![]() |
Opet Black Eye Peas !!!
sad bas gledam koliko su razvalili u AMERICI - mnogo vise sa ovom plocom nego sa bilo kojom drugom!
I Gotta Feeling je vec 5 nedelja No.1 na Billboardu Top 100, posto je skinuo Boom Boom Pow sa prvog mesta koji je tu bio 10 nedelja !!!!! Znaci zadnjih 17 nedelja za redom su bili No1 u Americi.:shock::shock::shock: Ko bi rekao da ce ovakav, dance / club / pop album i pesme ovako razvaliti. By the way, ko nije znao I Got a Feeling, je producirao DJ-a David Guetta (kao i jos par stvari na albumu...) |
Re: Opet Black Eye Peas !!!
Zaista ne vidim nista posebno u njihovoj muzici.
A sto se tice Guette ja sam cuo pricu da muziku koju on potpisuje kao producent u stvari rade Fred Rister i Joachim Garraud. Uopste njegovu muziku nije potrebno komentarisati. Iako je osetan pad kvaliteta elektronske muzike u opste, pa i hausa, mislim da je haus pao najnize moguce grane kad mu je Guetta vodeci dj i producent. |
Quote:
A sasvim je normalno da postoje ljudi koji rade muziku / programiranje i miksanje za poznate DJ-e. I ja sam to radio jedno vreme za neke mrmote od DJa... Ako je DJ poznat, on nema vremena (od silnog DJ-isanja i putovanja) i uglavnom, samo "aminuje" i daje direkcije kuda i kako sa produkcijom, gleda kako ce miks da radi u setu sa ostalim plocama.. itd... A ko je rekao da je Guetta vodeci..? Sad je popularan i izlazi mu album na kome su m u gosti tona poznatih pevaca (koji su uzvratili gostovanje za neki remix ili produkciju...) svi srecni i oni (vrtece im se pesme po klubovima) a i on - jer ce prodati vise ploca ako ima poznate goste na njemu !! |
Ja od kad znam da postoje cesem teme pitajuci se samo jednu stvar - zasto? ...
i dalje mi nije jasno. Nije mala stvar biti 17nedelja to stoji, al' ja im cestitati necu. |
http://www.youtube.com/watch?v=lXtCTixWR3g
ako je to ovo ja bi djusk'o bez problema ne treba ziveti u proslosti sto kaze lady gaga... "ne secam se kako se zove pesma al ko ga yebe, dzast dens |
Quote:
|
Di su broj 1? U pitanju lezi odgovor:D
|
ja mislim da je glazba OK... cool za nove generacije....
jebiga mi smo slusali TARZAN BOY , BOYS, DA DA DA, TAJCI, ET, DR ALBANA... nije ovo nista losije za nove klince... i meni se dopada... jedino sto zamjeram... sto ti crnci danas zvuce ko Eifel 65 i prezioso iz 2000 ..... to mi je malo bedasto... ali neka .... neka se svira .. neka se plese... i neka se veseli.... a imam feeling da su mnogi zaboravili dobro se zabavljat... TJ ostarili su i briju na nesto zbog cega smo i vlastite roditelje gledali popreko... moji sinovi vole lady gaga, BEP,D guettu, Axwella, STEVE ANGELA.... i meni je to super MNOGI SU OSTARILI I NECE TO PRIZNAT!!!! |
Quote:
Moj post shvatite kao razmenu misljenja, zato i forumi sluze. Quote:
A to sa njegovim setovima je posebna prica. Da su nesto posebno pa ajde. No bilo mi je interesantan jedan intervju koji sam video pre 2-3 godine gde je priupitan koje bi trekove izdvojio kao top iz seta koji je radio, on je poceo nesto sasvim levo da nabraja. Sto je dokaz da mu unapred neko sprema stvari koje ce pustati, mislim sve je to opet biznis :grin: Quote:
I naravno da nije najbolji, al neciji jeste projekat. Quote:
|
kvalitetna elektronska muzika?
