Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Nuendo (t)erorise (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24417)

dawid 24-09-2008 10:00 PM

Nuendo (t)erorise

1 Attachment(s)
Kao sto vidite na slici nece da mi otvori projekat. Kada krene da "ucitava" projekat zaglavi se kod jvm 900 plug-a i tada izbaci saopstenje sa slike. Probao sam da promenim ime, zatim da izbacim taj plug in, pa sam sve plagove izbacio iz vst foldera i na kraju sam nuendo instalirao u drugi sistem. Nista. Ima li neko jos neku ideju posto mi je jako bitan taj projekat? :confused:
Desilo mi se to nekoliko puta ali uvek kada je projekat bio otvoren pa sam sejvovao pod drugim imenom i ok, ali sada se desava pri otvaranju i nece dalje :banghead:

idekius 24-09-2008 10:12 PM

Re: Nuendo (t)erorise

Jel u tom projektu ima friziranih traka?

dawid 24-09-2008 10:34 PM

Quote:

Originally Posted by idekius (Post 217928)
Jel u tom projektu ima friziranih traka?

Majstore!! Imas vops cim budem svirao u tvom komsiluku!! :D
Pogledao sam u freeze folder a tamo dva wav fajla od 56 bajta i to bas ta dva gde je taj plug.
Hvala puno :wink:

HeatMan 24-09-2008 11:34 PM

kako si reshio? meni je ovo uobichajeno

dawid 25-09-2008 12:45 AM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 217937)
kako si reshio? meni je ovo uobichajeno

pa iako sam unfreezovao te kanale kada sam poslednji put cackao projekat, njemu je nekim cudom ostao podatak da su frizovani i onda se desilo to sto se desilo. Samo sam obrisao ta dva wav filea iz freeze foldera jer sam znao kako se zovu trake koje su imale taj plug a i fajlovi su bili od 50 i nesto bajta (tako da mi je to odmah bilo sumnjivo) i proradilio.

idekius 25-09-2008 02:05 AM

To je to :wink:

HeatMan 25-09-2008 02:27 AM

a ako ga nisi unfreezovao? jel pametno brisati?

trenutno sam u frci i moram da zavrshim jednu pesmicu shto pre da bismo snimili spot za nju.. al matrica ne radi.. u matrici su uglavnom audio snimci gitare i bass-a.. i oko 8 vsti-a.. freezovao sam battery, trilogy (koji ide na pochetku pesme), ostadoshe samo ez drummer, kolosus, i saxlab.. ostalo je sve bass i gitara (oko 20ak kanala, i svaki od njih ima emulaciju pojachala i po koju "pedalu", pa ide u grupu di su ostali efekti kompresori sarme i kobasice)

i tu sam opet frizovao oko 10ak kanala.. radilo je prekjuche, danas ne radi..

pizdim.. :?

edit: i meni su tu jvm900ke al mi se zaglavi kod waves RAXx kompresora.. i nece dalje.. a posle petnaestak minuta mi izleti isto ono davidovo

"7" 25-09-2008 02:39 AM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 217954)
a ako ga nisi unfreezovao? jel pametno brisati?

Mozes da obrises... u projektu ce da ti javi da fale freeze fajlovi i da kanali moraju da budu unfreeze-ovani, sto nije problem osim ako ti ne zakuca komp:da:

Pozz

HeatMan 25-09-2008 03:39 AM

ma bar da se digne pa cu da vidim shta cu sa njim.. :D

hvala

poz

silicon science 25-09-2008 04:48 AM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 217963)
ma bar da se digne pa cu da vidim shta cu sa njim.. :D

hvala

poz

E pa morash da nabavish bolji komp ako radish za Grua:rotfl: :rotfl:

kravadinka 25-09-2008 11:29 AM

Pa ako ti prepuni memoriju i prsne kad krene da unfrizuje, ti otkaci vezu plugina sa lokacijom semplova jednostavnim preimenovanjem foldera i onda ce ti podici projekat, a kasnije znas i sam...

