![]() |
Studio Druga Maca Feb1988 Awacs & DaBear
1 Attachment(s)
evo iskopao neke saare slike...sa sessiona kod Enca, studio Druga maca..
bilo puno ljudi....a Vasa (Awacs) imao lepu frizuru !!! he,he,... Zaboravio - bilo je to FEBRUAR 1988 !!!! pre 20 godina !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
Re: Studio Druga Maca Feb1988 Awacs & DaBear
Awacs, lichnis na Blixu Bargelda iz Einsturzende Neubauten hehe:)
|
David Bowie iz mladih dana :grin:
|
he,he,...prava Estradna frizura!!
|
eh... koliko bi ova oprema vredela danas......:ups:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
vidim tamo aphex exciter ...100 eura korgove delay-e .. svaki 200 eura yamaha rev 5... 250 eura yamahin graficki eq.... 150 eura dynacord drp16....80 tak eura lex pcm70 .... 600 $$ lex 200 do 1000 Eura... ovo drugo nemogu prepoznat ...dosta su ne detaljne fotke :wink: ali definitivno zakon slike .... treba ih smjestit u uđbenike POVJESTI :D:D |
Quote:
Pozdrav |
[QUOTE=roginator;237808]pa nebi puno...
vidim tamo aphex exciter ...100 eura korgove delay-e .. svaki 200 eura yamaha rev 5... 250 eura yamahin graficki eq.... 150 eura dynacord drp16....80 tak eura lex pcm70 .... 600 $$ lex 200 do 1000 Eura... ovo drugo nemogu prepoznat ...dosta su ne detaljne fotke :wink: ali definitivno zakon slike .... treba ih smjestit u uđbenike POVJESTI :D:D /QUOTE] pa eto...skoro 3000 Eura ! Jel malo ??? :rolleyes: @awacs - to je bio neki parametric eq, ako se secam..? |
Quote:
|
alah verah za opremu, u to vreme ja sam radio na amigi2000HD u soundtrackeru :banghead::D:wave:
EDIT: ispravka, NoiseTracker by Mahoney&Kaktus, swedish sowtfare FTW |
|
Quote:
Pozdrav |
cuti, platili je 3000 maraka :shock:, a prodao krajem 90-tih za 200 sve sa midi interfejsem, zelim je natrag do besvesti :banghead:
500-tku mi skoro poklonio burazer, nazalost sve diskete mahom razmagnetisane :( a PRO24 je na amigi stvarno bio prekrasan sequencer, za gledati pogotovu, zato gotivim ableton ovih dana :da: |
:shock::shock::shock: Pa vi ste nekada bili mladi!!! :D
|
Quote:
|
Quote:
|
Mladost - ludost, Starost pa blesavost!
|
Mladost-Ludost 2:0
|
Quote:
|
Quote:
RM |
Quote:
Taj outboard je za ono vreme (i za beogradske uslove) bio prilično ekskluzivan. Gnusne stavke u svemu su bili MITEC EX mixer - (in line, puno kanala u mixu, super routing, ali headroom cca. 2dB :mad::mad::mad:), TASCAM M-16 (sa uklonjenim DBX-om) i katastrofe od traka (svaka presnimljena bar 50 puta). Ali, tako je bilo u celom gradu. |
Quote:
RM |
Ej Awacs ti si bre mlad, ja sam se jos 77 muvao po Beogradu kada je Enco bio jedini privatni i pravi studio, znaci ne bih rekao da je to bilo pre 20 godina, studio druga maca je puno ranije postojao i radio punom parom. Ne bih o godinama jer me jedan modertor sa foruma naziva kustos, ali i sam imam puno starih sprava, sve sam ih nove kupovao i debelo placao, i nikad ih necu prodati, ne zato sto ne vrede nego zato sto su meni drage a ponekad ih i ukljlucim :rotfl:, bas sam ih skoro sve stavio u rack. Uh kako si me podsetio na stara dobra vremena!
|
Quote:
He, krajem sedamdesetih bilo Premiera, Ludwiga, Marshalla, Les Paulova i Stratokastera k'o u priči, plaćenih kamaru para. Pa sad bendovima koji su već u opremu uložili nekoliko hiljada DM nije ni bila frka da daju još somića da snime jedine dve pesme koje su napisali... Ja nisam bio među njima, imao sam Jolanu Iris pošto sam toliko uspeo da zaradim radeći kao novinar (klinac). @Braca: Pa da - Enco je mnogo važan lik za beogradsku scenu. Jeste da je tvrd za pare pa je nekim ljudima išao na živce zbog toga, ali je super muzikalan, ultra pametan, duhovit i (što je najvažnije) iskreno se ložio na sve što je radio. Malo ljudi zna kolika je njegova zasluga što je Paket Aranžman uopšte snimljen. Čak ni svi učesnici te akcije nisu svesni toga. A tu je i prvi album Čorbe (pa i drugi)... Umeo čovek da prepozna u šta treba ulagati. Muzikalni trgovac - kud ćeš više. Pozdrav |
Enco je bio car! Toliko nas je zagotivio sto smo se lozili na elektroniku ( a niko nije znao da svira,malte ne!)...
