Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   novi BLACK EYE PEAS - Boom Boom Pow (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=27867)

DaBear 31-05-2009 02:16 PM

novi BLACK EYE PEAS - Boom Boom Pow

jel slusa neko ?
http://www.youtube.com/watch?v=UIK-U6ZfyYE

meni radi do jaja!

Will I Am je uvek korak ispred svih...sutra izlazi album.

roginator 31-05-2009 03:01 PM

Re: novi BLACK EYE PEAS - Boom Boom Pow

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 247368)
jel slusa neko ?
http://www.youtube.com/watch?v=UIK-U6ZfyYE

meni radi do jaja!

Will I Am je uvek korak ispred svih...sutra izlazi album.

dosta je to vec dugo vani cuo sam to prije par mjeseci,,,,

meni osobno nikakav spektakl.....

ima elektro funka novog koji je u usporedbi s ovim opak... meni je ovo bez veze!!!

+ zanima me kaj chokoladni hip hoperi prelaze na dance ala eifel 65 i sash :D:D:D:D:D

lesha 31-05-2009 03:30 PM

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 247370)
+ zanima me kaj chokoladni hip hoperi prelaze na dance ala eifel 65 i sash :D:D:D:D:D

izmuzli su sta su mogli, sad prelaze na nesto drugo..

Shot 31-05-2009 05:12 PM

izvrsna stvar!

Danny Lou 31-05-2009 05:50 PM

jebem li ga... 4 muska vokala naizmjenicno repaju, cura pjeva, kick, clap, snare na prelazima, i neki vintage pad... kasnije neki 97` trance lead+ jos nekoliko 808 prckalica i mono saw koji nema veze sa mozgom... damn!
will i am nije los ali ima dosta predvidive aranzmane zaista...

DaBear 31-05-2009 08:21 PM

Quote:

Originally Posted by Lou (Post 247384)
jebem li ga... 4 muska vokala naizmjenicno repaju, cura pjeva, kick, clap, snare na prelazima, i neki vintage pad... kasnije neki 97` trance lead+ jos nekoliko 808 prckalica i mono saw koji nema veze sa mozgom... damn!
will i am nije los ali ima dosta predvidive aranzmane zaista...

prvo - za "predvidive aranzmane" ???:confused::confused:
Lik ima super ideje....preslusaj / izanaliziraj malo zadnja dva albuma pa onda kazi nesto za aranzmane...a ima i gomila stvari na Fergie albumu sto je radio - veru clever!

A za Boom Boom Pow - its all about the hook1
kad krene "boom boom pow"...vec posle 3 sekunde znas da se radi o hitu!!
da li ima samo kik i bass ili ceo orkestar - nebitno je!!

alavuk 31-05-2009 11:52 PM

"za drustvo iz coska" pardon hood-a , mogao je stvarno da obogati jos malo pesmi ali malo ...

Gianfranco 01-06-2009 01:08 AM

bas danas sam cuo na vivi (valjda) i odlicno na prvo slusanje!

Danny Lou 01-06-2009 08:26 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 247396)
prvo - za "predvidive aranzmane" ???:confused::confused:
Lik ima super ideje....preslusaj / izanaliziraj malo zadnja dva albuma pa onda kazi nesto za aranzmane...a ima i gomila stvari na Fergie albumu sto je radio - veru clever!

jebem li ga, htio sam reci STIL,FORMA... aranzmani jesu ok, lik radi posao zaista. ali nece iznenaditi necim novim, svjezim a da to valja... slusao sam sta je radio i sa fergie i sa BEP i njegove projekte... zaista imaju malo elemenata i neki od njih znaju biti uzasno catchy (london bridge, fergilicious, my humps...) ali imam neki utisak da ne zna vise gdje bi se vise pruzio pa se malo izdrnava... zaista ga ne pljujem i cijenim sta radi jer od malo stvari zna napraviti hook :)

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 247396)
A za Boom Boom Pow - its all about the hook1
kad krene "boom boom pow"...vec posle 3 sekunde znas da se radi o hitu!!
da li ima samo kik i bass ili ceo orkestar - nebitno je!!

