![]() |
Moji instrumentali...
Postovani,
Nisam bas siguran da je mojem muziciranju bas mesto na ovom forumu ali OK, poslusajte pa ... Uglavnom instrumentali, gitarski. Ja malo pauzirao (oko 25 godina) pa resih da ponovo malo nesto snimim sam za svoju zabavu i odmor. Da ne duzim mnogo, evo linkova http://www.as-computer-software.com/mymusic/running.mp3 http://www.as-computer-software.com/...m_the_past.mp3 http://www.as-computer-software.com/mymusic/myworld.mp3 |
Re: Moji instrumentali...
A čuj, poslu?al sam prvu po redu i čini mi se da aran?man svira svoje, a ti svoje...:)
|
Pozdrav prijatelju,
Komentar ili kritika bilo kakva je dobrodosla. Malo prosetah po forumu (nov sam ovde) i potrazih tvoje radove da bi razumeo kako ti razmisljas (muzicki) i sada su mi stvari jasnije. p.s. Proveri linkove na neke od tvojih (ranijih) radova iz nekih razloga ne rade. Tvoja volja ili... |
Pozdrav! ne volim da se nalazim u ulozi kriticara.. ali komentar, pa recimo da cu reci a ti ne moras da ga prihvatis... a mozda se drugi i ne sloze samnom.. cak ce neki mozda i pitati smem li ja nesto da pricam... ... no!
Sviracki - tvoja svirka jos i moze da prodje, ima nekih finih delova, vidi se da si dugo svirao i vezbao, (dakle respect) ali se i primecuje da nemas bas nekog iskustva rada u bendovima. Pretpostavljam da si vise vezbao i svirao kuci nego u bendu.. dakle prvi savet, nadji bend makar i pocetnicki (ispod tvog nivoa) ali ga nadji! Dalje se vidi da na nekim mestima jednostavno ne znas sta dalje pa vrtis vec odsvirane fraze.. pesma nema neki svoj sled u smislu da ima pocetak-razradu i kraj.. finale koje ce objediniti sve.. na neki nacin! Drugo procisti sviranje.. na nekim mestima se jace cuju zice koje zvrnde prazne neko ton koji hoces da sviras.. procisti sviranje barem prilikom snimanja! Boja gitare - je ok. Sasvim je to pristojno i zadovoljavajuce.. kako si snimao? Aranzman - izvini ali veoma jednostavan i neinspirativan.. Samo nabacani akordi i pratnja bez neke precizne ideje sta dalje i kako dalje. Bubnjevi prilicno jednolicni.., bez prelaza i nekih zanimljivosti.. Cinele praste i kad treba i kad ne treba, Klavijarure, hmmm cuo sam neke fine stvari ali slabo je to iskorisceno... Bas.. hmm ponegde tolko utopljen u sveukupnu muziku da ga i ne cujem, a negde pak preistaknut.. Ukupna produkcija - moze to i bolje.. Ukupni dojam - opet izvini, nemoj da se ljutis, ali meni ovo vise lici na onaj fazon: "Daj da vidim kako bi to zvucalo da uzmem da soliram", dakle neki interni experiment projekat, a ne nesto sto bi javnost trebalo da slusa. Rekoh tako mi lici!.. a ne da je to i namera.. Savet.. uzmi i poslusaj masu pesama i skontaj gde ces i kako staviti bubnjarske prelaze, kako da napravis aranzman, kako da uvedes slusaoca u pesmu, kako da "objasnis ideju" i na kraju kako da zavrsis pesmu (stvar). Napravi temu oko koje ces sve da vrtis.. Jednostavno - nije sviranje samo po sebi dovoljno.. mora da ima neke logike i smisla.. inace ako te interesuje evo mojih stvari.. pa poslusaj.. http://www.last.fm/music/Dejan+Milosevic+Kuki/+albums |
Quote:
Da to su stare stvari, koje vi?e ne prezentiram. Da stekne? moj dojam gitarističkog instrumentala i sola?e na gitari, evo i moje improvizacije na poznati backing track, snimljeno je prije par godina. http://www.box.net/shared/ur0rj5tk9n |
Pozdrav priajtelju,
Oko nekih stvari gresis ali si oko nekih i u pravu. Po bendovima sam svirao dugo, bio i profesionalni i studisjki muzicar (bilo to veoma davno skoro da se i ne secam vise, zadnj put sam uzivo svirao 1982.), ljudi sa kojima sam svirao tada su i danas respektabilna imena ali me moja stvarna profesija odvede na drugu stranu tako da punih 25 godina nisam uhvatio gitaru, za neveoravati ali ziva istina i mozda zalost. Mozda sam igubio osecaj tokom ove duge paze sto je vrlo verovatno, i tehnika sviranja mi je mozda, da ne preteram ali 20 puta losija nego sto je bila. Nemam u ovoj oblasti nikakvih ambicija, tu ste vi mladji pa gurajte. Ovi demoi, necu ih nazvati pesmicama ni melodijama, vec samo muzickim razmisljanjima koja su plod svirke od jedno 3-4 sata i sve je suvo i neobradjeno jer to zahteva dosta i vremena i truda. Odsvirano od prve kako se to kaze bez ikakvih i efekata, bojenja, dorade, jednostavno izbacis iz sebe trenutno raspolozenje. Razlog zasto sve ovo stavih na mrezu? Pa i ovaj da sa nekim razmenim i misljenja, kritike, stavove na temu koja mi je odavno falila. Gde si u pravu. Pa ipak su ovo vise nabacane ideje nego finalna resenja ali po svemu sudeci to ce i ostati. Tacno je da moze dosta da se uradi pa da sve ovo zvuci mnogo korektnije ali... Sve zavisi od cilja koji se postavi.Za mene cilj postignut, malo sam se vratio u stare dane i lepo sam se osecao svirajuci (mada me prsti i cela ruka bole). Koristim svoju malo jacu masinu,Ableton Liv 7.03, M-AUDIO FAST TRACK karticu, BOSS GT-8 i UMX25 klavijaturice gitaricu (ARIA MAC 57, jer moju staru gitaru SG standar konfiskovali i razlupali klinci, steta velika ali sta zna dete sta je ...). EZ DRUMMER VST, Virtual BASSIST VST i ima tu jos neka gomila koje cega, posteno receno gomilu VST pomagala nisam ni probao. Svasta se moze sa ovim uraditi ali opet, treba vremena za to. Ovih se dana malo odmaram pa tako nastade i cela ova prica. Na jednom od mojih sajtova stavih ove fajlove da ih ko zeli moze preuzeti. U svakom slucaju hvala i na i savetima i kritikama. Da kazem da Knjazevac i nije tako daleko od mesta gde ja zivim (oko 100 km), lepo, lepo u ovom istocnom delu muzicara koliko hoces. Da nemam toliko godina koliko imam verovatno bih se potrudio da nadjem ceo bend ali kada bih to uradio pre bi ljudi rekli da sam poludeo pod stare dane, tako da se ta tema ne razmatra iz veoma, veoma opravdanih razloga (zena, deca, posao...) Kad god ugrabim malo vremena nastavicu da cepram po gitarici za svoju dusu pa mozda se te moje ideje "fore i fazoni" nekom i dopadnu pa uzme da ih razradjuje, doradjue... A nadalje, kritika je OK, pa iz tih razloga je sve ovo i javno stavljeno. Jos jednom pozdrav |
Quote:
E ovo je meni lepo i prija. Pozdrav |
Dakle NEGOTIN... 'ladno nisam provalio da ti je nick alek019 sto bi me mozda navelo da skontam da si iz ovih krajeva.. no nema veze.. a nisam ni procitao ono u zagradi.. tako da .. mea culpa
