![]() |
@DaBear:) sexy back 2006 rmx
naravno, nikad dovrsena, jer ne radim rmxe, a ni klupsku muziku uopste, kad smo vec kod toga.
rostiljajte! :grin: http://www.box.net/shared/mc0zbkqyf8 |
Re: @DaBear:) sexy back 2006 rmx
Quote:
Prvo je bilo..."pokazacu vam ja kako se radi remix"..."..mi znalci.." .."..artisticki pristup.." itd itd.. a sad .." znate..ja ne radim remikse...mislim ..znate uopste ne radim klupsku muziku...hmm.."..izvin'te ! Ovaj Remiks pokusaj je bas ono sto sam pricao! Prva polovina je ista kao original..SAMO ima drugi zujavi zvuk i bubanj preko.. - Isti tempo, isti akordi..isti feel...znaci nema razlike od originala ! Zasto bi neko uzeo sad to kad je 99% isto kao original...a onda dodje breakdown, koji nije pravilno uradjen..jeftini (preset) zvukovi...predugackooooo, dugooo, dosadno..svi su vec otisli sa dance floora u wc ili da kupe pice...i onaj sequenced sinti koji ama bas nema veze sa pesmom / fazonom / feel-om...????i posle 5 minuta se vrati opet u ISTI fazon kao sto je original..?? Lako je zalepiti par sounda preko vec (dobro) sazvakane pesme i miksa... To moze i moja baba da uradi. A najveca je fora da 90% ljudi nemogu / ne umeju da zavrse aranzman / remiks..pogube se... Imam druga ovde iz BG, koji ima desetine ideja u Logicu, sa dvadesetak kanala, ali sve je po 4 takta !!! I kad ga pitam.."daj celu pesmu.." on kaz:confused:e "ma ja to mogu...ali me mrzi..ili nemam vremena..ili sta vec..!!" |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
i da, poenta je bila da se napravi daleko agresivniji pristup od originala, sto je i postignuto. ogradio sam se u onoj temi od kompletne promene harmonija. bila je moja greska. ali imam i jednu takvu. da nakacim tu? u stvari, ovo vec ide u domen 'zanimaju me misljenja' aj, kacim jos malo i ovu drugu. bas me zanima sta ko misli. jos nesto: 'znam da nista ne znam'. totalno prihvatam ovu misao kao prikladnu. sasvim je moguce da sam STRASNO istripovao. tako da je i to u redu. zive ljudi ceo zivot u zabludi. sto pre izadjes iz iste to bolje, jel da? :D i samo jos jedna stvar: Quote:
daj, brate, cemu sve to? |
Pa meni uopste ne zvuce jeftino ti semplovi. A i cinimi se da je remix uradjen dosta mastovito :wink:
Ince onaj ko je probao raditi remix zna koliko je tesko usteliti ritam.. |
???? sta je problem ???
|
Nista, diskutujemo. :)
|
Quote:
A "usteliti ritam" ili ako si mislio tempo - UOPSTE nije tesko..(ko zna). |
Quote:
koji je lek za ovo? |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
deckonja, ni ja ne znam da kuvam, ali znam sta je dobra klopa.
|
Quote:
Pozdrav, Vasa |
da, izvini. bas cesto gresim u izrazavanju. uzas...
dakle, ja znam da rmxujem. jednostavno to ne radim. a pamet ne solim nikome, tako da me zaobidji s tim izjavama. |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
tako mator, a sujetan...
|
e jbg :)
napljujes lika da mu je glup remiks, kazes da ces nam ti objasniti kako se to radi, okacis nesto potpuno nezanimljivo po misljenju coveka koji je verovatno najkompetentniji da prica o tome (i slozio bih se sa tom kritikom), a potom ostale ucesnike koju uvidjaju da je bilo bolje da cutis u startu, nazivas sujetnima :) Oraspolozio si me zaista :) a i awacs Quote:
Nemoj da se jutis, ne znam koliko sam realan i koliko sam blizu istini, ali moj licni utisak je da si se arogantno poneo ... Mogu da razumem i argument da znas sta je dobra hrana, tj. dobra muzika, kao slusalac, ali da kazes da znas bolje, a onda okacis stvar koja definitivno nije bolja ... Jos ce ispasti da svi mi nemamo pojma ... Da ti nisi sin od ovog aleka koji je jedini u pravu? :) |
Quote:
|
@sumanut: po (bilo cijem) misljenju:
svi mi razlicito razmisljamo. da ne razmisljamo, forum ne bi imao svrhu. po mom misljenju, sexy back je daleko bolji i mastovitiji rmx od kokete. po vasem nije i to je skroz u redu. evo ga iskreni smajlisa :). sve ok, stvarno. e sad, da napises da sam napljuvo lika i napisao da mu je rmx glup je van svake pameti, jer, jednostavno, nisam. ne znam odakle ti ta ideja. ne postoji moj post koji to, makar, i nagovestava. moji postovi, vezani za istog, sadrze: 1- pohvale predjasnjih radova 2 - vidjenje aktuelnog (malo opsirno i gradskim jezikom, ali, opet, samo vidjenje) i 3 - ideje za unapredjenje. bez pljuvanja, bez trunke arogancije, zato, stvarno, iskulirajte s takvim navodima. a sto se awaxa tice, covek mi, ladno, napiso 'mojne solis pamet'. ja mu odgovorim da mi ne pise takve stvari, on se naljutio? daj, bre... |
@dabear:
Quote:
http://www.box.net/shared/r9qcd9d0r7 |
flamez nije nigde pljuvao rmx kokete a njegov rmx sexy back nisam jo? uvek preslu?ao ali hoću!
