![]() |
Vas setup gitare u studiju?
Interesuje me sta koristite u studiju za snimanje elektricnih gitara?
Da li imate neki Vox, Line 6 ili ozvucavate vase besno skupo pojacalo ili, pak, nesto trece?:D |
Re: Vas setup gitare u studiju?
za sad nažalost ozvučavam šta mi bendovi donesu. Al uskoro se to menja - stiže mi Radial pro rmp reamp box, pa će bogami na snimcima biti i peaveya i mesa boogija, u varijanti rentanja istih samo za reamp.
|
Zoom g9.2tt + Seymour Duncan Twin Tube Classic na loop. To je glavni setup, mo?e i da se doda ne?to po potrebi... :)
|
Uglavnom ozvucavam pojacala koja muzicari donesu, ili neko od mojih pojacala za skromnije varijante usnimvanja. Za brze usnimke koristim Line 6 Pod XT Pro.
|
Telecaster sa EMG-magnetima,Wox Tonelab le i Roland cube, izgleda sasavo,al mene glava vise ne boli:)
|
zavisi od onoga shta zelim da dobijem..
u poslednje vreme (od kako sam pazario pojachalo) usnimavam uglavnom line 6 spider III pojachalo.. sa sm57micom i re20ticom.. kada mi treba neka besna (makar bila i clean) prezentna solaza uzmem od ortaka mesa boogie mark II i pichim.. jako dobri zvuci mogu da se dobiju sa onim jcm900 i rednef twin plugovima.. ali retko kad sam zadovoljan sa ritam gitarom koja izlazi iz njih.. za solo mogu da prodju.. poz |
Marshall JMP Mk2 Master Model 100w + SM57/MD421 i Line 6 Pod XT Pro, pa kad i šta treba...
Od gitara najviše volim (i koristim) najkasičniji Gibson Les Paul Custom za distorzije, mada mi se dopao i Gibson Les Paul Standard Gold Top iz 70-ih, koji je malo mekša i "bluzerskija" varijanta, a za clean gitare klasičan 7ender strat. Akustične gitare su dr*anje i preznojavam se od straha kada ih radim, a tu mi je opcija jedan lep Washburn i Bracin Ovation. Nisam baš ljubitelj Ovation gitara, ali mi ova stvarno lepo zvuči. Do duše, nisam ljubitelj ni Washburn gitara, ali opet isti slučaj... Tj. obe su bolje od drugih koje sam probao. Elektroniku sa akustare ne koristim, već je (kao sav normalan svet) lepo ozvučim mikrofonom, ili sa dva mikrofona, zavisno od funkcije koju ima u pesmi. Do duše, sa stereo parom postoji opasnost od faznih zajebancija i gubitka mono kompatibilnosti, a rekao bih da su takvi problemi najmanji ako se radi X-Y tehnikom, 90 do 120 stepeni, ali... to je vać tema za diskusiju (i prepucavanje :) ) Bass gitaru snimam bez pojačala, bez POD-a... Klot :D Pravo u MCI JH500 preamp/eq, pa posle bojim, farbam itd. |
Imam samo Line6 gold pack sa di boxom za instant varijante, a kombinaciju 57/421/ribbon/414 za dobro pojacalo kad donesu (ako donesu)
|
vox ac 30 >sm57+neki pristojan kondenz(amethist,c414,solid tube)>api A2D...
jednom smo vezali redno neku yamahu stotku sa odvrnutim bass,ac 30 sa middle-om i na kraju neki fender 50-icu za visoke i to malo odvojili paravanima...posle slaganja faza(minijaturnog)bash se dobije dzomba zvuk-tu je bilo 7-8 majkova sa sve roomovima... |
Iskreno, mislio sam da niko vise ne ozvucava pojacala, obzirom na cuda moderne tehnologije zvana Line 6, Vox, Boss... Ali sam se izgleda prevario! :D
|
a neki su tek sad prevazišli ta čuda i pošli na prave stvari ;)
|
Quote:
|
E drugari, sta bi preporucili za sledecu kombinaciju: neka glava (nije bitno trenutno koja ce biti, jos ne znam koji je budzet) direktno u DAW pa impulsi? Primetio sam na par foruma da ovo koriste i cuo par pirmera pa mi izgleda interesantno. Znam da ne moze direktno iz pojacala u interfejs pa kontam da mi treba nesto izmedju sto ce da "ukroti" izlazni signal. Sta preporucujete? Ako me secanje dobro sluzi marshall i VHT imaju ovakve sprave ali ne mogu da se setim kako se to zove :(
Poz! |
Ja sam se par puta igrao sa tim stvarima, ali nisam nesto bio zadovoljan... E sad, mozda nisam imao prave impulse i malo znanja i strpljenja... :D
|
pa možeš da koristiš npr neki gitarski preamp, ko što dushan_s koristi, ili iz većine glava imaš normalan linijski line out, a možeš i da nabaviš neki power soak, mislim da behringer pravi to jeftino.
