![]() |
Album of the Year
Evo blizi se kraj godine, i zarko me zanima, koji je album po vama obelezio ovu godinu. Ziveo zivot, pa udrite!
|
Re: Album of the Year
uf, nisam preterano uspeo da pohvatam gomilu stvari koje su izašle, a hteo sam.
Meni od ovog što sam čuo najdraži Radiohead - lep, intimniji i prizemniji nego inače. Produkcija opuštena, toplo i haotično. Slično mi se čini i za novi Portishead, stim da mi je njihova produkcija još luđa, potpuno van svega. |
Slusam novi Oasis i nije lose uopste, stavise...malo na experimentalnu stranu
Posebno me dojmilo jer peakovi ne idu preko -2.5db:) |
hmmm,
meni se svidelo nekoliko stvari: 1.kako je Eno umesao prste kod Coldplay Viva la vida 2. kako je Trent Reznor producirao Slip turneju za novi NIN, nikad jaci live zvuk 3. zvuk sinta kod Dizzee Rascal za pesmu Dance Wiv Me 4. Radiohead sa novim albumom IN RAINBOWS, jer dokazuju da je i produkcija kreativna umetnost, i da napolju ne postoje recepti |
Iskreno receno, sto vise slusam sve mi se vise svidja Viva La Vida. Tako da svoj glas dodeljujem tom izdanju.
|
e to je jedan od mnogih za koje sam skontao da vrede, a nisam stigao ni da ih nabavim ni preslušam
|
Quote:
|
Po meni je album godine "Plavi ram" Goce Trzan... :)
E, ali ako nemate pri ruci "Plavi ram", preslusajte CD The Garden, grupe Zero 7... nije iz 2008-me, pa je malo off topic, ali, po meni je to zajebano dobro produciran CD i steta je ne poslusati ga... |
Portishead - Third,
super album sa finim pomalo starinskim zvukom, nije previse ispoliran, vise kao da je live... |
New Amerykah - Erykah Badu...
meni je ovo izdanje obelezilo godinu... |
mene je osvezio novi Backyard Babies...
i jos jedan album koji je ostavio jak utisak na mene, 2007. je izdat al sam ga sa zakasnjenjem primetio :) Nickelback - All The Right Reasons |
scars on broadway.............. extra album............
|
Enya - And winter came
|
ako je chaka khan "funk this" ovogodishnji album, onda taj. ako nije, onda nema albuma godine, po mom mishljenju..
evo sad slusham dido i everlast.. nove albume.. po dve tri dobre pesme i to je to... :? |
proslogodisnji...
Quote:
|
a pa onda nishta ne valja. :)
|
Albums....to mi sad padne na pamet....
Beck - Modern Guilt Lykke Li - Youth Novels The Verve - Forth Grace Jones - Hurricane |
Quote:
|
Kiki L - Mesec na vratima
|
Quote:
|
Da, ti si prvi spomenuo domace izdanje, znam da ti se dopada. Verovatno sto je promocija bila u Novome Sadu.:rotfl:
|
Jel neko chuo nove darkvude???
viva la vida!!!!!! jedan redak album u pop zhanru i veoma hrabar muzichko produkcijski pristup....kao dokaz da nije sve u lovi i svilenim visokim.... |
:rotfl::rotfl::rotfl:
ozbiljno...viva la vida?? nabavio sam ga cak i na vinilu. konacno coldplay kakav sam oduvek zeleo da cujem. bravo. mislim da se tu ne radi prvenstveno o hrabrosti vec sazrevanju jer ploce sa takvim muzickoprodukcijskim pristupom samo govore o kvalitetu benda i njihovoj strasti da prate svoje srce. a ako se vaze i ovogodisnja reizdanja onda samo jedno ime mogu spomenuti: dennis wilson...naj si naj si naj si! posle '78 sve je chemer i jad ;) |
novi darkwoodi.....
pesme super..... produkcija chudna.... lepo zvuci album.... ali... nem pojma.... |
quote: mislim da se tu ne radi prvenstveno o hrabrosti vec sazrevanju jer ploce sa takvim muzickoprodukcijskim pristupom samo govore o kvalitetu benda i njihovoj strasti da prate svoje srce.
mozhda si u pravu...samo sam hteo recji da je u ovom kako ga ti zovesh chemeru i jadu...strashno hrabro toliko iskochiti iz tog standarda zvuka koji preovladjuje u popu.... nekad chujesh plochu i znash chak i iz koje je sobe izashla....sad mozhe okle hocjesh i sve zvuchi isto... |
senzacionalni Klangstabil - Math & Emotion
mozda malkice underground za album godine, ali mi nije jasno kako ovaj bend nije napravio pare poput "underworlda", tekstovi najvece cudo u zadnjih par godina, ko nije poslusao ne treba da propusti http://www.youtube.com/watch?v=-5GKq9aWb3Q |
Quote:
|
je, malo sam se zaneo ali priznaj da su harmonske progresije prekrasne :da:
|
Quote:
Odkud ti Underworld pade na pamet slusajuci ovo :confused: :confused: :confused: |
jest da smo presli u novu godinu, ali nema veze. novi album grace jones "hurricane". par odlicnih pjesama, par koje su mogle i bolje biti, ali produkcija definitivno bomba!
sto se prosle godine tice, svakako portishead "third" i fever ray "fever ray". |
All times are GMT +1. The time now is 09:39 PM. |