![]() |
INTERNET BRZINA SBB vs ADSL TELEKOM
SBB je ponudio nove flat home pakete ..
jaaakoo primamljivo . ja sam korisnik ADSL paketa 1024/128 .. u razgovoru sa podrskom saznao sam da ce u narednih 15 dana i telekom ADSL povecati brzine"za iste pare" ali bice 1536/128 .. za 2100 dinara .. ili tako nesto sa pdv... a vidim sada da za te pare na sbb dobijam 2048/256 ?? Sta se sad ovo desava? sta covek vise da radi? ima li neko tacne informacije .. Nije valjda da ce sbb imati ovoliko bolju ponudu od telekoma .. imajuci u vidu njihovu monopolsku nastrojenost ?? |
Re: INTERNET BRZINA SBB vs ADSL TELEKOM
http://kablovskiforum.7.forumer.com/...?p=33355#33355
jedino ako se telekonj/telesmor ne predomisli i poveca upload.. u svakom slucaju ih je sbb uzdrmao. |
Quote:
|
SBB cini mi se jedini ne ide preko telekomovog backbonea, tako da u ovom slucaju telekomu monopol ne znaci mnogo ...
|
idu preko telekoma, ali i preko nekog drugog, ne smem da pricam posto jos uvek radim kod njih :D
|
onda se zna sta nam je ciniti .. dosta smo punili dzepove drparosima .. e sada svi na SBB .. da ljude nagradimo za trud time sto cemo da predjemo predjemo .. i imamo duple brzine ..
|
Lesho .. juce sam bio sa nekim celnicima telekoma .. sve sam im ovo pomenuo .. njihov odgovor je .. "nece jos dugo .. uskoro ih kupujemo" :confused:
|
:mad: :banghead:
|
Quote:
http://img264.imageshack.us/img264/7...achmentff1.jpg ma telekonj ga je izduvao.. |
Telekonj ce tek da ga izduva... koliko znam, nece vise moci da imaju monopol tako da svi moraju da idu preko njih... Sto je jos lepse i kada im se da takav monopol, oni ne umeju da ga iskoriste i najveci deo daju u zakup (pa ga vise nemaju) i opet stradaju njihovi korisnici.
To da ce da kupe SBB, cisto sumnjam... od toga nema nista... mislim... reche Dzordz Sosrosh (za koga se veruje da je tata SBB-a) tako nesto :) Ko ih jebe... neka se nauce da rade... a nadam se sto pre i jos jednom operateru fixne telefonije, pa da nista zivo ne uzimam od njih, dokle god se ne dozovu pameti. Niko im nije izgleda javio da je Milosevic umro i da nije vie na vlasti i da moraju da budu konkurentni. Koristim SBB i zadovoljan sam za sada. Hubovi su tek rupa na saxiji, a tek nedavno sam primetio da im lokal radi i preko skype, icq... pa kad saljem nesto nekome ko je takodje na SBB, fajl jednostavno odleti :) |
cekam jos toliko .. eto 15 dana .. da vidim sta ce da urade .. i ako bude kako su i najaviil .. idem momentalno da raskinem ugovor i idem u SBB da aktiviram net ponovo posle skoro 2 godine ..
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
nece da se ljuti crnja zbog toga :)
|
A jeli, kako funkcionise ugovor sa sjebebeom? Jel isto kao i kod lelekoma moram da se obavezem na godinu dana, pa ako hocu da prekinem ranije moram da prodam bubreg ili ne?