Sto se tvog iskustva tice.. stvarno je steta sto si 25 godina pauzirao.. Eto mene je ovo tvoje sviranje prevarilo da pomislim da si pocetnik.. izvini! Mada, sa druge strane ja i nisam nesto kritikovao tvoje sviranje.. no nema veze, izvini.. Za ideje.. hmm. pa dobro.. sve je to ok, i ja sam imam takve neke stvari.. jedino si treb'o da naglasis da je tako. Jer sam ipak shvatio da ti je namera da prezentujes svoj rad... tako da, ondak sam pogresno gledao na stvari.. Eh, mozda sam ipak trebao da predpostavim da nisi pocetnik po zvuku, Dakle oprema ti je sasvim ok kao i zvuk gitare.. samo me zanimalo jesi li snimao preko pojacala ili si snimao direktno u kompjuter pa onda doradjivao nekim pluginovima... OK, dobio sam odgovor.. Eh a sto se tice godina (sto je i glavni razlog ovog javljanja.. ni ja nisam u cvetu mladosti..rodjen sam za vreme Tita.. novembra, leta gospodnjeg '69 pa i ja jos pokusavam da pravim bendove i da sviram i mrdam.. tako da.. nikad nije kasno.. ne predaj se! :grin: ma koliko da si star! P.S. poznajes li Richija ili Rogu? |
Quote:
Pozdrav iz ovih krajeva jos jednom. Tacnije pitanje bi bilo da li oni znaju mene. Odgovor ZNAJU. Mali ROGA pogotovu, sjajan decko. Ovde me svi vise znaju po nadimku SASA i zna se da stvarno dugo,dugo ne sviram.Nisam bas zardjao ali nemam razloga da ne govorim istinu, nekada sam zaista po svim zivim kriterijumuma svirao veoma dobro. Kada si napisao da nemam iskusa u radu sa bendovima slatko sam se nasmejao jer zamisli KEPU iz Smaka na bubdjevima, KRIS NIKOLS klavijature (klavijaturista TAJMA englez), nekada cuveni MRACKO (Mracic Vladan) na basu, pa ti vidi. Zenski vokali Silvija iz grupe KIM (ako se neko uopste seca svih ovih imena). Tvoj komentar me natera da se prisecam i nemas pojma koliko sam se oraspolozio, navrle uspomene. Za tebe malo matematike tvoje godinice pa jos minus 11, pa ti vidi. No nije bitno. Posle 25 godina pauze i jesam u neku ruku pocetnik (he,he) ipak je to previse dug period. Proslo me vreme gitarske sujete, gordosti... sada se na sve gleda sa mnogo vise mudrosti i zrelosti i bitno je da bar jos mogu svirati. Naravno sada je mnogo laske uz sve ove racunare i programe, ranije toga nije bilo pa si morao uvek traziti istomisljenike (grupni sport) a sada virtuelni bas, bubanj, filharmonija...Sa jende strane lepo a sa druge strane i tuzno, svega ima ali nema ljudi, (big problem). Mozda se nekad i upoznamo, bilo bi lepo. Ovaj forum bar sto se mene tice odradio svoje, odavno se ovako nisam zabavljao. Pozdrav |
Uh, dečki, fulnuli ste! :shock: I to ?estoko !!!
Alek, ti si jo? uvijek DOOOOBAR gitarista. Tehnika će biti vraćena ; mo?da ne kao u mladosti, ali svakako će biti odlično. Ideje, melodije, harmonije, ... , ima se kad - biće. A snimci i kreacija : ima se kad i za to, po?to od ovog hljeba sa 24 kore ne ?ivi?. Samo guraj i to svoj fazon, jer svaka roba ima svog kupca. Svako dobro i samo naprijed. :) I malo ohrabrenje : sigurno si 1.000 puta bolji gitarista od Gorana Bregovića :D. |
Jedno je dobro sviranje, a drugo su polu raštimovani aranžmani u kojima gitara nezdravo dominira...
|
Pa čovjek i nije ništa ozbiljno radio u smislu komponovanja, snimanja, i sl.
