Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Da cujemo vasa iskustva i vase misljenje:ESI Juli@ VS EMU 1212m ? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=27015)

ugljesa 04-04-2009 01:30 PM

Da cujemo vasa iskustva i vase misljenje:ESI Juli@ VS EMU 1212m ?

Voleo bih da cujem kakva su vasa misljenja i iskustva sa ovim karticama i po vama koja od ove dve odnosi pobedu ?Namerno vas to pitam jer razlike su male u ceni a i po karakteristikama tako da ce biti ovo tesna borba . .
Let the BEST WIN !!:)
Btw razmisljam se koju da uzmem od ove dve xexe :wink:

ugljesa 04-04-2009 01:46 PM

Re: Da cujemo vasa iskustva i vase misljenje:ESI Juli@ VS EMU 1212m ?

po meni Emu 1212 je nekako bolja,ali da objasnim to hmm . . :confused:

milos 04-04-2009 01:50 PM

AKo ti ne treba ADAT, onda slobodno uzmi u razmatranje i emu 0404...
Drajveri na Emu su solidni ali ne toliko kao RME da mozes da napicis procesor i stavis latenciju 2ms a da sve gura bez vecih stucanja...
Sa ESI nisam siguran- secam se jedino da sam negde citao da ima isto dosta solidne konvertore (AKM cip u klasi EMu-a 1212m)

ugljesa 05-04-2009 12:07 PM

Pa mislis da mogu da uzmem za te pare neki bolji RME ?

lesha 05-04-2009 12:41 PM

Quote:

Originally Posted by ugljesa (Post 241192)
Pa mislis da mogu da uzmem za te pare neki bolji RME ?

znas li posto je rme, a tek neki bolji? :D

ugljesa 05-04-2009 04:36 PM

Mislis da znam kada postavljam ovakva pitanja ?:rolleyes:
Reci mi da je RME u rangu sa MOTU ? :da:

lesha 05-04-2009 07:38 PM

http://www.thomann.de/de/search_dir....sw=rme&x=0&y=0

pedjah 06-04-2009 07:47 AM

Imao sam EMU 1212m dosta dugo i bio sam sa njom jako zadovoljan.

lesha 06-04-2009 08:17 AM

Quote:

Originally Posted by pedjah (Post 241378)
Imao sam EMU 1212m dosta dugo i bio sam sa njom jako zadovoljan.

takodje.. trenutno imam 1820m.

ugljesa 06-04-2009 10:53 AM

Mislim da mi je Lesha sa ovim linkom objasnio neke stvari sto se tice cena RME xaxa:D.Ok ocigledno Emu vodi trku,ali jos jedno pitanje za vas posto vidim da ste je imali.Procitao sam na nekim forumima da uvek moras namestati drajvere i parametre u njemu dal valjda zbog PatchMix-era koji dobijes uz njega.Jel ste imali takvih desavanja?:confused::shock::banghead:

lesha 06-04-2009 11:25 AM

ima jedan odlican sajt gde mozes naci sve odgovore
http://tinyurl.com/2c9np

milos 06-04-2009 11:34 AM

Moras jedino da promenis session iz 44.1/48 Khz u 96Khz ako si to uradio prethodno u sekvenceru...
Bit depth ne igra ulogu i podesava se u samom sekvenceru, znaci 16,24 i 32bit floating point.

zlobisha 06-04-2009 04:45 PM

Quote:

Originally Posted by lesha (Post 241408)
ima jedan odlican sajt gde mozes naci sve odgovore
http://tinyurl.com/2c9np

Buahahaha!
+1

Tribal_kg 07-04-2009 01:14 AM

Ljudi uvek pisu sve i svasta. Ako pretrazis Rumski nacices milion tema vezanih za EMU 1212M i shvatices da je to super kartica i neces se pokajati ako je uzmes. Za te pare tesko da ces naci bolje...

Koristim EMU1212M i nemam nameru da je menjam. :da:

LACKY 07-04-2009 01:40 AM

Quote:

Originally Posted by ugljesa (Post 241068)
po meni Emu 1212 je nekako bolja,ali da objasnim to hmm . . :confused:

Ja se u potpunosti slazem sa tobom!

pedjah 07-04-2009 08:05 AM

Ja nisam imao nikakvih problema.

ugljesa 07-04-2009 09:11 AM

Tribal primetio sam da je koristis uglavnom za hip hop pa me zanima kako se kartica ponasa jer sam cuo da ima kao neki veliki punch i da brzo izlece u clip ?

