![]() |
novi BLACK EYE PEAS - Boom Boom Pow
jel slusa neko ?
http://www.youtube.com/watch?v=UIK-U6ZfyYE meni radi do jaja! Will I Am je uvek korak ispred svih...sutra izlazi album. |
Re: novi BLACK EYE PEAS - Boom Boom Pow
Quote:
dosta je to vec dugo vani cuo sam to prije par mjeseci,,,, meni osobno nikakav spektakl..... ima elektro funka novog koji je u usporedbi s ovim opak... meni je ovo bez veze!!! + zanima me kaj chokoladni hip hoperi prelaze na dance ala eifel 65 i sash :D:D:D:D:D |
Quote:
|
izvrsna stvar!
|
jebem li ga... 4 muska vokala naizmjenicno repaju, cura pjeva, kick, clap, snare na prelazima, i neki vintage pad... kasnije neki 97` trance lead+ jos nekoliko 808 prckalica i mono saw koji nema veze sa mozgom... damn!
will i am nije los ali ima dosta predvidive aranzmane zaista... |
Quote:
prvo - za "predvidive aranzmane" ???:confused::confused: Lik ima super ideje....preslusaj / izanaliziraj malo zadnja dva albuma pa onda kazi nesto za aranzmane...a ima i gomila stvari na Fergie albumu sto je radio - veru clever! A za Boom Boom Pow - its all about the hook1 kad krene "boom boom pow"...vec posle 3 sekunde znas da se radi o hitu!! da li ima samo kik i bass ili ceo orkestar - nebitno je!! |
"za drustvo iz coska" pardon hood-a , mogao je stvarno da obogati jos malo pesmi ali malo ...
|
bas danas sam cuo na vivi (valjda) i odlicno na prvo slusanje!
|
Quote:
Quote:
|
evo jedan lil` interview...
negdje oko 2:40 do tad i nije nesto zanimljiv osim ko voli da slusa kako se jedna dobra maca prenemaze i smije... :D http://www.youtube.com/watch?v=kPbUKqcIxhY imaju grupu i svi rade sa strane... saradnja? kolaboracija? sta mu to ono dodje kod nas???? |
Meni licno na prvo slusanje nista posebno cak i marginalne stvari sa starog albuma su mi veci hitovi nego ovaj.Ali ko sam ja da se bunim,raja trazi laku notu,pa izvol'te.Samo me interesuje da li je moguce da imamo toliko razlicit ukus ovde na forumu da smo podeljeni na da li ste za da ili ste za ne.Meni se obicno ti ultra mega hitovi retko kad svidjaju,mada se nekada pojave stvarno odlicne stvari,ali mi se cini da sto idemo dalje hitovi su sve prazniji i gori.
|
Meni ovo ne radi do jaja! Pretpostavljam zato jer vise nemam 15 god..schmrtz:)
|
Quote:
|
Pesma ko? pesma je shit teski, ali dobro je snimljeno moram priznati.Uostalom to ti je vecinom muzika danas, bitno da je produkcija do j. a ostalo nema veze.
|
I opet sa ja ponavljam - meni je ovo dobro. A inace ne volim konfekciju koja se vrti po r&b i hip-hop chartevima. Al ovo mi je dobro.
Ne smijete to gledati kroz prizmu harme i kicka. Ovo je pop po ljestvicama al po formi nije uopce pop i ne podljeze pravilima koja se vrte u toj nekoj pop produkciji danas (harmom na harmu, melodija u centru svega, A-dio B-dio aranzman i slicno). I to se dogadja vec desetljecima. Muzicari se izbljuju po necemu, klinci to popuse do kraja, onda deset godina kasnije ti isti muzicari gledaju kako se muzika promjenila i govore kako nista vise ne valja, pitajuci se gdje je nestala "prava" muzika i zasto vise nisu u trendu. Sad da smo mi svi negdje preko velike bare onda bi se pitali "zasto ja ovo ne shvacam" a ne pitanja tipa "zasto je ovo takvo smece". Trendovi se mjenjaju. A Will-I-Am je definitivno jedan od trendsetera. Kod nas se to slabo prati. Dokaz tome je da kod nas nikada r&b produkcija nije postojala (sad pricam prvenstveno iz perspektive HR, iako znam da je i u Srbiji tako). Ovdje se vrte pop pjesmice sa r&b zvukom. Al forma je uvijek ostala pop. Nije se uhvatilo jer ljudi ne razumiju... Druga je stvar kome se sviđa ili ne. Sad pricam cisto iz profesionalne perspektive. Mi (ili dio nas koji je usmjeren na ovaj tip zvuka) bi trebali biti ljudi koji pratimo trendove sa svim dobrim i losim smjerovima. To je posao! |
Shot mudro zbori !!
