Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Nova akademija umetnosti (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=26944)

Max 31-03-2009 02:36 PM

Nova akademija umetnosti

http://www.nova.edu.rs/Akademija.html

DŽEZ I ZABAVNA MUZIKA

Vasil Hadžimanov, Docent

Mr. Jasna Jovićević, Docent

Branko Trijić, Saradnik u nastavi

KOMPJUTERSKA MUZIKA

Miroslav Miša Savić, Vanredni profesor

Dr. Ivan Elezović, Gostujući profesor

Mr. Ivana Ognjanović, Saradnik u nastavi

BALKANSKA MUZIKA

Dr. Dimitrije Golemović, Redovni profesor

ISTORIJA I TEORIJA MUZIKE

Irena Popović, Docent

Mr. Jelena Novak, Docent

DRAMSKA UMETNOST

BALKANSKA IGRA

Vesna Bajić Stojiljković, Docent

Ivana Nedić, Saradnik u nastavi

Dragana Stojanović, Saradnik u nastavi

SAVREMENA IGRA

Deneš Debrei, Docent

REŽIJA, Klasa Ljubiša Ristić

Ljubiša Ristić, Redovni profesor

GLUMA

Svetozar Cvetković, Vanredni profesor

DIZAJN, TEHNIKA I MENADŽMENT SCENE

Mr. Maja Mirković, Docent

Mr. Marina Radulj, Docent

Mr. Sonja Žugić, Docent

Vladimir Lalicki, Saradnik u nastavi

ISTORIJA I TEORIJA DRAME

Dr. Ana Vujanović, Docent

VIZUELNA UMETNOST

FOTOGRAFIJA

Mr. Milan Aleksić, Redovni profesor

Vesna Mićović, Docent

Mihailo Vasiljević, Docent

Uroš Mitrović, Docent

Mr. Benjamin Beker, Docent

Vladimir Lazić, Saradnik u nastavi

Ivan Petrović, Saradnik u nastavi

Ksenija Boženko, Saradnik u nastavi

VIDEO I NOVE TENDENCIJE

Mr. Zoran Naskovski, Vanredni profesor

Mr. Milica Tomić, Vanredni profesor

ISTORIJA I TEORIJA UMETNOSTI

Dr. Zoran Erić, Docent

Mr. Dejan Sretenović, Saradnik u nastavi

Mr. Branislav Dimitrijević, Saradnik u nastavi

DRUŠTVENE NAUKE

Dr. Tatjana Dinulović Dadić, Docent

Dr. Vesna Marjanović, Vanredni profesor

Pozdrav

silicon science 31-03-2009 02:44 PM

Re: Nova akademija umetnosti

Konachno neka shkola di ce predavati "face" u svom poslu. Poznajem prof. Mishu Savica i mogu sve najbolje o njemu reci... Predavao je na nasoj nedavno zavrsenoj radionici MaxMSP program i chovek je sjajan..:):wink:

awacs 31-03-2009 06:27 PM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 240448)
Konachno neka shkola di ce predavati "face" u svom poslu. Poznajem prof. Mishu Savica i mogu sve najbolje o njemu reci... Predavao je na nasoj nedavno zavrsenoj radionici MaxMSP program i chovek je sjajan..:):wink:

Mipi Savić je jedan od likova koji me ispunjavaju ponosom što živim u ovoj sredini, ali...

sve ovo deluje kao žešća ložnjava :D

Obrati pažnju na detalje u Kontakt linku:

http://www.nova.edu.rs/Kontakt.html

ono: Carigradska 26/2 (ne zna se u kom gradu, mada postoji Carigradska ulica u Bgd), mobilni telefon kao glasovni kontakt, email na gmail.com :banghead:

Kako god, firma koja traži 1200€ po semestru, a neće da otkrije koje tehničke mogućnosti nudi je pomalo sumnjiva, ne?

silicon science 31-03-2009 06:40 PM

Haha, ladno su stavili fotku Moog Modulara, u sekciji "O akademiji"... :rotfl:
Eh jos kad bi i bio jedan takav komad uzivo pa i da se uchio subtractivna sinteza na "pravoj opremi"...:wink:

silicon science 31-03-2009 06:42 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 240492)
Kako god, firma koja traži 1200€ po semestru, a neće da otkrije koje tehničke mogućnosti nudi je pomalo sumnjiva, ne?

Da, to mi je malo chudno... A druga stvar koja mi smeta (ako cemo o "manama") je sam izgled njihovog sajta... Jbg. izmedju ostalog predaju "vizuelnu umetnost" a sajt im je smesan :banghead::banghead:
Videcemo sta ce od toga biti...

awacs 31-03-2009 06:46 PM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 240495)
Da, to mi je malo chudno... A druga stvar koja mi smeta (ako cemo o "manama") je sam izgled njihovog sajta... Jbg. izmedju ostalog predaju "vizuelnu umetnost" a sajt im je smesan :banghead::banghead:
Videcemo sta ce od toga biti...

