Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   ProTools 8 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=25777)

Dexxy 11-01-2009 01:58 PM

ProTools 8

1 Attachment(s)
Instalirao sam PT8. Ranija verzija mi je bila 7.4. Sada ne mogu da podignem ni jedan projekat od ranije. Ovo prikazuje.

kravadinka 11-01-2009 03:17 PM

Re: ProTools 8

Meni sve najnormalnije otvara, istina na Leopard-u, ali trebalo bi da je isto...
Isto je i meni prijavljivao 7.4 na windows-u, kad otvorim 8.0 projekat, ali dok mi je projekat bio na disku na kom je i sistem, znaci Windows pravi te probleme, pokusaj da iskopiras ceo projekat na fizicki drugi disk, ne particiju...

Dexxy 11-01-2009 03:48 PM

Imam 5 HD. Naravno da je audio na drugom HD. Na C: samo Win Xp. I redovna defregmentacija za sve diskove.

dvuckovic 11-01-2009 03:54 PM

Delete DAE and Pro Tools preference files

1. Start Menu > My Computer > Local Disk(C:) or correct hard drive (click "show the contents of this drive" if the files aren't displayed) > Program Files > Common Files > Digidesign > DAE > Right-click on the DAE Prefs folder and delete.
2. Start Menu > My Computer > Local Disk(C:) > Documents and Settings > "Your user folder" > Application Data > Right-click on the Digidesign folder and delete. (If the Application Data folder is not showing: Tools Menu > Folder Options > View Tab > Select "Show Hidden Files and Folders" > Click Apply and OK.)

Delete the Digidesign Databases folders for all hard drives

1. Start Menu > My Computer > Local Disk (C:) > Digidesign Databases > Right-click on the Digidesign Databases folder and delete. (Repeat for all hard drives.)
2. Start menu > My Computer > Local Disk (C:) > Program Files > Digidesign > Pro Tools > Databases > Right-click on the Volumes folder and delete.

http://www.digidesign.com/index.cfm?...4&itemid=25974

kravadinka 11-01-2009 04:55 PM

Evo je jedna mala aplikacija da to uradi automatski, samo za OS X, ali koristice nekom...

http://web.mac.com/jcdeshaies/Delete...Bienvenue.html

Dexxy 11-01-2009 05:03 PM

Ima i na ovom gore linku sto mi je dao dvuckovic software i za Pc i Mac. Evo sad probam sada..pa javljam..<SCRIPT type=text/javascript> vbmenu_register("postmenu_230867", true); </SCRIPT>

Dexxy 11-01-2009 05:22 PM

Uradio ovo sto mi je dvuckovic rekao. Opet zeza. Iskopirao sam projekte na treci HD i radi. Izgleda me zeza HD...Tako da sada radi sve.

kravadinka 11-01-2009 05:50 PM

Ne verujem da te zeza hard, u pitanju je neko setovanje, ili jednostavno zakrpa koja je potrebna za osmicu...
Mozda je u pitanju particija, logicka, ili primarna, nisam se mnogo peglao sa tim, ali ako me bude zezalo moracu pa cu postovati ovde...

Dexxy 11-01-2009 06:14 PM

Svi HD su mi SATA 2 i kad sam iskopirao na treci HD projekat svira normalno 48 kanala.

ultrasoundd 21-03-2009 12:45 PM

Ja imam jedan drugi problem.
Instalirao sam PT8 i radi sve ali sad mi je problem u Nuendu ne vidi Asio Digidesign driver. Kada ga pozovem izbaci mi sledece upozorenje
channels 0/0 could not be set on ASIO driver ASIO Digidesign Driver!
POMOC!!!!

ultrasoundd 21-03-2009 12:55 PM

Da napomenem jos ako nesto znaci u pitanju je karta Digi003

uad 21-03-2009 02:01 PM

Ne vidim bas koju gresku ispisuje, 9073? Ako je to taj br onda sam isti problem imao na starijim projektima. Problem sam resio koriscenjem opcije Import-Session Data.

ultrasoundd 21-03-2009 02:07 PM

Ne ja mogu da pokrenem nuendo ali ne mogu da pozovem drajvere od digija od kako sam instalirao PT8. Posto imam i M-audio 2496 u kompu pozovem njene drajvere i radi nuendo. Znaci nece da radi sa Asio Digidesign drajverima. PT8 radi sve ok.

kravadinka 21-03-2009 02:17 PM

Ako imas dve karte onda svaku koristi za po jednu aplikaciju, izadji iz M-Audio i udji u 003, pa ce ti ona biti za Nuendo, a 003 za PT... Prednosti su mnogobrojne...