Vjerovatno nemaš taj osjećaj kako je kada se neko vraća u svijet muzike. Ja sam se, iz istog razloga kao alek019, oko pet puta vraćao i odlazio. Svaki puta je bilo sve teže i teže. Ali, nakon višesedmičnog rada, da bih se mogao vratiti, osjećao bih se slomljen od rada, ali zadovoljan. Od avgusta prošle godine nisam uopšte svirao ni vježbao. Nikad se ne zna ; ali, mislim da je ovo kraj moga tezgarenja - vjerovatno će ostati samo još koji festival i to je to. Šta dalje? Compy i ja? Alek nije ni imao namjeru da se pohvali kako je nešto veliko napravio. Ipak, Baltazare, vjeruj, znam iz ličnog iskustva, da je ovo što je snimio za njega ogromno, i tako to treba cijeniti. A da se, po načinu sviranja i nekadašnjoj tehnici koja provijava iz onog što se može čuti - čuje, čovjek je stara škola dobrih gitarista. Po tome cijenim onako kako sam napisao u prethodnom postu. On se nije niti trudio da stvori nekakav bum-snimak. To što je predstavio je kao kad sjednem za tehniku, uključim accomp mašinu i slažem ideju, pa je malko dotjeram. Čak ni demo, nego samo bilješka, ili nekakav klupski sejšn. Zato ću opet ponoviti : Alek, ti si još uvijek DOOOOBAR gitarista. Tehnika će biti vraćena ; možda ne kao u mladosti, ali svakako će biti odlično. Ideje, melodije, harmonije, ... , ima se kad - biće. A snimci i kreacija : ima se kad i za to, pošto od ovog hljeba sa 24 kore ne živiš. Samo guraj i to svoj fazon, jer svaka roba ima svog kupca. Svako dobro i samo naprijed. :) |
Pozdrav od mene opet.
Prvo da se zahvalim ALFOM-u ne na lepim recima vec na necem mnogo vecem, na razumevanju. Evo jos jedne teme (fali joj ceo aranzman, dinamika) ali to je tema nastala bas onako kako to ALFOM napisa, ukljucis masinu, slozis ideju pa je malko doteras. http://www.as-computer-software.com/...walkfortwo.mp3 |
Quote:
svirka - pet zvezdica zvuk - nula zvezdica, nula :D :da: ali stvar je odlicna, treba ovo da snimis, fenomenalno je tako da mi cak ne smeta uzasan izbor pedala i produkcija, ima neki letnji fazon, bas vozi ekstra! OD-LIC-NO! pozdrav! |
Ovo vise pisem zbog broja (postova) 13, nije da sam sujeveran ali...
Tacno, zvuk nije bas najbolji,da ne budem i ja ostar prema sebi (to ostavljam posetiocima ovog foruma koji se odluce da utrose malo vremena i poslusaju muzikicu, nekom ce se dopasti a nekom ne). Posle praznika cu verovatno ugrabiti malo vremena da snimim ovo ponovo pa videcemo kako ce tada zvucati. Normalno, ne snimam CD za siroke narodne mase tako da ne ocekujem cudesa ali popravicu koliko budem mogao jer ova temica (da budem iskren i malo neskroman) ipak to zasluzuje. Pozdrav i srecni praznici |
Quote:
|
Prijatelji, nije mi bas jasno sta se desilo ali prosto je bar meni neverovatno od kad sam ovo stavio na mrezu skinuto (ili preslusano) lepa cetvorocifrena brojka puta (milim na ovu poslednju temicu). Ako nista drugo bar da kazem hvala ovom forumu jer posetioci mojih sajtova su sasvim druga klijentela od koje ne ocekujem veliki broj onih koje ce moje sviruckanje zanimati,oni tamo idu iz sasvim drugih razloga. Dakle razlog za (bar za mene ) veliki broj downloda je ipak ovaj forum i nadam se bar da se dobrom delu svidelo.
Pozdrav |
Ja necu nista vise da pricam, verovatno cu da pogresim... i mozda da te naljutim.... a ne zelim!