Ja nebi nazvao Black Eye Peas elektronskom muzikom...a ni Lady GaGu, bogami.. jeste da koriste sintije i smplova i kompjutere ( a i struju) ali to je POP MUZIKA. uvek je postojao "bunt" kod mljadjih, tipa: ovo svi slusaju, nemaju pojma, ja znam sta valja i slusam nesto drugo.. Davno sam prestao da "analiziram" muziku..."jao, pazi bas! vidi ala pumpa kompresor, kako udara itd.." tako se ne slusa muzika. Stignem da je slusam u kolima, kuci n TVu i malo na radiju..ono - da sednem izmedju zvucnika i "uzivam u kvalitetnoj (elektronskoj ili bilo kakvoj drugoj) muzici" ..to sam prestao da radim od 24-te godine... a sad ko je Guetta? koga to zabole..docekao svojih 5 minuta, kao i mnogo drugih DJ-a i sad koristi priliku!! Sta fali? vazno je da se svi zezaju... sto puta sam rekao..svi koji "znaju kako i znaju bolje"..karte su jeftine, (?150) sedite u avion, pa lepo u Englesku, Nemacku ili Ameriku, pa pokazite sta znate...bilo na underground sceni ili mainstream..sta bilo, sve moze!! |
Quote:
|
Quote:
:/ |
Quote:
|
Quote:
ajde uporedi ovao bep sa majkl dzeksonom iz 2000te na primer... shta ti je bolje? ajde probaj da uporedish (kad smo vec kod hip hopa) neshto shto je na vrhu top liste trenutno (ne pratim, tako da izvuci ono shto mislish da je rap) i uporedi sa bilo kojom pesmom q tipa, slum village-a i slichno.. i na kraju krajeva, kad vec prichamo o pravljenju hitova, skidanju tudjih pesama i o uporedjivanju.. uporedi ono shto si nekad kachio na forum i nazvao ga "zak razghrav mix", i ono shto je posle perun (valjda?) uradio za kebu.. shta je bolje? nishta protiv peruna, naravno.. nije radio pesmu za sebe, on se vec dokazao u tome da ume da odradi do jajca stvar.. ali ova stvar zvuchi kao nedovrshena pesmica kao sve pesme od bep (i onoga shto je will producirao) u poslednjih ne znam koliko.. jer je bilo bitno samo da kazu bum bum pau i imace svetski hit, nisu morali chak ni matricu da chukaju.. Quote:
nije tako jednostavno uspeti ni u svom gradu makar bio odlichan muzichar.. |
ovde se mesaju babe i zabe
uporedjivanje muzike koja je pravljena za 14godisnjake sa nekom drugom muzikom koja nije pravljena za top liste. sta je bolje? ono sto se bilo kom svidja je dobro, ono sto zaradjuje velike pare ne znaci da je i najbolje..bar ne u danasnje doba svaka cast muzickoj industriji i Bilbord top listama - ali je upravo to i razlog zasto je vecina "dobre" muzike/muzicara pobegla od takvog rangiranja i te industrije...uzmi neki izvorni stil, prilagodi ga mediokritetskom ukusu, pojednostavi, sazvaci, daj na tacni, ne ostavi prostora slusaocu jer si mu sve rekao/naredio i dobices no1 hit singl..srecom pa ima ljudi koji se interesuju i za nesto drugo..nazalost u manjini muzika koja je na top listama je poseban svet za sebe, nekom je to jedino merilo, nekom ne znaci nista |
@ Heatman & Roginator - pa valjda ste primetili trend, gde Amerikanci sampluju Evropske hitove...pocela je valjda, Rhijana..sa samplom od onih Rumuna...njima je sve iz evrope egzoticno i ne kapiraju da je cak i ovde to ljiga!!
