Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   koji preamp odabrati? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=25350)

choi 30-11-2008 10:52 PM

koji preamp odabrati?

pozdrav svima. prvi put postam na ovom forumu, nadam se da mi netko mo?e pomoći.
ovako, imamo mali improvizirani studio za potrebe snimanja na?eg benda. imamo relativno pristojnu opremu. odlučili smo uzeti preamp i dvoumimo se ?to uzeti. cilj je kupiti ?to je vi?e moguće univerzalniji preamp, dakle onaj koji mo?e poslu?iti za vokale, bas, ( 90% clean) gitare, trube. mislili smo uzeti avalon vt737 al nismo sigurni vi?e. ono ?to ?elimo je čist ali puniji i topliji zvuk sa vi?e karaktera.

pitanje br. 1: koliko avalon 737 mo?e pomoći s obzirom na svoje karakteristike?
2:dali se za tu cijenu ( 1500-1600 ?) mo?da vi?e isplati uzeti zasebni preamp i zasebni kompresor/eq? ako da, ?to preporučujete? 3. koliko je prostorija bitna za izvlačenje maksimuma iz preampa budući da snimamo u dvije prostorije koje nisu akustički obrađene?

za snimanje koristimo m-audio nrv 10, sm 57 za gitare, shure beta 57 za trube , SE 2200 za vokale. muzika koja se svira bi bila neki panki-rege sa ne?to agresivnijim vokalima.

tolko, iskreno se nadamo da nam mo?ete pomoći jer smo lagano izbezumljeni. hvala unaprijed.

redwater 30-11-2008 11:23 PM

Re: koji preamp odabrati?

verovatno mozhesh sve da nadjesh u prethodnim thread-ovima...ali avalon svakako ne bih preporuchio kao prvi i jedini preamp....

redwater 30-11-2008 11:26 PM

pre neki neve(great river i sl)....api...

a po meni je takodje bolje da skrcate svu lovu u preamp i da ne mislite previshe o eq...itd...sve to mozhe i itb...

choi 30-11-2008 11:29 PM

ma vjeruj mi, cijeli dan gledamo i ovdje i na drugim forumima na netu i ?to?ta smo na?li ali fali nam konkretna informacija vezana uz na?u situaciju i ono ?to nas interesira.

Max 30-11-2008 11:29 PM

Quote:

Originally Posted by redwater (Post 227371)
pre neki neve(great river i sl)....api...

a po meni je takodje bolje da skrcate svu lovu u preamp i da ne mislite previshe o eq...itd...sve to mozhe i itb...

Svasta ti naprica .... :banghead:

Pozdrav

redwater 30-11-2008 11:32 PM

ok....avalon vam se po meni mozhe ispostaviti premekan i prechist...ako hocjete "karakter" za tu svirku...ja bih vam preporuchio api...strashan intrumentalni preamp+za agresivne vokale majka...brz kao zmija...dosta mekanij neve...ali avalon vam je ono italo i to...nisam siguran da vam to treba...

redwater 30-11-2008 11:33 PM

@max....shto???ne slazhesh se?

HeatMan 30-11-2008 11:37 PM

naravno da se ne slaze

nisi ni pitao koji je mikrofon... preporuchio si jako dobre preampe, ali potpuno razlichitog karaktera.. gr je tamniji malo, a api svetliji i hladniji sa dosta zategnutim bassom itd...

zavisi shta ti treba (koji mic, a shto se hi z inputa tiche, razlike postoje ali nisu ogromne).. i koliko para imate..

Max 30-11-2008 11:41 PM

Quote:

Originally Posted by choi (Post 227363)
pozdrav svima. prvi put postam na ovom forumu, nadam se da mi netko može pomoći.
ovako, imamo mali improvizirani studio za potrebe snimanja našeg benda. imamo relativno pristojnu opremu. odlučili smo uzeti preamp i dvoumimo se što uzeti. cilj je kupiti što je više moguće univerzalniji preamp, dakle onaj koji može poslužiti za vokale, bas, ( 90% clean) gitare, trube. mislili smo uzeti avalon vt737 al nismo sigurni više. ono što želimo je čist ali puniji i topliji zvuk sa više karaktera.

