![]() |
Goodbye Trilogy..Welcome Trilian..
http://www.spectrasonics.net/news/namm2009-trilian.php
Spectrasonics na NAMM-u predstavio novi VSTi koji zamenjuje Trilogy.. Baziran je na Omnisphere tehnologiji, s tim sto je daleko brzi i manje zahtevan.. Trilian!!! |
Re: Goodbye Trilogy..Welcome Trilian..
nadam se da ga "obican svet" nece zameniti sa popularnim chat klajentom takodje nazvanim trilijan :]
|
a i koga je briga :)
|
aaaaaa..ne..to je i meni odmah prvo palo na pamet,ali sam primetio da chat aplikacija ima dva slova "L" u imenu, a ovaj nas ima jedno "L" :) .. A i koga briga :D
|
lepo izgleda :) valjda ce i zvucati lepo :D
|
I trilogy meni vec zvuci poprilicno dobro, bas me zanima sta ce jos uspjet utrpat da bude bolje od trilogya. Nadam se da su slozili normalni midi mapping jer je ovak s liveom poprilicno zeznuto radit automatizaciju.
|
Quote:
|
can`t wait...
|
Znam da sam mozda malo previse pristrasan jer je to moj instrument ali-BLJAK.
Najgore odsvirana jolana ce mi biti srecnije resenje nego to, isto kao sto poludim kad cujem fake dist gitaru (bilo otkucanu, bilo odsviranu preko klavijature), a sve cesce to cujem na tv-u i radiju. Sta bi sa groove-om i feeling-om ko da svi polako zaboravljaju na to, pa jel toliko tesko odsvirati? |
Slozio bih se sa Stevom... :wink:
|
Ma ja ga koristim vise za synth basove ili cak kao monofoni sint u visim lagama.
|
E onda ti je oprosteno! :D
Ne znam, ja tek kada sam poceo uzivo da snimam bas, skontao sam sta sam propustao ranije sa hc bass-om i trilogy-jem! :) |
Quote:
|
Quote:
Sto se "Trilogy"-ja tice, koristio sam ga kad se pojavio - jednostavno, nudio je vise mogucnosti od ostalih "bass-library"-ja (artikulacije, automatika, layer-i)... u miksu sam UVEK imao problem da ga "ukrotim" - zahtevao je radikalne intervencije ekvilajzerom (obavezan hi pass oko 80-100 Hz, gomila uskih cut-ova u kriticnom low-mid spektru) i razne akrobacije sa kompresorom da ne bude preglomazan... svaki preset zvuci fenomenalno, ali samo kada ga slusam samog, van matrice... Onda se pojavio "Majestic" (Yellow tools) i olaksao mi zivot... zvuci mnogo "skromnije" od "Trilogy"-ja, ali se mnooogo lakse miksa i svirljiviji je (zbog dobrog izbora artikulacija koje se lako menjaju pomocu key switch-eva). E, sad - nisam "pao u nesvest" kad se pojavio "Omnisphere" (ali to je samo zbog moje nezainteresovanosti prema sintisajzerima uopste:rolleyes:), ali jeste bolji od "Atmosphere"-a... moguce da ce i "Trilian" biti bolji (upotrebljiviji) od "Trilogy"-ja... treba sacekati neki audio demo, slike obecavaju... |
Quote:
Ne baš tako retko, dodju mi sa katastrofa bass gitarom i onda problem najčešće rešim tako što im pozajmim svoj bass, a ako ovaj ne svira kako treba, a mene mrzi da se bakćem, ili se insistira na liniji koju ne mogu, a nekada i ne želim da odsviram (jer je kretenska), onda je "Majestic" najbolji izbor. Bio... jer, nažalost, "pripitomljena" verzija ne radi sa višejezgarnim procesorima :( Nova verzija pluga radi, ali je još nisu "pripitomili" :rolleyes: Ako je potreban kontrabass, najradije bih lepo pozvao svog prijatelja Vladu Karadžova, ili tako nekog, pa neka odsvira, ali, ako projekt ne zavredjuje tako nešto, onda lepo "Trilogy", jer "Majestic" ne sadrži kontrabase. Zato se i ne postavlja pitanje koji je od ova dva VST-a bolji... Nadam se da će "Spectrasonics" opet odraditi posao kako valja, jer... sve što oni urade je o.k. Od Akai diskova svojevremeno, odakle bih izdvojio "Symphony of Voices" ediciju, preko "Trilogy", "Atmosphere", "Stylus", "Stylus RMX", "Atmosphere"... do "Omnisphere". Verujem da ni sada neće biti promašaja... |
Ja nikad nisam imao problem sa Trilogy jem .... stavim UAD Fairchild i to je uglavnom to .... a dolazili ljudi i pitali kako sam uradio bas ....( ne pricam o " obicnim " slusaocima )
A sto se tice kontrabasa .... on je spektakularan .... bar meni :) Cak smo imali situaciju gde je dobar kontrabasista svirao dobar instrument , i na kraju je ( zato sto je jazz kontrabasista a nama je trebao faunky groove ) bolje zazvucao trilogy .... naravno , niko nije ni provalio .... Pozdrav |
Hmmda... Dobar je Trilogy sam po sebi, ali bar ja nikad nisam nista uradio sa njim, previse masivan i nekonkretan, vracao sam se desetine puta i nikad nista... Nije mi ni gust da ga sviram, iako ima gomilu mogucnosti, nisam nasao ni jednu farbu da me radi... Naravno tice se samo live e. bass-a, ostalo radi odlicno, ali je meni neupotrebljivo jer ne zalazim cesto u te vode...
|
evo par snimaka sa namm-a:
http://www.youtube.com/watch?v=42FdK...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=42FdK...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=JtlvI...eature=related ovo obecava... :) Quote:
mene kad mrzi da chukam, dohvatim bass i odsviram kako sam zamislio.. mada, na kraju ne znam shta je veci posao, realno.. |
Istina, obecava...
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 06:27 PM. |