Pa Florida, je popizde kad je saznao da je "You Spin me round" koju je samplovao za svoj prosli hit, veliki gay hit!! Nije imao pojma.!! Ono kao, macho, crnja, misici, gangsta..i gay pesma !! he,he.. @ Heatman - za ovo drugo...kad je Jackson harao, BEP nisu postojali..kad je bio Zeppelin, nije bilo Iron Maidena, itd..to se nemoze uporedjivati, a i cemu? q tip, Slum Village - nikad cuo? Za tog Raghava si nesto pobrkao - NIJE moja pesma, ja sam radio DODATNU produkciju za 7" singl i REMIX...a original je i tekako nedovrsen i prazan. Disko kuca je dobila bas to sto je trazila (i vise!!) bili su vrlo happy!! A kakve veze Perun ima sa svim tim - ???????? A sto se tice uspeha u svom gradu...hteo ti ili ne (a i svi ostali) - uspeh se SVUDA po svetu meri brojem prodatih ploca i brojem koncerata / brojem ljudi na tim koncertima. Ja nisam uopste rekao da je to vrh vrhova, samo sam se (i ja!!) zapanjio da je ta kombinacija club muzike / hip hopa-rapa toliko uzela maha i napravila takav uspeh. kad rece svoj grad....Nisu za dzabe nasi smislili ono "bolje prvi u selu nego zadnji u gradu!!" he,he..nista nije lako, ALI nije ni tesko. Kod stotine nasih koje sam sreo ovde, koji su dosli kao da rade nesto oko muzike, ne postoji ni GRAM interesovanja i razumevanja scene / industrije u kojoj bi hteli da rade ili da se ubace...i onda posle mesec dana.."ma sranje je ovde...nemaju pojma...itd" ehhm.......bas lep thread!! Ajmo sad raspali po pluvanju..... |
Jako osetljiva tema kao i prosli put,nije se doslo do nikakvog zaklucka.Po meni su top liste poslednji pokusaj velikih izdavackih kuca da uzmu koji dinar,odavno sam prestao da ih pratim i mislim da to nije nikakvo merilo vrednosti bar sto se kvaliteta muzike tice.Sa druge strane oni uzese lovu,poseduju palatu i jahtu, pa se ti jb.
Raja vole laku notu. Prvo se sokiras kada cujes koliko je novi hit los,posle se ne obazires na to,onda uhvatis sebe da djuskas uz to,a na kraju kada se pojavi novi hit koji je jos gori,kazes e al' je ona stara stvar bila dobra. |
Quote:
i poslednji pokushaj da se zaradi na nekom zalazecem pravcu je stapanje sa popom i obradjivanje starih hitova.. uvek bilo i uvek ce i biti tako.. house je iscrpljen na isti nachin i zato ima sve manje dobrog house-a.. ja samo pokushavam da kazem ono shto je everlast rekao u proshlom postu.. nekome je billboard merilo a nekome je muzika koja stvarno zivi.. bio to metal ili jazz.. ja pokushavam da ti kazem da se bep-a za 10 godina niko nece secati.. jbg dark side je bio koliko beshe? 80 nedelja prvi na listi najprodavanijih albuma? shto to nije merilo? "drugo vreme"? pa dobra muzika je dobra muzika.. nebitna dimenzija, kao shto je vreme, ne postoji za nju.. Quote:
lupi search na youtube-u slum village - climax (najkomerc njihova pesma, ali odlichna na svoj nachin) a za q tip-a me zezash.. evo da se ne muchish, evo ti linkovi.. mada smara me riknuo mi chrome pa mi je sad firefox kao sa druge planete: http://www.youtube.com/watch?v=2uu-myaGeJY q-tip sa poslednjeg albuma (2008) ova dva su ti slum village: http://www.youtube.com/watch?v=wp_nleAHxrE http://www.youtube.com/watch?v=NgV3n7sd34w sve shto su uradili itekako mogu da se vrte u klubu (mada bi verovatno doshlo do spontanih orgija) Quote:
Quote:
samo dokaz da sada izdavachke kuce rade po principu: shto vishe u kracem vremenskom periodu - to bolje.. i naravno, da bude shto jednostavnije.. "sigurica" kako se to u mom kraju kaze.. shto jednostavnije, to lakshe za pracenje i manja mogucnost da se promashi ono shto muzika zeli.. Quote:
ko je radio ovo? josh jednom, nishta protiv peruna jer mi je potpuno jasno zashto se takve stvari rade.. i ja bih to za lovu radio, tako da nisam u poziciji da serem kako ne volim.. i ako nije perunovo delo, ondak mi reci ko je? poshto sam ja tako skapirao.. Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
poz |
Meni jedino sta smeta u svemu ovome je da je neko proglasio kao veliku mudrost shvatanje da ono sto se najbolje prodaje i sto ima veliku masu porosaca iza sebe je i najbolje. To je stvarno velika mudrost.:)
Sve ostalo se diskredituje i sve ostalo je u stvari "luzerski" Znaci, po toj logici, treba da mislim da takav rezon moze da se prenese i u ostale sfere - najbolji su filmovi od onih koji najvise zaradjuju, koji su dobili sve moguce nagrade itd. Ostalo je bezvredno To je logika po kojoj se diskvalifikuje gomila stvari - ono sto uspe da se proda u veliki broj primeraka, sto je novo i drugacije je napredno i bolje Pa sam hiphop je krenuo kao alternativa i bio "ilegala". Danas je to razvodnjena forma koja se pakuje u decje recenice, sa cheezy melodijama Odavno je shvaceno da se sve najbolje prodaje najmladjem uzrastu i da su tu pare Vidim ja da je McDonald's stalno pun, pogledam da vidim strukturu gostiju, a ono isti oni koji slusaju BEP :D Ipak mi je drazi leskovacki rostilj, nema tu nekih para i industrije, ali mi draze kad vidim da visi beli luk i susene paprike, nego klimatizovan, ultra-sredjen prostor, gde mi prodaju dva spojena jaffa keksa i nazivaju to pljeskavicom :) Nekako me "ne dira" to sto imaju lanac toga po svetu i sto su jako popularni, a i na svim top-listama iznad leskovca |
da, Keba je mega-plagijat Raghava, ja sam se smejao od srca kad sam to cuo prvi put, jer imam DaBear-ov remix na laptopu. Ali kompletna domaca turboscena krade od komshiluka, i to opushtares.
....mada chudno mi za BEP. Prvi radovi su mi udarali do jaja, sve vise se pretvaraju u... ne znam.. nesto... sto mi nikako ne udara, a chartovi rastu. Neko je tu lud :D mada kontam da je klincima do jaja, sumnjam da neko over-20y otpada na ove nove stvari.... :rolleyes: pozZ |
Quote:
Everlaste, zivota ti....podvuci mi samo u mom postu GDE SAM PROGLASIO da je ono sto se prodaje najbolje ??? Gde sam to tacno tako rekao?? I gde sam "diskreditovao" sve drugo....mnogo brate banalizujete stvari! Ne citate pazljivo i polako postove, nego udari krv u glavu Svi nesto planu kad se neko osvrne na neku top listu,,,hmm? zasto? Vrlo interesantna pojava... Imam i ja muzike koja nije otisla u milionskom tirazu a opet mi radi, volim da cujem ponekad...sasvim normalna pojava.. A gde ce biti BEP za 10 godina - ja mogu da se kladim da ce Will I Am SIGURNO biti "around". Tip je izuzetno pamentan, ima super ideje i zna sta radi...za onu dvojicu ne znam..oni su samo pajaci...a Fergie vec ima super solo album iza sebe, bice jos jedan sigurno, a posto se koro udala, sigurno ce da se smiri...ali Will I Am (ponavljam) taj ce biti jos tu za 10 godina. 100% A sto se tice "sobnih producenata"..momci - radite ko sta hoce, ionako to ostaje samo medju zidovima vaseg sobnog studija...nemam uopste problem sa tim...:D |
treba uzeti i u obzir cinjenicu da se u USA na radio-stanicama po ceo dan na ripit vrti od 5 do 10 pesama najvise.
