![]() |
ElektroIvo - EMT madjioničar
2 Attachment(s)
Da... mesto mu je baš u "instrumenti i studijska oprema"... naš član me je zaista oduševio!
Zna se da sam imao muku sa "EMT 261" kompresorom. Ne ide da nabrajam ljude koji su ga "popravljali", reći ću samo da je bilo više njih i da niko nije uspeo da ga servisira. Kompresor se pretvorio u pravu agoniju za mene! Padalo mi je na pamet da ga stavim na panj i raspalim maljem po njemu :banghead: Agonija je bila tolika da sam poverovao da to jednostavno ne može da proradi kako treba i unapred ga otpisao bez obzira na to što mi je ElektroIvo rekao : "Sredićemo...". Roginator mu odneo module, platio servis i vratio module nazad u Srbiju, čime je ispunio dato obećanje i potpuno ispravio zajeb do kojega je došlo. Čovek je pred amnom potpuno čist!!! Kada sam preuzeo module, nisam ni žurio da ih probam. Stajali su danima... Mislio sam da jednostavno ne postoji šansa da to radi kako valja. Doživeo sam prijatno iznenadjenje! Kompresor radi kao sat!!! :shock: Ne znam šta je ElektroIvo uradio, ali... dugujem mu večeru i brdo vina :D Hvala veliko ElektroIvo... Optužiće me neko za reklamiranje, ali... znam koliko znači imati pravog elektroničara, kada svuda ispušiš i nemaš rešenja. Topla preporuka svima... Kad? se jednom opet nadjem u nekom kompleksnijem problemu, znam kome da se javim, pa makar nosio spravu pešaka do Zagreba :da: :cool3: |
Re: ElektroIvo - EMT madjioničar
yes yes
nije vam Ivo samo EMT mađionicar zna on jo? ?to?ta ...a i ?to?ta nezna :D:D:D vrh elektronicar !!!! respect!!!! svakako mu dajem odlicne preporuke..zasluzio je i ja to najbolje znam!!!! :da: Roginator |
hvala na ljepim riječima dečki.... neznam što bih vam odgovorio.... ostao sam bez teksta.....
P.S. Damir ja sam svjestan da puno toga neznam... ali isto tako.... jedan elektroničar je osuđen na doživotno učenje.... bitno je neko osnovno predznanje i pravilno postavljanje prema problemu :-) |
ne mari sto je reklamiranje, reklamiranje je do aya ako reklamira pravu stvar, eto sad znam kome da se obratim ako nesto zaguzim :D
@ELEKTROIVO signature ti je mrak i oslikava stanje svesti pravog majstora! :) |
Quote:
thnx! konačno da j eneko primjetio ovu ?vrljotinu dole... ali ipak, to je ?iva istina :-) |
Hm, evo da se i ja zahvalim Elektro Ivi jer je uradio i moj EMT. Trenutno mogu da ga koristim samo iza preampa, jer je na +4dB, a odgovaralo bi mi da ga mogu insertovati u mixer, ali to cu valjda resiti.
Elektro Ivo zahvaljujem na trudu i profesionalizmu! Roginatore tebi cu da se zahvalim drugi put, kad EMT nadjemo primenu! |
Quote:
nema na čemu.... i drugi put :-) P.S. EMT mo?e? insertirati isto kao i bilo koju drugu spravu Y-kabelom :-) |
Mario Zbiljski (Slavonske lole) ima 4 komada... koristi ih za tambure i vokale... i odu?evljen je kako rade
njemu sam dva ugradio u pult... ima negdje thread sa slikom modula montiranih na blank-pane ... lo?om, ali svejedno se vidi..... |
Krenulo je igranje i isprobavanje... pa... polako... ne smem da pričam ni?ta dok ne budem siguran u svaku svoju reč ;)
Vreme (pesme) će pokazati... :wink: |
Hm probao ja, nece insert mi je -10db, kad si vec tu ajde ovako da postavim karakteristiku inserta:
mixer: monitor/channel insert 10kOhm/47 Ohm unbalanced 0dBu Za emt pise da moze i nebalansirano da se udje u njega, kad ja sve to tako ukljucim ne cuje se zvuk, jedino logicno objasnjenje je da je EMT sada napravljan sa balansiranim ulazom i izlazom znaci +4dBu Ima li tu neko jednostavno resenje a da ne treba majstor? |
Quote:
ja doma isto ima nebalansirani sistem za isprobavanje na koji mi sve uredno radi..... ali za potrebe ozbiljnijeg testiranja/kalibriranja, zagnjavim Shota da mu malo okupiram studio..... napravi? normalni Y-kabel: u EMT (ili bilo koju drugu balansiranu spravu) u?teka? kabel koji inače ide u nju, sa TRS bananom, ili XLR-om, a onu drugu stranu koja ide u inset spaja? na način da TIP banane spoji? na HOT kabela koji ide u spravu, RING spoji? na HOT kabela koji ide iz sprave, a COLD sa OBA kabela spoji? zajedno sa shieldom na SLEEVE insert banane |
Hvala, nisam probao Y kablom jer su mi svi inserti stola povezani na TT bantam patchbay, a onda iz tog polja prespajam sa outbordom koji je na drugom TT bantam patchbay, i koji je definitivno ispravan jer mi drugi outbord radi na tom istom insertu. Znaci kazes da nema veze sto je EMT na +4dB a insert na -10dBu?:)
|
Quote:
nisi mi rekao da ima? na patch byu izvedene inserte..... ako su ti je insert nebalansiran na patch bay-u, pretpostavljam da ima spojen ring na masu.... u tom slučaju bi to moralo raditi..... level sa time nema veze.... najnormalnije radi nebalansirao |
Elektroivo! Ima samo 26 godina i nevjerojatnu petlju da intervenira u svakom uredjaju koji stavite pred njega. Ali to nije samo petlja. On zna sto radi.
Ja nisam veliki fan Hardwarea, ali igrom slucaja imam nekoliko finih komada opreme od kojih su neki bili potpuno neupotrebljivi. Naravno, meni. Ivo je uzeo u svoje ruke klon SSL kompresora (nekoliko ljudi na forumu ima bas kompresore koji su prosli njegove ruke) i nakon 2 intervencije stvar radi kao iz ducana. moja 2 EMT modula (257 limiter) sredio je generalno (rekapirani, kalibrirani) i ugradio u 1h rack, te napravio za njih napajanje. Rade fenomenalno i nemam niti najmanju prituzbu Bukvalno mrtvi 32 god stari Pult sada je odlicno zvuceci front end u mom studiju... Mackie control ponovo ima napajanje. Cak i DJ mixer Allen and Heath X:one62 prosao je Ivin stol i sada opet radi kao nov. brz, temeljit i neopisivo inteligentan serviser. Elektronicar koji sad vec itekako poznaje audio i zahtjeve ljudi koji zive od glazbe. ne podcijenjuje niti jedan tip niti pristup bilo kog koraka u kreiranju, glazbe i stvaranju dobrog zvuka. Razlikuje dobro i lose. Sluzi se Internetom kao Gates i Jobbs zajedno kao glavnim izvorom informacija o svakom saraficu koji ide u neki uredjaj. Niti jedan posao ne smatra premalim niti prevelikim. Popraviti ce ukoliko mu povjerite API konzolu od 48 kanala i Logitech wireless misa (ako ste mu jako simpaticni). I nakon sto se Vas ljubimac bude druzio sa Ivom, necete u banci podizati Hipotekarni kredit da bi ga isplatili. Ne znam za uredjaj koji nije uspio dovesti u super stanje. Samo znam za one koji jos nisu dosli na red. Ukratko, nikom drugom ne bih ni u bunilu dao nista od svoje opreme na servis. Hehe, znate li reklamu za Vojvodjansku banku? Ukratko, ogroman potencijal iz koga ce se bez sumnje razviti ultimativni lijecnik za skupe studijske igracke (jer te najvise voli). Ja se zurim sa servisom svojih nekoliko primjeraka dok Ivo ne sazna cijene servisa high end opreme u Europi :)))) preporuke! |
Quote:
Kao što reče Aristotel: -Gvoždje se kuje dok je vruće :D |
ili kupis gotovo mrtvu spravu, Ivo te par dana mrzi, ali je na kraju ipak sredi jer ste si super, hehehe.
|
Quote:
ja tebe često mrzim po tom pitanju.... ali tu je ipak Shot glavni car...... ako nije aparat stariji od njega i mene zajedno i nije prekriven hrđom, onda mi ga ni en nosi :-) |
Tako je. Fuckas spravu koja nije bila u ruskom tenku!
|
tako je... ali da stvar bude nevjerojatnija..... te starudije zvuče fenomenalno.......
|
Quote:
|
ne priam ništa na servis ako nma natpise na ruskoj ćirilici... pomogućnosti od firme LOMO :-)
|
Samo da se i ja malo oglasim s obzirom da si i Idekiusovi moduli, a i od Maria Zbiljskog bili kod mene u studiju da im kalibriram levele...
