![]() |
Najbrzi gitarista na svetu?
Pricali smo vec o daktilografiji,ja je licno ne volim, ali sta je ovo majko mila?
http://www.youtube.com/watch?v=THXCi3H3NzM |
Re: Najbrzi gitarista na svetu?
Cista bolest :confused:
|
Da, gledao sam ovo odavno, i imam samo edno pitanje!? Cemu???
Kad se tu vise i ne razume sta svira... normalnom ljudskom uhu je ovo ne razumljivo... |
:blabla::blabla::blabla:
|
Sva?ta !!!!:shock:
|
Ukloni mu ove pretanke žice i natjeraj ga da ovo odsvira 100 % clean bez kombića i dobićeš 'bljak'. :D
Alvin Lee ostaje, među mnogima, primjer donekle upotrebljivog divljanja sa 32-kama : http://www.youtube.com/watch?v=tHw9b4BBV9Y Vodite računa da je ovo 1969 godine i o tome kakva je el-tehnika el. gitara bila tada. Isto tako, ovo je bilo izuzetno frapantan način sviranja u vrijeme kada su vrh bili Kridensi i ono smiješno sviranje el. gitare Džona Fogertija. :ups: |
Ja mislim da je najbrzi onaj Usain Bolt:)
|
cemu ovo sluzi a uz to i ne radi?
|
Quote:
|
Quote:
:da: |
Ma ... mogu i ja ovako. Vidite da ne di?e prste. :D ?alu na stranu, ovo je izuzetno korisna stvar kao ve?ba. Kao, da ka?emo, pesma, u?as. Isto kao oni demoi od 64kB (ok, ima boljih demoa nego nekih vrhunskih spotova, ?to je samo po sebi bo?ansko, po mom mi?ljenju). Stvar je u tome da ako uve?bate neki solo mnogo br?e, kad treba svirati pravi tempo, onda je lagano, ako ste učili svirati kako treba a ne da muljate sve note u jednu ogromnu brljotinu.
PS. Jel to Munkijev signature Ibanez ?to on svira? |
Al' ovaj lik mi je ?e?će ?estok. Mo?da on u glavi i čuje to ?to bi hteo da i mi čujemo:
http://www.youtube.com/watch?v=28abp...eature=related To je jo? jedan dokaz da lo?njava na shredding negativno utiče na mentalne sposobnosti. |
|
Ljudi,zajebite vise sa tim srederima!Ja sam se kao klinac primao na shred ko muva na g.....,od ludaka kao sto su Yngwie,Chris Impeliitteri,nas Borko Mitic itd.Poslusajte na primer od Borka moto perpetuo,skidao sam to i ranije mi je bilo ono,do jaja,a sada mi je bljak i glupost.Kako vreme prolazi sve manje cenim shredere.
|
Quote:
Ja zaista ne verujem... |
pazljivo ubrzan snimak... veoma... dosadno...
|
Quote:
A i sinhronizacija na samim krajevima je sasvim sumnjiva ....i meni je sumnjivo :confused: |
Quote:
Quote:
|
It - is - a - fake... ne kontam kako ne vidite.
