Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Pricaonica (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=87)
-   -   Pocetak Operacije gistrijumf! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24494)

Eeva_r&b 30-09-2008 12:20 AM

Pocetak Operacije gistrijumf!

Zanima me da li je jos neko od vas gledao ovaj cirkus na b92 veceras,da razmenimo utiske...

Posto je bilo ljudi na forumu koji su tvrdili kako ce ovaj svestski-nikad-do-sad-vidjeni-spektakularni-mega-show da napravi muzicku revoluciju u Srbiji sa legendarnim talentima koji su bili selektovani tako pazljivo i profesionalno citavih pola godine.:gaah:

Ijao,uau,dosla je 'pop diva' Anastacia na koju smo poslednji put obratili paznju negde pre deset godina ,muceci se posle toliko iskustva na sceni da uhvati ritam i otpeva 5 nota,upravo oduvana sa bine od jednog sasvim prosecnog kandidata ispodprosecnog show-a,ciji je clan zirija niko drugi nego Marina Tucakovic i 2 clana zirija iz isto tako ispodprosecnog 'Idola'.

Da li samo ja vidim ovo ovako,ili je ovo zaista show business,koji ja ne mogu da skapiram :banghead::banghead::banghead:

SumAnuT 30-09-2008 12:44 AM

Re: Pocetak Operacije gistrijumf!

Ja preferiram Grand Paradu.

dawid 30-09-2008 12:45 AM

mozda joj monitoring nije valjao :rotfl:
Desava se, ne? :grin:

Al' ona Sonja ju je oduvala kad je uletela. Garant je imala frku od terorista :D
Jos kad je videla majstora iz LED 3 kako stavlja onu kitu i pusta goluba iz nje...jadna :)))

Oggy 30-09-2008 01:00 AM

Eutanazija je katastrofa, cela emisija je tacno onakva kakvom sam je i zamislio jos proletos kada su poceli da vrbuju za ucesce...
Mislim da sam tada doneo jednu od najpamentijih odluka u svome zivotu... :)
Treba definitivno streljati zbog loseg ukusa... :)
Ili barem kamenovati... :)

Danny Lou 30-09-2008 01:12 AM

ma ideje su dobre, samo realizacija jebe...

Oggy 30-09-2008 01:13 AM

Ideja da pravis male klonove?! Ma daaaaaj...
Pri tom muski pederasti, a zenske kriticne...
Uzas!

HeatMan 30-09-2008 01:17 AM

hahahah bice frke i oko ovoga.. :)

inache ono shto sam chuo malo (bio sam oduzet) je bilo uzasno..

al nisam video te koji mashu sa patkama.. jesu to ovi iz leta? od njih me nishta ne bi chudilo

Aleksandar Filipovic 30-09-2008 01:21 AM

Quote:

Originally Posted by Eeva_r&b (Post 218617)
Zanima me da li je jos neko od vas gledao ovaj cirkus na b92 veceras,da razmenimo utiske..

Elem,odgledah ovu "Operaciju" veceras da i licno proverim o cemu se to toliko prica u zadnje vreme.Prvi utisak je-GOMILA PROSECNIH,a bogami i nekoliko kriticno netalentovanih.Ako je ovo sto smo veceras culi i videli plod visemesecnih audicija i selekcije onda..... ostajem bez teksta.:confused: Par njih za sebe rekose da pevaju na svadbama,sto je bilo nevidjeno laskanje samim sebi.Za pevanje na takvim "manifestacijama" je ipak potrebno malo vise vokalne spretnosti.U konkurenciji poluuspesnih "svadbarskih" pevacica,tetoviranih frizera,Miss sporta,...organizatorima je bilo bolje da su "samo malo" obrnuli vecerasnji zadatak tj. da su umesto sto su birali 6 ljudi koji nece uci na "Akademiju", birali 6 ljudi koji ce uci u istu,toliko korektnih bi mogli da napabirche.Profesor Pajevic ce imati dosta posla,a kad ih "dohvati" Dr.Feelgood mozda ce "studenti" poceti sami da beze sa "Akademije".:)

Oggy 30-09-2008 01:24 AM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 218626)

al nisam video te koji mashu sa patkama.. jesu to ovi iz leta? od njih me nishta ne bi chudilo