Posao je odradjen stvarn super! Ivo, svaka cast! Jos neke moje spravice su kod njega zavrsile na sređivanju i sve se vratilo u sjajnom stanju. Evo sad bas danas sam testirao KSG EQ koji sam mu uvalio da mi filtrira napon i ugradi trafoe, i stvar radi savrseno. Na spektralnoj analizi se vidi kako je brum i cijeli noise samo pao u dubine ispod 100db. Vrhunski. Jos kad dodju sheme od Lola kanala, pa kad ga udavim s tim... jooj... Sve najbolje preporuke! |
Quote:
I budi sretan da sad nemam para. Vec me Rogina nalozio na neke nove stvarcice koje ce sve kod tebe zavrsiti... samo da mi malo novaca uleti pa da to uzmem. Hehehe! :harmonikas: |
Pozdrav svima!!!!! ELEKTROIVO je čovjek koji je stvorio čudo od Soundcrafta TS-24!!!!!!! ( mislim u pozitivnom smislu) Svaka čast i pohvale!!!!!!!
P.S. Ivo čeka te jo? cca 700 push switcheva za zamjenu!!!!!!!! |
Quote:
|
[quote=
P.S. Ivo čeka te jo? cca 700 push switcheva za zamjenu!!!!!!!![/quote] jedva čekam :-) |
ajde da ja jos dodam ..... ako vam ne radi ursa major kao meni ... ... sto znaci digitalia a ne analogija....
i to Ivek moze rijesit ... |
I ne samo to!!!! Ako trebate slo?iti akvarij.... I ormarić iz Mercatonea... Sve to rije?ava ELEKTROIVO!!!!!! :):rotfl:
Pozzz!!!!! |
Quote:
to spada u kategoriju poslova uz Logitechov mi?..... ako ste mi jako simpatični :-) |
Dobro, sad je bilo dosta!
Ishvalili smo previse covjeka!! Ajmo malo o ruznim stvarima: -jede (ustvari zdere) premasno... sve od tripica, speka pa nadalje -pije ona zagorska "glavoboljcek" vina koja su kiselija od ciganske p***e -slusa narodnjake (pa te sramota dodje kad mu zazvoni mobitel) -druzi se sa mnom -zalazi u opskurne birtije ... al doma ima vrhunski spek i visnjevacu! hehe! :nbv::kopanos::grize::ass: |
negativne stvari...
voli zaspat na pultu hehe vidio sam svojim ocima :D prdne tu i tamo..vise oce tu neg da ode tamo a onda sve svali na druge :D previse radi ..premalo gleda komade . ps. ( Ivo odmori malo i u lov na puceice..jebemu pa ti si bar solo ;) ) |
Quote:
BLJAk |
Quote:
Meni i jedno i drugo deluje sasvim korektno :D |
Quote:
Idekiuse, vidi? ti ?ta oni o meni pi?u...... srećom, barem me ti razumije? :-) :banghead::banghead::banghead::banghead: |
taaaaaaaaaa - daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!
|
Quote:
najbolja provala koju sam cuo :rotfl: :rotfl: :rotfl: |
Morao sam se u?loggirat da bih dao svoj obol u ovoj divnoj priči o Ivi ,jer je Ivo bio i kod mene i nije prdnuo ali ni jednom!!!!
Ivo pusti ih ... A vi barabe sram da vas bude i pozdrav :wink: |
hvala Berko :-)
a šta češ... moraju se dečki malo šalit i na moj račun :-) |
Quote:
ŠALIM SE!!!! dobrodosao na forum inace svaki domaci studio treba imat "DOMACI SOUND" :da::da::da: a uskoro i u novim pakiranjima novi AXE EFECTS!!! BAZUL FART AXE SARAJEVSKI CHEVAPI AXE DOMACHI MLADI ONION AXE BALKAN SWEAT AXE ima jos ali to su poslovne tajne :D:D:D :rotfl: |
Rogina ti mora da nista ne snimas (prodajes) kad imas ovoliko vremena da zajebavas, i to nikog drugog do coveka koji ti je spasio cast i ugled!:D
Cheers |
All times are GMT +1. The time now is 04:26 AM. |