![]() |
Reaper 3.0
izasla je nova verzija sa unapredjenjima za midi, automatizaciju itd..
koliko vas ga koristi i zasto? koliko je blizu ostalim "ozbiljnim" sekvencerima? http://www.reaper.fm/ http://www.reaper.fm/siteimages/v3-headss.jpg Quote:
|
Re: Reaper 3.0
skinuo
instalirao na OSX isprobao deinstalirao BACK TO LOGIC!!!!! u punom smislu rijeci!!! |
Quote:
|
navika je cudo..
no, pitao sam da li ima koga ko zaista koristi ovaj program i koji su argumenti za ? |
Koristi ga velik dio populacije u zemljama u kojima su "narodne verzije" vrlo kaznjiva stvar. Mi smo tu gdje jesmo pa nije ni cudo da svi imaju para za logic.:wink:
|
Na kvr forumu ima dosta ljudi koji ga koriste, ali opet tamo je i leglo Energy XT2 kao i Mackie Tracktion fanova...
Pa retko ko koristi Logic u nasoj zemlji:shock: Nema svako para za Mac :D:rotfl: |
Quote:
Reaper sam koristio dok je bio u alpha i beta fazi, tada mi je bio ok, ali sada mi se ne svidja. |
Ja se malo "igrao" sa Reaperom
za: - brz i mala instalacija u Mb - brz search plugova preko filtera - pregledan - lak routing - skinovi - relativno lak i logican da se brzo nauci - audio, midi, rewire - sta jos fali?:) - pozivanje externog editora za audio protiv: - meni se desavalo da prilikom fine tweak levela preko fadera na mixeru fader odjednom skoci skroz gore i skoro izgubih sluh par puta:) - crash-uje jos uvek..zato ga tip konstantno update-uje..evo, i sad dok ovo pisem on pravi update za Reaper - faderi na mixeru nekako "ne slusaju", desava se da prilikom malih pomeraja gain drasticno skace.. - midi ok, mada je ipak Cubase mama otprilike to je to iz mog ugla |
Quote:
|
Quote:
:wink: |
malo gledam gdje ?ta pi?e pa naletih na temu...
Instalirao Reaper danas, nakon frustracija sa nemogućno?ću nalaska narodne verzije cubase 64x i nuenda, uz stalno ru?enje sonara, moram reć da sam reaperom odu?evljen! Mo?da će moje pitanje glupavo zvučit, al zanima me koji su konkretno nedostatci u usporedbi sa cubase? Ok, ima cubase nekih stvarčica, ali puno je stvari rije?ivo pluginovima...? ili nije? |
Quote:
|
ma ja sam u par sati prokonto puno toga, moram reć da uopće nije kompl.
Pojasni "sidechainovanjem" što je to? Drugačije funkcionira od cubasea il ovih ostalih, al vidim da je puno toga izvedivo i sve je nekako prilagodljivo. Ja sam još pod utjecajem brzine otvaranja pa možda nisam objektivan, al nisam naletio na neke probleme, bar ne za sad. ps puno pomogao tourtorijal sa youtube. |
Quote:
Takoreći - program uopšte nije komplikovan, pošto se uobičajene stvari rade jednostavno (doduše na malo drugačiji način, ali jednostavno), a ko hoće može da luduje ihahaj: grupe, track folderi, automatizacije koliko hoćeš, ludilo od routinga. Plus fenomenalan PDF tutorijal, plus je potpuno portabilan (može da se nosi na USB flashu), plus 64-bit audio engine, malo li je :wink:? Sve se svodi na "sviđa mi se / ne sviđa mi se". Meni se sviđa, ali to sam samo ja :wink: Pozdrav, Vasa P.S. Quote:
|
Quote:
Jos nesto: ne radi sa mojim omiljenim VOXENGO vstovima bas najbolje :,( |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
|
+1 reaper
izlazi 4.xxx početkom 2011 :wink: |
Quote:
Ubacen je novi skin manager zvani WALTER - dobra stvar zaista, dozvoljava jos neke dodatne stvari (toolbar resize, razni novi layouti za mikser, trake...), samo, color tema je kao da je dete od 5 godina radilo! Sreca - podrzava i stare skinove - 100% su kompatibilni, sve je jos u alfa fazi, dosta se ljudi zalilo na te color teme, pa cemo videti. Obecava zasad, na dobrom su putu. Jedna stvar koja me je odusevila je mogucnost modulacije pojedinih VST parametara - npr Cutoff nekog sinta. Moze cak i audio signal bilo kog kanala da prevede u modulacioni signal za parametar. Odlicna stvar ! |
evo i ja tu alfa(vuk) verziju isprobavam tj radim neki remix u njemu , inace susrecem se po drugi put , malo mi je ne pregledan ali dobro sta je tu je zamerka je midi editor i uopste midi kao da je na zadnjoj rupi ... malo vise da je iskopirao cubase/nuendo sto se tice alatki u smislu rad sa midijem/wav-om a manje acid-a bio bi perfektan tj rekao bi zbogom ujka luju !
|
Quote:
|
Quote:
|
Danas sam se igrao sa Reaper-om (v.3.75), probao da editujem midi za ritmove u klavijaturi (aranzer Tyros 3). Ne znam da li uopste neko od forumasa to radi ali javio mi se problem sa markerima. Kada eksportujem midi fajl koji sam snimio i u njemu postavio markere za svaku varijaciju i prelaz u ritmu i kasnije taj midi uvezem u neki drugi program za obradu ritmova, taj program mi izbaci prozor u kom pise da nema postavljenih markera u midi fajlu. Da ne bude zabune, ovo sa markerima sam vec radio u Nuendu i funkcionisalo je najnormalnije ali Nuendo ne izveze promene tempa. Ima li ko iskustva sa ovim stvarima ili da i dalje :banghead:?
|
Quote:
Pku?ao sam prije nekog vremena ne?to sa njime do?ao do problema(zaboravih koji)i to jednostavnih ko pekmez a ono koma ni naprijed ni nazad..i ja lijepo njega izbriso i bok.! Dakle MOJE je iskustvo negativno...a radim na Cubu...radio sam na Cakewalk, Logic, Nuendo..itd svi su razlićiti ALI relativno brzo pronađe? neke jednostavne opcije bez dugovremenog proućavanja.:shock: NAPOMINJEM..to su MOJA iskustva.:da: |
All times are GMT +1. The time now is 01:10 PM. |