Ma Let 3, njihov standardni nastup ;)

Oggy 30-09-2008 01:25 AM

Quote:

Originally Posted by Aleksandar Filipovic (Post 218627)
Profesor Pajevic ce imati dosta posla,a kad ih "dohvati" Dr.Feelgood mozda ce "studenti" poceti sami da beze sa "Akademije".:)

A ko su doticna gospoda? :)

Danny Lou 30-09-2008 01:26 AM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 218624)
Ideja da pravis male klonove?! Ma daaaaaj...
Pri tom muski pederasti, a zenske kriticne...
Uzas!

pa to ti i kazem realizacija jebe :) ideja je da se nesto pravi i daju se dobre pare za to e sad sta ce realizacija odluciti...

Eeva_r&b 30-09-2008 01:28 AM

ma...verujem da Anastacia ima dovoljno iskustva da se snadje sa in-ear monitoringom (primetih da je bio)...
uostalom,da,naravno,desava se i normalno je..ali s obzirom da ona ni na studijskim snimcima ne zvuci dobro jer ne peva prirodno vec boji vokal forsirajuci ga kroz nosnu duplju,rekla bih da je njen los live zvuk pre rezultat toga nego loseg monitoringa...Al kapiram da dublje analize vokala ne zanimaju nikog sem mene,tako da prestajem sad,koga briga uostalom. :)

..a ta epizoda sa likom sa plasticnim penisom koji narice ''pichke-chke-chke'' je bilo jedino sto je moglo bar privremeno da drzi paznju,kapiram da je to bio kec iz rukava,kad su shvatili koliko ce im show biti dosadan...

Sto kaze Oggy,emisija ista kao sto sam zamisljala i ocekivala,sto me je zapravo iznenadilo na kraju,hahah.Pomislih da ce barem na profesionalniji i manje predvidiv nacin napraviti kich.

Eh.
Ni kich vise nije ono sto je nekad bio.

Quote:

Originally Posted by dawid (Post 218619)
mozda joj monitoring nije valjao :rotfl:
Desava se, ne? :grin:

Al' ona Sonja ju je oduvala kad je uletela. Garant je imala frku od terorista :D
Jos kad je videla majstora iz LED 3 kako stavlja onu kitu i pusta goluba iz nje...jadna :)))

Oggy 30-09-2008 01:32 AM

Quote:

Originally Posted by Eeva_r&b (Post 218633)
ma...verujem da Anastacia ima dovoljno iskustva da se snadje sa in-ear monitoringom (primetih da je bio)...
uostalom,da,naravno,desava se i normalno je..ali s obzirom da ona ni na studijskim snimcima ne zvuci dobro jer ne peva prirodno vec boji vokal forsirajuci ga kroz nosnu duplju,rekla bih da je njen los live zvuk pre rezultat toga nego loseg monitoringa...Al kapiram da dublje analize vokala ne zanimaju nikog sem mene,tako da prestajem sad,koga briga uostalom. :)

Kopira Cvetu.... :D

Danny Lou 30-09-2008 01:39 AM

Quote:

.ali s obzirom da ona ni na studijskim snimcima ne zvuci dobro jer ne peva prirodno vec boji vokal forsirajuci ga kroz nosnu duplju,rekla bih da je njen los live zvuk pre rezultat toga nego loseg monitoringa...

eeva ona je svjetski poznata... i tu sve analize prestaju....

Eeva_r&b 30-09-2008 01:48 AM

Ne razumem na koji nacin to sto si rekao moze da ima veze sa tim sto mi se ne dopada njen vokal.

Quote:

Originally Posted by Lou (Post 218637)
eeva ona je svjetski poznata... i tu sve analize prestaju....

Danny Lou 30-09-2008 01:55 AM

zaboravi... poenta koju sam htio napraviti nije vezana konkretno za neciji ukus niti sam ja htio da komentarisem sta se tebi svidja a sta ne ili Petru ili Slobodanu... ono sto sam htio naglasiti jeste to da se sve svodi na to da li nesto prolazi ili ne...
ali je lijepo cuti i vidjeti mladju djevojku kako analiticki pristupa tome jer to znaci konstantno napredovanje, istrazivanje, usavrsavanje jos da nadjes nekog trenera i menadzera i... :wink:

Aleksandar Filipovic 30-09-2008 02:10 AM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 218631)
A ko su doticna gospoda? :)

Profesor Pajevic (zaboravih coveku ime) solo(operski) pevac malo starije generacije,profesor solo pevanja i vokalne tehnike,zasluzan za velika poboljsanja u pevackoj tehnici kod mnogih nasih estradnih "zvezda",a i za korektno pevanje nekih gotovo izgubljenih slucajeva(u pevackom smislu).

