![]() |
Esi MAYA
Javite se ljudi ko Boga vas molim da podelite sa mnom vase iskustvo pri radu sa mayom:).Koristice mi sta god napisete u vezi nje,jer lomim glavu izmedju ESi Maya
ESi Juli@ i Emu 1212m. JEste da je mozda emu 1212m najbolja ali ne bih da bacam pare uzalud.Zanima me sa Mayom kakav je zvuk,ima li dosta latencije prilikom koriscenja Midi controlera itd . .?Hvala unapred.Pozz |
Re: Esi MAYA
KUPUJ MAYA-U bez razmisljanja !!!!! evo imam je godinu dana i nemam nikakvog loseg iskustva sa njom ...
nema nikakvih dropova i sl. ja na boljoj budzetskoj kartici nisam radio ... btw imam usb varijantu ako je budes uzimao podesi asio setovanjatj obrati paznju na aplication priority i system performance http://i726.photobucket.com/albums/w...ptrimer002.jpg |
A sto se tice latencije prilikom koriscenja midi controlera i kakav je kvalitet zvuka sa njom??:shock:
|
ja rekox neces se opeci :]]]
ako ti je bas frka uvek imas spdif out :] |
ok.Posto sam se razmisljao da uzmem emu 1212m ili esi Juli@,ali ortak mi je rekao da mi je to bacen novac jer konvertori mi ne trebaju (Nemam nikakve instrumente) a meni treba kartica bukvalno zbog latencije i zbog zvuka tj da mi radi posao tj da je isplatim kasnije :)
|
Quote:
Pozdrav |
ma opusteno :wink:
treba mi za produkciju,pravljenje matrica itd.Ali posto JOS UVEK :) imam integrisanu zvucnu a imam MIDI controler (povezan preko usb 2.0 ) latencija me ubija sto je i logicno.Pa sad pitam jel se javlja veca latencija prilikom vise kanala itd i kakav je zvuk (ne mislim na igrice i na preslusavanje mp3-a preko winamp-a :D ).POsto citao sam da takodje kod nekih kartica nije toliko sjajan zvuk. |
ja ti kazem uzimaj karticu , ova latencija sto sam postovao je brz rad na kartici ne osetis je a u postoji kvantizacija u sekvenceru tako da ... a sto se tice midi kontrola on da fly ... ja stvarno neku budzetsku kartu koja je stvarno dobra odavno nisam cuo , kao sto ti rekox kupuj instaraliraj i uzivaj u radu
|
Quote:
Pozdrav (i veruj Alavuku, ima čovek iskustva iz prve ruke) |
awac da se razumemo samo :).
Ja sam znao da nema za sluske izlaz ali ortak mi je rekao kako ce mi prosto trebati da cujem preko sluski to sto odradim jer ima razlike izmedju monitora kada slusa i kada slusas na sluske.I onda sam se smorio i odustao od emu 1212m i esi juli@-e.Naravno da bih se pevalo. Btw Maya koliko vidim ima fantoma :wink: |
@ Ugljesha-ne uzimaj nikako Maya...:banghead::banghead:
PA ko ce ti garantovati da neces imati midi latenciju (a i audio)... to sto dobijes tu neku garanciju u prodavnici (to se moze okachiti "machku o rep")..A placas chitavih 100 eura eeeee... JA ti predlazem da lepo odes u Artist i poneses rachunar i monitor pa lepo testirash... NAjbolje bi bilo da odesh na Konjarnik u BG-u (trzni centar pa tu je Artist dole)... Jedino tako ces resiti "problem"... :wink: |
cek o kojoj ti verziji pricas ??? PCI ili USB ???? ja pricam o usb varijanti .... ako usb varijanta radi ko zemlja kapiram da je pci jos bolja ...
|
Quote:
Pa ajde reci mi koja je razlika izmedju EMU 1212m ili ESI Juli@ i ESI Maya ?? Mislim ko pa moze da mi garantuje da necu imati latencije ??(dobro da izuzmem Motu.RMu i ostale glavesine sa zero latency) Vec kao sto sam naveo gore,hteo sam da uzmem Emu 1212m ali ortak mi je rekao da cu samo baciti pare za to kad mi i ESI MAYA radi posao sto se tice latencije i kvaliteta zvuka . . |
e jbg sad.Ja sam zbunjen.Cas kazete da je uzimam i da se necu pokajati a cas da bezi od nje kao lud :grin:xexe:rotfl:
|
Quote:
|
Mozda me covek ismejava sto se cimam za kartu od SMESNIH 100 evra,ali jbg.Znam da je to nista u odnosu na MOTU ili RMU i da ne nabrajam vise koje kostaju od 400 pa nadalje.