Oggy 07-04-2009 12:15 PM

Quote:

Originally Posted by ugljesa (Post 241561)
jer sam cuo da ima kao neki veliki punch i da brzo izlece u clip ?

Zajebane su te kartice...
Raspizdi te, kad se najmanje nadas svojim velikim (rum) punchom...
To ko ti je rekao i uopsteno, taj nivo rasprave, prilici eventualno debati luckih radnika o najnovijim dostignucima audio tehnike... :rotfl:
Emu 1212m je odlicna karta i sa njom neces imati nikakvih problema kada je jednom instaliras i podesis je (oko 3 do 5 minuta posla), pa sve dok ti ne crkne, kao sto je to bio slucaj kod mene.
Ni jedna kartica nema "punch" jer se to desava jedino samom muzikom i eventualno u box ringu :wink:

mladjex 09-04-2009 10:43 PM

EMU kartice su odlicne ali daleko od idealne jer drajveri za karticu su jako losi a i retko izlaze novi drajveri, ako volis i da igras igrice bilo bi dobro da pozajmis od nekog cisto da vidis kako ce da se ponasa u tvom kompu. jer mom drugaru recimo neradi zvuk na fuci a obozava da igra fucu :banghead: i jos na gomili drugih igrica ,nije problem u kartici vec je problem u losem drajveru a creative bas zabole da to ispravlaju. sad naravno da svako svog konja hvali ali neznam ja bi se pre opredelio za M-AUDIO

Tribal_kg 09-04-2009 11:32 PM

Ja ne znam o cemu ti pricas, a i ostali koji pricaju da su losi drajveri. Ja sam drajvere instalirao kad sam prvi put stavio karticu u komp i ne diram ih (osim kada izadje update). Sve radi perfektno, a cak sam i par igrica imao na tom kompu za rad i sve je radilo bez problema.

Oggy 09-04-2009 11:48 PM

Quote:

Originally Posted by mladjex (Post 241906)
EMU kartice su odlicne ali daleko od idealne jer drajveri za karticu su jako losi a i retko izlaze novi drajveri, ako volis i da igras igrice bilo bi dobro da pozajmis od nekog cisto da vidis kako ce da se ponasa u tvom kompu. jer mom drugaru recimo neradi zvuk na fuci a obozava da igra fucu :banghead: i jos na gomili drugih igrica ,nije problem u kartici vec je problem u losem drajveru a creative bas zabole da to ispravlaju. sad naravno da svako svog konja hvali ali neznam ja bi se pre opredelio za M-AUDIO

Koje su tvoje kompetencije za ovakve izjave?
Pod jedan, ne posedujes karticu.
Pod dva, merilo kvaliteta jedne ZVUCNE kartice namenje SNIMANJU ZVUKA nije kako se ona ponasa u video igricama, vec kako se ponasa u okviru specijalizovanih aplikacija.
EMU je jedna od retkih karti sa kojima sam se susreo da nije pravila ama bas nikakve probleme, dobrih i stabilnih drivera i vrlo pristojnog zvuka, dovoljno dobrog da mi je zaradio vecinu stvari koje danas imam.
Zato pre nego sto izvalis neku neistinu (ili potpuno nebitnu istinu) poput ove, razmisli dva puta, jer ces nekome napraviti vise nego losu uslugu.

Geronimo 10-04-2009 12:14 AM

Ocajnicki sajt !!

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 241911)
Koje su tvoje kompetencije za ovakve izjave?
Pod jedan, ne posedujes karticu.
Pod dva, merilo kvaliteta jedne ZVUCNE kartice namenje SNIMANJU ZVUKA nije kako se ona ponasa u video igricama, vec kako se ponasa u okviru specijalizovanih aplikacija.
EMU je jedna od retkih karti sa kojima sam se susreo da nije pravila ama bas nikakve probleme, dobrih i stabilnih drivera i vrlo pristojnog zvuka, dovoljno dobrog da mi je zaradio vecinu stvari koje danas imam.
Zato pre nego sto izvalis neku neistinu (ili potpuno nebitnu istinu) poput ove, razmisli dva puta, jer ces nekome napraviti vise nego losu uslugu.

lesha 10-04-2009 12:22 AM

Quote:

Originally Posted by Geronimo (Post 241912)
Ocajnicki sajt !!

molim objasni tvoj komentar.

Oggy 10-04-2009 12:26 AM

Quote:

Originally Posted by Geronimo (Post 241912)
Ocajnicki sajt !!