pa taj pocetak i jeste jedino sta valja... :D

Danny Lou 01-06-2009 09:38 AM

evo jedan lil` interview...

negdje oko 2:40 do tad i nije nesto zanimljiv osim ko voli da slusa kako se jedna dobra maca prenemaze i smije... :D

http://www.youtube.com/watch?v=kPbUKqcIxhY

imaju grupu i svi rade sa strane... saradnja? kolaboracija? sta mu to ono dodje kod nas????

disco violence 01-06-2009 01:37 PM

Meni licno na prvo slusanje nista posebno cak i marginalne stvari sa starog albuma su mi veci hitovi nego ovaj.Ali ko sam ja da se bunim,raja trazi laku notu,pa izvol'te.Samo me interesuje da li je moguce da imamo toliko razlicit ukus ovde na forumu da smo podeljeni na da li ste za da ili ste za ne.Meni se obicno ti ultra mega hitovi retko kad svidjaju,mada se nekada pojave stvarno odlicne stvari,ali mi se cini da sto idemo dalje hitovi su sve prazniji i gori.

Everbeatz 01-06-2009 01:56 PM

Meni ovo ne radi do jaja! Pretpostavljam zato jer vise nemam 15 god..schmrtz:)

Color 01-06-2009 02:38 PM

Quote:

Originally Posted by Everlast (Post 247446)
Meni ovo ne radi do jaja! Pretpostavljam zato jer vise nemam 15 god..schmrtz:)

Slazem se...ovo je zesce sr.nje....nema ni glavu ni rep....al ajd....boom boom...mislim :confused:

Slavko 01-06-2009 03:38 PM

Pesma ko? pesma je shit teski, ali dobro je snimljeno moram priznati.Uostalom to ti je vecinom muzika danas, bitno da je produkcija do j. a ostalo nema veze.

Shot 02-06-2009 04:12 AM

I opet sa ja ponavljam - meni je ovo dobro. A inace ne volim konfekciju koja se vrti po r&b i hip-hop chartevima. Al ovo mi je dobro.
Ne smijete to gledati kroz prizmu harme i kicka. Ovo je pop po ljestvicama al po formi nije uopce pop i ne podljeze pravilima koja se vrte u toj nekoj pop produkciji danas (harmom na harmu, melodija u centru svega, A-dio B-dio aranzman i slicno).
I to se dogadja vec desetljecima. Muzicari se izbljuju po necemu, klinci to popuse do kraja, onda deset godina kasnije ti isti muzicari gledaju kako se muzika promjenila i govore kako nista vise ne valja, pitajuci se gdje je nestala "prava" muzika i zasto vise nisu u trendu. Sad da smo mi svi negdje preko velike bare onda bi se pitali "zasto ja ovo ne shvacam" a ne pitanja tipa "zasto je ovo takvo smece". Trendovi se mjenjaju. A Will-I-Am je definitivno jedan od trendsetera. Kod nas se to slabo prati. Dokaz tome je da kod nas nikada r&b produkcija nije postojala (sad pricam prvenstveno iz perspektive HR, iako znam da je i u Srbiji tako). Ovdje se vrte pop pjesmice sa r&b zvukom. Al forma je uvijek ostala pop. Nije se uhvatilo jer ljudi ne razumiju...
Druga je stvar kome se sviđa ili ne. Sad pricam cisto iz profesionalne perspektive. Mi (ili dio nas koji je usmjeren na ovaj tip zvuka) bi trebali biti ljudi koji pratimo trendove sa svim dobrim i losim smjerovima. To je posao!

DaBear 02-06-2009 07:53 AM

Shot mudro zbori !!