Jednom nam je cak dao kljuceve od studija kad je otisao na more na mesec dana!! Vraca se posle metar dana, ulazi u studio u 10 ujutro, a mi jos nismo gotovi, miksa se !!! Potrosili tonu traka, itd (uradili 2 albuma i dub / remix verzije !!!) he,he.. divota od perioda!! |
Samo da se pridruzim: Ta sprava u desnom gornjem uglu je "custom built" Hi-pas i Lo-pas filter, mislim njih 8 ili 10 u lancu, jer se Enzo palio da po raznim kanalima "poskida" sve viskove dole i gore, ne bi li na taj nacin smanjio katastrofalan sum i brum koji je dolazio iz njegovog 16-kanalca nepoznatog porekla (kasnije je bio mislim neki Tascam) to mu je napravio neki dobar elektronicar iz Beograda, i radilo je prilicno dobro...
P.S. ne znam da li se neko od starijih seca studija "EMA" koji smo drzali Bojan, Sanja i moja malenkost, nalazio se u delu grada tada poznatom kao "Visnjicka Banja", i bio je zvanicno PRVI studio u gradu sa potpunim L.E.D.E. dizajnom, za koji su nam stigli nacrti i proracuni iz U.S.A. i kontrolna soba je veoma dobro "zvucala", bili su monitori Altec 604-8H, u custom kutijama, soffit montirani, na 2,5 tona peska, i sve to na kamionskim amortizerima, potpuno izolovani od sobe, i "ganjani" CROWN, mislim PSA 2X pojacalom, cak mislim da je vise tada poznatih grupa snimalo u tom studiju na tada "velelepnom" D&R serija 8000 mixeru (24/24/2) i TASCAM MS 16 mkII magnetofonom, ali sa ISPRAVNOM DBX redukcijom suma. Nazalost, pogubio sam sve fotke, ali je rezija zaista jako dobro izgledala i zvucala. |
Quote:
Ludilo, kada razmi?ljam o tim vremenima kapiram da je Enco bio veći "roker" (čitaj - čudak i ludak) od svih likova koji su dolazili u njegov studio ubeđeni da su najčudniji i najluđi u gradu. Quote:
Pun pozdrav, Vasa |
HMMM..Skupili mi neku lovu seli u tatinu skodu pa pravac Valjevo-Begrad..kod Enca..secam se kao juce a bila je 87 ili 88?????mozda gresim ...Ja snimio matricu u programu notator??? a tamo cubase 2.0 hahaha a secam se bio je neki kurzweil ????pa je Enco pomagao ...a tonac je bio neki gitarista sa dugom kosom????ne secam se ime....lepo vreme...
|
Quote:
Quote:
Pozdrav P.S. Kako se zvao bend? |
Quote:
|
Band se zvao DOLAR...moj drug pevac i gitarista je jos u tom fazonu....
|
Quote:
Kako je to bio dobro sredjen prostor, rek'o bi da i dan danas nema mnogo takvih! Jel' to beshe kod Hreljca u kuci? |
Quote:
u tom studiju sam imao "vatreno krstenje" - moj prvi samostalni "miks". Pre toga sam se muvao (svirao) u studiju VI i XIII (Radio Beograd), retko u studiju V i celo moje iskustvo (osim svirackog) je bilo GLEDANJE (bez zapitkivanja) sta rade Rade Ercegovac, Boban Petrovic (studio VI), Aca Vitorovic, Dragan Balac (studio XIII) i ne mogu da se setim ko je radio polovinom 80-tih u studiju V (mozda Tahir Durkalic i Miki Todorovic?)... '85. su moj drug iz gimnazije (sin Bojana Hreljca) i njegov drug (Zoran Popov, bezuspesno pokusavao da napravi pevacku karijeru, pisao bolje pesme drugima nego sebi - najpoznatija "Ja cinim sve" Tanji Banjanin) poceli da me nagovaraju "da im pomognem oko Zokijeve pesme, da napravimo bend" i pocetkom '86. sam se upustio u tu avanturu... Ne secam se ko je usnimavao, ali se zavrsilo tako sto sam ja "MIKSAO" :rotfl::rotfl::rotfl: Imao sam 15 i po godina, prvi put sam "vrteo dugmice" i SVA SRECA da ne postoji sacuvan snimak tog "remek-dela"! A fotku cu pokusati da pronadjem - vidi se deo zida rezije, komad D&R-a i "miksadzija":banghead:... |
Quote:
Quote:
|
1 Attachment(s)
evo nashao jednu sa mixetom! nemacki MITEC,,,,by the way...ovakav mikser u svom studiju danas ima Mousse T (!?) i tretira ga kao "vintage classic"!!!!
patch polje smo napunili sa kablovima! levo se vidi cosak od moje Yamaha RX5 ritam masine, desno Atari... u pozadini Darko Grujic (klavijaturista..) |
All times are GMT +1. The time now is 07:52 AM. |