tako da mozete misliti koje je to ispiranje mozga kada tokom dana neku stvar cujes min 20ak puta hteo ne hteo. toliko o slobodnom izboru. |
Quote:
btw http://www.youtube.com/watch?v=yUQm7wQBr_A sad tek vidim koliko mi fale one violine itd.. ovo mi je sad skroz bzvz edit: @dabear: ja iskreno ne mogu da razumem nikoga ko moze da sedne kuci i poslusha album od beyonce/fergie/seke aleksic.. odslusha. ugasi plejer. sedne. pogleda u odsutno daljinu i kaze naglas: "dobar album, jebo te.." ajde da je norah johnes, chaka khan ili neshto slichno.. bilo shta da ima muzike u tome.. pa bih i skapirao |
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/4iWX-7q4iF4&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/4iWX-7q4iF4&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
Evo vam jedan hit! Cisto da imate cime da se zabavite. |
Quote:
sto volim kad se neko nalupa - pa ostane ziv !!! Postoje playliste, ali su vise od 5 pesama!! U engleskoj A liste je izmedju 20 i 40 pesama. A lista se vrti preko ujutro (ko vozi da slusa u kolima), preko dana (svi moleri, domacice i klinci koji su pobegli is skole) i popodne (kad se svi kolima vracaju kuci sa posla) E, vec posle 6 popodne je druga prica, prosiruje se lista, a uvece od 8 pa na dalje ima svega, pa ko sta voli! Slicna stavr je i u Americi i svigde po svetu... A zaboravio si da i ovde i u Americi ima vise od jedne stanice, pa SVAKO moze da slusa sta hoce...ako ti se ne svidja, promenis tanicu...bar te muziku sa radija NIKO nemoze naterati da slusas,,, imas i web radio ..IZBORA KOLIKO HOCES !!!!!.... ..tako da tvoj komentar nema veze sa mozgom...!! @ HeatMan - preslusao one tvoje linkove..sve je to cool, ok, rhodes, cool akordi.ali meni dosadno. sta cu, kad sam takav.....(sav cupav i dlakav!!) PS Fergie - nije dobar album NEGO ODLICHAN !!!!! |
@ DaBear
Da ne bi bilo zabune - ja tebe cenim covece :) Moji postovi ne idu u pravcu olakog "provociranja", ali... Gledam tvoje komente na radove u "promocije radova" sekciji uglavnom si pregrub u smislu - ne kapirate, ne znate, to je loshe, ne prodaje se, nema nista od toga..i nista konkretnije od toga Ja verujem da poznajes muzicku scenu i nacin funkcionisanja iste bolje od bilo kog ovde kod nas, mada, nametanje autoriteta kroz kritike i "nemate vi pojma" ne vodi nicemu pa i ovde su ljudi naslusani kojekakve muzike, imaju neki razvijen smisao za prepoznavanje sta je ok sta ne...nas prob je sto smo mi jako udaljeni od industrije kakvu ti poznajes..mislim da je to i prednost, jer nema velikog profita, pa su ljudi "blizi" muzici...mada, cini se da je to i prob u isto vreme Prob je i u tome da se stice utisak da rezonujes da muzika u formi neke "umetnosti" nema nikakvog smisla, vec da instant hitici koji se prodaju klincima i udovoljavaju tom nivou muzickog uskusa je jedino sto ima smisla (bar ja to tako vidim iz tvojih postova) Ono sto sam razmilsljao da predlozim tebi je da neke stvari konkretnije objasnis, pa makar to znaci ponovo gostovanje u Q&A na Rumskom jer mislim da imas sta da kazes Konstruktivnost tipa kritike koju dajes bas i ne "radi" tj. cini mi se da nije od neke pomoci - nista konkretno Ne znam da li imas vremena, ali bilo bi interesantno da na nekim konkretnim primerima objasnis ljudima kako se radi ono u cemu si ti najbolji Sve ono sto si nabrajao u poslednjem "mixing thread-u", ali konkretnije Sto se tice samog muz biznisa i industrije i muzickog ukusa, tu je odavno poznato da nema sta da se raspravlja pozdravljam te:) i ne zameri na otovrenosti |
Quote:
Now we are talking !!! To je mjuza!!! (Najjaci mi je CD SHOP iza njih!!!! vrh...) :rotfl: |
A pa'i sad, koji hit!
