![]() |
ITB super saveti !!
super thread sa GS-a !! Jako korisno za SVE koji rade ITB u kompjuteru !!
Sto rece jedan - procitati po 5-6 puta dok se ne skapira !! http://www.gearslutz.com/board/high-...log-mixes.html |
Re: ITB super saveti !!
Da li to znači da ste najzad promenili mi?ljenje? Podsetnik:
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?p=193851 |
Svaka cast,to je to!
|
Quote:
mada ne mislim ni da je sad problem da teras mix do neke granice, vec da je veci problem neznanje ili manjak vremena pa aj da se to nekom skupom analognom spravom kompenzuje.. brze se dobije zadovoljavajuci rezultat, zar ne? pozdrav |
Quote:
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?p=194552 |
Quote:
pa i nisam skroz... kad se radi za druge nek fercera, to nije moj problem... moje je da ispunjavam zelje :) za ostalo radim kako ja mislim da treba, a to je upravo ovo sto pise na GS. Ostavim dovoljno headroom-a pa imam prostora za svasta... potpuno logicno |
Takodje prvi plugin u lancu moze imati tu ulogu ako na sebi ima Input Control...
|
koliko vidim i na GS thread-ovi zavrsavaju kao i kod nas:)
|
Quote:
|
Ovo moze biti "Karika koja nedostaje!" ili razresenje nekih dilema tipa "zasto ovo a ne ono?" :)
|
"Everything in the original post is true, but it isn't why itb mixes don't sound as good (warm/deep/wide/clear/smooth/alive) as analog mixes."
Gregory Scott - ubk |- Creator of The UBK Fatso -| Slazem se! |
Quote:
|
Quote:
nisam siguran da'l sam skontao ali sam primetio da otkako sam krenuo da praktikujem da mi regler na DAW kanalu koji je sniman na +4 ne prelazi 30% od -besk. - do 0db recimo, konacni miks mi zvuci dosta "analognije" nego pre kad sam gario. debiliziram, al jel to poanta ovog dela teksta??? |
Quote:
samo pomeranje "DAW reglera" je poprilican problem inace |
Quote:
u kom smislu? |
inace, mali test koji moze svako da odradi
npr Ableton - 2 identicna kanala u smislu isti loop na svakom - na jednom spustiti gain za -8db(ili vise), a na drugom istu vrednost ali upotrebom Sonalksis FreeG(64bit double precision), ali da je fader od Abletona na 0db - obrnuti fazu na jednom kanalu - otvoriti dva nova kanala pa routing svaki od prethodnih u ta dva respektivno - odraditi promenu gain-a na jednom sa Ableton faderom, a na drugom sa FreeG-om razlika je cujna zasto? zbog internog ne-ditheringa koju vecina DAWs sprovodi (Pro Tools ima mixer dither opciju btw) svaka promena gain-a dovodi do tzv truncation distortion i rounding errors koja trazi dithering koji se ne sprovodi interno, a ta se distorzija akumulira kroz kanale prilikom promene gain-a poprilican problem u vecini DAWs |
Quote:
Za ovo sam mislio da je mit,medjutim,mislim da je ovo stvara poprilicno veliki problem u SVIM softverima...ubedio se licno. |
Ne u svim, Pro Tools na obrtanje faze, pri cemu je jedan kanal smanjen na regleru, a drugi sa trim-om, ili FreeG pokazuje neko desavanje na -130 db, dakle nista cujno...
|
All times are GMT +1. The time now is 06:43 PM. |