pitanje br. 1: koliko avalon 737 može pomoći s obzirom na svoje karakteristike?
2:dali se za tu cijenu ( 1500-1600 €) možda više isplati uzeti zasebni preamp i zasebni kompresor/eq? ako da, što preporučujete? 3. koliko je prostorija bitna za izvlačenje maksimuma iz preampa budući da snimamo u dvije prostorije koje nisu akustički obrađene?

za snimanje koristimo m-audio nrv 10, sm 57 za gitare, shure beta 57 za trube , SE 2200 za vokale. muzika koja se svira bi bila neki panki-rege sa nešto agresivnijim vokalima.

tolko, iskreno se nadamo da nam možete pomoći jer smo lagano izbezumljeni. hvala unaprijed.

Avalon 737 je sprava koja moze da zavrsi svaki posao .... svakodnevno radim sa njom ( a imam i API i Great river i sl ) I jeste malo meksa od ostalih ali je ( po meni ) tracking kompresor odlican i eq vrlo dobar .....

I ako imam jos ostale opreme , kad treba nesto da se zavrsi , prvo se hvatam za Avalon , jer ima sve u sebi i ne moram da spajam i prespajam .....

Naravno , treba malo vremena i iskustva , ali to treba i sa svom drugom opremom ......

Moj ti je savet ... Mikrofon i Prostorija ..... pa tek onda preamp .....

Preamp moze da doprinese 5 - 10 % zvuku

Mikrofon preko 50 % ...... znaci pare u MIKROFON i bar delimicnu obradu prostorije ..... da nema previse problema sa basevima ili da nisu visoki suvise ubijeni ( pogledati Boggy jeve silne threadove o tome ..... )

ZA tvoje potrebe preporucujem DOBAR kondenzatorski ( Rode Classic II ili sl )i jedan dobar dinamicki ( tipa shure sm7 , ili Senheiser 441 ili sl )

I onda ce manje biti vazno koji je preamp ........ ne nevazno , ali manje vazno

Pozdrav

redwater 30-11-2008 11:42 PM

sve su napisali ljudi....i majkove koje imaju na raspolaganju...ali mislim da cje lakshe docji do pojedinachnog mikrofona kada im se ukazhe prilika za kupovinu...bar ja tripujem...ako vecj izdvajate lovu...uzmite neshto shto cje vam biti kao allround pre...

redwater 30-11-2008 11:45 PM

pozdrav max-u...verovatno si u pravu...zaleteo sam se...

i naravno uvek imate re20 od electrovoice-a...

Max 30-11-2008 11:46 PM

Quote:

Originally Posted by redwater (Post 227386)
pozdrav max-u...verovatno si u pravu...zaleteo sam se...

i naravno uvek imate re20 od electrovoice-a...

Ha ha ... eno ti i GR i Api ji kod Arthura .... i 441

A htedoh da napisem RE ..... ali ga je na testu ( za vokale ) 441 toliko za 3 klase preshishao , da nisam imao srca da ga stavim :) .... na duvacima se bolje drzi ....

Pozdrav

redwater 30-11-2008 11:48 PM

Mogicje al chovek pomenu duvache...pa rek'o...

choi 01-12-2008 12:08 AM

hvala na odgovorima. majk i prostorija kažeš? za prostoriju nam je manje više jasno. treba ih sredit i to je to. e sad.... majkovi. imamo to što imamo. nismo imali u planu mijenjat ih. misliš li da apsolutno nema smisla uzimat preamp tog ranga pored majkova koje imamo? dakle radi se o sm57, beta 57 i SE 2200. ako je tako to nam drastično mijenja planove.

P.S. evo linka pa slobodno poslušajte i komentirajte šta smo dosada izvukli iz ovog što imamo. snimka je daleko od gotovog. malo je miksana u uradi-sam stilu.
http://www.strategyinformer.com/test...ta_mixdown.mp3

Max 01-12-2008 12:17 AM

Quote:

Originally Posted by choi (Post 227394)
.....misliš li da apsolutno nema smisla uzimat preamp tog ranga pored majkova koje imamo? dakle radi se o sm57, beta 57 i SE 2200. ako je tako to nam drastično mijenja planove.

Definitivno tako mislim .....

