Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Potrebna strucna pomoc: Presonus Firestudio 2626 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=29415)

Komplex 15-09-2009 02:40 PM

Problem sredjen: Presonus Firestudio 2626 resenje za driver

Pozdrav svima.

Cuo sam da ovde ima dosta ljudi koji se razumeju u audio soft/hardware pa posto cak ni Presonus support nije pomogao, nadam se da cu naci ovde potrebne informacije kako bih resio svoj problem.

Dakle, kupio sam Presonus Firestudio 2626 (sa monitor controllerom iako ne mislim da ce to imati ikakve veze sa bilo kakvim problemom haha) i nikako ne mogu da je pokrenem. Prvi interface koji sam imao je bio pokvaren (oke, desava se). Zamenio interface i desava se sledece:

Prvi pokusaj je bio na Win. xp pro sp2:
Podignem sistem...power on na kartici, kartica se sinhronizuje, vidim je u sound devices, cak vidim na volume bar-u da je signal tu...medjutim ne cujem ama bas NISTA..monitori su naravno tacno prikaceni, sve uradjeno po presonus standardu i jednostavno nece. Kad zelim da pokrenem presonus mixer (Universal Control) sve sto dobijem je CRASH. Ne mogu da pokrenem mixer jer se software smrzne i ostaje tako sve dok ga preko task managera ne ubijem proces ili ga jednostavno ugasim.

E sad, prvo sam pomislio da je do sistema...nakon instaliranja Viste HomePremium verzije desilo se ama bas TO ISTO sto mi se desilo na windows XP-u. Kad hocu da apdejtujem FM stoji mi blablabla "already up to date" tako da kapiram da je tu sve oke..ali driver version je 0.0.0.0. Mada, to samo znaci da je ugasena kartica...ali, cim upalim karticu ne mogu vise da podignem mixer jer, eto, nece jednostavno da se pokrene.
Kupio sam cak i texas instruments firewire port sa tri ulaza, jer sam cuo da bi tako kartica trebalo da radi medjutim opet NISTA. Zaista sam pokusao sve sto sam mogao/znao/mislio da bi moglo da sredi stvar ali nazalost uzalud.

Systeminformation:
Systemhersteller Gigabyte Technology Co., Ltd.
Systemmodell P35-DS4
Systemtyp x64-basierter PC
Prozessor Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E6750 @ 2.66GHz, 2666 MHz, 2 Kern(e), 2 logische(r) Prozessor(en)
BIOS-Version/-Datum Award Software International, Inc. F4, 11.05.2007
SMBIOS-Version 2.4
Windows-Verzeichnis C:\Windows
Systemverzeichnis C:\Windows\system32
Startger?t \Device\HarddiskVolume1
Gebietsschema Schweiz
Hardwareabstraktionsebene Version = "6.0.6002.18005"
Benutzername Dali-PC\Dali
Zeitzone Mitteleurop?ische Sommerzeit
Installierter physikalischer Speicher (RAM) 4.00 GB
Gesamter realer Speicher 4.00 GB
Verf?gbarer realer Speicher 2.83 GB
Gesamter virtueller Speicher 8.16 GB
Verf?gbarer virtueller Speicher 6.83 GB
Gr??e der Auslagerungsdatei 4.29 GB
Auslagerungsdatei C:\pagefile.sys

vec sam pokusao da sklonim sve moguce, device manager, pa registry i tamo ocistim sve ulaze od presonus-a....obrisem drivere, kompletno sve, zatim restartujem comp i pokusam ponovo da instaliram karticu medjutim opet isto. zaista ne mogu da objasnim sta i kako pa se nadam da ce mi neko od vas pomoci.

Pozdrav,
Dalibor

Tiki the Boyler 15-09-2009 08:21 PM

Re: Potrebna strucna pomoc: Presonus Firestudio 2626

Jesi li probao instalirati spravu na nekoj drugoj mašini?

Komplex 15-09-2009 08:30 PM

Nisam. Jedino sto sam probao je da instaliram FireBox od Presonus-a na ovom racunaru i firebox interfejs je radio bez ikakvih problema. Tako da kapiram da nije ni do firewire porta ni do hardware-a jer inace ni firebox interface ne bi radio, zar ne? Zaista ne znam. Sad se vracam sa viste 64-Bit na Windows Xp Home Original (mada su i vista home premium i win xp pro bile original verzije windowsa)...videcu sta cu uspeti sa ovim OS-om.

Jos nekih predloga? Hvala na javljanju i uopste interesovanju za moj problem.

Komplex 15-09-2009 10:28 PM

Oke, evo me na Win. XP Home edition i imam isti problem. Universal Control software se rushi cim ga startujem a takodje ne cujem muziku iako je kartica sinhronizovana (svetli plava lampica:rolleyes:)...firewire port je prepoznao karticu...itd..zaista ne znam sta bi moglo da pomogne. Tri verzije win-a i kod sve tri verzije sam imao isti problem.

