Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Studio pomoc... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=26890)

WeezyPD 29-03-2009 01:50 PM

Studio pomoc...

Dobar dan.Juce smo kupili studio,moj drug i ja.E sada kupili smo super opremu,ali neznamo spojiti.Stavili smo zvucnu u komp E-MU 1212.Imamo mixetu,ali neznamo je spojiti sa zvucnom.Imamo sve kablove,monitore,a njih ne znamo spojiti sa mixetom. Na mixeti imaju neki izlazi FX Send,Phones(slusalice to znam :)) ...Ima Main Out,dva kanala,tu smo stavili kabal,tj 2 kabla neka i 2 u zvucnu,ali ne ide :)

Testirali smo mikrofon sve radi,zvucna takodje,mikrofonsko pojacalo takodje radi.Sad samo trebamo skopcati mixetu i monitore...

Hvala

awacs 29-03-2009 02:00 PM

Re: Studio pomoc...

Quote:

Originally Posted by WeezyPD (Post 240008)
Dobar dan.Juce smo kupili studio,moj drug i ja.E sada kupili smo super opremu,ali neznamo spojiti.Stavili smo zvucnu u komp E-MU 1212.Imamo mixetu,ali neznamo je spojiti sa zvucnom.Imamo sve kablove,monitore,a njih ne znamo spojiti sa mixetom. Na mixeti imaju neki izlazi FX Send,Phones(slusalice to znam :)) ...Ima Main Out,dva kanala,tu smo stavili kabal,tj 2 kabla neka i 2 u zvucnu,ali ne ide :)

Testirali smo mikrofon sve radi,zvucna takodje,mikrofonsko pojacalo takodje radi.Sad samo trebamo skopcati mixetu i monitore...

A mikseta je...?

WeezyPD 29-03-2009 02:02 PM

http://www.activemusician.com/images...UB1202_top.jpg

Eurorack UB1202 , Behringer

awacs 29-03-2009 02:25 PM

Quote:

Originally Posted by WeezyPD (Post 240010)

Eurorack UB1202 , Behringer

Main Out iz miksete pove?e? sa Line in na kartici. Line out iz kartice pove?e? sa monitorima. To ti je to.

Takođe: proveri? u uputstvu da li su Main Out na Euroracku i ulazi na monitorima balansirani ili ne (po?to E-mu ima balansirane ulaze i izlaze) i u odnosu na to po potrebi prilagodi? kablove.

Pozdrav

P.S. Koji su monitori u pitanju?

WeezyPD 29-03-2009 02:32 PM

a gdje cu onda ukljuciti preamp?U mixetu?zvucnici od aiva linije veliki oni.

awacs 29-03-2009 03:18 PM

Quote:

Originally Posted by WeezyPD (Post 240017)
a gdje cu onda ukljuciti preamp?U mixetu?zvucnici od aiva linije veliki oni.

Koji preamp?

U svakom slučaju, Line Out iz zvučne kartice treba da pove?e? sa ulazom u pojačalo kojim tera? zvučnike. Uneo si mi totalnu pometnju time ?to nisi odmah napisao koju opremu ima?.

WeezyPD 29-03-2009 03:31 PM

i ti si meni unjeo pometnju,skroz sam se zbunio

imam Behringer t1953 preamp

de mi molim te objasni sve fino please

Rhino 29-03-2009 03:39 PM

Line out iz karte u neki kanal na mixeru. Aux in iz mini linije (ili tako nesto, zavisi kako se zove) u Monitor out/master na mixeru... Line out iz preampa u line in od kartice... Mikrofon u mic in/line in od preampa u mic

Tako nekako ako sam dobro shvatio

WeezyPD 29-03-2009 03:53 PM

ovako,nasao sam iza linije Aux.i sad tu spojim zvucnike na liniju,a na mixeru nema monitor out/master :(:(

awacs 29-03-2009 04:06 PM

Quote:

Originally Posted by WeezyPD (Post 240024)
ovako,nasao sam iza linije Aux.i sad tu spojim zvucnike na liniju,a na mixeru nema monitor out/master :(:(

:rotfl:Schizophrenia:rotfl:

E sad kada si izneo ceo spisak opreme da te pitam: a ?ta će ti mikser u celoj toj kombinaciji?

Pozdrav

WeezyPD 29-03-2009 04:07 PM

pa mixer zato da mi bude sve pod kontrolom fino,ne mogu to sve spojiti na zvucnu,ne moze stati

awacs 29-03-2009 04:31 PM

Quote:

Originally Posted by WeezyPD (Post 240031)
pa mixer zato da mi bude sve pod kontrolom fino,ne mogu to sve spojiti na zvucnu,ne moze stati

Kako ne mo?e? Mikrofon (ili instrument, svejedno) u Ultragain, iz Ultragaina (bajansiranim TRS kablovima) direktno u zvučnu, iz zvučne izađe? preko njenog Line Out u Aux In na liniji i ima? sve ?to ti treba.

Savet: ako te ne?to muči najbolje je da pita? u formatu "imam ABC (proizvođač, model...), a hoću da radim XYZ. Kako to da postignem?"

To ?to ima? mo?e da se pove?e na nekoliko načina, u zavisnosti od toga ?ta ?eli? da radi? sa opremom. E, kad to odluči? i kada bude? postavio konkretna pitanja dobiće? konkretne odgovore.