|
Quote:
Quote:
Aj da se ouzbiljim, sinoc sam bio u malo raskalasnom fazonu. Naravno da nisi, Flamez, pljuvao nikoga, karikiram ja malo, ali poenta je valjda jasna. |
Quote:
Drugo - da li je Koketa mix ili Sexyback bolji - to nemoze da se uporedjuje jER JE SEXYBACK BOLJA PESMA u startu... kod remiksa je glavna ideja da prikazes pesmu iz nekog drugog ugla. Ako radis full vokal miks, onda su break down-i jos kraci , jer se oni vrte u vrlo komercijalnim klubovima, ako je neki underground techno / elektro sa VRLO MALO VOKALA, onda je cela prica drugacija...i oko zvukova i oko strukture i oko duzine pojedinih delova... U tvom miksu ti si zadrzao isti tempo, nema intro, nalepio 2 nova zvuka odozgo, ritam ostao u ISTOM fazonu,,,a onda break down , u stvari zvuci kao 2 sastavljena iz razlicitih pesama...i dalje mnogo dug...i onda se vrati u full vocal strofu.? mislim, glupo je da se sad nesto potresam i objasnjavam ti , kad ionako to ne radis,,niti te zanima - ko sto si rekao... dosta vise oko ovoga...ja mislim |
Quote:
a ideja da prikazes pesmu iz nekog drugog ugla nije glavna ideja rmxa, nego jedna od dve. druga je adaptacija. i ne bih se slozio da je sexy back bolja u startu, jer su u pitanju dva potpuno razlicita zanra, a i da ne pricam o trendu produkcija. ali, ok. po nekim komentima u postovima vidim da nisi proveo vremena u klubovima koliko ja, tako da je, stvarno, glupo natezati se. |
Meni nista nije jasno ko je dabear, ko je flamez. i ko je sta postavio. Sve je izmesano:banghead:
Molim da se postrojite pa das vas prebrojimo:) A gde je ta stvar od Flameza, ja nemogu da je nadjem ?! |
flamez hasnt posted any of his original work, yet.
|
Quote:
pa iskreno receno - i nisam proveo puno vremena u klubovima dok sam bio malo mladji.. - jer sam bio zauzet radeci remikse za te iste klubove...:ups: (pod imenima Sinewave Surfers, Messy Boys, EQ, Hectic, Zanzibar, SE16, Kut'N'Paste, The Top Three itd itd... |
onda stvarno ne znam kako mozes da kazes ovo:
Quote:
Quote:
Quote:
ali, na kraju, ipak, res non verba, tako da se povlacim. tvoje se stvari vrte po klubovima, moje se ne vrte. kraj diskusije. |
meni je kul ovaj rmx
|
Sad mi tek nista nije jasno
|
Quote:
ali covek me pokopo svojim discogs portfoliom. proveo sam ceo zivot u studiju, imam tacno nula izdanja. wtf? bas sam se smorio ko dupe. imam znanje, imam alate i pun hard nedovrsenih stvari... a sta radim povodom toga? sedim ovde i zurim u monitor. ko retard... jebes ti ovo... |
Quote:
Quote:
Znači - DOVR?I brate, pa po?alji. Ne na Rumski nego u javnost. Onda ćemo moći da pričamo. Ili nemoj da dovr?i?, ali onda nemamo o čemu da pričamo. Eto tako. Pozdrav, Vasa |
Quote:
a sto se tice: Quote:
|
bardo je ovaj sexy back, ali Sevdah je ipak objasnio i sto je najvaznije pogodio trenutak kada treba da se izbaci.
|
All times are GMT +1. The time now is 10:38 PM. |