Dr.Feelgood je onaj dasa sto mu pola estrade(valjda je to IN) placa da ih izmorava fizickim vezbanjem tj. da im bude licni "fitness instruktor".:bounce2:

HeatMan 30-09-2008 02:12 AM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 218630)
Ma Let 3, njihov standardni nastup ;)

ahhh.. pa to me onda ne chudi uopshte.. nego iva mi reche da su neki mahali neshto glomaznim penisima..

dobro, bar je dildo jbg.. obichno su goli..

al u sv sl, nikako mi to nije za tv..

HeatMan 30-09-2008 02:22 AM

Quote:

Originally Posted by Aleksandar Filipovic (Post 218642)
Profesor Pajevic (zaboravih coveku ime) solo(operski) pevac malo starije generacije,profesor solo pevanja i vokalne tehnike,zasluzan za velika poboljsanja u pevackoj tehnici kod mnogih nasih estradnih "zvezda",a i za korektno pevanje nekih gotovo izgubljenih slucajeva(u pevackom smislu).

Dr.Feelgood je onaj dasa sto mu pola estrade(valjda je to IN) placa da ih izmorava fizickim vezbanjem tj. da im bude licni "fitness instruktor".:bounce2:

au sranje.. riba moja se lozila na njega dok nije upoznala mene... :)

ima joj ukinem b92

Gianfranco 30-09-2008 04:01 AM

2-3 videh da imaju odredjenog potencijala...ostalo prosek.
Daleko ispod ocekivanja! Kada su predstavili i poslednjeg kandidata,upitao sam se... sta? i to je to!?!?
Eeva,Sonja nikako nije mogla da oduva Anastaziju ;)
(jedino sto se jace cula)
Anastazija ima specificnu boju vokala,a Sonja ima dobar glas,ali ni po cemu specifican.
Anastaziju su zbog necega,a narocito u pocetku,utisali!? :confused:

Jako me zanima,ko je birao kandidate!
(Ala ga je opravio svaka mu cast!!!)

HeatMan 30-09-2008 04:17 AM

nisu je utishali nego je ona pevushila sebi u bradu, u nadi da ce je nasnimljeni vokal zameniti..

pa je tek onda kad je skapirala pochela da "peva"..

dejankuki 30-09-2008 08:58 AM

I ja nesto primetih, ona zenska sto je pevala sa jelenom rozgom jetooolko izfalsirala da je meni to bolo usi ko igle za pletenje... a ni ostali nisu bili na visini zadatka...
Anastacija je po meni bila pre zbunjena svim sto se desava i dekoncentrisana nego da je nesto lose bilo u monitoringu... po meni...

Oni (duJet) sto pevahu. "kada padne noc" nesto se nisu uklopili... kanda se nisu skapirali ni tonski, ni ko ce sta da peva...

A muzika tj. sviraci se MENI nikako nisu svidjali... ili je toliko bio los ton prenosa... ili snimka... whatever...

Sve u svemu... samo sam slusao.. nisam gledao... ali opsti utisak je... lose do bola...

A narocito nevesti i usiljeni voditelji... kojima je napisano sta da kazu... ne znam.. ne svidja mi se!

BTW... jel ono Ismeta Krvavac bila u ziriju...? ili mi se ucinilo?

Gianfranco 30-09-2008 09:35 AM

Quote:

...ali s obzirom da ona ni na studijskim snimcima ne zvuci dobro jer ne peva prirodno vec boji vokal forsirajuci ga kroz nosnu duplju,rekla bih da je njen los live zvuk pre rezultat toga nego loseg monitoringa...Al kapiram da dublje analize vokala ne zanimaju nikog sem mene,tako da prestajem sad,koga briga uostalom. :)

Slicne kritike cuo sam i za Shakiru od jedne pevacice sa kojom radim.
Ma ako pevacica moze da stvori autenticnu i mocnu boju,ne zanima me da li peva kroz nos ili usi...

