Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Promocija radova (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=94)
-   -   Neshto novo... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=28141)

silicon science 21-06-2009 11:42 AM

Neshto novo...

Trensich progresivni, radio na slusalicama i Samsung mini liniji:banghead::banghead: (prodao zvuchnike), uz pomoc Mike Tehnike uspeo da izvedem da zvuchi okej... Radjeno u Logicu uz pomoc Waldorf Blofelda... Enjoy

http://www.sendspace.com/file/2w6khr

I posle Everlastovog masteringa na brzaka:

http://www.sendspace.com/file/j47tq6

balthazaar 21-06-2009 12:13 PM

Re: Neshto novo...

Moram zamjetiti, da i pored pomenute tehničke situacije, ovo zvuči odlično! Drug Mika ti je , dakako, fino pomogao! :) Ja nisam neko ko je kompetentan da iznosi detaljniji žanrovski sud o trens-progresivu, jer to nije moj fah, ali svakako mogu reći da sintovi zvuče odlično - definisano, široko, prisutno...( ne bih reko da je to do puške, već do Vuka Mandušića:P)

Pjesma ima dobru razradu i vožnju...sa aranžerske tačke gledišta , bih eto, možda mogao da iznesem neku zamjerku a to je da mi možda fali još jedan element..da li neki melodični trenserski lid koji bi se upalio kasnije, ili neki ambijentalni brejk sa pedovima...ili čak oboje...

sve u svemu - dobar trek koji će se kod mene slušati sigurno još koji put!

Everbeatz 21-06-2009 12:54 PM

Matori, super je ovo! Cestitke, cuje se rad, a to cenim

Digini samo malo visoke nekim shelf eq-om

pozz

Mika Technika 21-06-2009 02:05 PM

zabo je silikon sa trekom, jako! mnogo dobar ali mnogo dobar trek!
ma nisam ja tu nista specijalno cackao, stvar je zvucala ekstra i kad sam slusao, samo je kick bio za malo doterati(bio je malo mrsaviji), sto sam i ucinio :) i visoke niko nije ni dirao:D, hteo nesta, pa sam odustao, nije mi bio sonox pri ruci :D

zoolander 21-06-2009 02:19 PM

Ok, al prenabrijano, stalno vozi, trebal si malo i negdje skulirati spiku...

awacs 21-06-2009 02:39 PM

Quote:

Originally Posted by Mika Technika (Post 248879)
zabo je silikon sa trekom, jako! mnogo dobar ali mnogo dobar trek!
ma nisam ja tu nista specijalno cackao, stvar je zvucala ekstra i kad sam slusao, samo je kick bio za malo doterati(bio je malo mrsaviji), sto sam i ucinio :) i visoke niko nije ni dirao:D, hteo nesta, pa sam odustao, nije mi bio sonox pri ruci :D

Stvarno kida :D Ako treba visokih, glasam za peak, a ne za shelf. Ja probao sa Roger Nichols Uniquelizerom (samo jedan parametrički opseg): 10k +2dB, Bandwidth 0.5. Mo?e i u?i bandwidth... Dopalo mi se, probaj ako te ne mrzi. Bilo mi glupo da kačim, jerbo mi se ne prolazi kroz dodatnu mp3 konverziju...

@silicon:
?da da se veli osim - svaka čast :D

silicon science 21-06-2009 02:51 PM

E ljudi hvala na pohvalama... U pravu ste svi za to da treba brejk, stvarno treba, nekako sam znao to sve vreme..:ups::ups:
I mislim da Baltazar ima pravo sto se tiche nekog dooobrog lida, mislim da jos i to fali, nisam imao vremena, za par dana putujem na festival pa sam malo "ubrzao" proces pravljenja pesme... Kad se vrnem bice ubachen brejkic i jedan "vodeci" leed..:) Ja sam lichno zadovoljan mada moze i bolje, znam. :):)

silicon science 21-06-2009 02:52 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 248882)
Stvarno kida :D Ako treba visokih, glasam za peak, a ne za shelf. Ja probao sa Roger Nichols Uniquelizerom (samo jedan parametrički opseg): 10k +2dB, Bandwidth 0.5. Može i uži bandwidth... Dopalo mi se, probaj ako te ne mrzi. Bilo mi glupo da kačim, jerbo mi se ne prolazi kroz dodatnu mp3 konverziju...

