![]() |
Test mix - kanali za vezbanje...
Evo da zakacim jedan stari snimak visekanalni,pa posto vidim da uvek ima dosta ljudi sa dosta pitanja, a znam kako je bilo kad sam pocinjao,ovo je prava stvar za vezbu mladih producenata ,a i obnovu gradiva starih lafova...:grin:
Radi se o bendu koji vise ne radi u ovoj postavi - "Maroko", pevac je Zoki Sandorov koji je bio pozvan kao gost, snimljeno je u novosadskom "RST"-u, u zivo - bez publike februara 2008... Stvar - "Maniac",od koje popizdis dok miksas i tako... Nije idealan snimak,live je i Zokijev engleski je malo... ...specifican. Ali ovo je iskljucivo u svrhe vezbanja,pa izvolite... Oprema: - Mackie Onyx 1640fw, - DAW - Nuendo 3. - behringer DI-800 (8 channel direct inject box) Bass & Key direktno - AudioTechnica MB7 bubanj (jamana recording custom) - AudioTechnica AT2020 el.gitara - Shure beta87a Vokal Jedini nacin je bio da kacim svaki kanal posebno,sorry,nisam drugacije uspeo,evo linkova,malo je cimanje,ali su full trake 44100Khz/24bit, dakle desni klik, pa save target/link as...:: - Bass - Kick - HiHat - Key L - Key R - Tom 2 - Tom 3 - Tom 1 - Over L - Over R - Snare - Electric Guitar - Vocal Sad bi trebalo da sve radi... Aj pa okacite koji mix posle... |
Re: Test mix - kanali za vezbanje...
Ne radi link :)
|
Kako ,bre, nece, kad znam da je tu sa'ranjen...?
Ce' da vidim... Sad i mene drka... Drugi rade... cekaj da vidim... |
Sve sad radi, gore su linkovi...
Sve ukupno 418 MB... |
Opet ne radi :(
|
Mosha.. Radi sve, hvala :D
|
Evo, ja imao malo vremena pa se igrao danas. Ali imam problem da podignem fajl, na "Attachments" krene da dize pa pokaze neku gresku posle izvesnog vremena! Videcu da postavim sutra, inace postavljam Wav fajlove koji imaju nesto preko 70Mb i ne vidim razlog da bude problema ali eto desava se i to!
|
ovo je nesto sto se zowe "dropbox",dobijes folder,prewuces u njega i vec ujutru imas 400mb uploadowano,a u firmi imam neki dobar upload,bolji nego sto je to obicno...
Then you see... |
Evo Upload-ovao sam na drugom mestu, tu je link pa mozete skinuti.
http://www.file-upload.eu/download-/.html Tu su dve identicne varijante samo prva ima malo vise basa, bio sam zagluvljen od slusanja, tj. nije mi se sleglo pa malo po malo da ispravljam vec je sve onako "brzopotezno". E sad, ocekujem komentare sta je dobro i sta nije dobro, koje efekte koristiti i na koji nacin da bi se dobio bolji zvuk! Mislim da nije lose da se zapocne jedna konstruktivna kritika, verovatno ce svi imati koristi od toga! |
nesto ne mogu da skapiram kako se ovde to skida????:banghead:
tamo nude samo upload, downloada nigde...??? |
Znaci, totalno sam rasejan! Prekopirao sam pogresnu adresu i sad moram ponovo da podizem!:banghead:
|
jel jos neko probao da mixa? Ajde,free kanali na prvoj strani...
|
Quote:
http://www.sendspace.com/file/tl775t Mo?da i nije neki miks, ali je odlična pesma - biće hit 1/1 Pozz |
Quote:
|
Fino! Mozda je malkice duzi reverb na vokalu a ostalo suvo, ali fino...