Color 30-09-2008 10:01 AM

Meni nije bilo jasno zasto svi falsiraju....jeste de nisu neki mega talenti ali rekao bih da je i monitoring bio los...pojma nemam... Ocekivao sam da ce Anastazija da ih oduva sa bine kad se pojavi a ono :shock:

U svakom slucaju, Anastazija je pustila Sonju da peva a Marija Serifovic kad se pojavila, nije dozvolila Miki i ovoj drugoj da dodju uopste do izrazaja...stvarno bedno... Dobro da se Serifovicka nije onesvestila od naprezanja i truda da nadglasa ove dve. Taj ko je cuo Miku uzivo kako peva, jasno mu je koliko dobro peva...al mu onda nije jasno po kojem kriterijumu su birali 10 ljudi koji ulaze u kucu... Mada kad malo bolje razmislim, pravim pevacima i iskrenim muzicarima i nije mesto medju onom hrpom kvazi pevaca (cast izuzetcima). Samo je zalosno sto pravi ljudi opet ostaju u senci a radio talasima ce da se emituje opet nesto da nam kvari sluh...

no coment...

Eeva_r&b 30-09-2008 12:08 PM

Hm...Nikad mi nece biti jasno zasto ljudi poistovecuju 'autenticno' sa 'dobro'.
To je kao da pricate da je neka zena lepsa od druge samo zato sto je lepo (i MNOGO) nasminkana.

Pevaci koji se sluze nepravilnom tehnikom i neprirodnom bojom glasa NE MOGU da pevaju bez tenzije u larynx-u.Kad su misici koji kontrolisu glas pod pritiskom i stegnuti,ovo navodi pevaca da masi note i muci se da dopre do visokih nota.Sto je upravo razlog sto ni jedna od ovako 'nasminkanih' pevacica nema dobro live izvodjenje (Shakira-jos ekstremniji primer,Anastacia i co)...
I takvi pevaci nece zvucati dobro uzivo,sem ako pevaju jednom u mesec dana kad isforsiraju svoje glasne zice do maksimuma...

Pevaci koji se sluze svojom PRIRODNOM bojom glasa i zdravom tehnikom (speech level singing) poput Arethe,Celine,Rachelle Ferrel,Chake,Whitney i ostalih,postizu veci volume,jer dozvoljavaju svom glasu da razvije tu jacinu prirodnim putem,bez privremenog sminkanja! I pokazalo se da je ovakvo zdravo pevanje trajno jer ce ovi izvodjaci uvek imati dobro live izvodjenje,bez obzira na godine.

Sonja mozda nije dovoljno autenticna (tj nema drasticno distinktivnu prirodnu boju glasa,iako ja smatram da ne postoje dva ljudska bica sa IDENTICNIM glasovima,kao ni IDENTICNIM fizickim izgledom) ali se na sceni sinoc definitivno bolje snasla od Anastacie,i vise joj je uspevalo da ostane on key (a to sto se nekome ipak vise dopala Anastaciina izvedba nema veze sa tim kako je to muzicki zvucalo,jer iz muzicke perspektive-anastacia je masila i ritam i note)

Nisam htela ovoliko da se raspisem,ali cisto da ne mislite da serem u prazno jer sam disrespectful/ljubomorna/zavidna/danemampojmaocemupricam i slicno:D valjda ce neko skapirati sta sam rekla...

pozz svima

SumAnuT 30-09-2008 12:17 PM

Moraju sad na pocetku da falsiraju da bi se video napredak kroz operaciju, pegla bi bilo da dodju da izuvaju sad ko i na kraju, onda ovi "strucnjaci" koji ce ih uciti nece dobiti na ceni?