HeatMan 25-09-2008 04:36 PM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 217972)
E pa morash da nabavish bolji komp ako radish za Grua:rotfl: :rotfl:

intel dualcore duo 2,6 ghz

3gb memorije dual channel (nikad je ne popunim vishe od 70 posto)

asusova matichna shto mi je diviner preporuchio (tj celu konfiguraciju smo smuckali zajedno svi na rumskom)

veliki brzi diskovi..

sve je kako valja, osim shto je sx domaci.. to me jebe..

i nije za grua nego za mene..

pozdrav

idekius 25-09-2008 05:02 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 218026)
...sx domaci.. to me jebe..

...to te sigurno ne zeza... jer... nema razlike, osim u domenu maste.

HeatMan 25-09-2008 05:26 PM

jel?

onda mi objasni kako ne mogu da kopiram setovanja sa jedne trake na drugu?

kako nece da se ugasi (osim kad ga ctrl+alt+delete-ujem) sam kad je dignut altiverb

zashto nece da digne npr tps plug, kada mi je otvoreno bilo shta shto ima veze sa kontaktom?

zashto povremeno "ne moze" da sejvira?

ako mi kazesh da je u pitanju moj komp, i lepo to obrazlozish, sutra cu da uradim opet sve ispochetka..

a inache, hocu josh jednu quadcore mashinu da nabudzim uz ovu..

pozdrav

Rhino 25-09-2008 05:35 PM

Kolju ti se odredjeni plagovi izmedju sebe zbog necega.... Nije do h20 verzije i ja mislim... Bice da je registry zabagovao od necega

Ljudi s kojima povremeno saradjujem imaju slicnih problema, ja nisam (skoro) nikad... Da cuknivo drvo KUC,KUCKUC :D

A i kad se dese, nadje se nekakvo rjesenje uvjek...

Meni npr ovaj novi komp zna da pobudali kod updatea windowsa i zbaci one neke 00002564522tffff greske

idekius 25-09-2008 05:40 PM

Naravno da to nije do samog racunara... ali do onoga sto istrpi OS jeste... a nemam kristalnu kuglu da bih znao sta se u tom racunaru tacno desava :)
Nuendo 3.2, ako je sve lepo instalirano i podeseno NE SME DA ZAJEBAVA.

Meni se takve stvari ne desavaju... a da se desavaju, tako kako kazes, pod hitno bih reinstalirao system.

kravadinka 25-09-2008 05:55 PM

Amen!

HeatMan 25-09-2008 06:09 PM

ja imam sx3 i to varijantu koja je shljakala najbolje...

HeatMan 26-09-2008 03:43 AM

btw josh uvek nece mi se digne.. :)

napravio sam screenshot al mi nestalo struje jbg.. ahahhaha

idekius 26-09-2008 04:24 AM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 218099)
btw josh uvek nece mi se digne.. :)

napravio sam screenshot al mi nestalo struje jbg.. ahahhaha

S? obzirom na simptome koje si izneo, tesko da ce ista i iko da ti pomogne dok ne reinstaliras nanovo OS i pedantno odradis sve instalacije nakon toga, a instaliras naravno samo proverene stvari i to one koje ti zaista i trebaju...

Mozda gresim, ali... cini mi se da ti nema druge...

P.S. Dok ti ovo kuckam, mixam neka chuda za pozorisnu predstavu u Nuendu, otvorem ni je skype, icq, winamp (zbog slusanja izvezenih mixeva i poredjenja sa drugim pesmama), kupujem neke ribe na facebook igrici "Harem" i nista ne zajebava... Dakle... moze sve da radi bez problema :)

HeatMan 26-09-2008 05:56 AM

au brate.. najgore je shto sam stvarno sve pedantno odradio kad sam prvi put instalirao komp.. sve je radjeno po proverenom receptu, i sve je radjeno polako natenane.. apsolutno nishta nisam instalirao, a da mi nije trebalo.. nemam ni antivirus ni program za rezanje.. ni winamp ni nishta.. samo sx, wavelab i plugove koje koristim..

npr svaki put kada dizem ewql gold, izjavi mi da nema dovoljno memorije i pita da li da nastavi sa loadom..

a memorija stoji na 1%.. :?

lesha 26-09-2008 07:09 AM

ako ti je to komp i za net onda je sve jasno.

idekius 26-09-2008 07:18 AM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 218103)

npr svaki put kada dizem ewql gold, izjavi mi da nema dovoljno memorije i pita da li da nastavi sa loadom..

