Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Pravna Pitanja (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Novi Zakon Za muzicare ? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=26917)

alavuk 30-03-2009 01:39 PM

Novi Zakon Za muzicare ?

http://www.new.facebook.com/group.ph...5389610&ref=nf

jel neko ovo moze da potvrdi ???

razlog zasto nisam odradio copy paste zbog "glagolskih radnji" i sl. ovo se ne dotice DJ-inga ili bilo ko ko se bavi noise, elektronskom ili avangardnom muzikom , ali oprez nije na odmet

Plonk 30-03-2009 02:44 PM

Re: Novi Zakon Za muzicare ?

ako je ovo istina:).....onda ja nesto bedastije nisam odavno cuo:rotfl:

(pritom se pod muzicar ne podrazumeva DJ ili bilo ko ko se bavi noise, elektronskom ili avangardnom muzikom)....:confused::confused::confused::rotfl:

zlobisha 30-03-2009 02:56 PM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 240234)
http://www.new.facebook.com/group.ph...5389610&ref=nf

jel neko ovo moze da potvrdi ???

razlog zasto nisam odradio copy paste zbog "glagolskih radnji" i sl. ovo se ne dotice DJ-inga ili bilo ko ko se bavi noise, elektronskom ili avangardnom muzikom , ali oprez nije na odmet

Pa, zna? kako. Sla?em se da ne mo?e svako da svira u klubovima.
Evo kod mene u Mladenovcu, npr. ima dosta klinaca koji su skupili neke ''bendove'' i ''sviraju''. Moj bend već du?e vreme puni lokale i uvek je bila dobra atmosfera. I onda dođu ta deca i sviraju za duplo manje pare, ?to se gazdi isplati, jer dovedu gomilu svojih drugara. A kada bi ih čuli, ne bi ste verovali svojim da neko to mo?e da dopusti i sebi i drugima. Tako da...

Color 30-03-2009 03:02 PM

HAHAHA...to je clanak iz Treceg Oka?? :shock:

Cekaj cekaj malo, ako je to istina onda nesto debelo nije u redu i ko ce uopste da ti naredi tako nesto? I kako hrvatski carinik moze da ti lupi zabranu ulaska u zemlju zato sto nemas neku xy legitimaciju?? Sta je taj armonikas u dealu sa hrvatskom Vladom!??? o cemu se ovde radi? Moze neko da mi pojasni, jer ja ne mogu da poverujem u jednu takvu nebulozu koja verovatno nema nikakvog ni pravnog osnova....ako se varam, dajte mi pojasnite...

hvala lepo :-)

Color 30-03-2009 03:04 PM

Quote:

Originally Posted by zlobisha (Post 240245)
Evo kod mene u Mladenovcu, npr. ima dosta klinaca koji su skupili neke ''bendove'' i ''sviraju''. Moj bend već du?e vreme puni lokale i uvek je bila dobra atmosfera. I onda dođu ta deca i sviraju za duplo manje pare, ?to se gazdi isplati, jer dovedu gomilu svojih drugara. A kada bi ih čuli, ne bi ste verovali svojim da neko to mo?e da dopusti i sebi i drugima. Tako da...

Pa sta? Moraju i deca negde da sviraju da bi kasnije postali kao sto ste vi sada.... Boze gluposti, pa nije vama publika ista...oni imaju svoje drustvo koji dodju a vi verovatno svirate i punite lokale zbog dobre svirke.... u ovome ne vidim nikakav problem... A pogotovo neka imbecilna legitimacija nista nece promeniti po tom pitanju...

shashko 30-03-2009 04:57 PM

Quote:

Originally Posted by zlobisha (Post 240245)

ma daj............ pa kvalitet uvek ima publiku.. niti si ti ugrozen zbog njih, niti oni zbog tebe..
tom logikom nijedan bend ne bi imao svirku dok ne navezba.... kao za cd.... ili ne bude polularan i st aja znam
pa tako se gradi bend tako se stvaraju sviraci, muzicari.... ne u studiju nego sviranjem... a gde je spontanost a gde je mladalacka buntovnost.. i slicno tome :)

pa realno... tvoj bend nikad nije zvucao ...... RANIJEEE, kad ste bili mladi...kao raspad.. ni na jednoj svirci????
daj molim te ko moze da mi zabrani da sviram... aj pohapsite sve ulicne svirace, sve ljude koji pevushe a nemaju sluha....