Arthur 30-09-2008 01:17 PM

bog te, pa ovo je presmešno . Ovde pola njih nije ubolo notu čak ni slučajno. Videh sad Ćetkovićev nastup, ok je zvučao bend, za razliku od one dvojice paćenika. Bože koja sprdnja.

vasko 30-09-2008 01:33 PM

i ja sam bacio oko

i ono sto mi smeta je sto nisu ubacili autenticne likove,recimo nekog trash metalca,nekog hiphopera,nekog elektronicara,narodnjaka....itd

ovako su iznaubacivali neke pedercice da smaraju,prakticno neki osrednji festival konfekcijskog main stream popa

al dobro,mozda sam ja pogresno skuzio

Arthur 30-09-2008 01:52 PM

pa da, mislim da bi se (sada već bivši) pevač Kraljevskog apartmana, odlično uklopio :D

silicon science 30-09-2008 01:52 PM

Prejadno i presmesno... Kakva drzava takav i shou:banghead: :banghead:

master29 30-09-2008 02:09 PM

Kaomo svi predvideli.....UZASSSSSSSSS.Ne mogu da verujem da od tolike nam ex Juge,izabrase sve anti talente...komisiji je slon deff prdnuo na uvo.strasno.Ma sve je veliko njesra.

dawid 30-09-2008 03:54 PM

Quote:

Originally Posted by Eeva_r&b (Post 218640)
Ne razumem na koji nacin to sto si rekao moze da ima veze sa tim sto mi se ne dopada njen vokal.

Mene je njen vokal kupio na prvo slusanje kada se pojavila sa onim prvim hitom...bem li ga kako se zove...
Ja licno jako volim takav zenski vokal. Kako ona proizvodu tu boju glasa nije mi ni bitno ali ne bi bila tu gde jeste da to ne valja i da uvek peva kao juce :)))

dawid 30-09-2008 03:55 PM

Quote:

Originally Posted by Gianfranco (Post 218646)
Eeva,Sonja nikako nije mogla da oduva Anastaziju ;)
(jedino sto se jace cula)
Anastazija ima specificnu boju vokala,a Sonja ima dobar glas,ali ni po cemu specifican.
Anastaziju su zbog necega,a narocito u pocetku,utisali!? :confused:

Jako me zanima,ko je birao kandidate!
(Ala ga je opravio svaka mu cast!!!)

Meni se cinilo da je Sonja mnooogo sigurnija od anastazije i samim tim mi je bolje zvucala.

Eeva_r&b 30-09-2008 04:26 PM

Mislim da bi trebao da procitas moj prethodni post da bi shvatio bolje sta sam zelela da kazem (znaci jedno objektivno vidjenje,verujem da ce ti isto reci bilo ko ko se bavi pevanjem ili vocal coachingom)

drugo..'ne bi bila tu gde jeste' ..
Gde ona to 'jeste' tacno sad?U Operaciji trijumf?
Daj, molim te...Nisu doveli Whitney i Arethu zar ne...zapitaj se zasto...
jer ne mogu da dovedu nekog ko nesto vredi,taj se ne bi ni pojavio u tako bolidnoj emisiji ...Nisu cak ni aktuelne komercijalne izvodjace s MTVa uspeli da dozovu,pa su doveli nekog cijih je pet minuta slave proslo...

@ostali
Komercijala ili ne,postujem kad neko uspe da se odrzi na sceni dugo (cak i kad ne poseduje nikakav kvalitet) ali Anastacia se nije bas odrzala...pre je bila one-hit-wonder.

A to zasto se probila..Ona je samo bila prva koja je tako pevala,isto kao sto je Kazimir Malevich (haha opet ga pominjem na forumu lool) bio prvi koji je nacrtao crni krug na belom papiru i proglasio ga umetnickim delom,iako je to glupost koju svaki idiot bez ikakvog pojma o likovnoj umetnosti moze da uradi.Al eto,on je bio prvi..i to je to.

Quote:

Originally Posted by dawid (Post 218688)
Mene je njen vokal kupio na prvo slusanje kada se pojavila sa onim prvim hitom...bem li ga kako se zove...
Ja licno jako volim takav zenski vokal. Kako ona proizvodu tu boju glasa nije mi ni bitno ali ne bi bila tu gde jeste da to ne valja i da uvek peva kao juce :)))

dawid 30-09-2008 04:44 PM

Quote:

Originally Posted by Eeva_r&b (Post 218692)
Daj, molim te...Nisu doveli Whitney i Arethu zar ne...zapitaj se zasto...
jer ne mogu da dovedu nekog ko nesto vredi,taj se ne bi ni pojavio u tako bolidnoj emisiji ...Nisu cak ni aktuelne komercijalne izvodjace s MTVa uspeli da dozovu,pa su doveli nekog cijih je pet minuta slave proslo...