Danny Lou 02-06-2009 08:36 AM

masu r&b stvari su tanki po pitanju harme i po pitanju aranzmana (beat-ovi, loop-ovi itd.) ali su prejaki sa vokalima :) i masa ih ima taj neki catch bez obzira na sve (kelis-milkshake (bongosi i onaj blesavi lead), afroman-because i got high (suva 808-ica i onaj idiot bas) itd.). mozda smo mi i zaostali i ne shvatamo jer svaki dan imamo i dosta nus pojava koje nas konstantno unazadjuju, ali ja ne gledam grand nego mtv, ng, vivu, classic fm i sl. mozda smo fizicki ovdje ali smo definitivno umom tamo.

mozda smo (mozda sam?) zaista seljaci koji ne mogu nikako da svare novi talas retro elektro zvuka koji je polako preovladao u vecini zanrova (dance, hip hop, house itd.)... i mozda si shot stvarno u pravu kad pricas o novim trendovima jer recimo kad se pojavio madonin music meni se povracalo ali mi se kasnije ta stvar zakucala na playlisti i taj aranzman smatram jednim od jacih...

moje licno (trenutno) misljenje za boom boom pow (kakvo cool ime prije svega!) je da je to mozda zelja will i am-a da proba da ostane u trendu... ali definitivno jedan od ispraznijih njegovih radova... covijek ima stalnu formu (uvijek ima jedan dodatan dio drugom dijelu pjesme koji se razlikuje od ostalih (mirniji, tuzniji...), ovdje je to malo jace naglasio (promjena ritma, trance lead itd...). o ovome se moze jos pricati, naravno konstruktivno...

eto sa druge strane halo od beyonce, very simple and ubelieveble catchy... :wink:

na kraju krajeva neki od nas smatraju da je pogodio, neki smatraju da je promasio ali pored toga svega ta stvar je nr. 2 na uk top 40 pricali mi ili ne :grin:

Color 02-06-2009 10:46 AM

Quote:

Originally Posted by Shot (Post 247493)
I opet sa ja ponavljam - meni je ovo dobro. A inace ne volim konfekciju koja se vrti po r&b i hip-hop chartevima. Al ovo mi je dobro.
Ne smijete to gledati kroz prizmu harme i kicka. Ovo je pop po ljestvicama al po formi nije uopce pop i ne podljeze pravilima koja se vrte u toj nekoj pop produkciji danas (harmom na harmu, melodija u centru svega, A-dio B-dio aranzman i slicno).
I to se dogadja vec desetljecima. Muzicari se izbljuju po necemu, klinci to popuse do kraja, onda deset godina kasnije ti isti muzicari gledaju kako se muzika promjenila i govore kako nista vise ne valja, pitajuci se gdje je nestala "prava" muzika i zasto vise nisu u trendu. Sad da smo mi svi negdje preko velike bare onda bi se pitali "zasto ja ovo ne shvacam" a ne pitanja tipa "zasto je ovo takvo smece". Trendovi se mjenjaju. A Will-I-Am je definitivno jedan od trendsetera. Kod nas se to slabo prati. Dokaz tome je da kod nas nikada r&b produkcija nije postojala (sad pricam prvenstveno iz perspektive HR, iako znam da je i u Srbiji tako). Ovdje se vrte pop pjesmice sa r&b zvukom. Al forma je uvijek ostala pop. Nije se uhvatilo jer ljudi ne razumiju...
Druga je stvar kome se sviđa ili ne. Sad pricam cisto iz profesionalne perspektive. Mi (ili dio nas koji je usmjeren na ovaj tip zvuka) bi trebali biti ljudi koji pratimo trendove sa svim dobrim i losim smjerovima. To je posao!

Jeste, sve to stoji sto pises i delimo priblizno isto misljenje sto se tice tih stvari... Konkretno ali vezano za ovu stvar, iskreno receno mozda je dobar zvuk ali gde je tu pesma!?

Nisam ogranicen muzickim formama i stilovima i bas volim da cujem neko osvezenje, neki drugaciji pristup, jer ma koliko muzika vec bila isfurana i preradjivana i obradjivana, ipak je to svet bez granica i nema nikad kraja novim i novim pristupima... uvek me odusevi kad neko pomeri granice... Ali kod ovoga mislim da to nije slucaj... sumnjam da cemo jednog dana da uramimo ovu pesmu i reci, eeeee ovaj ga je provalio jos dok smo mi bili u pelenama. Nema ovde nikakve inovativnosti niti drugacijeg pristupa, ja licno cujem da je radjeno u fazonu: "E, ajde bas da probam ovako nesto, slaba mi nesto inspiracija danas...al zasto to tako radim, kad malo bolje razmislim pojma nemam, al ajd malo boom boom...to je dovoljno"....

disco violence 02-06-2009 01:47 PM

I Color mudro zbori takodje!!

