![]() |
Re: ***low End Theory***
OT:
Mala ispravka, vidim da se često koristi termin frekventni umesto frekvencijski. frekventan mo?e da se koristi za npr. saobraćaj.. Ne popujem, samo napominjem, mozda je nekome stalo.. pozz EDIT Poruke o gramatici i pravopisu su pomerene iz threada "***low End Theory***" /EDIT |
Quote:
Izvinjavam se zbog O.T. |
pa da. realno, REinstall znachi ponovo instalirati.. npr.. remix je ponovo smixati.. samo shto je to ustaljena rech za naknadnu obradu neke pesme.. remix by dj zuluf itd..
i meni malo bzvz sve to |
Quote:
RM |
znam šta je analog mislio ali je loše objasnio - ljudi često kažu da neka pesma ili materijal nije frekventno ispravna, ili lepa. A to bi značilo da nije često ispravna, što je greška. Trebalo bi reći i razlikovati izraze frekventno (često) i frekvencijski (vezano da frekvencije )
|
Quote:
Quote:
RM |
Quote:
Nisi u pravu ... i frekventno i frekvencijski se odnosi na ucestalost .... tako da je sve jedno Pozdrav |
Quote:
Neke stvari su zaista cudne .... npr , mnozina od UVO je pravilno USHESA ( znam i ja jos uvek ne verujem ) jer se USHI odnosi na biljne vashi ( ushi ) Pozdrav |
:? WTF? aj cirilicom?
ushesa? shta? hahahhahhaa? zajebavsh |
Quote:
Ali mislim da je to jednako iluzorno kao kad se matematicki preko sin i cos dokazuje da je 2 + 2 = 5 ..... Pozdrav |
ma riba te riba.. oce te smuva brate pa se pravi pametna kao.. :)
daj bre konjovi.. zbog toga bih u srednjoj dobio keca iz srpskog do kraja shkolovanja. |
mislim da grešite opasno ipak. Ko što rekoh, ne može se reći frekventni opseg, značilo bi "čest opseg", ili pesma nije frekventno ispravna, ispalo bi da često nije ispravna. Frekventan je saobraćaj, a frekvencijski je opseg, jer se opisuju frekvencije, koje su imenica, dok je u prvom slučaju u pitanju pridev. Malko gramatike iz malog mozga, mada nema boga da to išta promeni ;)
|
A da otvorimo podforum pravopis?:D
|
Re: Pravopis i gramatika....
Ucinjeno! :D
pozdrav bogi |
hvala boggy, uglavnom ljudi prave problem kod jednacenja suglasnika po zvucnosti, npr. klubski umesto klupski.
ma ima primera milion... :banghead: |
Quote:
Da.. ne izgledaju preterano esteCki... ali dobro... razumemo se... :da: pozdrav bogi |
ja pishem kluBski, jer mi je lepshe.. da me ne bi neko pitao shta ti je to klupski.. as if klupa il tako neshto..
da ga hebem |
Quote:
|
Mnoge riječi u različitim, pa i rogobatnim oblicima, ulaze u sleng (šatro). Negdje kažu 'frekvencija' a negdje 'frekvenca'.
Iako se najčešće za učestalost sinusoide naizmjenične električne energije kaže 'frekvencija', ustaljen je običaj da se za regulatore brzine vrtnje el. motora kaže 'frekventni regulator' (govorim o mom kraju - negdje možda i kažu 'frekvencijski', mada ga nisam čuo ni u BG). Ispade mudrovanje, ali svakako ovo napisah bez takve namjere. U Hrvatskoj najčešće kažu : "dom", ali i "kućanica". Opet, u Srbiji najčešće kažu : "kuća", ali i "domaćica". Ipak nije loše kada neko traži i remiks sa dobrom frekvencijom ; samo neka plati 8-) : pa može i u evrima i u eurima. |
Quote:
onda pisi srBski :rolleyes: |
Ovo je neko istureno odeLenje za gramatiku? JeR sam na pravom mestu?
ZADNJI put kad sam bio ovde pricalo se o nekim kopresorima.. Ko ce ga znati.. :confused: |
Quote:
|
"Postovana upravo!
