Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Reason goes further... Propellerheads DAW (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=27509)

dejankuki 06-05-2009 10:26 AM

Reason goes further... Propellerheads DAW

...Jedina kritika koju upućuju korisnici ovog programa je da Reason treba da ima i podr?ku za audio snimanje i obradu, *tj. da bude kao i drugi Digitalni Audio Workstations...

Cela vest.... http://www.rumski.com/index.php?cate..._articleid=416 ovdi!

kixns 06-05-2009 11:19 AM

Re: Reason goes further... Propellerheads DAW

YUPI!!!!
:grin:

kejkz 06-05-2009 03:37 PM

podlegli su pritisku razmazene mase...

lesha 06-05-2009 03:55 PM

jos uvek nema podrske za vst..

Tribal_kg 06-05-2009 03:59 PM

Samo neka ubace vise fleksibilnosti kod exporta i bice kul. :)

boz 07-05-2009 09:58 AM

Uf...jedva cekam da vidim sta kuvaju to...mozda bude ludilo, cekamo.

silicon science 07-05-2009 10:42 AM

A od pobosljanja suminga kanda njente ni ovog puta :(

lesha 07-05-2009 11:33 AM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 245119)
A od pobosljanja suminga kanda njente ni ovog puta :(

racunaju na rewire..

Everbeatz 10-05-2009 12:33 PM

http://www.youtube.com/watch?v=855aT...layer_embedded

dejankuki 10-05-2009 12:59 PM

Hmmm. nesto se odbrojava na propellerheads sajtu, da nije big bang... ili je 2012 pozurila a da mi ne znamo :D

Verovatno ovaj Record..

redroom 10-05-2009 01:03 PM

ubacen i novi mikser sa "normalnim" faderima :wink:
nadam se da ce sve zajedno zvucat bolje nego sto izgleda

anap25 10-05-2009 02:18 PM

Hmm...u 2009. godini izbace jednostavan audio recording program kakvi su dostupni vec godinama u velikom broju (cak i free) i odjednom svi Reason useri sretni kao da je u pitanju revolucija :banghead:

Izgleda da Propellerheadsi imaju ne samo Reason kao zatvoreno okruzenje vec i korisnike zatvorenih pogleda. Ne trazim kavgu ali ljudi ovo je Reason trebao imati jos godinama prije.

Sad su oni to zapakirali u novi proizvod i kao prodaju pod novo.

Fino fino...

Ocekivao sam vise od propellerheadsa...

Everbeatz 10-05-2009 04:11 PM

Ne vidim zasto je limitiranost koju Reason ima losa?? Zapravo mu je to i najveca prednost..

redroom 10-05-2009 05:31 PM

kad bi kojim slucajem Reason nudio svoje instrumente kao zasebne VST pluginove kojeg bi ste najradije imali?
meni je Thor broj 1 :)

anap25 10-05-2009 08:30 PM

Quote:

Originally Posted by Everlast (Post 245410)
Ne vidim zasto je limitiranost koju Reason ima losa?? Zapravo mu je to i najveca prednost..

Ehm, ja to ni nisam rekao. Cak se i slazem s tobom u vezi toga. Ja sam rekao da mi se cini da su i ljudi koji pricaju kako je ovaj "novi" proizvod mega dobar, zatvoreni kao i reason. Dakle populacija ljudi koji su uzbudjeni mogucnoscu da postoji audio recording aplikacija :banghead:

Dakle mislio sam na ljude koji pricaju kak je ovo sto se najavljiva super cool. Gle 2009 godina je. Ja ne pricam o Reasonu. Ovo je banana.

Hoces jos jednu sretnu vijest. Dongle protected!!! Super! Audio recording+Reason FX+ Nema VST podrsku +Dongle = mega glupost upakirana u fini marketing. Toliko o tome kak su u Propellerheadsu nekad govorili da nikad nece koristit dongle.... :rolleyes: Sad ce reci mislili smo samo na Reason. A jednog dana ce i Reason imati dongle i sve pet...

Pitam se samo koliko su platili onim ljudima na videu (ima na youtube) da idu "woooow" gledajuci u Record i snimajuci gitaru. Ajme meni pa audio recording postoji vec godinama. Super, zbilja super.