nista licno.. samo mislim da je ovo gomila budlastina..... gomila.. ako nesto ne moze da se primeni na sve "vrste (ako je delimo na vrste... iz ne znam kog razloga)" muzike.. onda ga i ne primenjuj.. sta cemo sa DJevima i noise "umetnicima"... gluposti...... teske.......... da makar oni nesto pruzaju zauzvrat pa i da kazes OK, i zakon i sve ali od cega tebe kao muzicara stiti taj zakon???

POZDRAV

darkstar 30-03-2009 05:53 PM

prica je bolno istinita,momke su vratili sa granice...

lesha 30-03-2009 05:53 PM

znaci za dj-e ne vazi ovaj zakon..

player 30-03-2009 06:09 PM

Pa nije ovo nista novo...Kad sam 2000-te god dobio kanadsku radnu vizu(kao muzicar) trazili su samo obicnu potvrdu nekog lokalnog udruzenja da se bavis muzikom. Sledece god su vec iskljucivo trazili tu takozvanu "licencu" Udruzenja estradnih umetnika Srbije.Na moje pitanje otkud promena dobio sam odgovor da je to na zahtev pomenutog udruzenja.I tada se morao da bi se dobila ta licenca polagati "ispit" pred komisijom.Doduse ispit je bio samo za nove clanove.Nista novo samo izgleda neko opet ceprkao...

DaBear 30-03-2009 07:30 PM

strava!
s'druge strane...treba neka regulacija....he,he..
Ma zezam se!

quake 30-03-2009 07:49 PM

Proradice ovde govnava motka,kad tad:mad:.

Jan 30-03-2009 08:08 PM

Cekaj,i sta sad ja i moja grupa, nas petorica repera, nijedan od nas nije muzicar, niti smatra sebe muzicarem, ako budemo bili pozvani na show negde u HR ili tako negde mozemo da sviramo u koznu frulu i da otkazemo nastupe?

Bambino 30-03-2009 08:27 PM

E pa dragi prijatelji,ja sam o tome pisao pre otprilike godinu dana,kad je bilo price o uvozu instrumenata.Kao sto sam i tada napisao,poenta je u tome da svi muzicari u Srbiji,sta god da sviraju i bilo kojom vrstom muzike da se bave,treba da placaju licencu,clanarinu,REKET,ili nazovite to kako god hocete,udruzenju koje predvodi Branimir Djokic,opet ga nazovite kako god hocete,mislim na udruzenje.Opet poenta:mi cemo da svirkamo,po kafanama,klubovima,koncertima,hotelima,restoranima ,satorima,halama,dvoranama,itd.,gde god,a oni ce da sede,i da ubiraju procenat od svakog nastupa,ili svirke,nazovite kako hocete,a koji nece biti mali.Naravno,postoji i udruzenje pop,rok,dzez muzike,izvinjavam se sto ne znam tacan naziv,i clanovi tog udruzenja su smatrali da se ovo njih ne tice,jer ne spadaju u resor udruzenja pod patronatom Branimira Djokica.E pa,kao sto ste videli,stvari su generalizovane,tako da svaki nastup moze da se stavi u njihovo pravno tumacenje.Za sprovodjenje zakona je zaduzena je INSPEKCIJA RADA,u pratnji POLICIJE,trazi se ugovor i licenca svite Branimira Djokica,a ako to nemate,za kaznu vas nece zakrpiti ni prodaje licnog instrumenta!Oni se bore za taj zakon vec 10-ak godina,ali je uvek bio problem sto je Branimir radikal,pa je nailazio na zatvorena vrata u svim ministarstvima.Ocigledno je situacija sazrela,pa ce uspeti nekako da proguraju zakon,a onda drugari,berimo kozu na siljak!Ja sam se nadao da ce drzava biti ozbiljna,i da nece dozvoliti da ti lopovi uspostave monopol,i da ce liberalizovati stvaranje udruzenja muzicara,ali,kao sto vidite,na nasim prostorima se uvek ostvari ono najgore!!!