@silicon:
Šda da se veli osim - svaka čast :D

Da, uh kad bi znali na chemu sam mixao sve bi vam bilo jasno :rolleyes::rolleyes: Al dobro, istrenirao sam ushi i kad kupim konachno monitore ko chovek bice mega...

Everbeatz 21-06-2009 03:13 PM

Silicon, bilo mi malo dosadno pa reko da odradim post-master...moj doprinos ZA loudness war :D

POzz

silicon science 21-06-2009 03:18 PM

Quote:

Originally Posted by Everlast (Post 248888)
Silicon, bilo mi malo dosadno pa reko da odradim post-master...moj doprinos ZA loudness war :D

POzz

Da da, sad chujem sta je falilo :D:D
Hvala buraz :da::da:8-)
Edit: Okachio sam tvoj link gore pa da ga ljudi oma skinu...

Zaboravih da napomenem, ako nekoga zanima, da je vecina sintova Omnisphere... Potom ima dosta ES-2 i par komada iz Blofelda... Ti Acid arpovi su Blofeld.. Daklem, skoro sve je softver, izuzev par zvuka iz Blofija

SumAnuT 22-06-2009 02:04 AM

Sta znam ... meni je ovo gomila nabacanih zvukova bez preteranog smisla ... nema nijedan sint da drzi paznju ... jedini ritam koji je bio zanimljiv (onaj sa pocetka) si izbacio ... ne razumem zasto ...

Mozda je zato sto sam se ja ovakve muzike prenaslusao, mozda zato sto sam ocekivao vise slusajuci one tvoje prethodne pesme ... ko ce ga znat ...

silicon science 22-06-2009 10:49 AM

Quote:

Originally Posted by SumAnuT (Post 248937)
Sta znam ... meni je ovo gomila nabacanih zvukova bez preteranog smisla ... nema nijedan sint da drzi paznju ... jedini ritam koji je bio zanimljiv (onaj sa pocetka) si izbacio ... ne razumem zasto ...

Mozda je zato sto sam se ja ovakve muzike prenaslusao, mozda zato sto sam ocekivao vise slusajuci one tvoje prethodne pesme ... ko ce ga znat ...

Moguce...

DaBear 22-06-2009 10:55 AM

Zaboravih da napomenem, ako nekoga zanima, da je vecina sintova Omnisphere... Potom ima dosta ES-2 i par komada iz Blofelda... Ti Acid arpovi su Blofeld.. Daklem, skoro sve je softver, izuzev par zvuka iz Blofija

[/QUOTE]

software synths??!! Pa gde je analogija, retro, tranzistori itd..???:rolleyes::rolleyes:
nije lose..lepo spakovano (slusam na Mac zvucniku BTW)...nema glavne teme..ima nesto krene na momente i obecava, ali onda ostane nezavrsenoi itd....
poradi jos malo na strukturi i nekoj temi..

bez teme i hook-a je samo jos jedna od (dobro nakucanih) bezbrojnih instrumentala..

silicon science 22-06-2009 11:04 AM

[/QUOTE]

software synths??!! Pa gde je analogija, retro, tranzistori itd..???:rolleyes::rolleyes:
nije lose..lepo spakovano (slusam na Mac zvucniku BTW)...nema glavne teme..ima nesto krene na momente i obecava, ali onda ostane nezavrsenoi itd....
poradi jos malo na strukturi i nekoj temi..

bez teme i hook-a je samo jos jedna od (dobro nakucanih) bezbrojnih instrumentala..[/QUOTE]

Fali hook deffinitivno... Sredicu to naravno...
Eh, Omnisphere je nesto stvarno specifichno sto se tiche soft sintova :)
Eh, analogije se prodala, ostao samo Pulse i to je to... Skup je to sport, barem za mene

All times are GMT +1. The time now is 12:48 AM.