Kupite ozbiljan vokalni mic .....nema smisla gurati mic od 150 e u pre od 1500 e ... bolje gurati mic od 1500 e u pre od 150 ..... bilo kada :)

A kazem vam Rode Classic II ili Violet Amethyst vintage ili sl .... i jedam Shure sm7 .... uz ove 57 mice .... malo sredite sobu i dobicete daleko bolje usnimke .....

Pozdrav

Kres7787 01-12-2008 12:31 AM

Hvala na pomoci kao prvo. Evo da uskocim sa drugog threada.

Dali smo nesto vise za SE2200 ali dobro to je jos daleko od tih kvalitetnijih mica koje spominjes. Ali zar su toliko oni neupotrebljivi? Znaci tu toplinu, punoću koju trazimo bi dobili sa tim Rode Classic II i slicnim u tom rangu, a ne preko preampa (bar ne u toj mjeri)?

Ako preamp daje 5-10% onda tih $2000 za 737 ne dolazi u obzir.

Imamo ponudu od 1000 EUR'a za full akusticki tretman u sobi... E sad, full akusticki tretman znaci jako puno za vokale i trube, ali jako malo za el gitare (preko mica; Beta 57). Kao sto je kolega napisao 90% je clean el gitara, tako da tu onda nema pomoci osim tih par postotaka preko ampa izvući?

Beta 57 nam je sasvim ok odradio posao jer mi se zvuk cini identican i kako se cuje i sa pojacala na uho. Ne bi istukao novcanik za 10% poboljsanja.

redwater 01-12-2008 12:38 AM

pa poenta vam je da sve karike u snimajucjem lancu budu jake...soba-svirach-instrument-majk-pre-ad conver....a ja se zaleteo sa skupljim preovima u tom smislu...dobro bi bilo ono shto vam je max rekao...stavka po stavka...tako na kraju imate sve super...

Max 01-12-2008 12:42 AM

Quote:

Originally Posted by Kres7787 (Post 227402)
Hvala na pomoci kao prvo. Evo da uskocim sa drugog threada.

Dali smo nesto vise za SE2200 ali dobro to je jos daleko od tih kvalitetnijih mica koje spominjes. Ali zar su toliko oni neupotrebljivi? Znaci tu toplinu, punoću koju trazimo bi dobili sa tim Rode Classic II i slicnim u tom rangu, a ne preko preampa (bar ne u toj mjeri)?

Da , ali najbolje je da probate i da se uverite sami .... pozajmite dobar mic , ili platite 1 sat u lokalnom studiju gde postoji dobar mic .... donesite matricu i neka vas pevac otpeva nekoliko tejkova ..... bice vam jasnije .....

Opet , da li ce to biti toplije .... zavisi kako ga mixate .... ali da ce zvucati bolje , hoce ..... Se nije bas mic za pohvalu ......

Quote:

Ako preamp daje 5-10% onda tih $2000 za 737 ne dolazi u obzir.

Uz Avalon 737 dobijate i kompresor i eq .... to zapravo vredi dosta vise od preampa .....

Quote:

Imamo ponudu od 1000 EUR'a za full akusticki tretman u sobi... E sad, full akusticki tretman znaci jako puno za vokale i trube, ali jako malo za el gitare (preko mica; Beta 57). Kao sto je kolega napisao 90% je clean el gitara, tako da tu onda nema pomoci osim tih par postotaka preko ampa izvući?

Pa pazi .... ja kad snimam gitare .... ide 57 ili slican na zvucnik ... ali ide i kondenzator na metar od njega .... mozda i neki ribon ? ( ni oni nisu skupi ) pa se od toga pravi zvuk, kad se snimaju duvaci onda RE ili 441 , a opet neki kondenzator na metar ..... a ako se to radi , onda i prostorija opet utice na signal .... znaci , preko prece , naokolo blize :)

A kad to SVE zavrsite .... i naucite da radite na tome ..... onda ce vam biti i mnogo jasnije koji i kakav preamp da kupite .....

Quote:

Beta 57 nam je sasvim ok odradio posao jer mi se zvuk cini identican i kako se cuje i sa pojacala na uho. Ne bi istukao novcanik za 10% poboljsanja.

