Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Riblja Čorba - Minut sa njom (2009) (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=26442)

awacs 25-02-2009 09:42 PM

Riblja Čorba - Minut sa njom (2009)

Kako to da nema komentara na ovo izdanje? Lično nisam ni obožavalac ni sakupljač Čorbinih izdanja, ali mi se čini neobičnim da niko ne pohvali neki dobar rezultat.

Pozdrav svim vlasnicima Windows, OSX i Linux sistema

dawid 25-02-2009 09:54 PM

Re: Riblja Čorba - Minut sa njom (2009)

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 236397)
Kako to da nema komentara na ovo izdanje? Lično nisam ni obožavalac ni sakupljač Čorbinih izdanja, ali mi se čini neobičnim da niko ne pohvali neki dobar rezultat.

Pozdrav svim vlasnicima Windows, OSX i Linux sistema

Jel mislis na tehnicki deo ili pesme?

awacs 25-02-2009 10:24 PM

Quote:

Originally Posted by dawid (Post 236398)
Jel mislis na tehnicki deo ili pesme?

Mislim na rezultat. Tehnički deo ne bi postojao bez pesama, kao ?to ni pesme ne bi iza?le na svetlo dana bez tehničara i tehnologije.

silicon science 25-02-2009 10:41 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 236402)
Mislim na rezultat. Tehnički deo ne bi postojao bez pesama, kao što ni pesme ne bi izašle na svetlo dana bez tehničara i tehnologije.

Hteo bi misljenje o novom albumu Riblje Chorbe sa stanovishta metafizike??

awacs 25-02-2009 11:20 PM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 236404)
Hteo bi misljenje o novom albumu Riblje Chorbe sa stanovishta metafizike??

Zapravo - da :) Mada nije nu?no.

Jednostavno, učinilo mi se neobičnim da se razne debate vode oko ovoga i onoga, razni foruma?ki radovi bivaju ocenjivani i elaborirani u sitna crevca, pa za?to ne bismo secirali neko realno izdanje u čijem je izvođenju učestvovao jedan od članova foruma? Mislim, bilo bi osve?enje...

Pozdrav

InsaneEyes 25-02-2009 11:58 PM

stagajaznam, danas sam cuo jednu stvar na radiju, uopste mi nije smetala cak sta vise dapace, a posto na RC generalno imam alergiju samim tim, cini mi se da ima emotivnog truda, tj izdisaja na tom zadnjem albumu (metafizicki govoreci)

LACKY 26-02-2009 05:30 AM

Da, jos nisam dosao do CD-a i preslusao. Ali stvarno!

bezsmisla 01-03-2009 12:49 PM

meni se dopada novi album, a nisam neki fan corbe..

InsaneEyes 01-03-2009 03:43 PM

Cuh par stvari, nisu uopste lose, podseca me vajb na neko cool iskustvo kao recimo zadnji A-Ha album npr.

Jedino sto ne bih nikad dao godinu dana za minut sa bilo kim a kamoli s' njom :):)

Everbeatz 01-03-2009 05:59 PM

Evo, ja sad malo slusah - dobro odradjeno!:thumbsup:

Bilo bi cool da nas Lacky malo provede kroz proces stvaranja/mixa/itd

awacs 01-03-2009 06:43 PM

Quote:

Originally Posted by Everlast (Post 236753)
Evo, ja sad malo slusah - dobro odradjeno!:thumbsup:

Bilo bi cool da nas Lacky malo provede kroz proces stvaranja/mixa/itd

Pa da, al' zašto bi to radio... Inače, stvarno je dobro - i sa Lackyjeve, a vala i sa Čorbine strane. Što bi rekli: mnogo nije loše :)

Svetu se ne može ugoditi - kada je L prijavio da je Čorba počela snimanje svi bili nešto nadrndani, otišla cela priča u P(beep) (beep)u, onda izađe neki rezultat koji je jebiga.... (neočekivano) dobar. I šta sad?

Valjda je fora da ako nema šta da se pljuje onda nema ni komentara... Ko je lud da kaže da nešto valja kad ima toliko loših stvari u Univerzumu? Recimo... VIA FireWire chipset :wink: I AKG SolidTube. I svašta još ponešto...

Everbeatz 01-03-2009 06:47 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 236758)
Pa da, al' za?to bi to radio... Inače, stvarno je dobro - i sa Lackyjeve, a vala i sa Čorbine strane. ?to bi rekli: mnogo nije lo?e :)

Svetu se ne mo?e ugoditi - kada je L prijavio da je Čorba počela snimanje svi bili ne?to nadrndani, oti?la cela priča u P(beep) (beep)u, onda izađe neki rezultat koji je jebiga.... (neočekivano) dobar. I ?ta sad?

Valjda je fora da ako nema ?ta da se pljuje onda nema ni komentara... Ko je lud da ka?e da ne?to valja kad ima toliko lo?ih stvari u Univerzumu? Recimo... VIA FireWire chipset :wink: I AKG SolidTube. I sva?ta jo? pone?to...

Ne kapiram sta tacno hoces da kazes? Ili ti se to samo tako pisalo..:D

OK, ne mora...samo sam dao predlog jer me to uvek interesuje...

Izgleda da je kriza korisnih diskusija na rumskom..bice bolje

awacs 01-03-2009 07:02 PM

Quote:

Originally Posted by Everlast (Post 236760)
Ne kapiram sta tacno hoces da kazes? Ili ti se to samo tako pisalo..:D

Htedoh da ka?em da sam započeo ovu temu upravo zato ?to sam smatrao da bi valjalo da ponekad diskutujemo o stvarima koje su dobre. A mislim da je ta poslednja Čorba dobra. Prosto bih da animiram nekakvu pozitivnu diskusiju, eto na svoj nekakav osebujan način. Nije to ba? neki način, ali... eto.

