Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Additive synthesis (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=25589)

silicon science 14-12-2008 04:18 PM

Additive synthesis

Zanima me za koje sve hardverske sintove sa aditivnom sintezom znate. Neke sam informacije uspeo da iskopam: Kawai K 5000 i Kurzweil K150.
Ajmo starije i iskusne kolege:D

Moritz 14-12-2008 04:45 PM

Re: Additive synthesis

Kawai K5, Fairlight CMI. Ako tu racunas i resintezu onda mozes da dodas i Waldorf Wave, nisam 100% siguran da li se tu ubraja i PPG

sRce 14-12-2008 05:04 PM

Kawai K5000 odlican sint... pre sam se meracio da ga uzmem... mada su retki i tesko se dolazi do njih... prekrasna additive sinteza... odlican sint za New Age i ambient... mada sam cuo i da u synth verziji same dirke otkidaju...

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/4ffwykMu790&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/4ffwykMu790&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

silicon science 14-12-2008 05:05 PM

Da vidis na njih sam zaboravio. Prochitah da je Synclavier valjda prvi aditivni sint...
Vrlo kompleksna sinteza i zahteva dobar grafichki prikaz, i super je stvar sto postoji taj Sound diver program, toplo se preporuchuje za Kawai K 5000 i skinuo sam ga za Windovs, al ne mogu da nadjem za Mac, pa kad konachno uzmem taj K5000 bice milina... Zna li neko za jos neki hard aditiv sint, nemoguce da ih ima samo 4 ili 5

silicon science 14-12-2008 05:17 PM

e da zaboravih da pitam, zna li neko ima li verzije Sound divera za Intel Mac, nesto ne mogu da nadjem, nasao sam samo neke beta verzije za PPC Mac:(

mekonin 14-12-2008 06:51 PM

prvo na sta pomislim kada cujem "aditivna sinteza" su stari organi sa drawbar-ovima

SHIVA 14-12-2008 07:11 PM

Mo?da je do mene, ali meni ta aditivna sinteza zvuči nekako neubjedljivo. ?eli li kolega SS (silicon science) reći da je aditivna sinteza ne?to ?to bih trebao ponovo pogledati, ili je zanimljiva isključivo kao praktično pro?irenje sonične palete?

silicon science 14-12-2008 07:43 PM

Quote:

Originally Posted by SHIVA (Post 229583)
Možda je do mene, ali meni ta aditivna sinteza zvuči nekako neubjedljivo. Želi li kolega SS (silicon science) reći da je aditivna sinteza nešto što bih trebao ponovo pogledati, ili je zanimljiva isključivo kao praktično proširenje sonične palete?

Shiva svakako da vredi da se udubis, zato sto su mogucnosti za kreiranje zvuka neverovatne... Znachi, prva stvar je da sam mozes da kreirash svoj waveform kombinacijom i rasporedom harmonika, pa onda svaki od harmonika ima svoj evelope :shock: (sto je extra). E sad zamisli sta sa time mozes da dobijes... Zamisli samo FM izmedju tih waveova... Pa onda radis morfing izmedju waveformova itd... Definitivno mi je aditiv najzanimljivija i najprivlachnija sinteza...

SHIVA 14-12-2008 08:13 PM

Super... sad mi još samo preporuči neki VST koi je po tebi dobar predstavnik ove kategorije. Očito sam nepotrebno stvorio predrasudu i možda je vrijeme da proširim horizonte :)

lesha 14-12-2008 08:18 PM

Quote:

Originally Posted by SHIVA (Post 229590)
Super... sad mi još samo preporuči neki VST koi je po tebi dobar predstavnik ove kategorije. Očito sam nepotrebno stvorio predrasudu i možda je vrijeme da proširim horizonte :)

pogledaj ovde
najpoznatiji od njih je cameleon 5000

silicon science 14-12-2008 08:28 PM

Quote:

Originally Posted by SHIVA (Post 229590)

Eto moze taj Kameleon sto kaze Lesha, ali probaj prvo White Noise Additive synth. Ako zelis mogu ti ja poslati u sluchaju da nemas para da ga kupish:wink:

Moritz 14-12-2008 10:24 PM

Po mom dosadasnjem iskustvu ni jedan VST aditiv sint se nije priblizio dovoljno hardveru.
K5000 je jedan od najludjih sintova koje sam ikada imao i svirao.
Daleko od toga da ima samo lepe padove i da je za New Age...to je jedna vrlo bolesna mashina koju mozes ili da obozavas ili da mrzis, trece ne postoji.
Osim toga najbolje napravljen sint sa najboljom sint dirkom ikada!!!

silicon science 14-12-2008 10:31 PM

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 229602)
Po mom dosadasnjem iskustvu ni jedan VST aditiv sint se nije priblizio dovoljno hardveru.
K5000 je jedan od najludjih sintova koje sam ikada imao i svirao.
Daleko od toga da ima samo lepe padove i da je za New Age...to je jedna vrlo bolesna mashina koju mozes ili da obozavas ili da mrzis, trece ne postoji.
Osim toga najbolje napravljen sint sa najboljom sint dirkom ikada!!!