|
Quote:
http://www.zzounds.com/item--THDHP E na ovo sam mislio! Setio sam se kako se zove :) I nije VHT nego THD :D Hm, nije ni skup... |
Meni Line6 PodXt odradjuje veci deo posla! Brza i isplativa varijanta!
|
Muzzy, za to sto bi ti hteo ti je potreban dummy load box.
|
U zadnje vrijeme sva sreca koristim Lampa?kog Laneya + polulampa?kog Randalla ili ne?to ?to bend donese...u dana?njem slucaju Marshall TSL 100 jcm2000 i dvije 57 na jedan box i 57ica + 57ica beta na drugi....preampovi od kartice m-audio ali se nadam da ce se to brzo promjeniti...bar solo i da zamjenim lampe na jednom rucno izradjenom preampu...mislim da je to to....ali ganjam peaveya 5150 to mi je san snova....mozda cak i engla kojeg sam cuo i izvrstam mi je...bolje mi zvuci od bilo kojeg mese (kojeg sam cuo :-)) ali pola?em nade u peaveya....samo fali novaca
Ne znam da li se uopce moze izvuci 'kvalitetan' sound preko nekog 'simulatora' bez mikrofona i boxa...po mogucnosti celestion vintage 30 zvucnicima....a pogotovo '?e?ća' gitara..... |
pre/dist/modeler
marshall jmp-1 rocktron gainiac line6 pod xt pro diy jensen di/reamp amp mesa dual rect, vox ac15 speakers celestion v30, alnico blue ,G12T-75 ,G12M kombiniram sve sto se od ovoga moze iskombinirati:wink: |
e kakav ti je ovaj diy reamp, jel radi poso???To mi treba
|
Quote:
|
Quote:
|
gainiac kazes?
sprava je ubica.. platio sam ga 70? polovnog prije oho-ho i namam ga namjeru prodavati:) uparen sa marshom 20/20 (rack) i celestion G12T-75 zvuci vrhunski! (naravno ne za sve i svugdje) prava low-end sprava, za koju ako znas kako i zasto i gdje.. jos jedna primjena.. pored ua solo610, avalon 737, adl600, koristim ga i kao DI za bas gitaru (na clean kanalu, obje kontrole do max) pa iz gainiaca line level u 737 za malo dinamicke kontrole super sound za 5-?ičane baseve sa extra low endom (ala Limp Bizkit, Korn..) |
Quote:
jensen je vrhunska firma za to..malo je skupa, ali definitivno naj.. pogledaj na GS, prodigy-pro..i slicnim diy sitevima shema je jednostavana, pogledaj na stranicama jensena |
Quote:
Jedino pozitivno je bilo sto si imao dojam da nekako lakse i brze sviras, dok ne shvatis da ustvari proizvodis samo zujavinu i nikakav sound. Skoro godinu dana sam ga svirao i onda se vratio na drive kanal od Engla i eto opet sounda. Pozdrav |
Eh da,
ovim putem se oglasavam da otkupljujem povoljno gitarsku aparaturu koju odbacuje mainstream!!! :da: |
Quote:
:rotfl: |
U studiu na raspolaganju imam:
Engl Thunder 50 Reverb (tube combo/ w Celestion vintage 30) Fender Bassman 135 (vintage tube head) Celestion 2X12" Classic lead 80 (diy box) SansAmp PSA-1 rack (programabilni preamp) Dunlop wah Cry baby 535 Q TC G-major (rack multi) Matchless Hot Box clone (diy tube distortion pedal) Soldano Atomic 16 clone (diy 5W A class tube amp) Boss GT-5 |
Quote:
..kako za koga..:D |
Za bass-gallien-krueger 200mb malo studijsko pojacalo dusu dalo za snimanje ima xlr izlaze.Gitara se jos ne snima , studio nam je u izradi snimili smo par snimaka live (bubanj , bass ,klavir) , preko lexicon externe zvucne i mogu ti reci da bass zvuci perverzija.Btw ovo pojacalo sam imao dok jos nisam ni znao da cu da sviram bass.
|
All times are GMT +1. The time now is 05:40 AM. |