Bambino 30-03-2009 08:32 PM

Naravno, ATA CARNET ili ti privremeni izvoz instrumenata,ili tako nesto,ali bez toga ne mozete na svirku preko grane,spada u pogodnosti ovog zakona.U prevodu,ako nemate licancu,nista od Ata Carneta.

Arthur 30-03-2009 08:53 PM

ata karnet može da se izvadi, ali nije dovoljan bio momcima iz Consecrationa da pređu granicu. Kao ni Darkwood Dub-a, Dža ili Bu, Kandi Kodži i Nebojši. Svi su vraćani i samo su KKN uspeli da ipak pređu uz intervenciju nekog iz ZG. Cela priča je nebulozna i traje već nekih godinu i po dana od kad je Đokić sam od sebe poslao taj dopis CRO ambasadi koja nije proverala da li on uopšte ima osnove za takvo nešto. Inače, Ata karnet koji su momci uzeli se plaća nekih 5-6k dinara, plus su dali oko 110e za kombi prevoz do granice. A stvarno niko od njih nema iole ozbiljnije prihode, i ovo im je bila jedina prilika da svoje umeće pokažu i preko.
http://www.youtube.com/watch?v=GJaaW...layer_embedded

allegrosteva 30-03-2009 10:17 PM

Ovako, moj bend krece u skupljanje papira za vizu za germaniju. Ne znam za prelazak preko granice( i iskreno malo mi je neverovatno da su na granici trazili clansku kartu udruzenja muzicara, to je daleko od onoga sta treba da interesuje carinike, ako i jeste bilo tako onda su trazili dlaku u jajetu, carinici mogu da te ne puste samo ako nemas ata krnet, radnu ili boravisnu vizu, dokumenta i, ako prenosis nedozvoljene stvari), ali znam da za vizu(i za ata karnet za prevoz instrumenata) za svako sviranje u inostranstvu treba clanska karta udruzenja muzicara. E, tu pocinje moje nerviranje. Ne znam kakva je sad situacija stvarno se nadam da se promenila. Pre su audicije izgledale tako sto bi doticni gospodin iz hodnika probrao jednog gitaristu, jednog bubnjara, harmonikasa...i terao ih da sviraju-naravno dvojke iz raznih tonaliteta. Decka sa konzevatorijuma u Budimpesti je oborio kad mu je ovaj rakao da se instrumentalnim kompozicijama ne menjaju tonaliteti(ne zove se dzabe tokata i fuga u d molu)da ne pocinjem da pricam koje je sve muzicare oborio, a kad ti trazi da odsviras nesto sam, ako odsviras nesto sto nije narodna pesma i sto je mladje od 20 god-odsvirao si svoje.Verovatno ce sad promeniti kriterijum, treba uzeti sto vise parica.Uglavnom jednom sam napisao kako kod nas u mozici vladaju lobiji i jos uvek stojim iza toga. I ovo je primer. Ko postavi onog, da ocenjuje necije muzicko znanje i da ubira harach? GGGGRRRRRRRR bre mnogo sam besan odo da pocepam koje pivo

silicon science 30-03-2009 10:28 PM

Nista me vise ne moze zachuditi u ovom dupetu od drzave :banghead::banghead: Lepo ja stalno pricham da sve normalne zemlje u svetu imaju teroristichke organizacie, i to nama fali :wink:Ali u nasem sluchaju organizacija koja uklanja politicharchice..
..:wink::):grin::da:

Arthur 30-03-2009 10:33 PM

@steva
da, defintiivno carinike zanima taj papir, ljudima je to tražio i pre ATA Karneta. Prosto i jednostavno. I onda ih držao 2 sata na granici lupajući im zabranu ulaska u zemlju. Pa ti veruj ili ne.