Ako bi bio ljubazan samo da pojasnis malo sta si ovime konstatovao?
Novi si ovde, pa te ne znamo dovoljno da bi iz ovako minijaturne izjave mogli da zakljucimo njen pravi smisao.
Pozdrav

ugljesa 10-04-2009 01:36 AM

Pa meni treba ISKLJUCIVO za rad u DAW tj Cubase-u.Za igrice me manje vise zabole,jer ovo nije kartica namenjena za igranje.:wink:

Oggy respektujem tvoje postove i znaci mi extra kada cujem iz prve ruke ali stvarno sam i ja CUO ( znaci ja EMU 1212m ne posedujem,da ne bude neke zabune ) da tipa odjednom se ne cuje i onda moraju da se reinstaliraju drajveri . .
E ko ce sad znati sta je u pitanju sa tim :harmonikas::ljutpc:

zlobisha 10-04-2009 01:52 AM

Moja prva zvučna je bila 1212m, fina je to karta, mada je re?ena malo čudno, no dobro.
Za ESI ne znam, nikada nisam imao kontakta, mada Alavuk dosta hvali ESI Maya 44 usb, i to ću rado probati.
Ali u tom rangu cene, dajem glas M-audio kartama, mo?da se ostali neće slo?iti, ali toje moj izbor...
Pozdrav

Oggy 10-04-2009 02:01 AM

Quote:

Originally Posted by ugljesa (Post 241922)
Oggy respektujem tvoje postove i znaci mi extra kada cujem iz prve ruke ali stvarno sam i ja CUO ( znaci ja EMU 1212m ne posedujem,da ne bude neke zabune ) da tipa odjednom se ne cuje i onda moraju da se reinstaliraju drajveri . .
E ko ce sad znati sta je u pitanju sa tim :harmonikas::ljutpc:

Evo, ja ti kazem iz prve ruke, da mi se za 4 godine grozne exploatacije (u proseku barem 10 ka 15 sati dnevno) to nikada nije desilo, niti bilo sta slicno.
Bilo je u prvoj verziji drajvera bug da recimo kada odes na vecu latenciju od 50 ms, hoce nesto da secka, ali to je ispravljeno u 2 nedelje novim drajverom i od tada, pa do kad mi nije crkla, nikada nista vise nije pravilo problem.
Znaci, to je karta koja mi je najmanje problema napravila u zivotu od svih koje sam imao ili sa kojima sam radio.
Sada imam skuplju, ali se ona pokvarila za mesec i po od kad sam je dobio, pa sam par meseci cekao na reklamaciju i servis i realno su bolji konverteri, od Emu-a, ali je to takva glupa razlika, koju uvek mozes da dostignes uhom, ali na primer, Emu manje opterecuje procesor pri manjim latencama (sto neki kazu da je normalno jer FW opterecuje vise od PCI).
Emu sam prvi put vadio iz kucista 4 godine kasnije, kada mi je crkao, nisam ni razmisljao o njoj. Nazad mi sve bilo pobodeno i jedino sam na preampu prekopcavao "mic-line-mic-line"...
Opet, treba da razmislis i o tome da PCI odumire polako, te da ti to i nije neka perspektiva za buducnost...
Ima neki M audio USB sa DSP procesorom na sebi, sto je vrlo bitno kad snimas pevaca, ali mislim da nije u tom cenovnom rangu, vec oko 350 eura, ali ima i svoje preampe i vise ulaza, tako da mozda ipak malo pristedis i razmisljas dugorocnije.
Sto se kvaliteta zvuka tice, sa Emu-om neces pogresiti, ako vec moras da kupujes, a nemas love. Samo je pitanje "PCI ili ne".

kran 10-04-2009 06:41 AM

Imam 1212m, kartica koju kad stavi? u comp i instalira? drivere zaboravi? da postoji...
Od ESI imao sam WaMi rack 192X, isto vrijedi kao za emu
Trenutno (već dosta dugo) imam MaxIO od ESI, ne radi probleme.

Koju god da uzme? od ove dvije koje pominje? neće? fulat, esi radi stabilne drivere i imaju foru direct wire, virtualnim kablovima spaja? aplikacije koje hoće? i radi k'o zmaj.

Moje iskustvo je da je i esi i emu odličan proizvod i nema neke bitne razlike u zvuku (ili ja ba? i ne čujem:D) niti u stabilnosti...

ugljesa 10-04-2009 11:22 AM

Pa pazi,stvar je bila prvo da uzmem externu karticu i tu se cene krecu od 200 evrica pa nadalje i onda mi je jedan lik rekao da za te pare mogu da uzmem mnogo bolju internu od externe.Tako da sam zaboravio na externe!