Everbeatz 02-06-2009 01:49 PM

Meni sad ovde nije jasno o cemu govorimo? Svi, naravno, shvataju da je to posao - onda, ako je DaBear to postavio da vidimo koja roba ide, ok! Verujem da covek prati trendove i zna koja se muzika dobro prodaje danas.

Ja ipak smatram da sve sto je novo i trendy ne znaci da je u isto vreme i progresivno i dobro.

awacs 02-06-2009 02:51 PM

Prekjuče sam se u svojstvu kuma zatekao na svadbenom ručku. Mala svadba - petnaestak ljudi u ribljem restoranu između Sremskih Karlovaca i Čortanovaca (ali bli?e Čortanovcima). Dobra kujna, dobra vina, sve valja, pa i tambura?ki bend.

Mlado?enja naručio "Pogledaj me, nevernice" i sviraju kubanci sve k'o ?to treba, ali mlado?enja ka?e kontra?u: "daj to maaaalo br?e". A kontra? ka?e: "pa nisi treb'o da naručuje? ovo u tri popodne, ovo je pesma za pred fajront, a znamo mi i br?e pesme".

Eto tako.

disco violence 02-06-2009 03:29 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 247526)
Prekjuče sam se u svojstvu kuma zatekao na svadbenom ručku. Mala svadba - petnaestak ljudi u ribljem restoranu između Sremskih Karlovaca i Čortanovaca (ali bli?e Čortanovcima). Dobra kujna, dobra vina, sve valja, pa i tambura?ki bend.

Mlado?enja naručio "Pogledaj me, nevernice" i sviraju kubanci sve k'o ?to treba, ali mlado?enja ka?e kontra?u: "daj to maaaalo br?e". A kontra? ka?e: "pa nisi treb'o da naručuje? ovo u tri popodne, ovo je pesma za pred fajront, a znamo mi i br?e pesme".

Eto tako.

Gde to naruci,pa to se svira na sahranama,ali stvarno.

awacs 02-06-2009 03:39 PM

Quote:

Originally Posted by disco violence (Post 247531)

Pa to ti ka?em. A ni Boom Boom Pow se ne pu?ta sve sedeći za monitorom, nego u klubu. Valjda.

silicon science 02-06-2009 04:16 PM

Sto kaze Awacs, da sam naradjen Etrom u nekoj diskoteci u predgradju mozda bi se i proveo uz ovu pjesmicu :wink::)

DaBear 02-06-2009 04:46 PM

pa i sam Will I Am je rekao da je bio u Australiji malo duze i isao puno po klubovima i malo se inspirisao i hteo da uradi album za klubove !
To je to! nema dileme...
Nisam cuo ostale pesme (8 Jun izlazi album) pa cemo da vidimo...

A to "gde je tu pesma" ili "gde su tu emocije"?....to vise nije toliko bitno danas.

Kako da iskazes emocije za TR-808 i jednom bas linijom ??? (na primer)

awacs 03-06-2009 02:14 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 247539)
pa i sam Will I Am je rekao da je bio u Australiji malo duze i isao puno po klubovima i malo se inspirisao i hteo da uradi album za klubove !
To je to! nema dileme...

Pa da, da vidi? kad te zvekne par kilovata u bubrege kako odjednom vi?e ni?ta nije siroma?no. Majstorski je ovo rad - less is more. Plus ?to je stvar onako kao "bez glave i repa", sve kao kreni-stani, nikako da "pukne" onako narodnjački, ali ba? to pravi stalnu tenziju. A je.i ga, kad smo navikli da u refrenu moraju svi da rokaju iz petnih ?ila. Plus ?to je stvar očigledno ozbiljno u?la na tr?i?te, a to je valjda osnovni kriterijum kada se ocenjuje pop muzika.

Najlak?e je biti neshvaćeni umetnik koji prezire masu. Najte?e je biti shvaćen od strane mase sa pesmom koja je "obogaljena" (kao da su zaboravili da dignu par kanala u miksu), a opet (očigledno) radi.