|
Quote:
Od ?est i kusur milijardi ljudi na planeti mogu da se očekuju svakakve ludosti :banghead: Ima onih likova ?to (doslovno) jedu bicikle ili podnose elektro?okove bez posledica (Biba Struja), pa ?to ne bi postojao i neki lik koji shreduje na 320BPM? Sve u svemu - ko mu mrda u?i? |
Quote:
|
Jedina stvar koja cini snimak autenticnim je lik koji stoji iza gitariste,pa se na osnovu njegovih pokreta moze zakljuciti da snimak nije ubrzavan.Mada kod tempa od 320bpm mi nije sumnjiva toliko leva ruka vec desna,mislim da je nemoguce onako brzo trzati zice,bar ja ne mogu:)
|
Ne znam sta ste jeli ali nesto mi govori da su bunike :D
(nadam se da se nece niko uvrediti or somehting...) |
Quote:
Ni?ta nije nemoguće... However, jo? jedna glupost i potpuno neupotrebljiva stvar. :da: |
Quote:
Ej,ova tema me ja vratila u skolske dane kada sam pocinjao da sviram gitaru,tamo negde 7-8 razred,pa smo ortaci i ja cesto pricali o takvim temama.Bas se secam,kao da je juce bilo,da sam se prepirao sa drugom iz klupe da li Malmsteen u studiju "malo" ubrzava solaze:) Budi mi pozdravljen:wink: |
Sve mi je fake. Desna ruka mu nerealno urzava, rukav je stalno krut ko da je od drveta, takav picking bez bas ijedne jedine greske je jednostavno ... fake :)
|
Ovaj sa sweep-om nije fake, nego je... ono... nista... Ono moze da uradi i lik koji ne svira gitaru... Idiotizam! :D
A tema je najbrzi gitarista, a ne najmuzikalniji, najoriginalniji, pa pristupajte istoj u skladu sa nazivom! Hehe.. :D |
Kakva glupost...ako muziku kapiramo kao trku na 100m ili bodibilding....onda mozda ima smisla.... :)))))))
|
?to ovaj lik ima setovan vrat:skacu2:
|
Dinamika je glasba.
Brzina je za ljude koji neznaju staje glazba i traze nesto u cemu su bolji. Svaka cast momku, zelio bi cuti sta inace svira. pozz |
Quote:
|
Evo i Bane "bumbarise" na 240km/h:
http://www.youtube.com/watch?v=T_03Sb2zhuc Ovo naravno nije fake kao ni prvi clip koji ide preko 300bpm. |
Quote:
Koliko sam imao prilike videti prangijasa ima na milione i svi su isti. Razlika izmedju gitarista se primeti tek kad im das da odsviraju neku jednostavnu temu, par tonova, suv ton + prst. Tada se tacno cuje sta ko radi i ko koliko vredi, tj. koliko je realno upotrebljiv. Ovo je vise za neku cirkusku tacku, nego za muziku. Quote:
|
Savladavanje tehnike je vrlo dobra i korisna stvar i mislim standard u ozbiljnijem bavljenju nekim instrumentom... a pljuvaci tehniciranja najče?će ne mogu tehnicirati, pa se izvlače na neku muzikalnost, koju najče?će ne posjeduju, osim ako je sporo sviranje nekakva muzikalnost....
Tehničar će najče?će moći odsvirati sve ?to mu se da, sve dok se to dobro prenese u note... dok će onaj tko nema tehniku biti limitiran u svojoj svirci... bez obzira koliko muzikalno svirao, tehničke stvari neće moći odsvirati... Tehnika i muzikalnost zajedno, to je vec drugo... ?to bolja tehnika i to će muzikalan glazbenik lak?e moći odsvirati sve ?to hoće... neće biti ograničen... Ova brzina na youtube videu, ako nije fake, je zaista za divljenje... ako tko misli da je lako tako brzo svirati, neka uzme gitaru pa proba... A to da ovaj na videu nije muzikalan je samo pretpostavka... u koju sumnjam... Za ovakvu brzinu treba itekako puno sjediti za gitarom... To je kao kada se zene u playboyu progla?ava glupačama, jer su zgodne.... a proglasavaju ih zene koje nisu toliko zgodne... Sumnjam da ce blueser pljuvati shreddera i obrnuto... jer su svjesni i jedne i druge vrste sviranja... i cijene ono sto onaj drugi radi... Quote:
Slazem se, to je ton svakog gitariste koji ga razlikuje od drugoga i daje mu neki vlastiti stil, ali to je vec druga prica... Ne kazem ja da preferiram jedne ili druge, vec da je glupo pljuvati tehniciranje... to je kao da kosarkas pljuje nekoga tko moze pogađati stotine slobodnih bacanja zaredom... on mozda ne vidi svrhu toga u samoj igri, ali sigurno vidi vjestinu potrebnu za to... :) |
Quote:
Tako mo?e? reći da je elektronska glazba za one koji ne znaju svirati prave instrumente. Brzo sviranje je stil, kao i sve drugo... tko to voli ce i slusati takve glazbenike... i oni koji to sviraju, to rade za one koji to slusaju i cijene.. takva glazba ima svoje trziste, publiku, izdavače itd... :) |
Quote:
Quote:
To je bio prvi upotrebljivi snimak. Sve sto je odsivarano stoji. Nije perfektno, ali mi to nije ni bila namera, vec sam probao kako zvuci perfektan snimak, ne zvuci nikako. Trazio sam muzikalan snimak, da je lep, interesantan. I dobio sam takav snimak. Naravno da nemam neku tehniku posle 17 godina ne vezbanaj i 5 godina ne sviranja, ali sam odsvirao oko 20 pesama za mesec dana i ono sto je svirano stoji, radi posa. Posle sam snimio glas, opet stoji i jedno i drugo, ne rita se i lepo zvuci. Sve pasaze sam improvizovao i svirao iz prve (recimo snimim 4 prolaza, pa ostavim sto mi zvuci), nisam uvezbavao improvizacije... Bilo je i brzih delova, ali su sporiji bili lepsi, skoro sve brze sam pobrisao, a ostavljao po par tonova... Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Ja bi pre crko nego sto bi nekog kopirao. Nikad mi nece biti jasna ta psiha ja sam on. :confused: Mogu misliti da se Vai osecao kao debil kada gleda svojih 7 kopija koje pricaju sa njim. Quote:
|
|
Quote:
|
Volio bih da mi neko pojasni ili jos bolje definise sta je to "tehnicar" a sta "muzikalan" gitarista tj. gitarista "sa stilom"?
Jos bi bolje bilo kad bi mi i naveo nekoliko konkretnih primjera. Tesko se mogu sloziti sa tezom da dobar gitarista ili uopste muzicar moze biti muzikalan a biti los sa tehnikom sviranja (sta god pod tim pojmom podrazumijevali). To se kosi sa zdravim razumom. Uzmimo za primjer kompoziciju Bumbarov let koju su svi ovi prangijasi svirali, njen originalni tempo nije puno manje zahtjevan za odsvirati i treba dosta vjezbe da bi se korektno izvela ta kompozicija. Da li to implicira da ko god je do sada izvodio tu kompoziciju nema stila ili nije muzikalan, pocevsi od autora pa do milion akademaca, jazzera, tamburasa ili koga sve ne koji su i koji jos uvijek izvode ovu sjajnu kompoziciju????? Ili jos bolji primjer, Mocartova kompozicija Alla Turca ili Turski mars. Ja se kladim da vecina tih "slow-hand" gitarosa koji se loze na feeling (u nedostatku tehnike) ne moze korektno da je odsvira. Da li to znaci da jedino oni istinski "sviraju" a da je Mocart samo napaljeni tehnicar koji nije muzikalan i pri tome nema ni stila???? Za kraj, svima je jasno da je za dobar blues itekako potrebna odlicna tehnika...o jazzu da i ne govorim. |
Quote:
Quote:
Quote:
Ima i dobrih tehnicara koji lepo sviraju, ali malo. Gitarista PRVO mora imati stil, ako ima i tehniku dobro je, ako nema nije bitno, nek' svira sta moze, zvuca to sto svira. Medjutim ako gitarista NEMA stil, vec samo "brzo svira", neupotrebljiv je. Sta god da odsvira, brzo ili sporo, zvucace slabo, neubedljivo. To je sva mudrost. Quote:
Quote:
Quote:
Medjutim kad dovedes nekog ko super svira turski mars i autoritet je na gitarijadi ili u svojoj ulici i das mu: note, akusticnu gitaru bez distorzije, i snimis, to ne lici ni na sta. Ja nikad necu snimati bumbarov let i sl. tako da mi treba gitarista ciji snimak zvuci, a ne ko je poskidao "solaze". |
All times are GMT +1. The time now is 05:10 PM. |