![]() |
AKG SolidTube
Vase misljenje o ovom lampasu???
|
Re: AKG SolidTube
radi, naročito ako se kupi u KG povoljno ;)
Realno, best choice za duvače, solidan kao room mic, nisam ga probao na akustarama, a na vokalima je dosta taman, ali ako se istretira kako valja, daje bolje rezultate od c414gold, barem meni. |
Vole ga pevaci jer im da je onaj tezgaroski HiFi sound, a kasnije ako nisi malo vestiji, nista od njea u mixu...
Generalno dobar mikrofon, ali kako za sta, nije bas all round player, ali opet kazem, sve zavisi od majstora... |
Quote:
RM |
RetroMan jel mozes da mi obrazlozis zasto ne hvala?Znacilo bi mi takvo misljenje.
|
Testirao ga uz Neuman U 47, Brauner Phantom V, Peluso P12, Telefunken M16, Rode Classic II, i jos po neki. SolidTube je bio ubedljivo najlosiji na vokalu (i muskom i zenskom), visak srednjih, manjak visokih, kao da glas dolazi iz neke kutije. Na duvacima bi mogao da bude OK, ali smo probali samo na vokalima, a predpostavljam da ga za njih i ti (kao i drugi) uzimas. Pre nego sto neko primeti da je SolidTube najjeftiniji od navedenih mikrofona, da dodam da je tu bio i Audio Technica 4040 (citaj jeftin mikrofon), koji je ispao sasvim solidan (mada ocito ne u klasi sa ostalim), i ubedljivo bolji od SolidTube-a.
RM |
Quote:
ja ga imam odkad se pojavio. terao kroz razne pre-ampe (nikakva ludila) sad je na Avalonu 737Vt...iako je "lampa na lampu" radi super. Dosta su ga pozajmljivali od mene dok sam bio u Soho Studiju, i niko nije reko da mu nije valjalo...cak su ga par puta koristili zajedno sa C12 (dva rappera) i snimatelj je reko da se bas dobro drzi naspram C12.. Skoro je drug iz studija gde sam sad, probao moj Solidtube za neke foley sessione (snimao hodanje, suskanje, razbijanje stakla i sta vec) i toliko je dobro ispalo da je odma sutrdan nasao neki polovni i pazario ga!! Ja se ne razumem toliko (ovo mi je jedini mikrofon) ali meni radi... |
Quote:
RM |
elem....solid tube ume da iznenadi.....
(sergej cetkovic citava ploca 'kad ti zatreba' iskljucujuci 'pogledi u tami'....i veci deo poslednjeg albuma.....) |
Quote:
Pa covek je pitao za Solid Tube, a ne za Brauner? ...jel tako? A i razlika u ceni je bitna....a? a kao i svi mikrofoni, mozda nece da sedne bas na svaki vokal, al' sta sad? |
Slu?ao sam neke snimke Marije Mihajlović za koje mi Marija ka?e da je snimao Vlada Negovanović upravo sa AKG Solid Tube. Zvuče odlično!
Sad... "malo" je do Marije, "malo" do Vlade, a malo i do mikrofona... :wink: |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
SolidTube je velik, providi mu se lampa koja svetli, i super je da impresionira seljake, za sve ostalo je zesce govno. E sad, neki i od govana znaju da naprave pitu, al' je ja ipak ne bih jeo. RM |
Mi vec imamo akg 3000b i behringer b-2pro treba nam nesto bolje ,prva opcija je bila SolidTube pa sad ako ona odpadne videcemo dalje kako.Budzet je tu negde 1000-1100e.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
RM |
Quote:
|
Imam taj mikrofon godinama. Ponekad se probije pored U87 i C414 na vokalu. Ima jaku koloraciju. Poprilicno spor mikrofon i po karakteru vise zvuci kao kvalitetni dinamicki mikrofoni uz lampu i osjetljivost kondenzatora. Odlican za vanjsku kozu bas bubnja. Trpi puno SPL-a i jako je robustan. Dosta dobar u freefieldu i kao M komponenta M-S setupa.
Na vokalima zna cesto jako leci specificnim muskim vokalima, pogotovo gdje ima vise price nego pjevanja u kantautorskim varijantama. Moram napomenuti da ponekad na takvim grubim muskim vokalima ponekad vise legne i SM57 u odnosu na U87. Malo je prespecifican za allroundera, tako da nikako ne bi smio biti prvi vokalni mikrofon, pogotovo za zenske vokale. Evo dva primjera koja sam snimio: Voland Le Mat - Putnik http://www.youtube.com/watch?v=w39rLGbfJqQ The Chweger - 7 minutes http://www.myspace.com/chweger |
Solid Tube nije lo? mic. Koristim ga povremeno za acc gitaru s metalnim ?icama i ponekad za prateće vokale.