Napisite samo osnovno,koji program,plagovi,to ce biti interesantno za ljude... Da,vidis, HiHat je Behringer B-5... Govance,ali za te stvari jako lepo radi... Evo moj stari mix bez UAD,samo PT le sa svojim gate/comp , eq i reverb... desni klik,save target/link as |
Evo konacno sam uspeo da podignem svoj mix.
http://rapidshare.com/files/26137228...vezba.rar.html Tu su dve iste varijante ali je na prvoj malo jaci bas. Kad sam radio bio sam zagluvljen od slusanja pa sam ostavio obe varijante mada je primer 2 normalniji. Sad sam ga preslusao ponovo i sad bih malo smanjio reverb na vokalu i malo bih na pojedinim mestima drugacije uradio balans instrumenata. Glavna misao vodilja mi je bila da je ovo "live" svirka i da mix treba da bude u tom maniru. Voleo bih da cujem vase komentare, sta je dobro i sta je lose, tj. kako i kojim Plug-inovima eventualno dobiti bolji zvuk kako na pojedinim instrumentima tako i na ukupnom snimku! |
Quote:
Evo prave verzije, nije bitno bolja, ali je bar prava: http://www.sendspace.com/file/3bmhz8 Quote:
Quote:
Pozdrav, Vasa P.S. U pravu si kad kažeš da pesma nervira dok je miksaš, ultra naporan aranžman za slušanje, ali takve su bile te osamdesete... |
Hebi ga, narodnacki tezga bend,lepo ja reko da pogase ba' al heb' ga,onije',ona',nisu,jel "to je sound, stari,to rahadi opahasno...!" :grin:
Bubanj je jamana rekording kast'm u koji je lik zgruvao 4-5000€ sa sve cinjelama i plehovima i nije "paIste"...!:shock::shock::shock: Motif mislim da je 6ica... Strat,nadrkan i fender deluxe nesto... ali nema procesor,neke pedale,DS-1 ili tako nesto, vec se i ne secam, Bass je Peavey nesto... I Beta87a... Moju opremu sam vec pomenuo...jedino sto je ono stari mix bez uad-a... |
Evo nekog pokusaja.Program je sawstudio(po prvi puta u zivotu) i njegovi eq,comp,revhttp://www.sendspace.com/file/b2plaa
|
|
e lepo!
Ima i boljih stvari,vidim da je interesantno,aj mozda okacim jos kanala... Sad sam sa telefona ,hebi ga,ali jedva cekam da cujem saw! Imao ga,nesto nije sljakao,bas me zanima kako zwuch ,cujem da je do yaya...! To je prvi visekanalni snimac koji sam drndao! U je... Pre dez' godina... '99.... Brrr...al sam mator... |
ima li neka laksa stvar, od ove sam se sav preznojio :)
|
Nekom rutina, meni izazov :) Lepo sam se zabavio:http://www.sendspace.com/file/lturvb
Sta mislite? |
"Sorry, the free service is at full capacity. Please try later bla,bla...
Nece... Hebi ga... |
Dajte neke mrz fajlove (mp3), da ne skidam 111MB sa rapid-a...:shock:
Quote:
Uh,matori... |
Evo moje prve verzije. Nisam nista insertovao na master.
http://www.fileden.com/files/2007/7/...Mix%201%29.mp3 Bas me zanimaju misljenja kako zvuci ovo. Pozdrav! |
Odmah fale visoki... kao kroz jorgan...
...bas bubanj i bass problem kod svih... ...vokal tih... mada si jedini relativno ok slozio reverb na njemu i vreme reverba... ali bih voleo da mogu da ga cujem... ali do sada najbolji... Morate voditi racuna o overhedima! koji je levi a koji desni... Jwdino po prelazima (tomovi) je moguce utvrditi,ko je slusao kontru (HiHat)iz mesta se zayebbo... Glasnija je u suprotnom OH... |
Za visoke sam provalio cim sam uporedio sa tvojim i Awacovim mixom ali nisam hteo da ih uporedjujem dok sam mixao da bih video kako ce da ispadne.
Bass ne znam kako da ukrotim. Definitivno cu se jos namuciti oko njega. Vracam se nazad pa kad budem bolje smixao okacicu. Znaci dosta ova vezbica posto nikada pre nisam mixovao live band (osim isto ovaku neku vezbicu). :) |
Samo rokaj,shefe...!
I da,napisite krato ipak ko na cemu radi,sta kako... |
sad sam preslusao (na lap topu PowerBook G4) par mikseva..