Ako ka?e? da ?eli? "da ti sve bude pod kontrolom fino" mora? da ka?e? i ?ta je to "sve". Iz ovoga ?to si nam do sada ispričao mo?e da se zaključi jedino da ti je mikseta vi?ak u celoj priči. Ili nam nisi ispričao celu priču....

Pozdrav

Tribal_kg 29-03-2009 05:05 PM

Kad vec koristis mini liniju, onda ti mixer zaista nije potreban zato sto na njenom pojacalu mozes da odredjujes volume.

Ako vec insistiras na mixeru, onda povezi ovako.

Line Outs iz kartice ubodi u LINE IN 5/6 na mixeru. Za to ti trebaju dva kabla. Kablove od mini linije ubodi u Tape Out.. To je cela filozofija.

WeezyPD 29-03-2009 05:20 PM

Quote:

Originally Posted by Tribal_kg (Post 240037)
Kad vec koristis mini liniju, onda ti mixer zaista nije potreban zato sto na njenom pojacalu mozes da odredjujes volume.

Ako vec insistiras na mixeru, onda povezi ovako.

Line Outs iz kartice ubodi u LINE IN 5/6 na mixeru. Za to ti trebaju dva kabla. Kablove od mini linije ubodi u Tape Out.. To je cela filozofija.

mozes li mi pojasniti kakve kablove od mini linije???kablove od zvucnika mislis ili?

awacs 29-03-2009 05:30 PM

Quote:

Originally Posted by WeezyPD (Post 240038)
mozes li mi pojasniti kakve kablove od mini linije???kablove od zvucnika mislis ili?

Dru?e, a da ti malo sedne? i pročita? uputsva za kori?ćenje sprava koje poseduje?? Nisu ljudi d?abe pisali sve to? :banghead::banghead::banghead:

Ajd uzdravlje, i lep provod :wink:

Pozdrav

Tribal_kg 29-03-2009 05:31 PM

1 Attachment(s)
Pa zvucnike valjda ukljucujes u pojacalo od mini-linije.. Treba ti kabl koji ce sprovesti zvuk od mixera do linije (pojacala). Obicno je to kabl sa ovakvim konektorima. Znaci, TAPE OUT sa mixera, a na liniji je verovatno AUX IN.. To vec ti moras da vidis jer nije na svakom uredjaju isto. Ako si nekad prikljucivao komp na mini-liniju onda znas o cemu pricam.

WeezyPD 29-03-2009 05:37 PM

znam,spajao sam to.Komp sa linijom...Trebam kupiti jos kablove pa cu se javiti jos.

@polovno sam uzeo mixeti pa nemam one knjizice male :)

Tribal_kg 29-03-2009 05:42 PM

Sve sto ti treba mozes pronaci na sajtu proizvodjaca.

Evo ti manual.. http://www.behringerdownload.de/UB-G...6-19_Rev.5.pdf

Arthur 30-03-2009 01:05 AM

ne valja ti ništa ta oprema, trebaš da skupiš kinte i kupiš još bolju. I po mogućstvu da upišeš BK akademiju :da:

quake 30-03-2009 01:14 AM

:rotfl:VRHHHH thread.Ovo treba staviti na sticky,suze su mi krenule od smeha.

LACKY 30-03-2009 02:04 AM

G 1000, mislim da je resenje, a ima i zvucnike!

kixns 30-03-2009 10:25 AM

ohhhh my god......:banghead:

:rotfl::rotfl:

i can't believe in this sh|t....:shock:

STUDIOTON 30-03-2009 06:56 PM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 240155)
G 1000, mislim da je resenje, a ima i zvucnike!

nema zvucnike .. ali e86 ima :wink:

Mogli 30-03-2009 10:34 PM

Quote:

Originally Posted by WeezyPD (Post 240008)

Hvala

Izvini, a da nije taj tvoj drug, slucajno, pevac iz ovog posta? -
http://www.rumski.com/forum/showpost...61&postcount=1

WeezyPD 31-03-2009 10:36 AM

Quote:

Originally Posted by Mogli (Post 240324)
Izvini, a da nije taj tvoj drug, slucajno, pevac iz ovog posta? -
http://www.rumski.com/forum/showpost...61&postcount=1

nigga please hahaha,legenda

DzoniPFC 04-04-2009 01:37 AM

Quote:

Originally Posted by WeezyPD (Post 240405)
nigga please hahaha,legenda

zlocin i kazna brate :rotfl:

ugljesa 04-04-2009 11:44 PM

E aj molim te mi reci posto vidim da si kupio emu 1212 kako ti se cini rad sa njom ?jel ima velike latencije ?Jel te zezaju drajveri posto cujem od ljudi da znaju da ih zezaju drajveri sa ovom kartom . .
Pitam te sve to jer planiram da uzmem emu 1212 . . .
Pozz

WeezyPD 16-05-2009 10:52 PM

Quote:

Originally Posted by ugljesa (Post 241121)
E aj molim te mi reci posto vidim da si kupio emu 1212 kako ti se cini rad sa njom ?jel ima velike latencije ?Jel te zezaju drajveri posto cujem od ljudi da znaju da ih zezaju drajveri sa ovom kartom . .
Pitam te sve to jer planiram da uzmem emu 1212 . . .
Pozz

latencija je ok,na zavidnom nivou zaista,a sto se tice drajvera,znaju zajebavati u programu,ali sam rr program i radi opet sve :D

All times are GMT +1. The time now is 10:00 PM.