Kad dodjete do toga da vam fali BAS tih 10 % , onda cete se istrositi za preamp :)

Pozdrav

choi 01-12-2008 12:59 AM

dakle, na?a potraga za preampom je zasad zavr?ila. momci, osjećam se ko da ste mi oteli igračku iz ruku ;) ok, vidjet ćemo ?to se da napravit dalje.

Max 01-12-2008 01:01 AM

Quote:

Originally Posted by choi (Post 227406)
dakle, naša potraga za preampom je zasad završila. momci, osjećam se ko da ste mi oteli igračku iz ruku ;) ok, vidjet ćemo što se da napravit dalje.

Zao mi je sto sam vam pokvario planove , naj bolje je da poslusate sami negde pa da donesete odluku , ali ovo je neki , meni naj logicniji put .....

Ili u prevodu .... tako bih ja uradio ... :)

Pozdrav

HeatMan 01-12-2008 01:50 AM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 227387)
Ha ha ... eno ti i GR i Api ji kod Arthura .... i 441

A htedoh da napisem RE ..... ali ga je na testu ( za vokale ) 441 toliko za 3 klase preshishao , da nisam imao srca da ga stavim :) .... na duvacima se bolje drzi ....

Pozdrav

ja ni ne znam shto vam pade na pamet da ga bacite kao main na vokal.. :?

@osnivach teme: menjajte mikrofon obavezno. chak i 414 je bolji od njega, imho.

iako ga ne volim..

poz

edit: sad tek videh ostale odgovore na temi.. stoji mi tema u tabovima u operi i nikako da odgovorim

poz

HeatMan 01-12-2008 01:53 AM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 227404)
Se nije bas mic za pohvalu ......

nemo te utepam!

TAJ SE nije mic za pohvalu! :)

Kres7787 01-12-2008 09:54 AM

Nije bed za kvarenje planova. Gledao sam malo o Shure SM7 u danasnjoj potrazi i vidim da je prilicno nahvaljen. Nigdje nista lose o njemu a nije ni preskup. Problem je sto ga nigdje nema za kupiti. Ima ovlasten Shure distributer ali po standardnoj utabanoj rutini ga treba naruciti, i cekati kaze mjesec dana da stigne.

Prodaje li neko to cudo?

Nakon jucerasnjeg dana, danas imam friški novi plan: 1. soba da dozivi full akusticki tretman 2. Mic bolji kupiti

Zeli li neko kupiti ovo smeće od SE 2200? :)

Max 01-12-2008 12:29 PM

Quote:

Originally Posted by Kres7787 (Post 227439)

Nakon jucerasnjeg dana, danas imam friški novi plan: 1. soba da dozivi full akusticki tretman 2. Mic bolji kupiti

Naruci micove , pa kreni da radis prostoriju , dok zavrsis prostoriju , stici ce mic ovi ....

Takodje pojurite dobar kondenzatorski mic . I one pare sto ste hteli da date za preamp , dajte za taj mic . Proverite i nacine snimanja ( tacnije kombinaciju raznih micova pri snimanju ) .

Ono sto nisam pitao .... koju karticu imate ( konvertere ) ???

Pozdrav

Arthur 01-12-2008 01:01 PM

evo čisto da i ja posvedočim slušajući desetak različitih preova u zadnjih mesec dana, da razlika između njih nije toliko drastična (mislim na ozbiljne sprave). Manje više sve što košta više od kilo eura će prosečnom konzumentu i snimatelju već jako dobro raditi posao. Nije da je ta priča o izboru preova uopšte besmislena, ali je daleko od presudne iz ugla nekog ko tek počinje da uči i nabavlja opremu. Naročito je prijatno iznenađenje kako dinamički mikrofoni drastično drugačije zvuče na pravom prempu, mene je 441 baš iznenadio.

STUDIOTON 01-12-2008 01:46 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 227384)

Moj ti je savet ... Mikrofon i Prostorija ..... pa tek onda preamp .....

JAAKO DOBRO RECENO

Kres7787 01-12-2008 01:52 PM

Ok ono sto me stalno na novo zbunjuje su preampovi. Dobio sam preporuku za DBX 576 Silver od jedne osobe. Sad citam recenziju negdje i kaze odlicno, instant classic, i da ne daje boju zvuku vec da je cisto.