Multicom 21-03-2009 02:51 PM

Jel zna neko dal ovo đubre od osmice radi sa SSL Madijem i Alpha linkom ili samo s digidesign I/O ( pro tools HD set up) ?

ultrasoundd 21-03-2009 03:10 PM

Quote:

Originally Posted by kravadinka (Post 239261)
Ako imas dve karte onda svaku koristi za po jednu aplikaciju, izadji iz M-Audio i udji u 003, pa ce ti ona biti za Nuendo, a 003 za PT... Prednosti su mnogobrojne...

Nisam bas najbolje razumeo
Mislis da koristim Maudio 2496 za Nuendo a 003 za PT?
Ja hoci da koristim 003 i u Nuendu i u PT
Dok sam imao instaliran PT7 sve je radilo kako treba
Sad sam instalirao PT8 i on radi ali u Nuendu ne mogu da koristim 003 samo mogu M-audio. Nuendo ne moze da pozove 003?

DADDY Z 21-03-2009 03:14 PM

pa ne možeš koristiti isti ASIO u oba sekvencera odjednom...

kravadinka 21-03-2009 03:21 PM

Problem je verovatno u starom driver-u, moraces da deinstaliras PT8, ali ceo, pitace te da li samo Program Files, ti klikni sve, i driver-e, i podesavanja...
Onda restartujes komp, instaliras sve iz pocetka i mora da radi...
Ili iz nekog razloga imas podignut WM Player, ili nesto slicno sto ti vec koristi 003...

Sto se tice dve kartice, pa moj ti je savet da koristis M-Audio za Nuendo, a 003 za PT, tako imati veci manevarski prostor u bilo kom smislu, kontrolisaces monitoring kroz 003, sve je identicno, samo sto ce ti u Device Setup pisati M-Audio...
Jedna od stvari koju dobijas je da mozes vise aplikacija da koristis odjednom, sto meni licno nije potrebno, ali vidim da se ljudi ovde malo zale...

ultrasoundd 21-03-2009 03:50 PM

Quote:

Originally Posted by DADDY Z (Post 239267)
pa ne mo?e? koristiti isti ASIO u oba sekvencera odjednom...

Ne koristim ih odjednom
Problem je sto nuendo ne radi preko 003 a radio je dok sam imao instaliran PT7

Quote:

Originally Posted by kravadinka (Post 239269)
Problem je verovatno u starom driver-u, moraces da deinstaliras PT8, ali ceo, pitace te da li samo Program Files, ti klikni sve, i driver-e, i podesavanja...
Onda restartujes komp, instaliras sve iz pocetka i mora da radi...
Ili iz nekog razloga imas podignut WM Player, ili nesto slicno sto ti vec koristi 003...

Sto se tice dve kartice, pa moj ti je savet da koristis M-Audio za Nuendo, a 003 za PT, tako imati veci manevarski prostor u bilo kom smislu, kontrolisaces monitoring kroz 003, sve je identicno, samo sto ce ti u Device Setup pisati M-Audio...
Jedna od stvari koju dobijas je da mozes vise aplikacija da koristis odjednom, sto meni licno nije potrebno, ali vidim da se ljudi ovde malo zale...

Probao sam i deinstalirati pa ponovo ali nista.
Sad imam ASIO Digidesign Driver 8 instaliran i nuendo nece da radi sa tim drajverima
Slazem se za dve karte ali me zanima jedno ako npr. uradim midi u nuendu, zatim hocu da to eksportujem po kanalima u wav, dali gubim na kvalitetu s obzirom da ce to ici preko M-audio. Ali opet mi nije jasno da je sa starim drajverima sve radilo a sad nece. :banghead:

Dexxy 21-03-2009 04:24 PM

Kod mene radi normalno i Nuendo i PT8....Ali na MBox. Nisam probao preko Digi 003.

ultrasoundd 21-03-2009 04:54 PM

Quote:

Originally Posted by Dexxy (Post 239273)
Kod mene radi normalno i Nuendo i PT8....Ali na MBox. Nisam probao preko Digi 003.