A u Artistu i u Player-u su mi predlozili kao neki best buy za 140-150 evra :ESI Juli@ ili EMU 1212m.E sad,to sto si ti rekao da pricekam pa da uzmem skuplju ...hmmm tesko.Jer imam integrisanu karticu a IMAM NOCNE MORE ZBOG LATENCIJE prilikom koriscenja Midi Controlera (sto je i logicno).I sad mi treba neka kartica cisto da mi radi posao tj da krenem malo da zaradjujem $$ sa njom.

Sto se tice preamp-a i za mic ,to mi je manje vise bitno.Jer za sad bih se bacio samo na produkciju pesama.
Bukvalno treba mi kartica da mi obavi posao dobro i da nema latencije.:wink:

E sad razumite mene sto ovoliko vas gnjavim.To vam je onaj fazon da za sto manju kintu uzmete sto bolje.Ehh tesko je pocinjati posao sa malo kinte u dzepu :ups::shock::(

silicon science 10-04-2009 11:58 AM

Ugljesha, uzmi EMU i vozi...:wink: Odlichna je to karta, chak best buy u toj klasi. Oggy ti je sve lepo rekao i ja ne bih razmisljao vise o izboru.
Veruj mi na rech 8-)8-):)

ugljesa 10-04-2009 12:22 PM

Garantujes mi ti licno sto se tice latencije prilikom koriscenja midi controlera ??:)
Btw pitanje za sve sto se tice Emu 1212m.Kako se ponasa prilikom monitoring-a ?Pitam to jer ce mi to trebati prilikom pevanja da cujem odmah ako prikacim neki efekat ??!!!:shock:

Tribal_kg 10-04-2009 03:47 PM

EMU ima svoj DSP procesor tako da ces moci da stavljas efekte, a da ne opterecujes procesor racunara. :wink: Naravno, ti efekti nisu bog-zna-sta ali pri snimanju su i te kako dobro resenje.

awacs 10-04-2009 05:03 PM

Quote:

Originally Posted by Tribal_kg (Post 242002)
EMU ima svoj DSP procesor tako da ces moci da stavljas efekte, a da ne opterecujes procesor racunara. :wink: Naravno, ti efekti nisu bog-zna-sta ali pri snimanju su i te kako dobro resenje.

...kada radiš sa sample rate-om do 48K (ako se dobro sećam kad sam jedared probao 1212m).

Oggy 10-04-2009 05:05 PM

Ne moze niko nista licno da ti garantuje.
Sta ako se desi zemljotres pre nego i uspes da instaliras karticu i ona bude unistena.... :)
Preterujes sada vec sa ispitivanjem oko kartice od 100 eura.
Ako je meni radila, "ovome", "onome" radila ili jos uvek radi, imas dovoljno razloga da pretpostavis da ce i tebi raditi.
Mozda i nece, a mozda ce sutra i smak sveta, pa nije ni bitno...
Koliko se secam latencija moze da se spusta do 2 ili 3 ms a i sa 10 se svira normalno, tako da ako imas dobar komp koji moze da podrzi to, nemas nikakvih problema.

ugljesa 13-04-2009 03:23 PM

Jaooo ljudi smorio sam se kao niko.Tek sam sad izvalio da Emu 1212m nema izlaze za sluske.Joooj jebem joj poreklo :banghead::(:(:banghead:

milos 13-04-2009 07:04 PM

Vidi TC Desktop Konnekt 6 onda...:)

lesha 13-04-2009 09:17 PM

Quote:

Originally Posted by ugljesa (Post 242363)
Jaooo ljudi smorio sam se kao niko.Tek sam sad izvalio da Emu 1212m nema izlaze za sluske.Joooj jebem joj poreklo :banghead::(:(:banghead:

vidis, to je problem vecine ljudi koji ovde postave neko pitanje - niko se prethodno dovoljno ne potrudi i informise.

rastamankg 07-05-2009 01:57 AM

1212m je mnogo dobra karica za te pare.
Ja je koristim skoro godinu dana i prezadovoljan sam.
Posto ima adat, mozes da imas jos 8 kanala, ja sam je povezao sa mixetom i radi super, samo sto mi tih 8 dotatnih kanala nikada nece trebati, ali ajde sad :D..
Kao sto je vec pomenuto, ima DSP procesor u sebi, tako da tokom usnimavanja mozes da insertujes npr. kompresor ili nesto sto ti zatreba u sekundi :).
Meni je latenca podesena na 6ms, i sve se savrseno cuje, krci kada imam 12-15 kanala, mada cenim da je to do procesora :)...
Uzmi je, neces se pokajati.

All times are GMT +1. The time now is 07:35 PM.