Pa da :wink:, a ne zna se ni ko je dekan fakulteta ni ko je osnivač :shock: Lo?ana. Zvaću Mi?u sutra, pa ga pitam da li ga je iko obavestio da je predavač. ?ta sve ljudi neće da urade da maznu par soma evrića :banghead:

alavuk 31-03-2009 06:47 PM

elem slucajno srenuh pogled na stranici o akademiji i video omot lika sa guslama "smrt u dalasu" :D

kako god pozdravljam ovu ideju i srecno !

silicon science 31-03-2009 06:49 PM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 240497)
elem slucajno srenuh pogled na stranici o akademiji i video omot lika sa guslama "smrt u dalasu" :D

kako god pozdravljam ovu ideju i srecno !

Kao ideja lepo zvuchi, samo se pribojavam da je Awacs u pravu.
@Awacs-aj bas prichaj sa Mishom pa nam prenesi informacije koje dobijesh, ko stoji iza te priche itd... :wink:

Haha, sad sam zvao na kontakt mobilni da ih malo "ispipam" i naravno da se niko ne javlja... Al ajd, mozda je kasno, mada i pilici jos uvek trchkaju po dvorishtu:rotfl::rotfl:

alavuk 31-03-2009 07:15 PM

mozda bi nam max mogao reci nesto o ovome ako je u mogucnosti , posto je ipak bliski saradnik sa vasilom ... a i cisto sumnjam da bi ovo postovao bez razloga ukoliko nije postao bot :]

Max 31-03-2009 09:17 PM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 240504)
mozda bi nam max mogao reci nesto o ovome ako je u mogucnosti , posto je ipak bliski saradnik sa vasilom ... a i cisto sumnjam da bi ovo postovao bez razloga ukoliko nije postao bot :]

Izbegavam da svracam na forum zbog nesporazuma sa odredjenim ljudima iz administracije , ali cu samo da objasnim ovo ...

Pricao sam danas sa Vasilom i koliko sam saznao , prica je prilicno ozbiljna , kao i programi koji se spremaju . Slazem se da su mozda suvise brzo izleteli sa sajtom , ali se radi o prilicno ozbiljnoj ekipi ( barem sto se muzike tice ) Mislim da se ide ka modernijem shvatanju skolovanja , ali kapiram da ce za par nedelja sve biti jasniije ...

Praticemo sta se desava , a ja ako nesto saznam iz prve ruke , naravno da javljam .....

Pozdrav

alavuk 31-03-2009 11:15 PM

super !!!!!!! hvala jos jednom za ovakav info

awacs 01-04-2009 10:35 AM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 240512)
Pricao sam danas sa Vasilom i koliko sam saznao , prica je prilicno ozbiljna , kao i programi koji se spremaju . Slazem se da su mozda suvise brzo izleteli sa sajtom , ali se radi o prilicno ozbiljnoj ekipi ( barem sto se muzike tice ) Mislim da se ide ka modernijem shvatanju skolovanja , ali kapiram da ce za par nedelja sve biti jasniije

Evo, i ja se čuh sa M. Savićem - ka?e da je sve ?iva istina :D. Ali sajt je stvarno skandalozan. Ajde, srediće ga valjda. Dogovorili smo se da se vidimo ovih dana pa i ja javim ?ta ima.

Jedino prema čemu sam skeptičan (mi "sa ovih prostora" smo inače skloni skepsi) je plate?na sposobnost populacije. Mislim - 7200? za osnovne studije... Mada je ekipa predavača (u svim oblastima) zaista ozbiljno pedigrirana :)

bam 03-09-2009 01:23 PM

znam da je ovo davna tema al me interesuje a sta je sa akreditacijom ovog fakulteta????

Bockie 03-09-2009 02:36 PM

1000? semestar... Masala...

bam 03-09-2009 02:44 PM

a akreditacija????

awacs 03-09-2009 03:23 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 254847)
1000€ semestar... Masala...

Aha, spustili cenu. Valjda bila velika navala...

@bam:
Jedino da ih zovneš telefonom (imaš kontakte na sajtu http://www.nova.edu.rs/KONTAKT.html), pitaš čiju akreditaciju imaju i zahtevaš da ti kažu gde možeš to da proveriš. Na sajtu im stoji logo European University, ali to ništa ne znači.

Nisu članovi European University Association, pošto ih u njihovom spisku nema:

http://www.eua.be/eua-membership-and...ers-directory/

Nemam pojma na kakav se European University pozivaju, sve mi to izgleda kao žešća prodaja magle, otimanje para od naivnih i dobra tezga za predavače.