A htedoh da ka?em i da mo?emo da diskutujemo i bez Lackyja, ako već njega mrzi da pi?e.

Pozdrav

Everbeatz 01-03-2009 07:07 PM

Jasno. I ja rekoh da je dobra i da bi bilo ok da on napise neke detalje u vezi toga - to bi bilo i najkorisnije ako smo vec u "produkcija i tehnike postprodukcije" delu foruma. Ne vidim sta mi mozemo da kazemo i da diskutujemo u vezi nove RC osim dopada/ne dopada mi se

awacs 01-03-2009 07:21 PM

Quote:

Originally Posted by Everlast (Post 236764)
Ne vidim sta mi mozemo da kazemo i da diskutujemo u vezi nove RC osim dopada/ne dopada mi se

Ako MI (mislim na sve forumaše) možemo da diskutujemo u vezi bilo čega (hardver, softver, nafta, beton) van kategorije "dopada mi se / ne dopada mi se", možemo vala i na temu RČ.

Dobro, evo ja ću da postavim Lackyju pitanje: kako si setovao AutoTune za Borin vokal?

Pozzz

idekius 01-03-2009 07:44 PM

Ko vas ne zna, avion bi vam kupio :)
?Ajd? da vidimo kako će ići ova tema, pre nego što se opet pretvorim u pandura :banghead: :D

Ili... da se nadovežem i ja pitanjem:
-Lacky, kako si podesio Drumagog da ispeglaš Vicka i ko je svirao bass umesto Miše??? Jel? ono Stindžer, ili je ipak virtual guitarist??? Ko je mixao i snimao umesto tebe??? :rotfl::rotfl::rotfl:

:banghead:

awacs 01-03-2009 08:32 PM

Quote:

Originally Posted by idekius (Post 236770)
?Ajd? da vidimo kako će ići ova tema, pre nego ?to se opet pretvorim u pandura :banghead: :D

Ili... da se nadove?em i ja pitanjem:
-Lacky, kako si podesio Drumagog da ispegla? Vicka i ko je svirao bass umesto Mi?e??? Jel? ono Stind?er, ili je ipak virtual guitarist??? Ko je mixao i snimao umesto tebe??? :rotfl::rotfl::rotfl:

:banghead:

Hehehe, ja poku?ao da odr?im temu u ?ivotu pa rekoh aj' da pitam neko tipsko pitanje koje svi mogu da razumeju :D Mislim, koga uop?te zanima postavka reverba za "Bo?e, koliko je volim"?

Nego, pevač koji ?timuje sigurno podrazumeva neku mahinaciju... o gitaristi koji se čuje na oba kanala i na oba kanala svira tačno neću ni da pričam. A i Lacky da nam obznani ko je pisao te tekstove (garantovano u studiju postoje likovi zadu?eni za takve stvari).

Eto tako, izvinjavam se zbog silnih off-topica, ali ponele me emocije...

nenad 16-03-2009 11:05 PM

preslusao sam album....... nista me nije iznenadilo....... produkcijski je o.k. mozda je vokal malo izrazeniji, trebao bi malo nazad da bude ...malo tishi..... a pesme ko pesme........... nekom se sviDZa a nekom NE !

MENI NE !

alavuk 16-03-2009 11:19 PM

evo konacno sam dosao do albuma (CD!!!) , sutra cu ga preslusati , samo se nadam da je u maniru buvlje pijace koji je mozda muzicki i textualno najbolji od riblje corbe ...

btw ima li neko 12"/mp3 prve rege grupe u x-sfrj/srbiji naya ??? :D

http://www.discogs.com/artist/Naya+(4)

nenad 16-03-2009 11:31 PM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 238619)
evo konacno sam dosao do albuma (CD!!!) , sutra cu ga preslusati , samo se nadam da je u maniru buvlje pijace koji je mozda muzicki i textualno najbolji od riblje corbe ...

.................. Pa i ja sam se, po pricama, nadao da je nesto iz vremena Radislava (Rajka) Kojica ...... ali nije ... i smelo kazem da nikada nece biti.

iatros 17-03-2009 12:36 AM

Svidja mi se nova Corba, i muzika i produkcija! Mislim da ipak odskace od ostale corbe, boranije i sataraza! Pohvale i pozdrav!

LACKY 17-03-2009 01:18 AM

Slobodno braco opletite(sto se moga dela poisla tice)!
Nema ljutnje.Ima i gorih stvari od ovoga!

alavuk 17-03-2009 11:07 AM

ova corba i nije losa ocekivao sam dosta gore , lici na onu staru corbu koju pamtim ...

awacs 17-03-2009 01:22 PM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 238635)
Slobodno braco opletite(sto se moga dela poisla tice)!
Nema ljutnje.Ima i gorih stvari od ovoga!

Ma opleo bih drage volje, ama ne znam ?ta...

Evo, reda radi - vrlo čudan tretman dinamike bas bubnja u "Odlazim". Valjda si radio neki link, duck, jebemliga... pa malo preterao.

Mastering prve numere (Radiću ?ta god hoću) :banghead: Ali to nema veze sa tobom, u međuvremenu mi je ptičica javila da nisi ti radio mastering.

InsaneEyes 23-03-2009 09:10 AM

dobar je ceo vajb albuma ali ovo je ipak neprevazidjeno na tu temu

<object width="425" height="344">

<embed src="http://www.youtube.com/v/2mThijLXC0I&hl=en&fs=1&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></object>

All times are GMT +1. The time now is 01:32 AM.