Niste usli?ili moju molbu za re?avanje stambenog problema, a pro?log meseca ste direktoru Spasiću dodelili jo? jedan stan! Ja se i dalje gu?vam sa ?enom i četvoro dece u maloj i neuslovnoj podstanarskoj sobici, dok se on ?iri sa ljubavnicu u stanu od 240 metara kvadratnih! Jel? to ispravno!!!??? Dimitrije Petrović, metalostrugar" "Po?tovani Dimitrije Petroviću! Naravno da nije ispravno! Ne ka?e se: "Sa ljubavnicu", već: "Sa ljubavnicom". Uprava" |
:rotfl:
|
Quote:
Jel to Lesha pisao dok je trazio stan u NS-u? :D |
Quote:
cest , ucestao , ucestalost ..... sve je zapravo u korenu iste reci , rako da je frekvetno ( ucestalo ) i frekvencijski ( opet ucestalo ) zapravo ista stvar Na engleskom se savrseno pravilno moze reci The frequency of bus service has been improved from 15 to 12 minutes. ( wikipedia ) http://en.wiktionary.org/wiki/frequent http://en.wiktionary.org/wiki/frequency Nadam se da necemo vise trositi vremena na ovu temu :) Pozdrav |
ja sam u pravu!
kaže se opseg frekvencije! :) ja sam uvijek bijo najači gramtikant na ovom forumu zato i imam svoj avijon! Ni šta vi neznate! :wink: :D :D :D :D :D :D Živijo Balti Živijo! :D :D :D :D :D |
Quote:
frekvencijski uchestalosni frekventni uchestali al ne drljajte tu o svemu tome.. muzika se slusha ushesima a ne grafikonima.. :banghead: :D |
frekventno vs frekvencija
U engleskom takodje postoji razlika, jedno je frequent, drugo je frequency ... frequent = cest, mada se ne zna koliko cest frequency = tacno se zna koliko cest tj. 1/T Ne mozemo reci frekvencija dolaska autobusa na stanicu je otprilike 3 minuta +/- 30 sec ... Reci saobracaj je frekventan znaci saobracaj je cest, ali ne oderduje koliko jedno auto prodje puta u jedinici vremena ... dok kada baaratamo sa frekvencijama to je tacno odredjeno ... Ja mislim da bi trebalo da povalim nesto, ovo je stvarno previse :banghead: |
Onda znaci da je pravilno reci frekventni opseg , jer ne znamo tacno kolike su frekvencije :D :D :D
A ako procaitas moj mail ispod , videces primer na engleskom iz wikipedie Pozdrav |
nije dobro jer je frequent pridev, a frequency imenica...znaci da je i upotreba drugacija
ispravka u stvari nije pridev nego prelazni glagol - Prelazni glagoli su oni uz koje može stajati objekt u akuzativu tj. direktni objekt (subject + verb + object) mislim da je sad reseno |
frekventnost dolazaka autobusa i frekvencija dolazaka autobusa ..... ( kako sam procitao u wikipediji )
isto tako mogu da kazem i opseg frekvencija i opseg frekventnosti Pozdrav |
Quote:
Sad proverih ..... nisi u pravu ...... imas countable i uncountable primere ..... ( idi na wikipediju , mrzi me da cukam shortcut e ) Pozdrav |
hahahahahahahahhahaha
ludilo zezanje |
Quote:
|
I u pravu si i nisi u pravu :)
Ovo mu dodje nesto ko kvantna fizika :da: Quote:
Quote:
1. frekventno - cesto, ucestalo: Mozes reci saobracaj je frekventan. To stoji samo za sebe i znaci da je saobracaj cest. Dakle neodredjen je i tu ne mozes upotrebiti frekvenciju, samo frekventnost kao nesto neodredjeno. Ovde je sve jasno. 2. frekventno, frekvencija Ovo je primer koji buni. Sto se tice reci frekvencija, mozes reci da je frekvencija saobracaja porasla (ovde je vec frekvencija donekle odredjena, jer se poredi neka prijasnja frekvencija sa novonastalom), mozes reci i da je frekventost porasla, jer je ovo donekle i dalje neodredjeno. Kazem donekle, jer se ovde vec, iako se ne pominju herci, poredi neka prijasnja ucestanost sa nekom novonastalom. 3. frekvencija - ucestanost Kada se govori o tacno odredjenoj ucestanosti, onda se moze koristiti samo frekvencija. Frekventni opseg bi znacilo cest opseg, opseg frekventnosti bi znacio opseg cestosti, sto ne postoji, i hteo bih da naglasim da ovome - nije istina :) Ne postoji rec cestost, postoji samo ucestanot, a ucestanost je frekvencija, a cest je frekventan. Nadam se da ti je jasno posto meni nije :rotfl: Kao sto vidis, ja ne umem bas najbolje da objasnim, ali nigde neces naci rec frequent range, pa ti je sama ta cinjenica mozda dovoljna i bez mog sveobuhvatno-detaljnog objasnjenja :da: |
Quote:
Eto kroz salu dodjosmo do odgovora: Quote:
Vrlo lepo se vidi razlika izmedju ove dve reci. Kako bi ti Max ovo preveo na tvoje frekventnosti? Previse cestog siljenja cestosti (cestitosti???) :rotfl: |
Quote:
|
Ja da povalim sve ucesnike ove rasprave? :shock:
Ovo vec izlazi iz okvira pristojne gramatike :ups: |
ljudi pa vi ste pretrpani poslom... :grin:
|
All times are GMT +1. The time now is 10:40 PM. |