Pa sad sta ce mi onda preamp od $2000 ako radi isto sto radi i moj integrirani preamp od NRV 10 mixera. Da li ta cuda imaju svoj neki fini zvuk ili je to samo cist zvuk? Koji vrag. Max rekao si do 10% promjena zvuka, ali nekako mi se cini da je ili to znacajnijih/dovoljnih 10% ili da se radi o nesto vecem postotku. :) Mozda se ja cisto nadam ali kad cujem sta neko napravi sa preampom i mi bez preampa, razlika je uocljiva.

Upravo sam narucio radove za sobu. Tako da je to gotova prica. Oko 7000kn. Full tretman.

Max ne znam sta mislis za konverter. Ako mislis na mixer, onda je to M Audio NRV 10. Ima zvucnu u sebi znaci preko njega snimamo i dobra je stvarcica. Da li si mislio na nesto drugo? Mozda nam jos nesto fali?? :D

Znaci kombinacija je trenutna takva da bi uzeli i tretman, i preamp i mic (trenutno SM7 po Max'ovoj preporuci a koliko smo vidjeli i mnogi drugi ljudi hvale). Pa malo po malo dok se sve ne pojavi u narucju.

A i sad taj DBX 576 ima i kompresor u sebi. Tako da je nesto veca vrijednost radi toga.

Hvala,

Max 01-12-2008 02:06 PM

Ja i dalje kazem ..... Rode classic 2 ili Amethyst vintage ili nesto slicno ...... pa onda shure SM7 ...... Amet je negde oko 1200 e , sm7 valjda oko 350 e , to su pare koje bi ste dali za pre .....

Ako vas bas potera da kupite neki pre .... uzmite UA 610 solo .... ali tek kasnije .....

Za sada terajte sa mikrofonima , batalite preampe za sada .... i naravno , prostorija .....

I batalite tube resenja od 300 e .....

Pozdrav

Kres7787 01-12-2008 02:23 PM

Kakvo Tube rjesenje od 300 EUR mislis? Nisam shvatio na sto se odnosi?

Manley 01-12-2008 02:23 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 227415)
menjajte mikrofon obavezno. chak i 414 je bolji od njega, imho.

iako ga ne volim..

cak i 414??? da se nisi malo zaleteo....414 je jedan od najupotrebljivijih mikrofona koje sam cuo...aaaaaa cuo sam mnooogooo veruj mi

nemoj da kudis konja koga nisi jahao ;) ili bar poterao kako treba

Manley 01-12-2008 02:26 PM

moja preporuka CAD M179 za 225eu i nema glava da vas boli....za uslove koje sada imate( predpostavljam da imate) CAD je vise nego dovoljan i u klasi je po zvuku sa gore navedenim koje je max preporucio

Manley 01-12-2008 02:29 PM

Quote:

Originally Posted by Kres7787 (Post 227439)
Nije bed za kvarenje planova. Gledao sam malo o Shure SM7 u danasnjoj potrazi i vidim da je prilicno nahvaljen. Nigdje nista lose o njemu a nije ni preskup.)

pazi se od SMa jer ce ti trebati pre sa dosta gaina da poteras sm7, a da pritom ne dobijes sum....onda se vracamo na temu pre-a tipa neve, ssl, api.....itd i sve jovo nanovo ;)

Monroe/Rampart 01-12-2008 05:05 PM

ajde da se ubacim kolegama sugradjanima malo u topic, da ne bih morao otvarat novi : )

ugl. imao sam priliku ove dane snimat nekoliko bendova sto mi je bilo ineteresantno iskustvo posto sam dosad snimao samo rap i slicne vokale uz nesta sitno pjevanja i akusticnih gitara...i kod tog snimanja bendova sam najbolje vidio ovo sto max rece o tome kako je preamp samo 5-10% zvuka vocal chaina i kako je prva karika u lancu koja radi razliku upravo mikrofon...