Eto o tome pricam. Ne o Reasonu...

Darko A. 10-05-2009 09:05 PM

Facts...

Quote:

It natively opens Reason files…if you have Reason installed.
64-bit mix engine.
SSL 9000k modelded EQ and compression on every audio channel and an SSL modeled bus comp as well.
Line 6 guitar and bass amp models.
A simple Sound Canvas/Proteus tone generator.
Very intuitive track comping.
The best time-stretching I’ve ever seen. I saw a 40-track audio project (full band, vocals, etc.) time stretched from 130 bpm to 180 bpm to 68 bmp by simply typing in a new tempo value without any artifacting.
The Reason rack convention is maintained, but you can now have as many racks as you’d like from left to right. You can do all the cabling, just as in Reason.
No third-party plugins are supported, but it can be ReWired. As with Reason, Record is a “closed system” but that allows the code to be very CPU efficient. It will run on any machine that can run Reason, which is just about any lame computer.
No time code support, no video support.
The price is $249, $149 for registered Reason owners.
Release date: 9/9/9
Ok, nije lose, ali VST support im izuzetno fali...

Darko A. 10-05-2009 09:14 PM

Quote:

Originally Posted by anap25 (Post 245431)
Pitam se samo koliko su platili onim ljudima na videu (ima na youtube) da idu "woooow" gledajuci u Record i snimajuci gitaru. Ajme meni pa audio recording postoji vec godinama. Super, zbilja super.

Eto o tome pricam. Ne o Reasonu...

Odprilike... Reason ima svojih prednosti (stabilnost), audio engine jeste popravljen u 4-ci, ja licno nisam primetio razliku u objektivnom testu izmedju njega i Nuenda (sto se smplera makar tice, sintove je nemoguce porediti), a audio recording... mislim, kome jos treba nesto pored modernog DAW-a sa real-time VST procesorima?

Ipak, VST support iliti otvaranje je neophodno ako zele da prezive i zgrabe veci market share (pa "smesni" FL Studio ih je pregazio). Eventualno, obzirom da Reason kreira relativno mali razvojni tim, mozda ce se u doglednoj buducnosti pripojiti nekoj vecoj firmi ili hardver proizvodjacu kao Steinberg/Sonar/eMagic i evoluirati u nesto bolje.

silicon science 10-05-2009 09:14 PM

Quote:

Originally Posted by anap25 (Post 245404)
Hmm...u 2009. godini izbace jednostavan audio recording program kakvi su dostupni vec godinama u velikom broju (cak i free) i odjednom svi Reason useri sretni kao da je u pitanju revolucija :banghead:

Izgleda da Propellerheadsi imaju ne samo Reason kao zatvoreno okruzenje vec i korisnike zatvorenih pogleda. Ne trazim kavgu ali ljudi ovo je Reason trebao imati jos godinama prije.

Sad su oni to zapakirali u novi proizvod i kao prodaju pod novo.

Fino fino...

Ocekivao sam vise od propellerheadsa...

Ja bih se u potpunosti slozio sa tobom :wink:

redroom 10-05-2009 09:58 PM

Propellerheads su se krenuli razvijat u jedinom mogucem smjeru koji im je ostao (snimanje), a tu su zagazili u teritorij sa puno jakih igraca.
Ja bi pricekao da izadje Record ili da se barem pojave prve recenzije/video clipovi pa da mozemo davat neke konkretnije komentare, ovako prica lagano skrece u standardno za i protiv prepucavanje

mekonin 10-05-2009 10:45 PM

nisam odusevljen

po mom misljenju, midi out bi im bio mnogo bolji korak

Everbeatz 10-05-2009 11:14 PM

I dalje mislim da treba da se drze sto dalje od VSTa..

kejkz 11-05-2009 10:13 AM

kada bi reason imao vst podrsku, ne bi bio reason... vec samo jos jedan vst host sa "modularnim" pristupom koji za konekcije izmedju modula koristi "hardversku" paradigmu... Snimanje je dobra stvar, ono ovaj program upotpunjuje u svakom smislu. Za zvuk nemam komentara, ja sam ocigledno gluv.