A koju zvucnu kartu imas? Ili te ona zeza, ili ti je u pozadini aktivno nesto sto bas toliko zdere ram memoriju... ili ucitavas previse zahtevnih VST-a istovremeno...
Ali... posto memorija stoji na 1%... bice da je ono prvo... nisam siguran... vidjao sam da EMU 1212m hoce da radi takve zezalice sa nekim VST-ima... valjda bese sa onim EW klavirom, ili tako nesto, ne mogu da se setim, ali to je samo par instrumenata koji zezaju sa 1212m, pa ne moraju bas oni da se koriste :)...

alfom 26-09-2008 09:42 AM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 218103)
au brate.. najgore je shto sam stvarno sve pedantno odradio kad sam prvi put instalirao komp.. sve je radjeno po proverenom receptu, i sve je radjeno polako natenane.. apsolutno nishta nisam instalirao, a da mi nije trebalo.. nemam ni antivirus ni program za rezanje.. ni winamp ni nishta.. samo sx, wavelab i plugove koje koristim..

a memorija stoji na 1%.. :?

Imao sam sličan problem.
Jesi li probao podesiti virtualnu memoriju Initial size / Maximum size na jednaku vrijednost : npr. na po 500 do 700 MB?
XP je ponekad glup kad je u pitanju kori?tenje RAM memorije. Postoji rutina koja ga tjera da uvijek koristi RAM kako treba. Moram pogledati gdje se to rje?ava, pa ako ti je interesantno mogu javiti.

SumAnuT 26-09-2008 01:32 PM

1 Attachment(s)
Ako ti ti problemi bas toliko oduzimaju vreme, onda lepo odradi ovako:

clean XP+driveri - ako sve radi ok (prime95, memtestovi, torture testovi) - backup.
Instaliras Cubendo (interni plugovi, probas da radis svasta) - ako sve radi - backup.
Onda pocni sa pluginovima, probavaj jedan po jedan, testiraj kako i sta i za te za koje si siguran da rade napravi backup.

Ukoliko pocne da zeza skapiraces koji je plug in, pa se vrati na prethodni backup pa nanovo, ali bez tog pluga.

Posle ako dodas neki koji ti smori sistem samo vrati backup od prethodno dobre situacije i to je to, a taj plug nemoj vise da instaliras.

Zahteva vremena, mada ne nesto mnogo vise od obicne pedantne reinstalacije sistema, a i sa ovime vise nikada neces morati da cekas da se sistem reinstalira, iskopiras podatke iz bekapa na sistemsku particiju i gotovo ...

Definitivno je nesto "do tebe". Prilazem sliku kao dokaz :)

PS. samo da slowstar ne vidi :)

HeatMan 26-09-2008 02:36 PM

Quote:

Originally Posted by lesha (Post 218107)
ako ti je to komp i za net onda je sve jasno.

ma kakvi.. imam drugi komp za net.. ne brini nisam lud choek.. nema nikakvih dodira sa spoljnim svetom, osim preko usb-a, a i tada prvo lepo skeniram sa portabl antivirusom da nema nechega sluchajno..

Quote:

Originally Posted by alfom (Post 218120)
Imao sam sličan problem.
Jesi li probao podesiti virtualnu memoriju Initial size / Maximum size na jednaku vrijednost : npr. na po 500 do 700 MB?
XP je ponekad glup kad je u pitanju korištenje RAM memorije. Postoji rutina koja ga tjera da uvijek koristi RAM kako treba. Moram pogledati gdje se to rješava, pa ako ti je interesantno mogu javiti.

tako mi i stoji.. jednaka je vrednost..

radio sam optimizaciju xp-a.. :?