paralelno s tim, kupujem svoju opremu i zakazan sam u petak u audio radnji da dodjem isprobat neke mikrofone...budzet za potrosnju je bio jedno 2000e...polovina toga ce otici na konnekt8 i a7-ice (da, a7-ice za bass heavy zanrove...jednostavno nisam ljubitelj toliko bassa, a pogotovo ne kod mixanja)...i sada, od ostatka love, cca. 1000e, treba uzeti mikrofon i preamp, akustika slusanja i diy gluha soba su sredjeni...nekako sam bez slusanja najblize tome da to bude violet black knight i fr-ov isa one, ali vidjet cemo sto ce najvise odgovarati mom glasu...ono sto me u biti zanima je - koliko je isplativo okrenuti se ovom misljenju da je mic mnogo bitniji od preampa u mojoj situaciji? posto snimam samo vokal, dosta mi znaci da se ne moram puno cimat nakon usnimavanja, vec da je i goli usnimak prakticki spreman za mix uz minimalne korekcije...mikrofoni koji su u cijeni dolazili u obzir i koji su spremljeni za taj moj mini shootout su rode ntk, nt1000 i nt2a, navedeni vajoletov, oktava 319, sputnik i ako se sjecam se-ov icis...od preampova su isa one, toftov ec1, meekov oneq i valjda jos neki artov ch. strip koji je tu vise reda radi...

dosad sam isao po principu da uzmem ono sta necu prerast za par mejseci, a sa mojim budzetom, bio sam tocno na rubu toga da zrtvujem mic kako bih uzeo neko "keeper" pretpojacalo...ali sad se sve vise dvoumim i cisto me zanima - u situaciji di je bitan samo sto kvalitetniji vokalni usnimak, je li bolja opcija isprsit se prema jakom preampu tipa 610-ke i uzet s njim neki jeftiniji mikrofon tipa nt2a, nt1000 i oktave ili pak isprsit se prema micu tipa k2, at 4050 ili cak sve do ametista, pa sve to gurati u preove na konnektu ili neki "reda radi" preamp?

Max 01-12-2008 05:35 PM

K2 na konekt ..... neces imati nikakav problem .....

Ili probaj ono sto ti Manley preporucuje ....

Pozdrav

Monroe/Rampart 01-12-2008 05:52 PM

cad mi je propao kad mi je propalo narucivanje iz US...ako na to mislis pod manleyev savijet : )

a ako mislis na sm7-icu i pre s puno gaina, onda bih i to preskocio...probao sam sm7-icu i sve je bilo ok dok je taj vokal isao na instrumental u kojem "se desava puno toga", al cim bi instrumental dosao do nekog breakdowna ili ako bih snimao na neki instrumental koji je bio vise stripped downovan - to bi na moj glas zvucalo dosta tanko...iako, mami me probati 441-icu od dinamickih, samo ju rijetko imaju u radnjama

a sto se tice k2 i konnekta - kakvi su uopce preovi na tom interfaceu? posto kad god sam radio s nekim interfaceom, u pravilu sam mu zaobilazio pre, cak i u korist nekih slabijih preampova tipa jeftinijih trakmastera i sl.
a privlaci me ta opcija posto bih si onda s ostatkom budzeta mogao pokrpat potrepstine tipa kablova, slusalica i stalaka...jos bi mi i ostalo cak : )...al me jednostavno kopa ta neka skepsa da ne moze biti pre na interfejsu bolji ili iskoristiv kao dedicated pre nekog ranga ispod 600e

Kres7787 01-12-2008 06:10 PM

Dobrodosao u thread Monroe. Mi sad nakon 2 dana pregledavanja i micanja naprijed nazad izmedju dobrog mica i dobrog preampa smo tuto kompleto izgubljeni. Nemamo vise pojma sta raditi. Nesto nadjemo, pa onda neko kaze da to nije dobro, i tako negdje 50tak puta za redom.

U koji ducan ides ako mogu pitati? Sigurno ne u RI...

Bez da se ode negdje i sve cuje prije kupnje ocito nema smisla. Pricao sam danas sa jednim covjekom iz Provoxa, pa kaze da se moze ostaviti polog na opremu, pa onda probati max tjedan dana, pa ako valja valja, ako ne, vratis i dobijes pare nazad.

Ali na zalost ideju koju smo imali sa Provoxom (Millennia Media TD-1) je propala jer se neko pozalio i rekao da ne preporuca taj komad opreme.