Upravo to... chachkam malo te vst aditiv sintove i svi su jaaako "siromasni" sa opcijama za waveshaping... Kawai K5000 je vrlo vrlo kompleksan sint sa skoro 1000 parametara po patchu itd... Prochitao sam skoro sve user tekstove od ljudi koji poseduju isti sint, i jedino su negativni od kretena koji su kupili spravu misleci da uzimaju "aranzer" i rompler :banghead: :banghead:
Zvukovi koje je K5000 u stanju da izbaci su toliko unikatno da ne podsecaju bas na nijedni spravu na ovom svetu. Definitivno nije jedini sint koji trebas imati u studiju, a i besmisleno je da pokusavas da emuliras "analogiju" sa njime (a dosta razocharenja je bilo po tom pitanju)...Nasao sam i podatak da ga je Mr. Goldsmith ili kako se vec zove (sound designer za filmove) koristio u filmu ALIENS:) :da:
JEDVA CHEKAM DA STIGNE U MOJ BRLOG

Mika Technika 14-12-2008 10:59 PM

ali Morphine je najbolji: http://static.kvraudio.com/i/s/morphine.jpg,
camelon mi nije nesto

clusterchord 14-12-2008 11:02 PM

Aliens je izasao 1986. 10 godina prije K5000S, koji izlazi kasne 1996.

ili si mislio na neki kasniji Alien, ili na pretecu k5000, Kawai K5..

http://farm1.static.flickr.com/151/4...a8fc11.jpg?v=0

Jerry Goldsmith je pisao glazbu za prvi Alien (1979).

sto se VSTija tice , koristio sam Morphine i Chameleon 5000. nije lose, ali sve ima slican prizvuk i dosta je drveno, tanasno. medjutim za mixdown sam ih izvukao van, analog delay, pa na GR preamp malo "nagario", i onda poslao u Eventide. stvarno pomaze. ne kazem da treba imat eventide, ali bilo kakav outboard ce mu dati zivota - filter, chorus, delay, lexicon itd..

nebi se slozio da nijedan VSTi nema mogucnosti koje ima K5000. neke nema, al ima druge koje 5000 nema. medjutim kako to zvuci, to je sasvim drugi par opanaka- opcenito su VSTi cisci i precizniji i hladniji,.aku niti jedan nema K5000 sound. organičan i, eto ponavljam, jedan od najtoplijih digitalaca ikad.

ali , treba mu posvetiti vremena. nije to blofeld, pa da odmah "iz kutije" zvuci seksi.. to zna zavarati. nadam se da ga neces prodavati za mjesec dana.. Silicone .. :shock:

silicon science 14-12-2008 11:05 PM

Quote:

Originally Posted by clusterchord (Post 229607)
Aliens je izasao 1986. 10 godina prije K5000S, koji izlazi kasne 1996.

ili si mislio na neki kasniji Alien, ili na pretecu k5000, Kawai K5..

Verovatno se mislilo na neki kasniji deo, nije pisalo... Ali znam da je rech o K 5000, zato sto je bio link... Kad nadjem ponovo postavicu ovde :wink:

silicon science 14-12-2008 11:08 PM

Quote:

nebi se slozio da nijedan Vsti nema mogucnosti koje ima K5000. ako i neke nema, ima druge koje 5000 nema. mejdutim kako to zvuci, to je sasvim drugi par opanaka. niti jedan VSTi nema taj sound. ponavljam, jedan od najtoplijih digitalaca ikad.

ali , treba mu posvetiti vremena. nije to blofeld, pa da odmah "iz kutije" zvuci seksi..

Uf jedva chekam da mu se posvetim... Uporedio sam ga sa White Noise Additive vst-om, i prilichno siromasne opcije ima... A zvuk tek se ne moze uporediti:)

clusterchord 14-12-2008 11:17 PM

PS pitao si me na PM.. ja nisam puno koristio macro control na K5000W, ali je zgodan jer odasilje midi controllere... pa ono mozes u real-timeu da sarafis.. ali za dublji programming... nebitan.

kod K5000W: zahvata sa sampleovima .. nema. taj engine je potpuno zaseban. tipican ROMpler, kao triton i motif itd.. medjutim imas kratke sampleove za attack tranziente u S enginu (koji se nalazi i unutar W) oni se mogu kombinirati sa additivom.

morphing je predcvidjenm izmedju dva additive wave-a... jednostavno proseta svaki harmonik do nove pozicije..

silicon science 14-12-2008 11:20 PM

Quote:

Originally Posted by clusterchord (Post 229611)
kod K5000W: zahvata sa sampleovima .. nema. taj engine je potpuno zaseban. tipican ROMpler, kao triton i motif itd.. medjutim imas kratke sampleove za attack tranziente u S enginu (koji se nalazi i unutar W) oni se mogu kombinirati sa additivom.

morphing je predcvidjenm izmedju dva additive wave-a... jednostavno proseta svaki harmonik do nove pozicije..