I'll keep my mouths shut! |
Quote:
koliko ih imas? |
Ma prijatelju samo ti pisi i iznosi svoje misljenje, pa ovo je na kraju krajeva zabava. Zasto bih se ja ljutio sto bi neko trazio i nalazio hiljade mana necemu sto ja smatram proizvodom svoje licne zabave i sto mi se svidja i zelim podeliti sa jos nekim ljudima. Pa ne spremam se za izdavacke kuce. Sve sto se na bilo koji forum stavi podlozno je kritici i losoj i dobroj, i zlonamernoj i dobronamernoj (na zalost u takvom sam zivotnom dobu da to na mene jednostavno ne moze imati nikakav uticaj, pre mnogo godina -gitarska- sujeta bi radila 100 na sat a sada je to nesto sto se vise i ne secam kako izgleda, ili kako bi to jedan moj prijatelj rekao imamo opravdanje od doktora ako napravimo bilo sta sto je lose, jednostavno godina proizvodnje cini svoje).
Meni je sada gitarica izvor zadovoljstva i to mi nikakva ni najlosija kritika ne moze uskratiti (nekom ce se nesto svideti nekom nece, neko ce misliti da je nesto lose a neko da je dobro). Da se naljutim? Na koga i zasto? Sta bih time dobio ili izgubio. Zasto bi se ljutio sto bi neko rekao za nesto sto ja mislim da je dobro da on/ona smatra da je lose? Iskren da budem kada sam prvi put ovde stavio nesto od svoje zabave ocekivao sam drvlje i kamenje (ocekujem i sad, nista se tu nije promenilo). Preslusao sam dosta kako ih ovde zovu (radova) i mogao bih dosta reci sta mislim gde su momci dobri i u cemu grese. Kritike koje dobijaju su vise vezane ne za opis (muzicke) ideje koju oni imaju nego na (zovu ih) boje zvuka koja je vise stvar same tehnike (racunarske i softverseke) koju poseduju, vreme koje neko zeli utrositi a to je meni potpuno nebitna stvar u uve svrhe. Da samo znate kako su nekada zvucali recimo demo snimci bendova koji su konkurisali za izdavanje ploca uplasili bi ste se. Dakle, da ponovim, napisite sta god zelite, necu se ljutiti. |
pa, evo..
Ma, generalno, tema i aranzman mi se svidjaju...Lepo sklopljeno i fino zamisljeno.. ali mi se nikako ne svidjaju pratece gitare ove u auto-wahu ili roto speaker il iunivibe fazonu... ili cak je i neki EP vst plugn... nikako... tesko mi je da slusam.. odvlaci paznju... E sad rekose pre mene...al' da reknem i ja! Bubnjevi, znaci,..iritacija...do daske, a ja il' sam gluv ili ni bass ne cujem.. plus.. gitare... kako god da si ih snimao, mogao si da ih malkice zacinis nekimsimulatorom pojacala uVST obliku.. ovako, mnogo lose.. |
Postovani, moram barem malo razjasniti neke stvari. Kao sto rekoh ovo je tema, nikako finalna kompozicija (sto ja nemam nameru da radim ne sa ovim radom vec govoreci uopsteno).