Monroe/Rampart 01-12-2008 06:53 PM

ajme ne spominji provox...kad sam ih pitao dal mogu doc preslusat monitore, rekli su kako je moguce, ali imaju samo neke ?kart wharfedaleove i m-audiove te cak i za njih treba ostavit polog, tako da ako ih preslusas - moras neke od njih kupiti...uzas...

ono, nakon njih sam dugo bio skeptican prema ikakvim ducanima u hrvatskoj te sam gledao uzet iz US opremu jer sam gore bio na fax razmjeni neko vrijeme pa sam znao dosta ljudi koji se bave snimanjem...al kako je to propalo okrenuo sam se europi i thomannu i na kraju dosao do audio-proa u zg-u i ostao bez rijeci...prosli petak sam prvi put bio gore, dosao s frendom nenajavljen sat vremena pred kraj radnog vremena i na kraju ostao dva sata nakon kraja radnog vremena samo slusat monitore i pricat o opremi...ono, ni u US po manjim ducanima nisam naisao na toliko frendli atmosferu i taj neki "kupac je kralj" policy...same pohvale...tako da idem i ovaj petak isprobat micove i preove...a sto se rijeke tice - imas sad ona "Nova Glazbala" na pocetku ruziceve na skoljicu...bio sam jednom i ono, meh...decki koji rade su skroz ok i voljni pomoc (gitarist mandrila je radio ako se sjecam...kul lik), ali nemaju skoro nista u ducanu od opreme i ovise od toga koliko ce im "centrala" u zg-u bit voljna narucit...i oni imaju bijesne pologe kao pravilo...mada ajde, vjerujem da bi vama kao bendu s lajv instrumentacijom bilo interesantnije nego meni

sto se tice toga da se nikako nemozete odlucit, vjeruj mi, znam kako je : )...jos otkad sam se vratio s te razmjenem, cemu ima hvala bogu skoro 3 godine, razmisljam sta uzet i (bezuspjesno) pokusavam podic budzet...treba sve proucit i raspitat se, ali onda i pregrist govno i odlucit, jer cete inace zauvijek ostati u tom nekom "mozda ima nesta bolje za pare" loopu

Kres7787 01-12-2008 07:27 PM

Opremu koju sam kupio sam kupio u audiopro. Iz Osijeka sam narucio, tamo im je centrala koliko sam skuzio, nisam siguran. Jedan OH nam je vrisnuo nakon par dana upotrebe i bez beda su zamjenili. U Provoxu sam uzeo dobos i cinele, tako da ne znam kako ide sa ovako nekom opremom i polozima. Ali rekao je decko neki, Igor, da nije bed za polog. Nije zvucalo kao da ima neka zamka. Ali pripazit cu sad kad si vec spomenuo.

Vjerovatno cu cekati da se soba sredi (2-3 tjedna) i onda cu vidjeti sta smo dobili pa skociti dalje u govna da oprostis sa nekom kupnjom.

Vrti mi se neka suluda ideja od kada si uskocio na thread... Neki exchange opreme. Ja kupim preamp, ti mic, ili obrnuto, pa se mjenjamo kad treba. Ja kupujem sve ovo samo za nas bend, tako da ce biti ogranicene uporabe, a kosta dosta pa tesko i opravdati trosak. Uglavnom jer mi je gust baviti se time i pretpostavljam da ce potrajati. Suluda ideja mozda? Koja ti je bila prva impresija nakon sto si procitao ovaj odlomak posta? : ) Ne znam ni sam vise...

Monroe/Rampart 01-12-2008 07:35 PM

imas PM da ne gusimo topic, a i volio bih jos malo misljenja cut od maxa i manleya, pa ono... : )

choi 01-12-2008 08:12 PM

ok, dakle, iz svega rečenog tri su temeljna pitanja:
a) ubost kvalitetan mic u osrednji preamp, b) ubost osrednji mic u kvalitetan preamp, c) ulupat sve pare u mic i imat mikrofon- ubojicu bez preampa.
max je bio prilično jasan po ovom pitanju. second opinion?
i mislim da treba naglasiti da radi limitiranosti buđeta najidealnija je opcija imati ?to univerzalniji komad opreme, bilo da se radi o majku, bilo o preampu. dakle, da bude iskoristiv ne samo za npr. vokale ili bas... (ako ne?to tako postoji)

All times are GMT +1. The time now is 08:33 AM.