![]() |
Mix
Pozdrav Denise.
Koliko dugo miksas pesmu..? Jel miksas "sve vreme" od pocetka snimanja, ili kad se zavrsi snimanje - onda miks? Kojim redosledom radis instrumente ..itd? |
Re: Mix
Quote:
ne miksam u trackingu....tj pripremam si stvari za miks jer anticipiram kako ce se ponasati u miksu..uvijek sam tvrdio da je produkcija proces donosenja pravih odluka u pravo vrijeme jer ako sve ostavljas za kraj (miks) onda vise ne znas "sto je pjesnik htio reci"..i izgubis onaj momentum koji si imao kao dobar vjetar u ledja... krenem od ritam sekcije pa prema krovu :) netko krene od vokala pa gradi pricu oko njega..ja tako ne mogu,vjerojatno zato jer nemam bas neke The voiceve a la Sinatra za producirati... |
mic po mic dosli mi do mixa..
e,sad, dali stavljas sto na master bus i zasto? tnx |
Quote:
uvijek stavljam na Master bus nesto i stavljam od pocetka (poslije je kasno..) "drzi "mi miks kao dobar korzet zenski struk:D ..eh sad sto stavljam ; a) DIY SSL Master bus VCA stereo compressor ( Gyraf )...ali onda moram izlaziti out of box....sto mi nekada ne pase.. b) Duende master bus compressor...najbolji za ovu namjenu u software obliku....no Duende mi je bio toliko bug-ovit da sam ga na kraju prodao..steta jer dok radi radi mrak... c) Waves API 2500 ...fino radi malac d)moj novi favorit Stillwel Rocket U LA bus mode-u...MRAK!! e) nekada jos uz to D82 Sonic Maximizer Plugin za malo sminke ... |
pa jel teraš neki vrući radni nivo u smislu loundessa, ili čisto fore radi stvaljaš kompresore na master?
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
fala Bogu da je jos netko otkrio ovo CUDO :wink: pogledaj u preset folderu...imas tamo Hi res LA Master bus preset...instant hit:rotfl: duzan si mi cugu za ovo 8-) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
ne verujem da ovo cudo kosta 49$ :shock: da li neko zna koja je limitacija demoa, nesto mi sumnjivo po kanalima sve dishe sta god mu radio, ne znam ja da vozim ovo izgleda :D |
Quote:
eto to je nova generacija kreativaca a ne grandomanskih trgovaca koji nas uvjeravaju da slusamo ocima jer angaziraju programere koji prvenstveno rade vrhunski GUI a ne zvuk.. |
Je li ovo čudo može radit u wavelabu, izbacuje mi
Error reported by plug-in rocket: can't handle required number of input channels EDIT, evo proradio iz čista mira, ali samo na mono kanalima :D |
Jesi mozda probao ovo:
Bootsy's TesslaSE Ja inace ne volim na cijeli mix stavljat kompresore (stavljam na grupu od bubnja umjesto na master), ali ovo me totalno odusevilo! Cudna stvar. Kao da ima dodir kompresije, ali najjace je sto s ukljucenim gumbima za Phat i "ono drugo" (neku sub enhance) nevjerovatno rascisti mix, malo ga zaljepi i bolje definira stereo. Puk'o sam na tog Teslu!!! |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Glupo je pretpostavljam ali...
Kad exportujes takav miks da li prethodno skidas taj master kompresor ili ne? |
Quote:
ok, mudro zbori?:) ima tu itekako logike.. |
Quote:
|
Quote:
polako propevavam :) |
Quote:
|
Moracu da probam ovaj Rocket jer u native formatu bas i nema neki veliki izbor buss compressora na Mac OS X. Sada kada si pricao kako je to prva stvar koju uradis na pocetku projekta i sve odluke u mixanju te vuku u tom pravcu - setio sam se Charles Dye-a , jako koristan savet 8-)
|
All times are GMT +1. The time now is 02:15 PM. |