Da bih iskazao temu potrebna mi je ritam sekcija nju izaberem i ona ide kao jednostavni LOOP. Ritam gitarica, bas linija i eventualno nesto od klavijatura su tu koliko da drze harmoniju da mogu iskazati ono sto zelim. Na to dodje glavna melodija koja mi je uglavi i nju se trudim odsvirati najbolje sto mogu u odredjenom trenutku ne da se iskaze tehnika vec emocija. Ono na sta ja zelim da ukazem posetiocima ovog foruma je jednostavno muzicka ideja, melodija a imam utisak da stalno ko ovo slusa tu trazi, produkciju, aranzmane dakle sve ono sto je vezano kao kada slusate CD nekog izvodjaca pa ocenjute sve od, grafickog izgleda omota pa do neba. To je u tim slucajevima OK ali ako se to radi i sa radovima na ovom forumu onda sam ja mozda ne promasio temu vec ceo forum. Pod jedan, da zelim da se bavim muzickom produkcijom i da zelim da kako se to kaze da "izdam" neko svoje "remek delo" pa tada verovatno sigurno sav taj materijal se nikada ne bi pojavio na nekom forumu pre nego ceo materijal u svojoj zavrsnoj formi ne postane dostupan u nekom od komercialnih oblika inace on kao takav nece tada vredeti nista, sto bi ljudi nesto placali ako je besplatno dostupno. Drugo, nadam se da bi neka od mojih tema zaintrigirala nekog drugog da je preuzme i da neko svoje vidjenje, dakle jednostavna pomoc kod dobijanja inspiracije. Treece, smatram da se ja mogu iskazati kroz gitarske deonice a bas, bubnjevi, klavijature ili sta god drugo vec morao bi da odradi neko drugi kome je to osnovno interesovanje i preokupacija. Velika greska bi bila da ja koji nisam ni bubnjar ni basista ni klavijaturista pocnem da gubim energiju na ove stvari koje jednostavno ne umem.Pa jos tu dodje i produkcija zvuka. Mozda drugi to nece priznati ili pak zele da misle da sve mogu sami. Sloboda mislenja ali to jednostavno nije ispravna stvar. Svastarenje nikad nije dalo neki kvalitet. Najjednostavniji razlog za sve ovo sto pisem je razlika u razmisljanju instrumentalista na razclicitim intrumentima jer je ono uvek odredjeno instrumentom kojim se vlada. Cetvrto, ovo je po meni idealno mesto da se pronadju ljudi koji imaju slicna muzicka razmisljanja a sviraju razlicite instrumente pa se mozda mogu oko nekog projekta udruziti jer inetrnet je alat koji se moze lepo iskoristiti za ne samo razmene ideja vec i finalizovanje nekih. Mozda je sada sve jasnije. Pozdrav |
Vjerovatno nisi vidio :
alek019 ima? PM od neki dan. Ako je slučajno nema u tvom pretincu, javi mi na moj PM da ponovim. PoZzzz. |
Izvini ALFOM, tek sam sada citao mailove.Potvrdjeno. Hvala.
|
Negde na net-u pronadjoh matricu za ovu (po meni) veoma retko dobru pesmu pa evo ovde je moje vidjenje iste
http://www.as-computer-software.com/...ic_molitva.mp3 Pozdrav |
Kao i u ranijem postu evo jos jedne melodijice koju volim, i mozda ideja za vas mladje sta mozete da radite.
http://www.as-computer-software.com/mymusic/prayer1.mp3 Pozdrav |
Pozdrav prijatelji,
evo jedne male FRAZE. Jednostavna muzicka ideja, malo gitarsko razmisljanje u ove vrele kisovite dane. http://www.as-computer-software.com/...c/frazavb5.mp3 |
Evo jos jedne, da je opet nazovem temom, ovaj put sporom (nije bas spora) ali mi se svidja. Nisam bas imao puno vremena za ovaj vikend, malo me mrzelo da nasnimavam gitare i tada bi verovatno bila lepsa ali i ovako mozete da steknete sliku. Mozda se i vama dopadne, neobavezna, odmarajuca tema.
http://www.as-computer-software.com/mymusic/slowday.mp3 Pozdrav |
Pozdrav prijatelji,
malo sam izmenio ovu zadnju muzikicu, i mozda je sada bolja (naravno kao tema, fraza, ideja)... Nema klavijatura ali sta da se radi, tu pomoci nema. |
Mozda vam bude interesantno, u ove dve poslednje muzikice zvuk gitare je sniman iz VOX AMPLUG LEAD (secate se malo, malecko, dimenzija 86 x 31 x 80 mm i tezine 40g) direktno. Simpaticna spravica koja pomaze da ukucani i komsije ne podanesu tuzbu za narusavanje kucnog reda i mira. Moram da priznam da zvuk lici vise od 90% na AC 30 kad se odvrne (nekada davno posedovao sam ovu spravu i verujem da me secanje jos sluzi). Japanci napravise ovu minijaturu i bez obzira sto mnogi kada i ugledaju ovu spravicu pomisle da je igracka za decu ona to jednostavno nije.
|
Evo opet ja, ovo je bolje reci razrada jedne lepe teme koju mozda neki i pamte.
http://www.as-computer-software.com/mymusic/dream.mp3 Jednosatvno muzicko razmisljanje. Mozda se nekome i dopadne. |
Pozdrav od mene.