Shot je najbolje elaborirao celu stvar. Uop?te nije bitno ?to ovo nije moja ?olja čaja, ali mi je kao (makar biv?em) profesionalcu uvek prvo na umu pitanje "u čemu je ovde fora" umesto konstatacije "ovo bre uop?te nije fora".

?to se tiče emocija, za razliku od Kraftwerka i Autechre BEP su stvarno bezdu?ni :rotfl:

InsaneEyes 03-06-2009 03:17 PM

Quote:

Originally Posted by disco violence (Post 247531)

http://www.youtube.com/watch?v=20zOG6-jq8Q

awacs 03-06-2009 03:36 PM

Quote:

Originally Posted by InsaneEyes (Post 247616)

"Sa'rani me u grob ?iva"?

Ajd' sve, sve, ali nikada nisam kapirao one kojima uop?te pada na pamet da snimaju sahranu. Makar bila i Titova...

InsaneEyes 03-06-2009 03:45 PM

sarana je deo zivota jbg:)

isto ne kontam pesmu pa podsvesno govorim sebi "mora da ima nesto"

jbg, aranzman je poprilicno novotarija a i roka fino kad si pian u klubu tako da ne znam sta bi reko :)

disco violence 03-06-2009 06:41 PM

Evo necega sto je po meni trebalo da bude mnogo veci hit od Blac Eye Peas.U pitanju su Stereo MC's stvar ''Gringo'' sa poslednjeg albuma ,ima i beat i pevanje i strava melodiju,ali ne verujem da ce biti hit kao ''Boom Boom Pow''.
http://www.youtube.com/watch?v=drPx8FFgUOs
Jel sam ja gluv ili lud?

Danny Lou 03-06-2009 09:12 PM

ma bice bolje...

DaBear 03-06-2009 09:30 PM

Quote:

Originally Posted by disco violence (Post 247627)
Evo necega sto je po meni trebalo da bude mnogo veci hit od Blac Eye Peas.U pitanju su Stereo MC's stvar ''Gringo'' sa poslednjeg albuma ,ima i beat i pevanje i strava melodiju,ali ne verujem da ce biti hit kao ''Boom Boom Pow''.
http://www.youtube.com/watch?v=drPx8FFgUOs
Jel sam ja gluv ili lud?

nisi ni gluv (jel ipak cujes muziku) a ni lud (jer citas, pises, surfas..) ali
nemas iskustva ii znanja i prakse da ocenis sta moze da bude hit.
Ovo nemoze da se izdigne mnogo iznad neke sredine, neke club liste. kao svetski hit - nikad!
pevanje / melodijska linija - ne postoji. On nikad nije znao da peva (a ni da smislja pevacke linije!!)..ovo je neki polu rap / pricanje...
nema nista catchy, treba 2 minuta da pocen nesto da se desava...
ma sve u svemu - nista specijalno!!

treba da se bavis malo duze muzikom i biznisom da bi stekao "uvo".

DADDY Z 04-06-2009 06:05 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 247539)
To je to! nema dileme...
Nisam cuo ostale pesme (8 Jun izlazi album) pa cemo da vidimo...

A to "gde je tu pesma" ili "gde su tu emocije"?....to vise nije toliko bitno danas.

Kako da iskazes emocije za TR-808 i jednom bas linijom ??? (na primer)

Ja odslu?ao ceo album "The E.N.D." i mogu da ka?em da tu ima mnogo boljih pesama (npr "Alive" ili "Rockin To Beat" ) ali generalno je sve dosta ne zanimljivo...

roginator 04-06-2009 11:06 AM

http://www.youtube.com/watch?v=fRTJ4Zam-RY

pa ti reci da ovo nemogu bolje i bass hunters

ovo je smece!!!

mjuza za spice girls

awacs 04-06-2009 12:09 PM

Quote:

Originally Posted by disco violence (Post 247627)
Evo necega sto je po meni trebalo da bude mnogo veci hit od Blac Eye Peas........