Pa nema mi nekako logike da ne radi kad je radilo sve i sa PT7 ne vidim zasto nebi sa PT8. Takodje i WaveLab ne radi i Winamp Samo radi PT8.

Dexxy 21-03-2009 05:18 PM

To je nesto onda do Win...

kravadinka 21-03-2009 07:13 PM

To te Windows zeza...

Oko exporta... Sam export nema nikakve veze sa karticom, zapravo nista sto se desava u kompjuteru nema veze sa karticom i njenim kvalitetom u smislu da se sve to radi matematicki, ona samo sluzi da ti mozes da cujes ono sto radis i samo tu ima uticaja, da li su konverteri ovakvi, ili onakvi, ali kako je sada to sve manje-vise isto ni u slusanju neces osetiti nista posebno i da li ces...
Znaci exportujes i importujes i dalje sve znas... Ja sam potpuno presao na PT8, ne vidim zasto bi koristio Nuendo, interface je lepsi i prijatniji, gomila novih i dobrih instrumenata... Daj sebi malo oduska sat-dva, pokusaj, videces sta ce se desiti...

ultrasoundd 22-03-2009 02:43 PM

Quote:

Originally Posted by kravadinka (Post 239290)
To te Windows zeza...

Oko exporta... Sam export nema nikakve veze sa karticom, zapravo nista sto se desava u kompjuteru nema veze sa karticom i njenim kvalitetom u smislu da se sve to radi matematicki, ona samo sluzi da ti mozes da cujes ono sto radis i samo tu ima uticaja, da li su konverteri ovakvi, ili onakvi, ali kako je sada to sve manje-vise isto ni u slusanju neces osetiti nista posebno i da li ces...
Znaci exportujes i importujes i dalje sve znas... Ja sam potpuno presao na PT8, ne vidim zasto bi koristio Nuendo, interface je lepsi i prijatniji, gomila novih i dobrih instrumenata... Daj sebi malo oduska sat-dva, pokusaj, videces sta ce se desiti...

To si u pravu i meni je extra PT8 i planiram da se prebacim potpuno na njega ali imam gomilu ne zavrsenih projekata u nuendu pa ako ne resim nista zavrsicu te stvari sa M-audio. Ili da probam sa reinstalacijom Windowsa.
Hvala svima ako neko ima jos neko misljenje neka javi

kravadinka 22-03-2009 05:31 PM

Samo ti stavi M-Audio driver, povezi je na Alt Src na 003 i uzivaj...

ultrasoundd 22-03-2009 09:42 PM

Quote:

Originally Posted by kravadinka (Post 239385)
Samo ti stavi M-Audio driver, povezi je na Alt Src na 003 i uzivaj...

Kako to da povezem, sta znaci to Alt Src stvarno neznam :banghead:

kravadinka 22-03-2009 09:52 PM

U prevodu znaci alternativni izvor, nesto kao AUX... Na 002 se tako zove, na 003 se zove Aux In...
Znaci izadjes iz M-Audio, udjes u taj Aux In pozadi na kartici i na prednjem panelu 003 imas malo dugmence na kome pise Aux In i stisnes ga da bi cuo to sto dolazi iz druge kartice, prosto... Nevezano za software i drivere, kad god zelis da cujes sta se dogadja sa M-Audio, samo kliknes dugmence i isto tako brzo ga vratis... Cak imas opciju Aux In > 7/8, pa tako mozes da iskoristis drugu karticu dok radis u PT, snimis ono sto dolazi iz M-Audio, ili u real time koristis neki drugi software, mogucnosti su mnogobrojne...

ultrasoundd 22-03-2009 10:17 PM

Quote:

Originally Posted by kravadinka (Post 239407)
U prevodu znaci alternativni izvor, nesto kao AUX... Na 002 se tako zove, na 003 se zove Aux In...
Znaci izadjes iz M-Audio, udjes u taj Aux In pozadi na kartici i na prednjem panelu 003 imas malo dugmence na kome pise Aux In i stisnes ga da bi cuo to sto dolazi iz druge kartice, prosto... Nevezano za software i drivere, kad god zelis da cujes sta se dogadja sa M-Audio, samo kliknes dugmence i isto tako brzo ga vratis... Cak imas opciju Aux In > 7/8, pa tako mozes da iskoristis drugu karticu dok radis u PT, snimis ono sto dolazi iz M-Audio, ili u real time koristis neki drugi software, mogucnosti su mnogobrojne...