Ne znam cemu toliko prozivanje na moju temu ako je u opste prozivanje :) |
Covek se sprda jer decko paranoise opet... :)
Ugljesa... Ti uopste ne znas ni o cemu pricas, ni sta ti treba... To sto ti "ortak kaze" ne znaci da je bas tako, jer verovatno i tvoj ortak zna otprilike kao i ti, samo voli da se pravi pametan. Izlaz za slusalice ti ne treba "jer se cuje drugacije", vec ti treba kada usnimavas pevanje ili bilo sta sa mikrofonom, da ti se ne cuje zvuk iz zvucnika, tj. da bi mogao da cujes ono sto snimas, dok snimas. A izlaz za slusalice ima bilo koji kontroler ili bilo koja mini linija (pretpostavljam da tako slusas trenutno...) Takodje ti i konverteri itekako trebaju jer od kvaliteta konvertera zavisi ono sto ces da cujes (a ne samo usnimis...). Moras malo da pazljivije pretrazis forum, jer sve ovo pise vec mnogo puta, pa kada ti bude bilo jasno sta ne znas, to da pitas. Ovako vec ljudi pocinju da se sale sa tobom. Ja licno nisam koristio ni jednu Esi karticu, pa ti ne mogu biti od pomoci, ali ima ljudi koji jesu, pa ti njihovi saveti mogu biti od koristi. Pozdrav |
Quote:
Tamo si pisao da bi pri snimanju pevanja voleo da imaš "informativni" reverb. Za razliku od E-mu kartice, Maya nema hardverske (DSP) efekte, tako da ćeš morati da koristiš VST efekte u softveru za snimanje. Jbg, onda ti ne gine latencija (koja ne zavisi samo od kartice nego i od CPU i softvera). Ako ti DSP reverb nije bitan, PCI Maya - do yaya :D Ako jeste.... hm :cry: A što se tiče izlaza za sluške i konvertora, Oggy pravo zbori. Napiši brate SVE šta hoćeš da radiš sa karticom, onda možemo da pričamo Pozdrav |
E ja se malo zezam ali sam i ozbiljan...
Alavux, ne zameri, neozbiljan sam ponekad.:ups::ups: Ugljesha-ljudi su ti vec puno toga rekli, isposhtuj ih barem toliko da ne postavljas ista pitanja ispochetka... Umem biti cinichan, znam, ali mislim da je to najkrace put do reshenja tvog problema...:wink: Jos jednom sory za cinizam... Rezime-Uzmi Emu i "narani prasici i ne diraj dugmici"... Eto, opet cinizam... A nisam losh chova uopce...:):):D Moritz mi je to rekao, a ja mu verujem 8-)8-):):wink: |
Quote:
POGRESI COVEK :D:rotfl: |
Quote:
Nisi pazljivo citao. Nema to veze samo sa karticama, vec sa problematikom uopste. Tebi nisu jasne osnove, a hteo bi odmah da to preskocis i da ides na nesto "vise", ali to ne moze tako... A sto se pocetaka tice... Ja kada sam pocinjao, nije postojao ni internet, niti je bio izmisljen mobilni telefon, "zver od komjutera" je bio PC 386 60 Mhz sa 16 mb ram-a, a da ne pricam o tome da je bilo tek nekoliko studija u celoj zemlji gde nisi bas mogao ni da pridjes jer su ljudi ljubomorno cuvali znanje (ono malo sto ga je bilo...)... Danas ti je lakse jedno 1000 puta, tako da nema potrebe da to pominjes. Samo treba da budes vredan i uporan, te da rascitas ceo forum, pa kad vidis kako stvari funkcionisu, da postavis pravo pitanje, na pravi nacin i dobijes pravi odgovor :wink: |
Silicon science majke mi si me pogodio u dusu.Ja jos otisao na tvoj myspace i slusam ti ziku i mislim "jao pa vidi ga sto decko dobro radi,nisu mu lose stvari" kad ono ti se sprdas sa mnom :rotfl:.Ma ok,mislim kapiram da me ne shvatate PONEKAD :wink::D..