E da, dobar mi je i za bračeve (tambure). Promijenio sa lampu (Bila je neka kineska ecc83) i onda je malo bolje "prosviro". Kad se sve zbroji, cijena mu je malo visoka za njegovu stvarnu vrijednost, ali ako ga već ima? mo?e poslu?iti. |
Quote:
E sad - da li to ?to su sibilanti tako (jako) dobro kontrolisani treba pripisati mikrofonu ili de-esseru? Kod obojice pevača sam u početku bio u strahu od S - čujem low-level, close-mike pevanje i već se pripremim na havariju, a onda me sačeka ne?to sasvim udobno :) Pogotovo kod Chwegera - čovek em peva tekst koji je prepun S-ova, em ih formira onako ju?noslovenski tvrdo, ali sve je nekako udobno... He, i ono ?to me jo? zanima kod Chwegera - kolika je bila razlika u udaljenosti od mica između prve strofe i ostatka pesme? Ako se seća?... Bila bi to dobra uputnica za one koji poput mene ne poznaju mikrofon, a zanima ih. Pozdrav |
meni je upravo u sibilantima solidtube na problematičnom pevaču pobedio amethysta i c414zlatni. Što ne znači da ne volim amethysta, tesna je odluka pala, i to dosta bazirana na sibilantima.
|
Quote:
|
ja bih pre razmislio o at4050, jako zanimljiv mic za VO
|
Quote:
Pozdrav |
E sad da rezimiramo meni treba pored akg 3000b i behringer-a b-2 pro bolji mikrafon za 1000e.Da li bi SolidTube po vama bio najbolji izbor za tu cenu , za snimanje vokala?PS malo mi sve deluje konfuzno sto se tice SolidTube-a za sada , ne znam sta da radim.Da li da kupim ili ne?:)
|
Quote:
Ozbiljna konstrukcija, mic sa trafoima... Zatim (za ne?to veće pare) Peluso 2247 (po uzoru na u47)? Dakle cevna varijanta... http://www.pelusomicrophonelab.com/2247.html |
Quote:
Ko ima bilo kakva iskustva sa pelusom?? Retroman ga je pomenuo na pocetku threada cini mi se... Neka kaze neko koju o njemu iz prve ruke, ili josh bolje okachi neki mp3, ili ne daj boze wav...:) Nikad se u zivotu nisam sreo sa njim (ili se bar ne sjecam da jesam), a dodje mi da ga kupim jednog dana na nevidjeno... Ne znam iz kojih razloga ali me privlachi taj peluso8-) A sto se tiche solidtubea ne bih ga ni ja za prvi mic, daleko od toga da sam neki fan.... Ali mislim da je ispljuvan previshe... |
Quote:
Huh, The Chweger su bili dosta davno, ali se sjecam da se Mauro dosta njihao pred tim mikrofonom, pa je udaljenost varirala od 10 cm do metra. Sad konkretno za ovu pjesmu se ne sjecam. Cak se ne sjecam koji je bio preamp, dali Drawmer 1960 ili Allan&Heath MOD1. Voland le Mat je sniman preko Siemensa V72. Oba vokala su u finalnom mixu farbana sa Manley Massive Passive eq-om. |
ne bih preporucio solidtube za prvi mic, definitivno. Verovatno se Amethyst moze naci za te pare
|
Quote:
I ne samo za VO! :) |
Quote:
Ja sam ga uzeo relativno skoro... Odlican allrounder! |
Ima li neko jos koji snimak glasa na Solidtube-u? Jako dobro mi zvuci ovo sto je radio Rasta
pozdrav |
Quote:
ko ce vas pohvatati? :) Elem Rasta mnogo dobar bend ovaj Svager javi mi na pm ako mogu da izmolim neku mp3-ojku... Bash su me odusevili pozz |
I Rista je Rasta:)
|
Quote:
|
Quote:
Pa ja bih stvarno volio da cujem nesto od tvojih snimaka retromane posto vidim da si jako upoznat sa mikrofonima i tehnikom in global , pa ako mozes da okacis neke snimke koje si radio ili da navedes neke ploce ili snimke koje si radio da cujemo te razlike, posto imas bas jake tvrdnje da je solid tube smece od mikrofona.... Nemam ni ja neko misljenje da je neko ludilo od mic-a u pitanju ali nikad nisam cuo da neko toliko prica lose o tom mikrofonu,pa reko cisto da okacis neke snimke da malo cujemo razliku u mixevima.... pozz |
Svatko ima pravo reci sta misli...ukusi su razliciti....mikrofoni su razliciti....ja imam osobno i K2 i SoildTube....negdje sam napisao i popis ostalih mikrofona koje imam....Ova dva koristim dosta cesto, i SolidTube nije neupotrebljiv kako se iz ovog threada moze zakljuciti....
Al sta je tu je... |
Quote:
|
Kontroverzan mic, nema što...Gdje god se pojavi na forumima maratonski postovi o njemu. Sad mi pada na pamet ona o dobrom konju i prašini, ali ipak je netko već spomenuo da su različiti ukusi lijepa stvar na ovoj planeti.
Anyway, nikad ne gledam na marku mikrofona kad snimam niti se obazirem na hypove o opremi tako da često završavam na čudnim kombinacijama mic i preampova. Što se tiče Solidtubea, dobio sam češće dobre čak i odlične rezultate koristeći ga(doduše, skinuo sam spužvicu sa membrane ispod oplate-nekako mi bolje zvuči). Snimao sam na njemu pokojnog Dina Dvornika na zadnjoj ploči na tri pjesme. Vjerujte da se imalo i drugog izbora...Solidtube smo on i ja izabrali jednoglasno na tim pjesmama na blindtestu. Konkurancija je bila Neumann CMV 563 sa m7 kapsulom, stari u87, AT4060 i Brauner phantom. Na većini albuma je doduše Neumann cmv563. Eh,da...Solidtube je također odličan za gitarska pojačala. Trpi gadan SPL bez dodatne distorzije... Eto...:wink: |
Ok... hvala:)
A sta je to zbog cega ste se odlucili na blind testu? |
All times are GMT +1. The time now is 08:51 PM. |