Awacs - nekako mi sve tanko, nema noge migde..bubanj kao male kutije / konzervice..ostalo onako Muzzy - preterao sa reverbima..i napanjio ga mnogo u miksu.. krtza - cuje se noga (!), vokal ima i delay (super).. itd, itd.. mislim - pesma ima 3 instrumenta i niko se nije nesto potrudio da napravi da zvuci puno, masno..ne znam sta je odsvirano (ali zvuci kao da ima 2 i po instrumenta!!) nekako mi sve nepovezano, nema obog "lepka" sto drzi miks i sve instrumente... bez nekih "kreativnih trikova" svaki miks ce da zvuci manje - vise isto.. |
Quote:
@DaBear: Nije primereno suditi o miksevima ako se nema uvid u izvorni materijal... Nego lepo skine? kanale, provede? koju desetinu minuta sa njima, pa onda pričamo :wink: Ovako, lako je biti pametan... @SVI: Ljudi, nema veze, neko voli vi?e reverba, neko ne voli reverb itsch, neki vole visoke, a neki niske... To va?i i za publiku i za miksad?ije. Ovo ionako nije takmičenje (tj. nema ?irija, a nema ni para za pobednika). Va?no je samo da čovek ponekad provede poneki sat ?ivota poku?avajući da organizuje kanale. Kao ?to i naslov veli: kanali za ve?banje :da: Pozdrav, Vasa P.S. Bockie, super je akcija :) |
Naravno da nije takmicenje ali je odlicna prilika da se nauce neke stvari od vas iskusnijih i to na primerima koje svi imamo. Znaci kada neko da konkretne savete tipa sredi bas, sredi nogu, itd.
Pozdrav! |
Quote:
|
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
Napanjio... sta? Reverb? Quote:
Duplirao sam gitaru preko sample delay-a setivshi se sta mi je gosn. awacs predlozio u jednom mom radu ranije, dodao sam kraaatak reverb na sint i rasirio ga maksimalno... Ne znam sta jos moze da se uradi? Predlog? Sta god, ali STA GOD da pobam sa bas gitarom dobijem blato tako da sam samo stavio comp. Quote:
Ponavljam molbu za predlog. POz! P.S Meni radi moj sendspace link najnormalnije? |
Naravno,ukusi su razliciti ali uvek je interesantno malo pozajmiti i tudje usi. :0)
Meni moj miks u odnosu na ostale sad zvuci kao da mu malo fali dubine. Ja sam radio u Pro Tools-u.Na kick i dobos sam nakacio stillwell rocket compressor,na basu radi psp mix saturator a na vokalu je kjaerhus classic delay ostalo je manje vise sve eq. I meni je falilo visokih pa sam ih blago dodao na masteru i sve provukao kroz waves ssl compressor.Slazem se da nema nekih kreativnih resenja ali meni ovde jednostavno nista nije bilo preterano inspirativno za eksperimentisanje. Inace svaka cast Big Bockie-u za thread! pozz \m/ |
@krtza
ako te ne mrzi,okači onaj tvoj mp3 na još neki file hosting site,nikako da mi se pojavi download link preko tog sendspace-a :mad:ostale mixeve sam upravo skinuo.....kao i kanale.......uhh...ali ima strašno mnogo preslušavanja kanala:shock:(naročito je vokal umrljan sa brdo background noise-a)....ima tu dosta "šičćenja" pre samog mix-a,koliko se meni čini.... jbg,šta je - tu je.... |
a gde je tvoj mix?
Voleo bih da cujem Everlasta i stariju eqipu,da ne kazem Leshu,koji ima monitoring i nepogresivo uho,jedva cekam,on je mega mix faca a nece da prica o tome!... Lesha rules! Postao sam fan preko noci... Lesho careeee! Matori evo cupam iz tejkova,vrlo uskoro kacim jos kanala... Bez pretenzija pocet thread,ali mi se sve vise svidja... Bravo za sve postove,hvala na podrsci,dugujem jos,i bice... Cupam kanale i kacim... Aj jos koji mix,pa nove stvari... |
Stize matori uskoro, danas sam skino trake..
|
Super topic! Evo i moj pokushaj http://www.megaupload.com/?d=2W4SRXHZ
|
All times are GMT +1. The time now is 05:46 AM. |