![]() |
T.C.Electronic BMC-2 Monitor controller
halo Tc izbacio novi kontroler. Koji ima uzebi DA konvertor.
Zanimljivo pruza dva izlaza jedan Analogni i jedan digitalni izlaz. tako da mogu Monitore sa diditalnom opcijon direknto Spojiti. Clock je, kako pise u jedom clanku, iz sistma 6000 tako da bi to trebalo biti jako dobro. REF Button jako zanimljivo preset koje vraca sistem na refernetan level slusanja. http://www.delamar.de/wp-content/upl...onic_bmc-2.jpg cjena ce biti meni se cini 599€. Ako su konvrteri dobri sigurni jako zanimljiva stvar. Pozz Denis |
Re: T.C.Electronic BMC-2 Monitor controller
Izgleda lepo i prakticno ali cini mi se,totalno aktivna varijanta a ja to bas i nevolim.Mada se relejima i atenuatorom retko ko danas i sluzi jer su te varijante skupe bez obzira na jednostavnost.Pozdrav Demo,svrati na ovu temu http://www.rumski.com/forum/showthre...=24716&page=11 sigurno mi mozes pomoci.
|
Na stranu sto nema atenuator sa relejima ... ovde je (po mom skromnom misljenju) problem sto nema FW interfejs... to mu smanjuje upotrebljivost (treba vam neka karta koja ima S/P DIF, ADAT ili TOSLINK, barem).. cudno je najvise zato sto im je u internoj tehnologiji koju su primenili (DICE, JET PLL), firewire interfejs prakticno "na tanjiru". Bez FW (mora dodatna kartica) i sa cisto digitalnom atenuacijom... nisam siguran da li se to sve isplati.
pozdrav bogi |
Pa da,steta za ovaj lep dizajn.Boggy,svrati molim te i ti na ovaj link sto dadoh ako stignes,mozes sigurno da mi pomognes.
|
Quote:
|
Quote:
Ali sto se tice cene, konektivnosti, elegancije i ergonomije... TC je pobednik definitivno... ako se gleda u odnosu na ove ~1k$ konvertore pozdrav bogi |
Koliko D/a u toj cenovnoj klasi moze da bude chujni pomak u odnosu na neke standardne kartice (RME npr)?
|
Quote:
paaaaa, CUJ? :) |
Quote:
pozdrav bogi p.s. mada jeste puno lakse postavljati standardna "Rumski type" pitanja.. o "zvucnom kvalitetu" konvertora... barem ne mora da se ustaje sa stolice :p |
Quote:
Tako ispada...ili to, ili kupuj sto ti kazu.:) |
Moram da vidim u Uzicu u Robnoj kuci, da poslusam te konvertore :(
|
Quote:
pozdrav bogi |
cek cek, ocete rec da ovo govance ima samo digitalnu atenuaciju - odnosno kad stisavas u biti rusis broj bitova, dinamiku...??!?!?!
nije analogni pot na izlazu??? ako je to zaista tako, pa to je totalno kretenski za ovakav tip proizvoda.. |
Quote:
Ma nisam ni razmisljao u pravcu kupovine, nego sam samo hipoteticki postavio pitanje, vezano za odnos cena/kvalitet kod d/a. Znam da ih ima i do 10k $ za 2ch, ma me zanima generalno koliki je pomak nesto sto ima josbrdo stvari i neki d/a... da li uopste moze biti bolji od onoga sto vecina nas vec ima |
Quote:
pozdrav bogi |
ovo cisti Volumen kontroler!!!!!!!!!!!
znaci nije interface!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to bi trebalo biti kao prvo jasno. znaci nije potreban firewire. Imas dva izlaza kak sam napiso. i konvertori su iz 6000 od tc. tako pise. e sada ako neko kaze da ti konvertori nevaljaju onda nikom nista, drugi izlaz je digitalni di mozes direkno spojiti monitore koje imaju digitalni ulaz. Naprimjer KS Digital ads 30. poss Denis |
Quote:
pozdrav bogi |
A, jedno generalno pitasnje!
Koji sve tipovi ili proizvodjaci konvertera postoje? I koji je to dijapazaon cena? Ako TC 6000 kosta(sa svojih 8 AD i 8 DA konvertera) izmedju 10-15 hiljada evra(znam da tu ima i pameti). A Digi Design HD 192 (sa svojih 8 AD i 8 DA konvertera) 3 hiljade(a ima i tu pameti), dali to znaci da TC ima 5x bolje konvertere(mislim da ta razlika u ceni nema nikakve veze sa konverterima)? |
Quote:
|
Quote:
|
Meni (zasada) nije potrebno nista bolje od FF 800, naravno ne racunam tu mic preampove, nego samo linija AD i linija DA, sa tim sam zadovoljan, a cuo sam mnoooogo sto sta sto kosta $$$$$...
|
Ovo sprava i nije najmenja ako imas naprimjer fireface na cemu mozes regulirati volumen.
Ja imam samo konvertore naprimjer. I meni je potrebno jedan Monitor Kontroler. I to je jedini posao ovog uredjaja. Boggy Tocno konvertori nisu od sistema 6000 nego jitter. Sto je dosta zanimljivo. Da se razumimo ovo je jos sve gornaj liga ali nije absolutna klassa. O tome nemoramo raspravlajti. poss Denis |
All times are GMT +1. The time now is 02:51 AM. |