Pozdrav,

Vasa

bam 03-09-2009 04:04 PM

e pa toga se ja plasim... ja se za tu akademiju raspitujem jer ja zelim fotografiju da upisem i znam da ima dobre profesore i da je to ekipa sa akademije umetnosti (bk)
al me opet smara pomisao da od nje nece biti nista sto se papira tice!!?? :shock::(

Bockie 03-09-2009 04:30 PM

Quote:

Nemam pojma na kakav se European University pozivaju, sve mi to izgleda kao žešća prodaja magle, otimanje para od naivnih i dobra tezga za predavače.
E,al kad vidim ta "european" gej politicka sranja,kiselo mi na k*#@c udari...:mad:

Ne mora da znaci da je lose,eto da ne ispadne da ih pljujem,Vasil je ok covek,koliko sam imao prilike,lik je skroz pro i to je ok,ali briju ljude brate za sta... Kad ce ko to da unovci i od kog posla ovde... A napolju nas cekaju i placu za nama... ...ne znaju ni sa svojima sta ce... Bolje da se kupi za te pare oprema pa radis,ko ih jebe...

awacs 03-09-2009 05:56 PM

Quote:

Originally Posted by Big Bockie (Post 254857)
E,al kad vidim ta "european" gej politicka sranja,kiselo mi na k*#@c udari...:mad:

Ne mora da znaci da je lose,eto da ne ispadne da ih pljujem,Vasil je ok covek,koliko sam imao prilike,lik je skroz pro i to je ok,ali briju ljude brate za sta... Kad ce ko to da unovci i od kog posla ovde... A napolju nas cekaju i placu za nama... ...ne znaju ni sa svojima sta ce... Bolje da se kupi za te pare oprema pa radis,ko ih jebe...

Ma da, i Mi?a Savić je MEGA lik, ali brate slatki ovo ba? dismr :mad:

Kalerina 20-10-2009 10:26 AM

uhhh..ja uopste nisam ljubitelj kuckanja po forumima, ali kad vidim ovakve razgovore, koji vode ljudi koji su ili neobavesteni ili delimicno obavesteni. Ja sam student ovog fakulteta, i mogu sve najbolje da kazem na temu Nove akademije. Stvar je jako ozbiljna, profesori su i vise nego dobri, a studenti talentovani i srecni sto sa takvim ljudima mogu da rade na sebi. Molim vas, ko god da se interesuje za Novu akademiju umetnosti, moze na ovom forumu da postavi bilo kakvo pitanje, a ja cu koliko je u mojoj moci odgovoriti, a nece mi biti tesko ni da pitam, ono sto ne znam, ljude na akademiji. Sve ovo pisem samo iz razloga jer smo nova (ali jako ozbiljna) akademska ustanova, i zelim da razbijem svaku predrasudu i omogucim ljudima da iz prve ruke dobiju informaciju.

darkstar 20-10-2009 12:02 PM

Quote:

Originally Posted by Kalerina (Post 259812)
uhhh..ja uopste nisam ljubitelj kuckanja po forumima, ali kad vidim ovakve razgovore, koji vode ljudi koji su ili neobavesteni ili delimicno obavesteni. Ja sam student ovog fakulteta, i mogu sve najbolje da kazem na temu Nove akademije. Stvar je jako ozbiljna, profesori su i vise nego dobri, a studenti talentovani i srecni sto sa takvim ljudima mogu da rade na sebi. Molim vas, ko god da se interesuje za Novu akademiju umetnosti, moze na ovom forumu da postavi bilo kakvo pitanje, a ja cu koliko je u mojoj moci odgovoriti, a nece mi biti tesko ni da pitam, ono sto ne znam, ljude na akademiji. Sve ovo pisem samo iz razloga jer smo nova (ali jako ozbiljna) akademska ustanova, i zelim da razbijem svaku predrasudu i omogucim ljudima da iz prve ruke dobiju informaciju.

definisi jako ozbiljna.

awacs 20-10-2009 12:37 PM

Quote:

Originally Posted by Kalerina (Post 259812)

Kao prvo, dobrodo?ao na forum :)

E sad, ?to se tiče skepse po pitanju NAU... Niko nijednom rečju nije doveo stručnost predavača u pitanje (ili sam ja ne?to prevideo) niti je rekao ne?to protiv njih lično. Neke od njih znam po čuvenju, sa nekima sam sarađivao, sa nekima i danas sarađujem, a jedan predavač mi je pride i rođak :wink: Toliko o tome.

ALI, ono ?to je nejasno u celoj priči je status licence same ?kole. Njen naziv se ne nalazi na spisku akreditovanih visoko?kolskih ustanova, nema ga ni na spisku ustanova čije je akreditovanje u toku... (http://www.kapk.org) Za?to mi se čini da sam ovo već jednom napisao :rolleyes:

Dobro je ?to si voljan da lično obave?tava? zainteresovane članove foruma o detaljima vezanim za ?kolu, mada mislim da bi website ?kole trebalo da slu?i upravo u tu svrhu. Recimo, da ka?e ne?to o statusu akreditacije, da objasni ?ta znači "European University" i tako to :wink:

Pozdrav,

Vasa

All times are GMT +1. The time now is 07:07 PM.