|
masu r&b stvari su tanki po pitanju harme i po pitanju aranzmana (beat-ovi, loop-ovi itd.) ali su prejaki sa vokalima :) i masa ih ima taj neki catch bez obzira na sve (kelis-milkshake (bongosi i onaj blesavi lead), afroman-because i got high (suva 808-ica i onaj idiot bas) itd.). mozda smo mi i zaostali i ne shvatamo jer svaki dan imamo i dosta nus pojava koje nas konstantno unazadjuju, ali ja ne gledam grand nego mtv, ng, vivu, classic fm i sl. mozda smo fizicki ovdje ali smo definitivno umom tamo.
mozda smo (mozda sam?) zaista seljaci koji ne mogu nikako da svare novi talas retro elektro zvuka koji je polako preovladao u vecini zanrova (dance, hip hop, house itd.)... i mozda si shot stvarno u pravu kad pricas o novim trendovima jer recimo kad se pojavio madonin music meni se povracalo ali mi se kasnije ta stvar zakucala na playlisti i taj aranzman smatram jednim od jacih... moje licno (trenutno) misljenje za boom boom pow (kakvo cool ime prije svega!) je da je to mozda zelja will i am-a da proba da ostane u trendu... ali definitivno jedan od ispraznijih njegovih radova... covijek ima stalnu formu (uvijek ima jedan dodatan dio drugom dijelu pjesme koji se razlikuje od ostalih (mirniji, tuzniji...), ovdje je to malo jace naglasio (promjena ritma, trance lead itd...). o ovome se moze jos pricati, naravno konstruktivno... eto sa druge strane halo od beyonce, very simple and ubelieveble catchy... :wink: na kraju krajeva neki od nas smatraju da je pogodio, neki smatraju da je promasio ali pored toga svega ta stvar je nr. 2 na uk top 40 pricali mi ili ne :grin: |
Quote:
Nisam ogranicen muzickim formama i stilovima i bas volim da cujem neko osvezenje, neki drugaciji pristup, jer ma koliko muzika vec bila isfurana i preradjivana i obradjivana, ipak je to svet bez granica i nema nikad kraja novim i novim pristupima... uvek me odusevi kad neko pomeri granice... Ali kod ovoga mislim da to nije slucaj... sumnjam da cemo jednog dana da uramimo ovu pesmu i reci, eeeee ovaj ga je provalio jos dok smo mi bili u pelenama. Nema ovde nikakve inovativnosti niti drugacijeg pristupa, ja licno cujem da je radjeno u fazonu: "E, ajde bas da probam ovako nesto, slaba mi nesto inspiracija danas...al zasto to tako radim, kad malo bolje razmislim pojma nemam, al ajd malo boom boom...to je dovoljno".... |
I Color mudro zbori takodje!!
|
Meni sad ovde nije jasno o cemu govorimo? Svi, naravno, shvataju da je to posao - onda, ako je DaBear to postavio da vidimo koja roba ide, ok! Verujem da covek prati trendove i zna koja se muzika dobro prodaje danas.
Ja ipak smatram da sve sto je novo i trendy ne znaci da je u isto vreme i progresivno i dobro. |
Prekjuče sam se u svojstvu kuma zatekao na svadbenom ručku. Mala svadba - petnaestak ljudi u ribljem restoranu između Sremskih Karlovaca i Čortanovaca (ali bli?e Čortanovcima). Dobra kujna, dobra vina, sve valja, pa i tambura?ki bend.
Mlado?enja naručio "Pogledaj me, nevernice" i sviraju kubanci sve k'o ?to treba, ali mlado?enja ka?e kontra?u: "daj to maaaalo br?e". A kontra? ka?e: "pa nisi treb'o da naručuje? ovo u tri popodne, ovo je pesma za pred fajront, a znamo mi i br?e pesme". Eto tako. |
Quote:
|
Quote:
|
Sto kaze Awacs, da sam naradjen Etrom u nekoj diskoteci u predgradju mozda bi se i proveo uz ovu pjesmicu :wink::)
|
pa i sam Will I Am je rekao da je bio u Australiji malo duze i isao puno po klubovima i malo se inspirisao i hteo da uradi album za klubove !
