, znate, ljubitelj zdraaaaave ishrane! Alkohol i masnoće su meni strani! Čim ustanem meditiram, potom popijem čaj, idem na trčanje i apstiniram od sexa! (dok iza ledja briše zamašćene prstiće kojima je do malo pre prebirao po rebarcima) :rotfl: Ma da.. jedu isključivo Kornflex i preradjevine Kornfleksa! E sad... šta nas briga kako su oni krstili svoje prase. -Kornflex, korni... Korni... dodi ovamo :rotfl: |
Quote:
|
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/-E6j73duH98&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/-E6j73duH98&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
|
Quote:
|
Quote:
A to za te podatke da se jede naj manje mesa u Evropi, ne znam... Mora da su uzeli neku neozbiljnu "oblast" kao uzorak.. Jer "gore kod nas" vec krenuo zimski genocid nad papkarima... Uveche, kada legnem u krevet, samo se chuju tuzni vapaji umrlih prasadi koji odjekuju kroz noc kao zvuk kuckanja trvdo kuvanog jajeta koji odzvanja u ushima gladnog choveka... |
Ne, ovo je neko skroz neozbiljno istrazivanje... :mad:
|
to se zove naruceno istrazivanje...
"meni dve vesalice, deset cevapa, po kile shopske salate i kilo 'leba! Za popiti... daj litru piva, nemoj vise, da ne izvetri. Sta za poneti? Za ovde!" |
Quote:
|
de bre u nisu kultura mesa?
|
Quote:
|
Quote:
Ozbiljne fafane su van grada! Ima nekoliko njih na periferiji koji stvarno znaju ?ta rade. Profesionalci! U Kazand?ijsko Sokače se ide kad hoće? da je*e?, a kad hoće? da jede? se be?i od tih fancy gluposti :D |
Quote:
Znaci ja spadam u 95% srba... :D Jeste,jeste,jedemo najmanje mesa,cccc... ...ded,daj da uvezemo jos mesa,ko ce? Miskovicu,ti...? Ajde,dobro... |
All times are GMT +1. The time now is 05:37 PM. |