Ok hvala
Znam za tu foru ali sam ja i dalje uporan da to sve proradi preko digija jer znam da moze. Evo sta sam sad uradio:
Izbrisao sam Digidesign Audio Driver v8.0 i instalirao verziju 7.0 driver-a
sad Pt8 i dalje radi, takodje i WaveLab je proradio sa /.0 drajverima a u Nuendu se javlja Sledece upozorenje A required DLL file, DigiPlatformSupport.dll , was not found!

kravadinka 22-03-2009 10:26 PM

Ako ti je toliko stalo reinstaliraj Windows, ali to sigurno moze, radi ovako a to ostavi zaneku sledecu reinstalaciju sistema...

ultrasoundd 22-03-2009 10:29 PM

Quote:

Originally Posted by kravadinka (Post 239412)
Ako ti je toliko stalo reinstaliraj Windows, ali to sigurno moze, radi ovako a to ostavi zaneku sledecu reinstalaciju sistema...

Izgleda da ce tako i biti.
Hvala vam puno

drzox 24-03-2009 09:22 AM

[QUOTE/

/QUOTE]

Ne bi se bas slozio da export nema veze sa karticom,svaka kartica ima razlicite drivere ,a upravo oni su zasluzni za export tj,korespondenciju izmedju seqvencera i i ostalih dijelova DAW-a.

kravadinka 24-03-2009 03:37 PM

Lepo si me nasmejao... :)

drzox 24-03-2009 07:02 PM

Quote:

Originally Posted by kravadinka (Post 239590)
Lepo si me nasmejao... :)

Probaj exportirati nesto bez ikakvog drivera ,ne moze ,pa vjerovatno onda imaju veze.

kravadinka 24-03-2009 07:09 PM

Aj se sada uozbilji... :) To sto ne moze da se exportuje bez drajvera ne znaci da on ima veze sa samim exportom, isto bi bilo da kazes probaj da vozis bez motora, a ako ne moze zato su ti neudobna sedista... :wink:

Vidi, ne pricaj napamet, uzmi exportuj sa drajverom svoje kartice, a onda exportuj sa onim Full Duplex, ili bilo kojim drugim, pa uporedi... :)

drzox 24-03-2009 07:30 PM

Quote:

Originally Posted by kravadinka (Post 239611)
Aj se sada uozbilji... :) To sto ne moze da se exportuje bez drajvera ne znaci da on ima veze sa samim exportom, isto bi bilo da kazes probaj da vozis bez motora, a ako ne moze zato su ti neudobna sedista... :wink:

Vidi, ne pricaj napamet, uzmi exportuj sa drajverom svoje kartice, a onda exportuj sa onim Full Duplex, ili bilo kojim drugim, pa uporedi... :)

E to sam se uvijek pitao ali nisam nikad probao jer neznam kako da usporedim,koja mi to sprava osim uha moze reci da je isto ili neki analyzer mozda moze reci da je to u blizu ali da je isto ne znam,meni ima smisla da driveri nesto rade inace bi bili svi isti za svaku kartu.
Ne pravim debatu samo se pitam,akosi probao onda vjerujem.

"7" 24-03-2009 08:18 PM

... jednom obrnes fazu i ako se poniste tj. dobijes tisinu onda su isti...:wink:

Pozz

InsaneEyes 24-03-2009 08:25 PM

Quote:

Originally Posted by "7" (Post 239621)
... jednom obrnes fazu i ako se poniste tj. dobijes tisinu onda su isti...:wink:

Pozz

jutros probao PT prvi put, mislim da cu ga kupiti, prvi put u historiji da mi daw radi perfektno ko schwajcar bez ikakvih problema, ekvilajzeri su mu SUPER!!!!!!!!!!!!!

i oh kako mi je "propevao" miks, PLACEBO efekat je CHUUUDOOO!!!!!!

ultrasoundd 27-03-2009 11:21 AM

resio sam problem radi savrseno
u pitanju je bio windows
na moju srecu imao sam backup c particije vratio ga na pocetno stanje instalirao PT8 i sad sve radi
Hvala svima na pomoci

All times are GMT +1. The time now is 08:31 PM.