To je to! nema dileme... Nisam cuo ostale pesme (8 Jun izlazi album) pa cemo da vidimo... A to "gde je tu pesma" ili "gde su tu emocije"?....to vise nije toliko bitno danas. Kako da iskazes emocije za TR-808 i jednom bas linijom ??? (na primer) |
Quote:
Najlak?e je biti neshvaćeni umetnik koji prezire masu. Najte?e je biti shvaćen od strane mase sa pesmom koja je "obogaljena" (kao da su zaboravili da dignu par kanala u miksu), a opet (očigledno) radi. Shot je najbolje elaborirao celu stvar. Uop?te nije bitno ?to ovo nije moja ?olja čaja, ali mi je kao (makar biv?em) profesionalcu uvek prvo na umu pitanje "u čemu je ovde fora" umesto konstatacije "ovo bre uop?te nije fora". ?to se tiče emocija, za razliku od Kraftwerka i Autechre BEP su stvarno bezdu?ni :rotfl: |
Quote:
|
Quote:
Ajd' sve, sve, ali nikada nisam kapirao one kojima uop?te pada na pamet da snimaju sahranu. Makar bila i Titova... |
sarana je deo zivota jbg:)
isto ne kontam pesmu pa podsvesno govorim sebi "mora da ima nesto" jbg, aranzman je poprilicno novotarija a i roka fino kad si pian u klubu tako da ne znam sta bi reko :) |
Evo necega sto je po meni trebalo da bude mnogo veci hit od Blac Eye Peas.U pitanju su Stereo MC's stvar ''Gringo'' sa poslednjeg albuma ,ima i beat i pevanje i strava melodiju,ali ne verujem da ce biti hit kao ''Boom Boom Pow''.
http://www.youtube.com/watch?v=drPx8FFgUOs Jel sam ja gluv ili lud? |
ma bice bolje...
|
Quote:
nemas iskustva ii znanja i prakse da ocenis sta moze da bude hit. Ovo nemoze da se izdigne mnogo iznad neke sredine, neke club liste. kao svetski hit - nikad! pevanje / melodijska linija - ne postoji. On nikad nije znao da peva (a ni da smislja pevacke linije!!)..ovo je neki polu rap / pricanje... nema nista catchy, treba 2 minuta da pocen nesto da se desava... ma sve u svemu - nista specijalno!! treba da se bavis malo duze muzikom i biznisom da bi stekao "uvo". |
Quote:
|
http://www.youtube.com/watch?v=fRTJ4Zam-RY
pa ti reci da ovo nemogu bolje i bass hunters ovo je smece!!! mjuza za spice girls |
Quote:
|
Da posle svega se namece pitanje sta je to hit?
Valjda ono sto ce trajati godinama,a ne ono sto ce trenutno biti na broju jedan,mozda zaraditi lovu i nestati kao da ga nikada nije ni bilo.U pravu je DaBear jos nisam razvio uvo za takve hitove,koje zaboravis cim cujes.Mislim da se kod Black Eye Peas bas radi o takvoj stvari, uostalom vreme ce pokazati. Ovde je pitanje sta se vise ceni, ono sto traje ili ono uzmi pare i bezi? P.S.Come on barby let's go party! |
Quote:
meni su Aqua npr. odlican bend i dan danas rado volim da cujem "Barbie" "Candyman" i "My oh My", i Lene je cica i po :) |
Quote:
|
Quote:
Pesma (ili instrumentalna kompozicija) koja traje godinama se zove evergreen. Sve ovo pi?em u poku?aju da bar nekim osnovnim terminima sačuvam osnovno značenje, ?to je preduslov svake diskusije. Inače bismo mogli da debatujemo i o tome da li je "električna stolica" aparat za pogubljenje ili masa?na stolica sa elektromotorima koji proizvode vibraciju. Pozdrav |
Quote:
nece vise da repuju - hoce da pevaju !!! Kanye West - propevao (uz pomoc Autotune-a) Black Eye Peas - isto..crnac propevao, promenio stil.. Cak je i Eminem, noje crnac, (ali malo stidljivo) zapevao na novo, singlu. Timbland "peva" na svemu cega se dohvati... smorili se ljudi od beatsova, rapa i hop...hoce da rade nesto drugo i njima je (posto to NIKAD nisu radili) mega, do jaja interesantno!!! IAko je u poredjenju sa nekim ko radi to vec dugo, malo naivno..njima je do jaja!! stalno trka, a mi kasnimo...dok naucimo da radimo hip hop i RnB, on se promeni zanrovski i ti isti raperi pocnu da rade neki mutant house / pop?!! he,he.. isto je i za druge stilove. Znam tonu nasih ljudi koji su "savladali" trance..a on u medjuvremenu nestao sa lica zemlje..itd!! |
All times are GMT +1. The time now is 05:15 PM. |