Malo pitanjce za posetioce ovog foruma. Ako ima neko ko je klavijaturista i kome se bar malo dopada moje muzicko razmisljanje i ima malo volje i zelje da oplemenimo ove instrumentale, to bi bilo lepo. Do sada je sve ovo kako se to kaze sobna varijanta a mozda bi mogla biti rumska. Oprostite mi ako gresim ali i pored velikog broja "radova" nesto nisam primetio da ste probali da se malo udruzite oko neke muzikice sto bi verujem mnogima dobrodoslo. Bilo bi i interesantno jer bi ovo forumsko druzenje prestalo da bude samo to. Gomila kritike i dobre i lose na sve strane ali nema konkretne saradnje (open da se izvinim ako mi je to promaklo). |
Instumentaliste uvek podrzavam iz sve snage,kod nas su uvek bili marginalizovani. Poslusao sam par Alekovih radova i mislim da je fino. Umesto saveta vezanih za produkciju,pogledaj sledece... Znam da je to ohoho,ali ipak poslusaj,ovo je moja omiljena,jer nije prepaljena kao vecina drugih...:D
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/EEed3tg83U8&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/EEed3tg83U8&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object> |
Pozdarv prijatelji i odmah da kazem da je konstatacija tacna, bar kada se radi o gitaristima instrumentalistima kod nas.
verujem da ima veliki broj ljudi koji odlicno vladaju ovim instrumentom ali niko nije dobio odgovarajucu podrsku ni slusalacke publike a ni od da kazem kolega muzicara.Sto rece jedan moj poznanik od Zlatka Manojlovica (valjda se secate coveka) nema na ovim skucenim preostalim prostorima nikog. Jedan od razloga je i taj sto je to cudna sorta ljudi i dok ne prebole decije bolesti i ne steknu iskustvo i ne dodju pameti tesko je sa njima i razgovarati, sve znaju najbolje, uvek su u pravu, oni su broj jedan pa deset mesta prazno i...Ovo mogu da kazem jer dovoljno je da se setim kako sam se ja ponasao pre tridesetak godinica. Sada nemam te bube i bubice u glavi ali vreme ode. Mladji savete sta da rade i kako da probaju da razmisljaju jednostavno ignorisu kao da pricas zidovima. Najveca mana je i strasna zelja da se bude naj i da se lici na nekog od gitarskih zvezda, ta zelja je toliko jaka da se zaboravlja da ljudi nikada nisu voleli kopije ma kako one dobre bile, original je jedno a ostalo je najblaze receno... Dakle, treba pokusati biti jedinstven i razlicit ali u pozitivnom smislu. To je uzasno,uzasno tesko ali to nije razlog da se odustane od pokusaja. Koponovanje je druga prica, to ili imas ili nemas u sebi. Moze se nauciti ali prozivod iza koga nema talenta i smisla daleko je od kvaliteta po kojim god ktriterijumima da se i slusa i gleda.Ovo sam pomenuo jer pored toga sto je neko dobar instrumentalista veoma retko dobije priliku da to iskaze, jedan od nacina je da probate to uraditi kroz svoju muziku. Ukusi jesu razliciti, merila vrednosti poromecena, ali mozda ce neko imati srce da prodje ovo sito i reseto i zadobije podrsku mase. Verovali ili ne stvarno vam je za ovo potrebna sreca. Druga star je gitarska tehnika i umece. Tehnika je sredstvo da se muzika iskaze a ne cilj pa kod mnogih imate fenomenalnu tehiku ali muzike nigde nema. Imam utisak da mnogi sviranje na gitari shvate kao sport, vezbaj dok ne crknes i dok ti prsti ne otupe. I kasnije sta??? Odgovor na ovo dajte sebi sami sada ili ce vreme to uciniti umesto vas. Zelim vam od sveg srca da ne budete razocarani odgovorom. I jos jedna vazna stvar. Setite se sta znaci LEPA MELODIJA. Ona ostaje i u usima i u srcu. |
Hvala BIG na ideji.