.

Pa sumnjam da bi to bio dobar potez sto se komercijalne strane tice. Tesko da oni svi klinci koji su urlikali okolo (a predpostavljam da je taj neki uzrast i ciljna grupa) znaju bilo koju pesmu od Arethe recimo. A sto se 5 minuta slave tice...nemam pojma...nemam taj osecaj. Imala je malo duzu pauzu, neku operaciju...bem li ga ali mislim da ce ona jos dugo biti MTV zvezda. A ne znam ni koju bi to aktuelnu MTV zvezdu doveli. Svi bi oni za dovoljno kesha doleteli. Ako te MTV zvezda mogu da pevaju po svadbama ruskih bogatasa ne vidim sto ne bi ovde mogli :)

Eeva_r&b 30-09-2008 10:28 PM

Ko peva na svadbama ruskih bogatasa...:confused::shock:
btw ne shvataj pogresno,meni se prvoj gadi na ovo sto je mtv postao...
sto se izbora pesama tice,bio je bolji i na idolu.barem se pevalo par hitova iz 70tih...da ne pominjem americki idol na kome se pevalo zaista dobrih pesama(iako je tek njihova muzicka skala vrednosti otisla u tri lepe)..zasto bi to uticalo na to da ovaj show bude manje komercijalan...ma..ko ih je*e uostalom:)

Quote:

Originally Posted by dawid (Post 218695)
Pa sumnjam da bi to bio dobar potez sto se komercijalne strane tice. Tesko da oni svi klinci koji su urlikali okolo (a predpostavljam da je taj neki uzrast i ciljna grupa) znaju bilo koju pesmu od Arethe recimo. A sto se 5 minuta slave tice...nemam pojma...nemam taj osecaj. Imala je malo duzu pauzu, neku operaciju...bem li ga ali mislim da ce ona jos dugo biti MTV zvezda. A ne znam ni koju bi to aktuelnu MTV zvezdu doveli. Svi bi oni za dovoljno kesha doleteli. Ako te MTV zvezda mogu da pevaju po svadbama ruskih bogatasa ne vidim sto ne bi ovde mogli :)

blags 30-09-2008 11:24 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 218672)
pa da, mislim da bi se (sada već biv?i) pevač Kraljevskog apartmana, odlično uklopio :D

ne diraj mi u Lotketa k`o u srce da s` mi dirn`o.
Coek je car.:wink:

dexyco 30-09-2008 11:41 PM

Sto razdvojiste temu?

Eeva_r&b 01-10-2008 12:18 AM

prethodna tema je bila iskustvo onog coveka pa reko bolje da otvorim novi thread nego da odem u off...bzvz

Quote:

Originally Posted by dexyco (Post 218741)
Sto razdvojiste temu?

dawid 01-10-2008 12:38 AM

Quote:

Originally Posted by Eeva_r&b (Post 218731)
Ko peva na svadbama ruskih bogatasa...:confused::shock:

Svadba iz snova u Nici

Ruski milijarder Andrej Melničenko venčao se 3. septembra na svom imanju kod Kap Antiba na Azurnoj obali sa našom poznatom manekenkom Sandrom Nikolić, članicom nekada popularnog ženskog benda „Models“. Andrej Melničenko, 514. na „Forbsovoj“ listi najbogatijih ljudi na svetu, obogatio se trgujući metalima iz Sibira, a trenutno je prvi čovek Elektroprivrede Rusije i jedan od vlasnika MDM banke....

... Posle svega gosti su se povukli u jedan prostrani klub, gde ih je čekalo novo iznenađenje. Vitni Hjuston je pozdravila Sandru i Andreja i otpevala im pesmu „I will always love you“. Posle nje nastupili su Enrike Iglesijas i Kristina Agilera koja je za svoj mini šou od tri pesme dobila više od milion dolara.

link:

http://portal.pozarevac.net/phpBB2/v...hp?f=10&t=1243

evo ovo sam ti nasao na brzinu. A i Vitni se spominje :D

All times are GMT +1. The time now is 09:34 AM.