Bitch 30-03-2009 10:35 PM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 240321)
Nista me vise ne moze zachuditi u ovom dupetu od drzave :banghead::banghead: Lepo ja stalno pricham da sve normalne zemlje u svetu imaju teroristichke organizacie, i to nama fali :wink:Ali u nasem sluchaju organizacija koja uklanja politicharchice..
..:wink::):grin::da:

Kuzmu za predsednika :drink:

silicon science 30-03-2009 10:49 PM

Dobro, u pravu je Artur sto je editovao moj post, malo sam preterao :ups::ups: Ali stvarno, ne vidim kraj ovom ludilu ovde ljudi, i kao da postoji neki nevidljivi entitet koji se trudi (i uspeva mu) da unisti sve iole vredno u ovoj "drzavi".:banghead::banghead::mad::mad::( Aaarrrggghhh, poludet cu a vec sam lud

silicon science 30-03-2009 10:50 PM

Quote:

Originally Posted by Bitch (Post 240325)
Kuzmu za predsednika :drink:

Pusti to matori, garant bi me ubili u roku od 2 nedelje 8-)8-):rolleyes::mad:

yoloko 30-03-2009 10:54 PM

a sta se desava sa ovim ako se nekeko desi pa udjemo u EU narednih 10ak gdina?:confused:

silicon science 30-03-2009 11:26 PM

Quote:

Originally Posted by yoloko (Post 240330)
a sta se desava sa ovim ako se nekeko desi pa udjemo u EU narednih 10ak gdina?:confused:

Mora da se shalish :rotfl::rotfl: Dobra ti je ta...:wink:

Bambino 30-03-2009 11:30 PM

Zamislite samo koliko svirki ima svakog vikenda u Srbiji,bilo koncerata pop,rock,jazz,satorske,klasicne,ili bilo koje vec muzike,bilo opste narodnih veselja,puta 4 vikenda,puta 12 meseci,plus licence,polaganja za licencu,plus clanarine,puta 10 godina...Koga je briga sta ce biti za 10 godina...Ata carnet traze vec dugo,ali su carinici uglavnom bili puni razumevanja, pa su pustali bendove i bez toga,ali,ocigledno da su se pod pritiskom novog zakona svi uozbiljili...Mislim da kad je licni instrument u pitanju, moze da prodje na staru foru,popunjavanje nekog papira na carini u kome se navodi proizvodjec,model i serijski broj instrumenta,to se overi na carini, i pokaze u povratku.Znam da to prolazi za harmonike,gitare,violina,jedan sintisajzer,za bubnjeve nisam siguran... Znaci, pogodite tezgu preko,organizator nadje ozvucenje,pojacala,bubanj,pa kad stignete,podesite koliko mozete...

Coconut 30-03-2009 11:30 PM

Ovo je ludilo...2003-e god. je doticni Djokic organizovao "polaganje ispita" pozorisnom klubu u Novom Sadu, toliko silikona na jednom mestu do tada nisam video... toliko su falsirale odredjene danas popularne umetnice da smo nas nekoliko doslovno padalli sa stolica (bio je tu i onaj lik sa tv duge :banghead:).
Anywayz, svi pre mene su svirali narodnjake, a ja seo za klavijaturu i odsvirao im nesto od Incognito-a, neki evergreen i jedan ragtime... sve u svemu gledali su me kao da sam pao sa Marsa. Tada je reket bio 2000 din.
U svakom slucaju protiv ovog se treba boriti :shock:

Bambino 30-03-2009 11:36 PM

Zaboravih da kazem da udruzenja uzimaju 5% od svakog ugovora za uslugu posredovanja...pa sad ide ono svirka puta 4 vikenda, puta 12 meseci, puta 10 godina, puta 100 godina...pa onda EU...

yoloko 30-03-2009 11:36 PM

pa ljudi, mi zivimo u Diznilendu :banghead:

Oggy 30-03-2009 11:39 PM

Ja ne znam zasto se sada digla galama oko ovoga kada se ovo godinama vec razvlaci, tacnije od onog perioda za vreme bombardovanja kada su radikali bili u vladi, pa je njihov harmonikas uspeo kroz sluzbeni list da provuce svoje udruzenje kao "glavno, legitimno", iako se jako dobro zna da "udruzenje gradjana" (koje se btw registruje u SUP-u...) ne moze da organizuje ispite, izdaje licence i sl. jer je to NEZAKONITO!
Ako mi neko kaze da jeste, ja odmah registrujem udruzenje gradjana za kontrolu prometa nafte i naftnih derivata i pocecu da izdajem licence svima koji trguju naftom!
Ima jos tih udruzenja, ali je sve to isti k...
Udruzenje muzicara treba da stiti interese muzicara i vid je sindikalnog delovanja, ali to funkcionise tako sto zastupa interese muzicara kod njihovih poslodavaca uslovljavajuci najmanju zagarantovanu cenu rada i sl.
Ovde u Zrenjaninu kada se osnivalo jedno od takvih udruzenja pod patronatom nekog novosadskog udruzenja, skupili se mahom kafanci koji su dosli da plate sta treba i da beze nazad na tezgu, a kada sam ja postavio pitanje: "Kako ste sistematizovali ispitni program i na osnovu kojeg programa se sprema ispit" oni su bili u fazonu "Pa skupimo se mi, pa ti kazemo sviraj malo rok, malo rumbu, malo ovo, malo ono i onda te ocenimo"

EEEEEEEJJJJJJ!!!!!

Ja ih opet pitam : "Ali kako ste to sistematizovali, kako ce ljudi da spremaju ispit? Svi moraju da polazu pod istim uslovima, da bi ispit bio validan..."

Niko nije ni pokusao da razume sta sam pitao.
Onda je jedan lokalni gitarista pitao "Da li to znaci da Kit Ricards nikada ne bi polozio za licencu, jer ne zna da svira rumbu?"
:)
Dakle, tuga velika. Tu sam se zarekao da necu nikada nista vise polagati (jer cemu sam onda polagao ispite iz instrumenata dok sam se skolovao?!), tacno neko dosao da me uhapsi.
A stvar je vrlo ozbiljna, samo sto niko ne prica vec 10 godina o tome.
Ocigledno da u svim zemljama postoji neka regulativa na tu temu i zahtevaju neki vid institucionalizacije, ali ovo kod nas je pljacka, jer tebi ne treba ispit da bi ti neko potvrdio da si muzicar, niti tolike pare godisnje da bi ti neko izdao parce papira.
Ovo je pitanje za drzavu i zakon jer se ocigledno grubo krse sve zakonske norme time sto se pojedina privatna lica favorizuju i dodeljuje im se uloga nekoga ko mora biti "drzavna institucija".

Bambino 30-03-2009 11:49 PM

[quote=Coconut;240336]Ovo je ludilo...2003-e god. je doticni Djokic organizovao "polaganje ispita" pozorisnom klubu u Novom Sadu, toliko silikona na jednom mestu do tada nisam video... toliko su falsirale odredjene danas popularne umetnice da smo nas nekoliko doslovno padalli sa stolica (bio je tu i onaj lik sa tv duge :banghead:).
Anywayz, svi pre mene su svirali narodnjake, a ja seo za klavijaturu i odsvirao im nesto od Incognito-a, neki evergreen i jedan ragtime... sve u svemu gledali su me kao da sam pao sa Marsa. Tada je reket bio 2000 din.
U svakom slucaju protiv ovog se treba boriti :shock:[/quot

Reket je bio 2000 din.,ali 100 ljudi na polaganju,od kojih polozi pola,cetvrtina dobije licencu na 6 meseci ili godinu dana,pa opet polazu,to im je strasna fora,malo moraju da navezbaju...Pa posle 2 meseca sve ponovo...A lova naravno ide clanovima komisije,naprave oni lep raspored da se to lepo izdeli,a clanovi komisije su predsednici,zamenici,sekretari pod udruzenja,i ostali poltroni Baneta Djokica.A zamislite kad odu u Vranje gde izadje 100 trubaca...Ima uslova za obaranje koliko hoces,a ljudi samo zele da sviraju za narod i hrane svoju decu...

Bambino 31-03-2009 12:01 AM

I ja sam se Oggy nadao da je sve nebulozno sto te dijabole rade i pricaju,ali...Cela prica se zasniva na zakonu iz 1993.god.,i tu su protnuli recenicu "SEMUS je jedini nadlezan za izdavanje licenci,a niko ko nema licencu i nije clan SEMUS-a ne moze da izvodi umetnicki program"...pa jos nesto tako u tom smislu,i oni se drze toga kao pijan plota,i ne popustaju,bila je jos neka uredba pre par godina koja im je dala prolaz za zakon,i sad su verovatno dosli do cilja.Moram da potrazim "Sluzbeni Glasnik" iz februara ove godine da vidim u okviru kog zakona je to izaslo.