EVO DA POSLUSAM SVE VAS DA NE POSTAVLJAM PITANJA ISTA I DA RESIMO DISKUSIJU JEDNOM ZA SVAGDA !! Naime imam : integrisanu karticu Midi controler M audio oxygen hi fi ozvucenje (nazalost nisu monitori uff:() 2gb rama AMD athlon 64x2 dual core 3800+. E sada logicno latencija mi se javlja prilikom koriscenja cubase zbog integrisane,ali to sam popravio koliko toliko sa ASIO4ALL drajverima.Ali latencija mi se javlja prilikom koriscenja midi cotrolera.Inace ide preko usb2.0 (hteo sam preko midi da ga povezem ali cuo sam da nece da registruje cubase onda midi controler). Bio sam do playera,do artista i manje vise ostao je izbor na esi julia i emu 1212m.To mi su mi i u playeru i u artistu savetovali kao best buy za te pare (do 150 evra). Posle thread na rumskom oko emu 1212m ( Oggy to najbolje zna :D ),zakljucio sam da je to moja stvar.Skupio ja kintu ,zvao artist imaju emu 1212m sve extra.Kad ortak mi rece (btw taj ortak Loonix na rumskom) ce mi znaciti da cujem zvuk preko sluski (sto se tice aranzmana i produkcije, ne za pevanje jer mi je Oggy dao ideju da mogu preko mini linje da ukacim sluske) ja sam se tu pokolebao.I on mi preporuci da uzmem Esi Maya PC jer ce mi ona raditi posao. E sad ja ,ja od karte hocu da mi se resi latencija prilikom sviranja preko midi controlera,dobar zvuk prilikom rada u cubase-u a ne za slusanje winamp-a :rotfl::D,i da mi nema latencije sto se tice monitoringa kada ukljucim. Znam da ce mi sve ovo resiti emu 1212m ali ako moze i ESI maya sto bih onda bacio 40 evra za DZ?Dajte savete ,da cujem sta VELITE pa da se razidjemo u miru i da vam onda pisem kasnije kako se ponasa karta pri radu. BTW RIBA MI JE REKLA DA SAM FREAK KADA JE VIDELA NA CEMU JA VISIM CEO DAN tj rumskom :grin::grin::wink: |
Quote:
|
Aj da budemo konkretni... Latencija je neizbezna stvar (to je vec metafizika) u audio i midi domenu... S tvojim napredovanjem u "poslu" ili zabavi ili vec bilo koji dobar razlog sto se bavis muzikom, raste i tvoje "chulo" za latenciju... To ti je "otvoreno more" problematike s' kojom i matematichari ne mogu da izadju na kraj zato sto nisu radili u livnici zeljeza.. kod nas u zemlji se to kaze: "ne znaju iskopat shanac" :rotfl::rotfl::rotfl:
Uglavnom, kupovinom ili Emua ili Maye pravish dobar napredak sa odredjenom "latencijom"... koja nije nuzan problem niti ces je mozda i zapaziti, s' obzirom da si nov u mashini.:) Spominjao si midi latenciju koju si imao preko integracije... taj problem neces imati sa bilo kojom od spometutih karti... Imaces neku latenciju naravno.. Imaju je svi :wink::wink::wink: Ali moci ces da uradis sve sto mozes i ne mozes da pomislis (a bogme i odsviras)... mada ako si svirac ondak moras imat pravi instrument a ne Radium 49 (ko ja:D)... Mada, imam i Kawai K5000 W koji je ufff dobar :da:8-) |
ok.a po tebi gledano na dugoricnije staze tipa godinu i po,2 sta je bolje uzeti emu 1212m ili maya ??tj u cemu cu najvise primetiti razliku izmedju ove 2 karte ?:confused:
http://www.emu.com/products/product....2&nav=features http://www.esi-audio.com/products/maya44/ eto i linkova ako se neko skani da pogleda |
btw silicone reci mi da si to ti na slici ?:)
|
najbolje nemoj nista da uzmes, tako sigurno neces da pogresis !
|
Ugljesha, brate mili... Donesi odluku sam... Dobre su obe, mada ce ti se na kraju svideti neka treca (ali tek kad kupis jednu od ove dve)...:wink:
|
Ja sad ne znam da li je Maya PCI ili USB, malo sam u frci, pa ne pratim ni tokove svojih misli, a ne raspravu, ali ako je Maya USB, dugorocno ti moze znaciti sto mozda nekada kupis lap top, pa mozes i da je poneses negde.
Emu, opet ima svoj DSP koji je za snimanje pevanja super u slusanju. Moras da izvagas sta ti je bitnije i sam da doneses odluku. Za te pare, mozes i obe da uzmes... :D |
ja koristim usb varijantu , jer mi je namenjena za laptop ali sve vise i vise je kacim na desktop ...
|
Danas sam cuo ESI Maya (Alavukovu) kod mene, u Nuendu radi kao sat, koliko sam imao prilike da vidim, driveri stabilni ko zemlja (za razliku od mog tascam us122 kome su driveri takav shit da mi se plache).
Ja na mojim Alesisima ne cujem neku zvucnu razliku izmedju tascam-a i Esi, s tim sto je output na tascam-u vidno jachi nego na ESI-u, s druge strane ESI ima mnogo stabilnije drivere... Jedino sto nisam stigo da isprobam da vidim kako radi su inputi na ESI-u... Ali sve u svemu zbog stabilnosti koju sam danas video ESI je usla kao sledeci buy kod mene (osim ako ne skupim vise para i ne uzmem neki polovni RME HDSP 9632 ili M-Audio Delta 1010lt ili tako nesto pojma neam ili se u zadnjoj minut ipak ne odlucim za Delta 44...) I o da, ESI Maya USB koliko sam video nema MIDI izlaze i ulaze... |
zaboravix da ti napomenem da postoji vise varijanti te karte
http://www.esi-audio.com/products/maya44/ http://www.esi-audio.com/products/maya44e/ i ova koju koristim http://www.esi-audio.com/products/maya44usb/ |
All times are GMT +1. The time now is 09:31 AM. |