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/o2BFc5594U0&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/o2BFc5594U0&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object> A ovaj! <object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/bcvVzbtyDpc&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/bcvVzbtyDpc&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object> <object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/kZG4UF821Cw&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/kZG4UF821Cw&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object> |
Quote:
|
Quote:
jbga...kako da das nekome "konkretan" savet? Da promeni akorde iz c dura u G dur? Da promeni kompresor na (lose ) odsviranom basu..? Da ubije pevaca? Pa meni niko nije davao savete kad sam poceo i kad sam dosao ovde....kupim plocu / CD, stavim sluske, slusam, analiziram....izbor zvukova, aranzman, ko sta svira, koji instrument sta svira i kad...zasto je to ovako i onako..koji reverb itd..sve se to cuje. I tako vremenom pokapiras kako sve to radi zajedno i u tom nekom analiziranju / inspirisanju / kopiranju dodas nesto svoje i polako razvijes svoj stil... Mozda bi i vise uradio da sam znao da sviram (Slowstar me molio da mi pokaze note svojevremeno,a li ja nisam hteo !!) A mozda i ne bi...znam ljude koji mega sviraju - ali ideje niks! Nula!! Mnogo su optereceni "pravilima"... Svaka pesma je kao knjiga - sve moze da se procita (ako znas da citas)! neko procita i pravu knjigu pa nema pojma o cemu se radi...u pesmi se cita izmedju redova... 100 puta sam spomenuo susrete sa ovdasnjim A&R likovima koji bukvano slusaju tvoj rad prvih 45sekundi do minut!! Ako sve nije na mestu - ostav!! Na popravni...ako sledeci put "padnes" - nikad nece da te zove vise... Dok sam malo aktivnije radio muziku, nije bilo pravila..samo "osetis: kad nesto valja, kad je miks/produkcija/aranzman gotov. Problem je sto 99% ljudi to NEMOZE da oseti. To se ne da nauciti... bas sam se raspisao (inace kopiram neke libraries 6 x po 1 TB !!! pa sedim i dosadjujem se....) |
Quote:
Sto se tice tehnickog dela tu se moze dosta toga nauciti Mislio sam vise u fazonu tips'n'tricks Verujem da si imao tezi nacin dolaska do znanja kako se radi, provaljivati sam kompletnu audio-produkcija pricu je najtezi nacin, struggle is overrated :) Ono sto ljudi danas ne mogu da shvate je da, bez obzira na "virtuelnost" studija, dobar mix nije lako uraditi..treba vremena, a i ucitelj (po meni) Ono sto je ideja je da forum malo "ozivi" kroz konkretnije akcije...u principu se sve vise svodi na debate sa RTS1 nego na konkretnu razmenu kako se sta radi |
tucha tucha luci i snupija se tuku! :D
dobar beat u kavani/klubu je uvek dobar beat samo nek vozi, ipak me vise naloze na djusku ovako depechemodoliki sintovi <object width="425" height="344"> <embed src="http://www.youtube.com/v/pkN49kHwBvE&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></object> al kad nema dobri su i "бeп" |
Quote:
Ti si u jednom aktuelnom threadu lepo primetio da izvesni kick i bas imaju viška donje sredine, pa da ih je bolje ekvalizovati skidanjem tog viška nego dodavanjem "dubine". Kao što rekoh - Internet je prepun takvih (korisnih i ispravnih) saveta. Svi koji su se zeznuli mogli su i sami da dodju do tog zaključka, ama nisu imali volje da stave uši i mozak u pogon... Danas nije nužno da poznaješ Sašu H., Đorđa P. ili Voju A. da bi saznao osnovne principe tretmana zvuka. A sve preko osnovnih principa se usavršava ličnim trudom i eksperimentisanjem. Mada, sve ovo i nema mnogo veze sa BEP, te se izvinjavam na off topicu :-( Pozdrav, Vasa |
bezveze pesma. vise su mi se svidjali ranije.