Oggy 31-03-2009 12:08 AM

Pa nema tu sta ko da se nada.
Nebulozno je iz aviona, samo je pitanje ko pristaje na to, a ko ne.
Ja ne pristajem, tacno se svi okrenuli naglavacke. Ko ih jebe. Nije muzika ni pocela od njih, pa se nece ni zavrsiti sa njima. Ako bude potrebno, postacu drzavljanin neke druge zemlje i mogu svi da se slikaju... :wink:
Ovde nije prica "o njima" jer "oni" postoje i rade to jako dugo, vec je prica "o nama" koji to dozvoljavamo.

Bambino 31-03-2009 12:34 AM

U pravu si, ti mozes da postanes drzavljanin druge zemlje, ja ne, i ne zelim, jer sam lokal-patriota, volim KG. Nazalost, KG ima najjacu bazu Banetovih poltrona u Srbiji...Zamisli kad je harmonikas jednog Boru Dugica terao da polaze,naravno Boru su svesrdno prihvatili u jednom drugom Udruzenju, jer je cast imati takvog umetnika za clana...Mozda niko nije doziveo da mu inspekcija dolazi na svirku,ali ja jesam,i zato govorim iz iskustva.Verujte,nije ni malo prijatno dok se raspravljete sa njima u prisustvu policije...Naravno,ja sam to doziveo u kafani,a zamisli da te neko posle koncerta,kad na tebe deluju adrenalin,publika,i neko dodje da ti trazi licencu,a ocigledno da novi zakon to donosi.Nisam rekao da protiv Baneta Djokica stoji tuzba za utaju,mahinacije,kradju,ili sta vec,ali ga stiti poslanicki imunitet vec par godina...

zlobisha 31-03-2009 01:44 AM

Quote:

Originally Posted by Color (Post 240249)
Pa sta? Moraju i deca negde da sviraju da bi kasnije postali kao sto ste vi sada.... Boze gluposti, pa nije vama publika ista...oni imaju svoje drustvo koji dodju a vi verovatno svirate i punite lokale zbog dobre svirke.... u ovome ne vidim nikakav problem... A pogotovo neka imbecilna legitimacija nista nece promeniti po tom pitanju...

Nisam ja govorio o legitimacijama, samo o tome da se sla?em da ne bi trebao svako da svira svuda. I daleko od toga da deca ne treba da sviraju, Bo?e sačuvaj. Samo ne sva deca, u svim lokalima... If you know what i mean. ;)

Jan 31-03-2009 01:46 AM

Niko mi ne odgovori, oce li nas petoricu kao hiphop bend, koji ne svira, "peva" ako tako moze da se kaze, mada ne peva, neko maltretirati po klubovima, ili ne davati nam vizu (tipa za Sloveniju) i tako to zato sto nismo niti cemo ikada biti clanovi tog udruzenja?

zlobisha 31-03-2009 01:54 AM

Quote:

Originally Posted by shashko (Post 240265)
ma daj............ pa kvalitet uvek ima publiku.. niti si ti ugrozen zbog njih, niti oni zbog tebe..
tom logikom nijedan bend ne bi imao svirku dok ne navezba.... kao za cd.... ili ne bude polularan i st aja znam
pa tako se gradi bend tako se stvaraju sviraci, muzicari.... ne u studiju nego sviranjem... a gde je spontanost a gde je mladalacka buntovnost.. i slicno tome :)

pa realno... tvoj bend nikad nije zvucao ...... RANIJEEE, kad ste bili mladi...kao raspad.. ni na jednoj svirci????
daj molim te ko moze da mi zabrani da sviram... aj pohapsite sve ulicne svirace, sve ljude koji pevushe a nemaju sluha....

nista licno.. samo mislim da je ovo gomila budlastina..... gomila.. ako nesto ne moze da se primeni na sve "vrste (ako je delimo na vrste... iz ne znam kog razloga)" muzike.. onda ga i ne primenjuj.. sta cemo sa DJevima i noise "umetnicima"... gluposti...... teske.......... da makar oni nesto pruzaju zauzvrat pa i da kazes OK, i zakon i sve ali od cega tebe kao muzicara stiti taj zakon???

