Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Oprema na kojoj radi Timbaland,Dr Dre,Polow da Don i drugi (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=27692)

ugljesa 19-05-2009 02:26 PM

Oprema na kojoj radi Timbaland,Dr Dre,Polow da Don i drugi

Da li imate mozda predstavu na cemu rade poznati producenti,sta imaju u studiu od rack-ova itd?
Mozda se potrefi da i Sasa Popovic ima opremu slicnu njihovoj :wink::rotfl::)
Mislim na Timbaland-a (uglavnom zato sto covek naplati 250 000 $ za pesmu),Scott Storch,Armin van Burren i sva poznata imena . . .

Everbeatz 19-05-2009 03:38 PM

Re: Oprema na kojoj radi Timbaland,Dr Dre,Polow da Don i drugi

mislis da je u svemu tome kljucna stvar oprema?

Kupi i ti istu ako imas para,a li nisam siguran da ce rezultati biti isti...sto je i logicno

poz

DaBear 19-05-2009 03:44 PM

Quote:

Originally Posted by ugljesa (Post 246405)
Da li imate mozda predstavu na cemu rade poznati producenti,sta imaju u studiu od rack-ova itd?
Mislim na Timbaland-a (uglavnom zato sto covek naplati 250 000 $ za pesmu),Scott Storch,Armin van Burren i sva poznata imena . . .

Armin Van Burren i Timbaland nisu u istoj klasi..mislim..eh?

imaju mnogo manje nego sto masa ljudi misli....Stvari rade na Motifu, MPC-u itd..nista spektakularno....!
A pare dobijaju na ime (prvo) i pesme (drugo) a ne na studio !!

Everbeatz 19-05-2009 03:49 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 246412)
Timbaland
imaju mnogo manje nego sto masa ljudi misli....Stvari rade na Motifu, MPC-u itd..nista spektakularno....!

Nisam bas siguran da je bas tako "jednostavan" setup...ima Timbaland zanimljive sprave po rackovima, takodje i SSL..a i sumnjam da su samo za ukras:)

awacs 19-05-2009 04:44 PM

Quote:

Originally Posted by ugljesa (Post 246405)

A to te zanima da bi poredio Sa?u Popovića sa Timbalandom i ostalima, ili da bi poredio sebe sa njima, ili...?

A ?ta bi ti radio sa opremom koju ima Sa?a Popović (jb? Timbalanda)?

Pozdrav

DADDY Z 19-05-2009 05:33 PM

Ko je Saša Popović?
:)

gregor z 19-05-2009 05:38 PM

sound je u prstima........:D

balthazaar 19-05-2009 05:41 PM

Timbaland će sad skupo da proda nešto što bi uradio sa najgrđim bojama sa sa dječije klavijature kupljene kod kineza što košta 7 i pol evra!

Svi koriste ono što im godi i što misle da je za njih najbolje...mali Djokica isto kao i Timbaland ili Dre ili Saša Popović ;)

Jedini recept je naći ono što ti pasuje i sa čim se osječaš komotno....i ono što možeš, naravno, da priuštiš (ne vjerjujem da Timbaland ima te probleme:):wink:)

Kosa mi se diže na glavi kad opazim scenario tipa kad Djuka , Roki i Saki na nekom forumu kažu kao "ništa bez ovoga ili onoga" a onda mali Grujica oće da pukne da nabavi to čudo...drž ne daj...zaradi, pozajmi....onda Grujica dođe do magične sprave i vidi da to nije baš tako ko što su rekli Djuka, Roki i Saki...ima takvih "mitoloških" sprava kolko oćeš :)

ugljesa 19-05-2009 06:14 PM

Quote:

Originally Posted by Everlast (Post 246410)
mislis da je u svemu tome kljucna stvar oprema?

Kupi i ti istu ako imas para,a li nisam siguran da ce rezultati biti isti...sto je i logicno

poz

Naravno da nije kljucna stvar!Samo sam bzv pitao na sta poznate face trose pare i na koju opremu ..
Mogu ja da imam Virus Ti i da nikad ne prodam pesmu,a timbaland sa midi kontrolerom obicnim i da napravi pesmu samo takvu:)

ugljesa 19-05-2009 06:19 PM

evo na youtube-u kako je decko uradio stvar the way i are koliko toliko slino originalu :wink::)
http://www.youtube.com/watch?v=t1GgH...eature=related

Ako imas kefalo za muziku,nije toliko vazna oprema slozice te se sa mnom . .:wink:

ugljesa 24-05-2009 11:26 PM

Btw sto se svi reperi loze na motif :)..
Tipa kao must have oprema za njih . :rotfl:

Rhino 24-05-2009 11:30 PM

Zato sto je to yamaha i svi znaju koliko su to brzi motori

ugljesa 24-05-2009 11:41 PM

pa da ali nisu lis ni korg triton niti virus ti :wink:

silicon science 25-05-2009 11:32 PM

A tek Native instruments Reaktor :wink::wink::wink:
Verovali ili ne, mislim da ga puno "velikih faca" koristi pored svega ostalog chak kao i main sint "instrument"... Ujedno i preporuka za mlade i neiskusne kolege da pod hitno pribave soft i krenu da ga exploatishu... :rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Fantazija sound, a jos kad bi se isfurao uot pa kroz neshto malo al dobro da prodje pa natrag 8-)8-) fANTAZIJA

kejkz 26-05-2009 12:47 PM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 246956)
Native instruments Reaktor

pure data je tatica ;)

All times are GMT +1. The time now is 02:24 PM.