|
Quote:
i ima dve pesme koje mogu svariti.. ostalo mi je stvarno dechije.. kad sam chuo kraj pesme mary jane shoes (koja mi je skoro pa potpuni plagijat "no woman no cry" Pedestal je kul uradili su neshto malo drugachije (iako je isto), all that i got mi je najbolja sa albuma (iako mi je tema prezvakana, ali je sa muzichkog aspekta odlichna), sve ostalo mi je potpuno klasichno odradjeno.. nishta posebno.. mislim, da.. to je to.. radjeno da bi se prodalo, i to se kapira.. Finaly mi zvuchi kao neshto JAAAAAKO poznato ali ne mogu da se setim shta je u pitanju (prvo mi je na pamet palo "hallelujah", a mozda je neshto chak i od bitlsa, ne znam).. vidish, meni je timbalandov shock value odlichan.. zato shto je nesvakidashnji.. al ajde da ne gushimo vishe temu (premishljao sam se da li da ti bacim privatnu poruku il na forum) |
Quote:
Po meni je ta ploca, prava mala skola produkcije / miksanja i aranziranja. Da si imao omot, video bi da su miksali najbolji americki mixeri (JJ Puig, "Big Girls Dont Cry" - razvalila pesma http://en.wikipedia.org/wiki/Fergie_(singer) vidi kredits..) ap onda Alan Sides (legenda), pa Phil Tan (nova faca, radi ITB, uglavnom HipHop / RnB)..itd, itd.. Ima i dosta poznatih producenata gostiju. ali zvucno - meni je super za cuti sta trenutno radi u modernoj pop produkciji i kako to rade najbolji ljudi u Americi. neke pesme su raddjene ITB a neke na preterivackim analognim spravama (JJ Puig's studio) i interesantno je da se cuje (jako tesko) kakve su razlike u miksevima... Neke pesme sa albuma su i dobile velike nagrade (ASCAP, Grammy nominacije i pobede itd...) tako da nije bas neki rubbish. Ima tu perfektnih pop pesama..i tu je pokazala da ipak zna da peva.. pozz |
Ne razumijem zasto se uvijek moraju dogadjati ovakve rasprave! Jel ovo lose ili to nije lose i kako je ova ili ona stvar bolja a underground je. Ma mislim...
DaBear ima pravo u onome sto govori. I zapravo ne znam zasto pisem ovaj post, osim cinjenice da sam osjetio potrebu da kazem da se slazem sa svim sto je on rekao u prethodne 4 stranice. Bez obzira sto je meni BEP album u globalu dosadnjikav, a Fergie nisam imao zivaca odslusat u cjelini jer mi je postala zamorna nakon pola albuma. Postoji muzika koja se radi za kucno slusanje i muzika koja je za klubove/chartove/pijanke/velike razglase. Pogledajte sto mi svi imamo u autima - cd player s FM tunerom. To je utjelovljenje danasnje muzike. Metafora svega. Jedni stavljaju cd i slusaju po svom izboru nesto sto ce ih ispuniti ili staviti u neko zeljeno raspolozenje. Drugi upale radio i prepustaju se da ih netko svojim odabirom vodi. Uglavnom zele da ih "taj" digne. To je tako danas. BEP su sami sebe dizajnirali jos od prethodnog albuma da ciljaju da budu muzika za chartove. I TO JE TO. (a usput - will I am je genije i bit ce tu jos dugo dugo) Ma ne znam zasto sam ovo uopce pisao. Nisam se trebao petljat... |
Quote:
Quote:
Quote:
isto tako imash amy winehouse (mark ronson), d'angelo-a (bob power), pa chak i jebenog jason mraz-a (toni masserati), od "popa" jedino mogu da svarim timbalanda kako radi, i to ne uvek.. jer vecinom samo odradi neshto vec vidjeno potpishe se i to je to.. al kad istripuje prichu privuche mi paznju.. sad, meni zvuchna imena ne znache nishta, iskreno... pa evo i sam phil spector ume da napravi sranje :D ja se bojim da vecina ne bi prepoznala takav pop i da im se ne bi ni svideo da nije u pitanju BEP.. kao shto npr the game (jebali me reperi) ima odlichna dva albuma odradjena bez dre-a... i skoro svaka pesma sa tog albuma zvuchi bolje od svega shto je izashlo iz dreovog studija u poslednje vreme (ukljuchujuci i novog eminema) Quote:
sad ja iskreno ne chujem neke razlike (slushao sam na tehniksovim slushkama i zvuchnicima od 10 e) ali eto.. ja jednostavno ne mogu da klimam glavom uz "lookin at my uhhhhh", "pokerface" i "that's not my name".. uz progresije kao u svakoj drugoj pesmi.. o tome ti ja pricham, meni to nije to.. kao da slusham jednu te istu pesmu iznova i iznova.. fergie, rihana.. isto je to meni sve.. |
[/QUOTE]
sve je cool..no hard feelingz! svako slusa svoje... BTW, ako neka muzika svuci ISTO iz pesme u pesmu, onda je to RAP/HIP HOP...brate NEMA RAZLIKE - SVE ISTO!!!:rolleyes: |
ne slushash je na pravi nachin.. ali za vecinu ovog komercijalnog sranja koje nam serviraju se slazem...
poz |
All times are GMT +1. The time now is 12:21 AM. |