Tiki the Boyler 15-09-2009 10:33 PM

Probaj na potpuno drugom compu.
Ako imaš iste simptome vraćaj kartu prodavcu.

Komplex 15-09-2009 10:42 PM

Hvala na pomoci. Odnecu sutra interface importeru na testiranje. Ako mi pokaze da je kod njega sve oke, onda cu morati da vidim u cemu je problem. Jedino ako sam bas toliki srecnik pa sam dohvatio dva interface-a sa nekim serijskom greskom...da'l je moguce? ne znam, videcemo :) Zahvaljujem jos jednom. U svakom slucaju javicu sta sam uradio sa dan-dva.

Pozdrav

Komplex 15-09-2009 11:22 PM

E ovako....

Uspeo sam da instaliram sve...mixer ne ide i dalje but fuck it, ko ga jebe..nije mi ni potreban..za sada imam muziku i to je najglavnije haha, kakav osecaj i kakva sreca :D:D:D

bejzikli, sto bi englezi rekli, kontam da nisam mogao DIREKTNO da skinem najnoviji drajver i instaliram presonus karticu.

Dakle, ukoliko ko bude imao isti problem uradice sledece. Skinite driver verziju 3.3.1...instalirajte nju...ukoliko nemate ZVUK na main output-u, slobodno prebacite vashe monitore na kanale 1-2. Prebacite monitor controller na SURRND i aktivirajte L i R button na controlleru. Zatim kliknite da apdejtujete firmware...slobodno slusajte muzikicu dok se firmware apdejtuje...zatim ce vam doci obavestenje da ce se kartica na kratko restartovati...(odmah vam preporucujem da sklonite monitore sa kanala 1-2 inace ce vam probuti bubne opne :rotfl::D)... prebacite monitore na main kanale...kliknite na MIX - > naravno monitori A (kod mene su to A kao ADAM 8-))...i ukoliko imate drugi par monitora za slusanje, prikacite ih na kanale 7-8 i uzivajte u muzici....

POOOOOOOOOOOOZDRAV!!!!!

nadam se da ce ovo nekom da koristi :)

8-)

Komplex 15-09-2009 11:44 PM

olrajt, sredjena i stvar sa mixerom...sve kuul!

ps: jbg, doneli ste mi srecu, moracu da ostanem clan ovog foruma :D

diviner 17-09-2009 02:09 PM

Eto, dobro je da si sredio stvar...

Naravoucenije, uvijek je dobro skinuti noviji updateovan softver za audiointerfejs koji koristite...

Mancha 27-09-2009 08:07 AM

... ili u ovom slucaju stariji driver :wink:

Zao mi je sto ne videh ovaj thread na vreme, postedeo bih ti malo setanja posto sam i ja imao identican problem.
Firestudio je malo svojeglava sprava, ali kada se jednom namesti radi odlicno.

Komplex 28-09-2009 06:04 PM

hehe opusteno...trenutno radi sve kako bi trebalo da radi :) zaista sam zadovoljan kvalitetom. Sad se vracam na ono "e dos'o si mi na mojega" i razmisljam da pazarim UA 2-610 ili Great River ME-1NV kako bih imao jos bolji recording kvalitet:)

Hvala na javljanju u svakom slucaju:)

Poz, D.

diviner 29-09-2009 11:26 AM

Quote:

Originally Posted by Mancha (Post 257195)
... ili u ovom slucaju stariji driver :wink:

Zao mi je sto ne videh ovaj thread na vreme, postedeo bih ti malo setanja posto sam i ja imao identican problem.
Firestudio je malo svojeglava sprava, ali kada se jednom namesti radi odlicno.

Uh, moram priznati da sam malo pozurio sa zakljuckom... Nije da je prvi put da stariji drajver, softver radi bolje nego noviji, posebno kada u ntoj iteraciji uredjaja (noviji uredjaji kojima je nesto dodato, pa su kao novi modeli) izbace noviji softver optimizovan za novije modele, sto cesto automatski znaci zapostavljanje starijih modela (iako oni napisu da je unazad kompatibilno sve), pa tu bude problema, jer eto nisu detaljno provjerili kako stariji funkcionisu, ali mi opet ne ide u glavu da relativno nova sprava ne radi sa novijim softverom skinutim sa njihovog supporta?

Koliko su stariji ti 3.3.1 drajver i koja je aktuelna verzija na support sajtu proizvodjaca ?

Mancha 29-09-2009 09:44 PM

Stos je sto poslednja verzija drivera zahteva novu verziju firmware-a, pa ako se samo instalira novi driver (sto ce svako ko kupi spravu i prvi put je koristi i uraditi), driver jednostavno ne vidi uredjaj.
Resenje je update firmware-a pod starim driverom.
Malo su to bezveze resili, narocito sto ne daju standalone flash utility nego flash mora da se odradi iz drivera :banghead:

diviner 29-09-2009 11:25 PM

Sad je mnogo jasnije. Hvala Mancha, nekom ce sigurno ovo pomoci.

All times are GMT +1. The time now is 05:08 PM.