Eh, ti hitovi... Ja sam kao klinac ?e?će pi..eo ?to Bijelo dugme ima veće hitove od Smaka, al' je.i ga... niko me nije pitao. I danas mi je dra?e da čujem Bisku II nego Patim evo deset dana, ali bar vi?e ne pi..im :) U međuvremenu sam pone?to naučio. Pa sam prestao da se bavim pop muzikom.

disco violence 04-06-2009 01:51 PM

Da posle svega se namece pitanje sta je to hit?
Valjda ono sto ce trajati godinama,a ne ono sto ce trenutno biti na broju jedan,mozda zaraditi lovu i nestati kao da ga nikada nije ni bilo.U pravu je DaBear jos nisam razvio uvo za takve hitove,koje zaboravis cim cujes.Mislim da se kod Black Eye Peas bas radi o takvoj stvari, uostalom vreme ce pokazati.
Ovde je pitanje sta se vise ceni, ono sto traje ili ono uzmi pare i bezi?
P.S.Come on barby let's go party!

InsaneEyes 04-06-2009 01:56 PM

Quote:

Originally Posted by disco violence (Post 247672)
P.S.Come on barby let's go party!

meni su Aqua npr. odlican bend i dan danas rado volim da cujem "Barbie" "Candyman" i "My oh My", i Lene je cica i po :)

iatros 04-06-2009 03:18 PM

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 247662)

ovo je smece!!!

mjuza za spice girls

Pocetak me zvucno jako podsjeca na "Love is gone" od David Guetta, ciji album "Pop Life" toplo preporucujem! Nije mi bilo jasno da mogu na albumu sve pjesme biti slusljive! Ne zelim da kazem da je kopije nego samo me podsjeti na drugu stvar! A to ide i u prilog onome da su pod utjecajem club scene! Svakako...poslusajte David Guetta album Pop Life!

awacs 04-06-2009 03:32 PM

Quote:

Originally Posted by disco violence (Post 247672)
Da posle svega se namece pitanje sta je to hit?
Valjda ono sto ce trajati godinama,a ne ono sto ce trenutno biti na broju jedan,mozda zaraditi lovu i nestati kao da ga nikada nije ni bilo.

Ne mogu da izdr?im, moram jo? malo da pametujem: hit je ono ?to je trenutno na broju jedan (ili blizu broja jedan). Nema tu nikakve misterije. Ovo se naravno ne odnosi na Diskomer Studija B i slične uredničke liste, nego na liste koje mere prodaju nekog izdanja (u dana?nje vreme se to odnosi na download), a odskora je i YouTube postao referenca (mada ne bele?i prodaju nego slu?anost). Ukratko - hit je ono ?to se mnogim ljudima trenutno mnogo dopada.

Pesma (ili instrumentalna kompozicija) koja traje godinama se zove evergreen.

Sve ovo pi?em u poku?aju da bar nekim osnovnim terminima sačuvam osnovno značenje, ?to je preduslov svake diskusije. Inače bismo mogli da debatujemo i o tome da li je "električna stolica" aparat za pogubljenje ili masa?na stolica sa elektromotorima koji proizvode vibraciju.

Pozdrav

DaBear 04-06-2009 04:27 PM

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 247662)

ovo je smece!!!

mjuza za spice girls

pa niste skontali da su crnci i sami popizdeli od hip hopa i rap-a !!!
nece vise da repuju - hoce da pevaju !!!

Kanye West - propevao (uz pomoc Autotune-a)
Black Eye Peas - isto..crnac propevao, promenio stil..
Cak je i Eminem, noje crnac, (ali malo stidljivo) zapevao na novo, singlu.
Timbland "peva" na svemu cega se dohvati...

smorili se ljudi od beatsova, rapa i hop...hoce da rade nesto drugo i njima je (posto to NIKAD nisu radili) mega, do jaja interesantno!!!
IAko je u poredjenju sa nekim ko radi to vec dugo, malo naivno..njima je do jaja!!

stalno trka, a mi kasnimo...dok naucimo da radimo hip hop i RnB, on se promeni zanrovski i ti isti raperi pocnu da rade neki mutant house / pop?!!

he,he.. isto je i za druge stilove. Znam tonu nasih ljudi koji su "savladali" trance..a on u medjuvremenu nestao sa lica zemlje..itd!!

All times are GMT +1. The time now is 05:15 PM.