Quote:

Originally Posted by idekius (Post 218108)
A koju zvucnu kartu imas? Ili te ona zeza, ili ti je u pozadini aktivno nesto sto bas toliko zdere ram memoriju... ili ucitavas previse zahtevnih VST-a istovremeno...
Ali... posto memorija stoji na 1%... bice da je ono prvo... nisam siguran... vidjao sam da EMU 1212m hoce da radi takve zezalice sa nekim VST-ima... valjda bese sa onim EW klavirom, ili tako nesto, ne mogu da se setim, ali to je samo par instrumenata koji zezaju sa 1212m, pa ne moraju bas oni da se koriste :)...

imam emu 1820m... nemam nishta u pozadini, kazem ti.. evo juche sam bash snimao neshto zahtevno dok se na isti disk kopiralo 250 gb semplova.. :? komp se nije ugushio.. nije doshlo ni do jednog glitch-a.. :?

uglavnom koristim EW colosus/gold, viennu, ez drummera, battery i tps.. hypersonic dizem samo ako nece vishe ni albino ni blue ni nishta vishe da se digne.. a obichno nece.. jedan ez i colosus i to je to.. :? a ez-a volim zbog i zbog drum setova kako i perkusija..

usput dizem altiverb, sonnox reverb, gomile inflatora i transient shapera.. waves ssl chenl strip rcomp i raxx kompresor.. :? ovisno od pesme, tu je ponekad i josh ponekad i nekoliko emulacija pojachala.. i to onih najjednostavnijih free varijanti.. ardaz i jvm900 il kako se vec zove.. oni mi ne prave probleme nikad..

Quote:

Originally Posted by SumAnuT (Post 218137)
Ako ti ti problemi bas toliko oduzimaju vreme, onda lepo odradi ovako:

clean XP+driveri - ako sve radi ok (prime95, memtestovi, torture testovi) - backup.
Instaliras Cubendo (interni plugovi, probas da radis svasta) - ako sve radi - backup.
Onda pocni sa pluginovima, probavaj jedan po jedan, testiraj kako i sta i za te za koje si siguran da rade napravi backup.

Ukoliko pocne da zeza skapiraces koji je plug in, pa se vrati na prethodni backup pa nanovo, ali bez tog pluga.

Posle ako dodas neki koji ti smori sistem samo vrati backup od prethodno dobre situacije i to je to, a taj plug nemoj vise da instaliras.

Zahteva vremena, mada ne nesto mnogo vise od obicne pedantne reinstalacije sistema, a i sa ovime vise nikada neces morati da cekas da se sistem reinstalira, iskopiras podatke iz bekapa na sistemsku particiju i gotovo ...

pa pazi, cale mi je softverash.. zavrshio chovek etf davno davno.. glavni je u svojoj firmi.. odrzava velike sisteme, a pc-e sklapa k'o iz zajebancije.. (nije da se hvalim i sl, ali zvali su ga ameri da radi kod njih, al nije hteo mene da ostavi jbg) ishli smo jedno po jedno.. samo ja nisam imao zivaca da pravim bekape, jer mi je riknula stara mashina pa sam morao shto pre da nabudzim novi komp da bih nastavio sa radom..

bekap je radjen samo sa praznim sistemom wavelabom i cubase-om.. igrao sam se sa praznim cubaseom, ali nisam znao da bi trebalo da obratim paznju na to da li ce mi raditi copy paste setovanja na trakama.. i slichno..

