![]() |
Novi Lexicon audio interfejs
Meni se bas ovo veomasuper svidja!
jel ima neko ovde iskustva sa prethodnim karticama, kako rade i kakvi su drajveri i sl.? http://www.lexiconpro.com/Images/Pro...IXU22_main.jpg |
Re: Novi Lexicon audio interfejs
enivan?
|
Ja imao jednom omegu, to je bilo do j. za neke terenske varijante... Drajveri stabilni, USB 1, 2 preampa iz dbx silver serije (jako korektno za te pare), dobro rutiranje, 4 busa za snimanje, 8 ulaza, dobar monitoring, midi, spdif, jedino nije bus powered ali to je zbog fantoma, sve u svemu vrh eksterna spravica za 250jura. Meni je bilo malo ulaza, pa sam presao na focusrite saffire pro, a zatim na TC konnekt 48
|
isto sam imao omegu i za varijante snimanja je bila ekstra ali je imala vrlo nezgodno rijesenu latenciju, nije mogla da ide ispod 150 ms!!!! :banghead::banghead::banghead:
|
Quote:
|
input latency je bila 11 ili mozda cak i 4 ms ne sjecam se ali je output bio uzas zivi!
|
e hvala ljudi!
mada sam ja vec istripovao ovo da uzmem, samo jos da krenu da ga prodaju |
sine, juče videh ovo, i nedobro mi je :) http://www.thomann.de/gb/maudio_profire_2626.htm
sori za OT :D |
Quote:
|
kolko ja vidim, to mu dođe FF800 u malom. Za manje pare :)
|
Quote:
|
pogledajte stranicu lexicon foruma da ne uzimate macka u vreci...
|
Quote:
|
Quote:
|
Gde kod nas ima da se kupi i koja je cena za I-Onix FW810s?
http://www.lexiconpro.com/ProductDet...?productID=150 Videh ga na nemackom Ebay-u za 580e. Za tu cenu cini se jako dobra sprava, zar ne? Steta samo sto nema opticke ulaze, onda bi bio pandan RME FF800 za manju cenu! |
Quote:
|
Quote:
|
ok je sprava i cena, evo mojih 2 cents - Maudio ima 2 x ADAT što konkretno znači da može da tera 96khz u smuxu svih 8 kanala na optiku (što meni i treba, jer ga vezujem na FF800), stariji su konverteri, i ne podržava PT. Jbg, i nije neka argumentacija, znam da su preovi sigurno bolji, al to meni nije presudno, i ovako i onako ću ići na neku dalju nabavku u budućnosti, ovo mi je samo dodatnih 8 AD konvertera + za terenski rad + PT
|
Quote:
"? Type IV conversion feature emulates tape saturation at high levels " jel' mu to fixno na internom sabiranju, moze li to da smeta, moze li da se iskljuci? 1000 pitanja, ali svidza mi se za te pare skroz |
čini mi se da su se svi nešto nameračili da pomrse račune FF800-ci :D Neka neka, konkurencija je zdrava, a visoko su postavili prečku ;)
|
Quote:
Saffire ima standalone mod i konverziju u oba smera, ima preamp passthrough,... Sta mislis na ovu spravicu za samo par stotkica vise? http://www.dolphinmusic.co.uk/produc...interface.html http://www.focusrite.com/products/sa...id_saffire_56/ 8-)8-)8-)8-)8-)8-) Da nemam TC konnekt 48 sad bih porucio... |
Quote:
@Arhtur - onaj profire ipak podrzava PT, ako si na to mislio.... |
ima smux, al samo pola jednog adata, a maudio ima 2 x adat, što ti omogućava smux na svih 8 AD kanala. Ne znam šta ti je konverzija u oba smera?? A passthrough, misliš na izlaz da njegove preampe teraš na drugi AD? Zanimljivo, mada meni nepotrebno.
@off ma znam da podržava, to je jedan od razloga zašto ga kupujem ;) |
Quote:
|
Quote:
posebno zbog 2 liquid preampa.... znam da je nova sprava,ali mo?da je netko s foruma imao priliku da ju koristi !? |
Quote:
oba smera, mislio sam da u standalone modu radi i a/d i d/a istovremeno + sto radi kao mikser u standalone modu, mada mislim da to ima i m-audio... ovo cudo od TC-ja ima isto 4 adat porta, ali nema 16ch i/o na adatu, samo 8 na 48khz i 8 na s/mux:banghead::banghead: Kakvi seljaci!!!! A sve to da te nateraju da dokupis bar jos jednu spravu od njih da bi imao svih 16 kanala na adatu:mad: |
Quote:
Liquid channel pre sam probao letos u Atini, meni je to cudo IZUVALO kako dobro radi, al skupo brate... |
Quote:
|
Daj sto pre taj info o kvalitetu zvuka, konvertora i najbitnije, mozda, po kojoj ceni si ovo "cudo" nabavio i gde ?
|
Quote:
Kvalitet izrade (iznad svakog ocekivanja), zvuk, ja sam iznenadjen. Pozitivno! Ali vise o tome dok se malo slegnu utisci (za ove pare, nemogu da verujem), da nebih preterao. |
Koliko para, gde ima da se kupi u Srbiji?
Pozz |
@ lucky: koji model imas?
jel moze neko da potvrdi isti kvalitet na svim modelima? ili ima razlika u soundu? |
Quote:
|
Quote:
|
Koristi li neko Lexicon Onix ? Kako se pokazalo u praksi ??
|
Quote:
|
pa to je bilo tako sa omegom a uzeo sam sad ovaj i-onyx 22 i jos nisam stigao da ga probam sa klavijaturom. zvuci blesavo ali to sam jedino kod lexicona vidio da razdvaja latencije. chika lacky ima ovaj lexicon ali nece da odgovori da li ima kasnjenja pri sviranju vst instrumenata.
|
1 Attachment(s)
44,1. jeli ti ovo mnogo?
|
mada puno opterecava procesor kada je na 2ms, s obzirom da je usb karta recimo da bude na 10ms, koliki je onda output i da li se to osjeti?
|
Ljudi, cenim tu firmu zbog njihovih Hi-end reverba, ali ipak,
koliko para, toliko... FF800 rules!!! Bog da pozivi "Svarglu", pre 4 godine za ispod soma evra!!! |
All times are GMT +1. The time now is 03:20 AM. |