Slusam JS, ovo gore i setim se da imam jedan mali ekvilajzercic koji moze da analizira neku muzikicu i da drugu smesti u taj zvucni opseg, uzeo sam jedan njegov instrumental (nevolja je sto je to MP3 ali daj sta das), skinem njegov zvuk pa propustih ovu poslednju temicu i verujem da sada zvuci bolje, nije bas masterovanje po propisu ali... Ako malo zanemarite "produkciju" nadam se da ce te cuti "emocije". |
Pozdrav, moji ukucani rekose da je poslednja tema malo tuzna pa evo sad jedne veselije. Ovo je da kazem prvo razmisljanje (razrada i zakljucak ce doci valjda kasnije ako se setim to da uradim pa zato i dadoh ovoj temici ovakav naziv).
http://www.as-computer-software.com/...rememberme.mp3 |
Evo opet vikend pa ja malo drambuljam po gitarici. Citam ostale postove ovde na forumu i odatle ideja za ovu da je nazovem LATIONO temom. Normalno ovo je tema, skica, kroki...al lici na latinicu. Bice bolje kad budem stigao da je malo razradim za neki dan kad ugrabim slobodno vreme, za sad to zvuci ovako.
Prija kad se malo odluta na drugi kontinent. http://www.as-computer-software.com/...inmemories.mp3 Uff, ala sam otkinuo jedu zicu negde na sredini ove muzikice, ne slusaju me prsti, sta da se radi, godina proizvodnje veoma nezgodna, ali nemojte mi zameriti,nemam bas puno vremena za ovo moje muziciranje, ispravicu kasnije. |
Latin-ac ispravljen i sada je OK.
http://www.as-computer-software.com/...inmemories.mp3 Evo, postadoh i bubnjar. |
Pozdrav gospodo.
Resih ja da se upustim u jednu malu avanturicu i ajde da masterovanje prepustim profesionalcima. Malo guglao po netu i nadjem jednu UK firmicu (posteno receno za prvi put, resim ja da dam minimalno parica, dakle najjeftiniju mogucu ponudu koju sam mogao naci), javim se, pitam moze li mastering, oni kazu OK, pitaju jedan stereo fajl ili imam vise WAV-ova, ja kazem vise, onda oni kazu odlicno, brze ce sve da bude, dakle platicu samo jedan sat (to mu tamo tako ide). OK, platim ja (btw uzese mi i neki porez), i kazu da im upload-ujem fajlove (sporiji server nisam video, neko tu koci, dal oni ili mi ovde nije mi poznato), potrajalo to bogami dosta dugo (citaj vise sati), dobiju oni fajlove, bunili se malo sto nije 96 vec 48 (znate vec sta), ali kazu cim zavrse dobicu link da skinem moj WAV koji treba da bude u CD kvalitetu. Posle izvesng vremena, stigne mail, ja skinem moj "CD" kvalitet i budem malo razocaran, posteno receno. Stavio sam vam to (naravno u MP3 obliku), nije novi link vec stari, ko je slusao raniju verziju primetice razliku ali ipak mislim slusajuci radove na ovom forumu da englezi nisu odradili posao kako treba, ofarbali malo bas, istakli ga, malo pojacali bubnjeve i pozadinske ambijentalne klavijature, gitaricu nisu ni pipnuli. Doduse ja zamolio da zvuci kao LIVE svirka a ne studijska i sad, to je to. Nisu neke pare bile pa dal su bacene kroz prozor ili ne prosudite sami. Dakle poslednji link je sa tom UK mastering verzijom. |
Da li mozemo da cujemo neku temu sa klin gitarom bez distorzije.Bilo bi sigurno interesantno.Pozdrav
|
All times are GMT +1. The time now is 11:44 PM. |