E da, da li je Additive engine identichan u S i W verziji? Nadam se da jeste:D
A za dublji programing definitivno Sound diver :wink:

silicon science 14-12-2008 11:26 PM

Quote:

ali , treba mu posvetiti vremena. nije to blofeld, pa da odmah "iz kutije" zvuci seksi.. to zna zavarati. nadam se da ga neces prodavati za mjesec dana.. Silicone .. :shock:

Eh sad, naravno da necu, a razlog prodaje je bio upravo taj da kupim Kawai k 5000 :wink: Jednostavno je analogija zahtevan "sport" i zahteva ulaganja koja ja ne mogu da ispratim, chak moram da se odrichem nekih dragih mi sprava zarad nekih drugih :banghead: :banghead: Jbg. socijala brate sta ces... :( :ups:

goasia 16-12-2008 10:44 PM

ja sam isto imao kawai 5000 s , secam se preseta mislim da je br 41 neki digital pad ... stvarno nikad nisam cuo bolji , ali za programiranje ............... moraces da navuces rukave , i nije za svaku vrstu muzike , caksta tesko je dobiti bilo sta "obicno" ili standardno iz njega ,sve je "out of this world" , malo je mekan u odnosu na vsti-e , nema tu ostrinu i kadgod ga sviras ostaje neki nepoznati ,nebas uvek prijatan "ukus" .... tako je bilo kod mene... aditivna sinteza je u neku ruku egzotika u odnosu na druge metode sinteze ... po soundu najblize wavetable sintezi ... ako ti dosadi , mozda i trgujemo :wink:

silicon science 07-01-2009 12:44 PM

Evo ga jedan pad, preset je u pitanju, nisam stigao ceo demo da uradim, bice uskoro..

http://rapidshare.com/files/178423422/Kawai_pad.wav

silicon science 08-01-2009 11:46 PM

Sad videh da je istekao rapid akaunt sa 10 downlouda jbg.

Everbeatz 08-01-2009 11:47 PM

Napravi collector's account i onda uploaduj

clusterchord 09-01-2009 12:07 AM

ajde bre re-up :ike:

nisam stigo skinut.

silicon science 09-01-2009 10:50 PM

Quote:

Originally Posted by clusterchord (Post 230642)
ajde bre re-up :ike:

nisam stigo skinut.

Evo sutra, uvatio me grip ne mogu da mrdnem Napravicu neki mini demo sutra

clusterchord 10-01-2009 01:21 AM

i mene nesto skupilo :mad:

sjedim kuci i tresem se od zimnice.. nemos se ugrijat nikako . kapa 3 jakne, rukavice i u krevetu i kalorifer sa strane dere... ma kakvi.. ko da sam na sjevernom polu.

http://www.clicksmilies.com/s1106/na...-smiley-12.gif

clusterchord 18-01-2009 02:31 PM

evo iskopao sam dva solidna demosa od K5000S na netu, samo single patchevi:

K5000 demo1 K5000 demo2

silicon science 18-01-2009 03:04 PM

Quote:

Originally Posted by clusterchord (Post 231722)
evo iskopao sam dva solidna demosa od K5000S na netu, samo single patchevi:

K5000 demo1 K5000 demo2

Sjajno... Imam nekih tehnickih problema sa sintom pa kad resim tek onda demo od mene

Mika Technika 18-01-2009 05:01 PM

http://www.nancyredd.com/wp/wp-conte...8/03/extra.jpg

silicon science 12-08-2009 01:31 AM

Stigao Kawai sa servisa, sad radi kao sat...
Evo ga opet onaj pad

http://www.zshare.net/audio/63989027528dc39f/

clusterchord 18-08-2009 12:42 PM

mnnnnnogo lepo

bas ima specifičan karakter.

silicon science 18-08-2009 02:02 PM

Quote:

Originally Posted by clusterchord (Post 253304)
mnnnnnogo lepo

bas ima specifičan karakter.

Zato sam i ostavio tako "otvoren" filter i resonance, da se oseti karakter. Btw odradio sam jos par patcheva, programirao na njemu (bez sound divera) odgovara mi interface jako, grafichki je fino odradjen.. milina raditi na njemu

All times are GMT +1. The time now is 07:55 AM.