Mika Technika 11-05-2009 06:37 PM

http://www.propellerheads.se/products/record/

boz 11-05-2009 06:50 PM

ne znam oko cega dizete tolku galamu, ovo je falilo reasonu i kolko vidim iz ovog zvanicnog videa ovo mu dodje kao nova mnogo bolja verzija reasona.Nije nista revolucionarno, ali ovo je bila jedna od dve glavne mane Reasona (da, druga je VST podrska, ali ne umirem od zelje da se "otvore", jer onda to vise ne bi bio Reason).

zeleni 11-05-2009 08:05 PM

Quote:

Originally Posted by everlast (Post 245445)
i dalje mislim da treba da se drze sto dalje od vsta..

+1

anap25 11-05-2009 09:46 PM

Quote:

Originally Posted by boz (Post 245510)
ne znam oko cega dizete tolku galamu, ovo je falilo reasonu i kolko vidim iz ovog zvanicnog videa ovo mu dodje kao nova mnogo bolja verzija reasona.Nije nista revolucionarno, ali ovo je bila jedna od dve glavne mane Reasona (da, druga je VST podrska, ali ne umirem od zelje da se "otvore", jer onda to vise ne bi bio Reason).

Nije ti ovo nova bolja verzija Reasona :banghead: Ovo je aplikacija za snimanje audia. Bez nekog naprednog editiranja, bez pitch shiftinga itd. NE MOZES koristiti Reason instrumente osim naravno ako ne posjedujes reason. :banghead: Tek ako imas Reason onda si ti instrumenti dostupni..

Plus ima dongle...

Treba biti zbilja slijep pa ne vidjeti da je ovo samo mudri nacin da se u reason dovede dongle za koji su obecavali da ga nikad nece staviti.

Umjesto toga stave dongle u najvise zeljeni najvise iscekivani feature reasona, i ispuste kao novu aplikaciju kao vrlo usko povezivu sa reasonom...

Fino...

lesha 11-05-2009 10:02 PM

"govno ko govno, samo americko"

Mika Technika 11-05-2009 10:09 PM

treba izmamiti pare, to je cela filozofija

boz 12-05-2009 11:49 AM

Quote:

Originally Posted by anap25 (Post 245520)
Nije ti ovo nova bolja verzija Reasona :banghead: Ovo je aplikacija za snimanje audia. Bez nekog naprednog editiranja, bez pitch shiftinga itd. NE MOZES koristiti Reason instrumente osim naravno ako ne posjedujes reason. :banghead: Tek ako imas Reason onda si ti instrumenti dostupni..

otkud ti sve ovo znas kad je na netu dostupno tek par video,a na onom zvanicnom se jasno vidi par modula iz reasona...

awacs 12-05-2009 01:36 PM

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by boz (Post 245561)
otkud ti sve ovo znas kad je na netu dostupno tek par video,a na onom zvanicnom se jasno vidi par modula iz reasona...

http://www.propellerheads.se/product...icle=integrate

milos 12-05-2009 04:26 PM

Mozda ovaj SSL9k bude radio dobro kao Duende pa onda ce ljudi masovno poceti da mixuju u njemu...:rotfl:

redroom 12-05-2009 07:32 PM

3 video clipa

Darko A. 12-05-2009 09:30 PM

Jako skupa igracka, dati 300 EUR za Record koji nema nista osim jednog ID8 modula i miksera je u doba recesije besmisleno. I bundle Reason+Record nije jeftin, kosta taman koliko jedan ozbiljni DAW koji nudi sve to u komadu + mnogo vise. Glavna ciljna publika ce ocigledno biti postojeci vlasnici Reasona, posto je upgrade relativno jeftin.

nESbo 14-05-2009 08:13 PM

Pricajte ?ta hoćete ali meni se ovo jako svidja. Ako ovo za?ivi i ima bolji zvuk od trenutnog definitivno mi neće trebati ni rewire ni vst. Sa ovim, jednim hardverskim sintom i midi kontrolerom imam sve ?to mi je potrebno. Mene oni nikad nisu izneverili ;D

p.s. obratiti pa?nju na width dugmence u fader sekciji ;)

All times are GMT +1. The time now is 04:20 AM.