kada sam isprobavao plugove, dizao sam samo one koje sam tada instalirao.. i radilo je sve.. :? medjutim, neke kombinacije zajebavaju.. :banghead:

uhh.. ne znam.. da je neko jednostavno reshenje, pa da mogu samo da odradim neshto shto ce mi oduzeti jedan dan... a ovako... ufff.. ne mogu da zatvaram studio na dan dva.. :banghead: :mad: :mad: :mad:

alfom 26-09-2008 02:50 PM

Jo? jedno pitanjce :
Kada optereti? arr. sa svim onim ?to si napisao -> F12, da li se 'uključuje' i donja linijica (anga?ovanje dodatne memorije) ; bez obzira ?ta pokazuje XP?
?ta pokazuje Nuendo?
I jo? jedno : ja imam 1212m. Kada sam postavio SP3 imao sam strahovitih problema. Dopisivao sam se sa Bogijem, pa smo mislili da su mi stradali potovi na mixeti.
Kada sam postavio ove nove 2.1 drivere ne mogu da prepoznam sistem : sve radi perfektno i to na veoma niskoj latenciji. Sa 1.7 (ili 8 - zaboravio sam oznaku) stalno mi se uključivala pomoćna memorija i imao sam sličnu poruku kao i ti, a uz to i krckanje već na nekih 10-12 trakova i mo?da 10-tak plaginova.
Koje si drivere postavio? : Ako ima? SP3 i 1.7(8) drivere, odmah skidaj 2.1 sa emu sajta i postavi.

HeatMan 26-09-2008 02:55 PM

nemam sp3.. nsiam hteo da ga instaliram zbog toga shto su se svi zalili na njega..

a mislim da mi je 1.8 verzija drajvera.. ne znam.. :? ne secam se.. davno beshe update..

btw.. cubase pokazuje isto shto i xp... :?

alfom 26-09-2008 03:28 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 218145)
nemam sp3.. nsiam hteo da ga instaliram zbog toga shto su se svi zalili na njega..

a mislim da mi je 1.8 verzija drajvera.. ne znam.. :? ne secam se.. davno beshe update..

btw.. cubase pokazuje isto shto i xp... :?

Nevezano za ovo što sada imaš probleme : obavezno turi 2.1 (2.04, stvarno sam zaboravio oznaku). Kod njihovog opisa imaš objašnjenje da su dosadašnje bili veoma bagoviti. Naravno oni to prije nisu spominjali.
A što je bilo najsmješnije, iako je rezon da Cubase čita servis iz XP-a, kod mene je bila glupost da je Nu aktivirao dodatnu memoriju, a XP servis nije zabijao zelenu liniju do kraja!
Mislim da treba poslušati kolegu SumAnuT-a. Meni se poruka pojavljivala kod ez-drummera, pa sam prisilno koristio addictive drumms, a ne sviđa mi se. Sada sam odahnuo.
Meni je, kada sam imao problema, iskakala poruka, i sve se zaleđivalo. Nisam uopšte mogao ništa osim prisilno restartovati računar.
U međuvremenu sam postavio jedan mali programčić koji ne dozvoljava da se sistem zaledi. Kada odleti u max. programčić ostavi taman toliko resursa da može izići iz not respondig-a, pa sam tako spasavao podatke. Jes' da sam morao čekati i po petnaestak minuta da on odradi svoje ; ali bar nisam gubio podatke.
Sada stvarno nemam nikakvih problema te vrste i oduševljen sam. Ništa nisam mijenjao osim što sam postavio nove drivere. Postavio sam posljednji XP SP3 (već je namjenski očišćen od nepotrebnih servisa), i sve šljaka k'o djevojka.
Djevojke samo ne znaju kuvati - ali, to se u ovom slučaju ne računa :rolleyes:.

HeatMan 26-09-2008 03:33 PM

koji programchic? :)

alfom 26-09-2008 03:42 PM

Tune Up memory optimizer. :wink:
Dođe u paketu sa Tune Up aplikacijom (TuneUp Utilities 2007)

alfom 02-10-2008 08:17 AM

@ Heatman

Šta bi na kraju? Jesi li riješio problem?
Ako jesi, de da i mi znamo kako ako nas snađe takav :banghead:.

HeatMan 02-10-2008 01:43 PM

nisam josh bio u studiju, imam neku frku kuci..

poz i javicu sigurno..

All times are GMT +1. The time now is 09:11 PM.