POZDRAV

Aman čoveče, pa potpuno si pogre?no razumeo. Niko nikome ne mo?e da zabrani da svira i pevu?i, ali isto tako ne mo?e bilo ko da se time bavi, zar ne? Naravno da sam i ja protiv ovih gluposti, samo sam dodao opasku da ne mo?e svako da se istripuje i da preko noći postane muzičar. Mislim da je to i doprinelo propasti muzičke scene u ovoj zemlji.

Daleko od toga da i dan danas ne zazvučimo kao raspad, i kakav crni cd. Cela koncepcija svirke na?eg benda se zasniva ba? na spontanosti i mladalačkoj buntovnosti.
Moj bend je ''u?asno bučan i lo?''. ;)
Pogre?no ste me razumeli!

alavuk 31-03-2009 02:00 AM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 240360)
Niko mi ne odgovori, oce li nas petoricu kao hiphop bend, koji ne svira, "peva" ako tako moze da se kaze, mada ne peva, neko maltretirati po klubovima, ili ne davati nam vizu (tipa za Sloveniju) i tako to zato sto nismo niti cemo ikada biti clanovi tog udruzenja?

mislim da zakon ne dotice hiphop jer moze da se svrsta u avangardnu muziku

elem ko misli da ce imati problema moze da se uclani u udruzenje muzicara dzez zabavne i rok muzike

Bircaninova 36a. 011 3067 044

Arthur 31-03-2009 08:49 AM

hiphop bendovi ako se sastoje samo od mc-jeva mogu da prođu gde oće, samo kažu da su pošli na neku žurku ili simpozijum i piči. Problem nastaje kad iz gepeka vire bubnjevi, les paulovi i mesa boogiji :banghead:

zlobisha 31-03-2009 09:43 AM

To za Hrvatsku je tačno. Skoro mi je Mikica (Alogia) pričao da su trebali sa sviraju negde, na nekom festivalu. I na granici im tra?ili ''umjetne dozvole'', koje nisu imali. Reakcija na to je bila poziv organizatorima, koji su to poku?ali da srede, ali im graničari lupe zabranu ulaska u paso?...

shashko 31-03-2009 10:01 AM

Quote:

Originally Posted by zlobisha (Post 240361)
Aman čoveče, pa potpuno si pogre?no razumeo. Niko nikome ne mo?e da zabrani da svira i pevu?i, ali isto tako ne mo?e bilo ko da se time bavi, zar ne? Naravno da sam i ja protiv ovih gluposti, samo sam dodao opasku da ne mo?e svako da se istripuje i da preko noći postane muzičar. Mislim da je to i doprinelo propasti muzičke scene u ovoj zemlji.

Daleko od toga da i dan danas ne zazvučimo kao raspad, i kakav crni cd. Cela koncepcija svirke na?eg benda se zasniva ba? na spontanosti i mladalačkoj buntovnosti.
Moj bend je ''u?asno bučan i lo?''. ;)
Pogre?no ste me razumeli!

sooooooryyyyyyy.. greska u komunikaciji...nismo se razumeli... nego, eto bezveze...
ma plasim se da su te TAKVE komisije i one sa Sasom Popovicem na celu... dogural situaciju do ovde.....

ma nebitno....

zlobisha 31-03-2009 10:05 AM

Quote:

Originally Posted by shashko (Post 240397)
sooooooryyyyyyy.. greska u komunikaciji...nismo se razumeli... nego, eto bezveze...
ma plasim se da su te TAKVE komisije i one sa Sasom Popovicem na celu... dogural situaciju do ovde.....

ma nebitno....

Ma sve ok, bitno danisam ispao deco-mrzac i zabrano-svirac... :D
Mo?da od toga i ne bude ni?ta, nadajmo se... :(
?iveli! :)

All times are GMT +1. The time now is 07:56 AM.