|
Quote:
|
Quote:
Potpis... Kolumbo :) |
Treba uvek imati i prekid u vidu. Posto ja dole privatno stanujem i npr hocu da se prebacim u drugi stan, ja na jednom mestu moram da raskinem ugovor i otvorim novi na drugom mestu. Jedina prednost za ADSL koju imam je to sto je na moje ime i mogu da ga vucem sa sobom gde hocu i licno odgovaram za njega. (nema maltretiranja sa gazdama sto se (ne)placanja tice, npr, cimer ne plati telefon od vise hiljada din, telefon iskljuce, a meni ADSL shljaka :da:)
|
ja sam nešto skontao ovaj VOIP, može lepo da se priča za oko jedan dinar po minutu sa korisnicima skajpa online, a za duplo manje kinte da se zove inostrantsvo . I to sve sa 3g telefonima
|
Quote:
kod sbb-a bitan je id modema (MAC , ne jabuka :] ) , ukoliko postoji sproveden kablovski net tj sbb onda nema problema da setkas modem gde god da je sbb mreza (teorijski , lesha ce me ispraviti nadam se) |
Moze samo jedno pitanje, cisto za uporediti:
Kod nas u BIH , preko BH telecoma imamo ogranicenja downloada (ijako sam na najskupljem paketu 4098/256, 9 giga limit, 25 eura) redovno ga probijem, pro?li mjesec mi je račun bio 100 eura (dodatna 1 giga-5 eura) . Da li je u vas flat-rate ili isto imate ograničenja downloada |
Ovo o cemu se ovde pise je flat rate, mada ima i paketa sa ogranicenim downloadom i uploadom.
|
A kakav je SBB kabal, generalno?
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
nisam siguran koliko plaćaji ameri amerima, al znam da je skajp kredit jeftniji od toga da odavde zoveš amere, i to duplo (bar za CRO). I sve to za još dinar po minutu, preko 3g telefona :D
|
Samo da dodam,koristim adsl 1024/128 sezampro i najnoviji info je da ako platim za dva meseca odjednom treci dobijam dzabe,:shock:
|
Quote:
DL mi se vazda vrti oko 30kB/s (koliko bi i trebalo). ?to se tiče UL, čisto radi testa sam postavio Shoutcast server na 112kbps, nije bilo problema, drugar koji je van "lokala" (Sezampro ADSL) primao strim bez zastajkivanja. Jbmlg, ?ljaka. Razni korisnici SBB-a u Beogradu su se ranije ?alili na servis, ali činjenica je da su sve bolji i bolji. Ne znam kako je u U?icu, ovo o čemu pričam je Zemun, a kao ?to rekoh tehničar koji mi je doneo modem mi je sam rekao da se ne nadam previ?e. Nisam se nadao, mo?da se zato i radujem :wink: |
Quote:
Ako ne koristis lokal, mozes (za iste pare) da predjes na paket 1024/128, promenu paketa mozes sam da uradis ovde http://home.sbb.co.yu/index.php?action=servis za bukvalno jedan minut. |
Quote:
Ne koristim lokal, ali ipak neću preći na 1024/128 - Ovo ubrzanje slanja me više raduje nego DL. Hvala na obaveštenju. Juhuuuu:jupi: :trchi: |
ja čisto da pohvalim sbb. radi stabilno, mada su prošle godine imali neke kikseve, možda ih imaju i dalje pošto ne rabim full speed svojeg protoka. Bude tako po nedelju dana ograničena brzina na 50ak kilobajta po sekundi, iako plaćam 1.5mBit link. Okrenem ih, oni kažu, biće sutra. I tako preko 7 dana. Ja reko mamu vam vašu, jel imam sad prava na refundaciju? oni kažu, piši tabak možda i dobiješ. Mrzelo me. Sad imam ovaj 3mbit link, i nemam čime da ga poteram :D
|
Nemojte zaboraviti da kod SBB-a internet NIJE razdvojen od mesečnog odr?avanja za kablovsku tv(bez obzira da li koristite kablovsku tv ili ne)-tako da je to jo? nekih 650din tro?ka.Tako je barem ovde u NS.
|
hmmm posto sam sad postpaid dodje mi tako nesto ... ali tv + internet na jednom racunu
|
hm dobijash priznanice za net?
Proshle godine je sbb (bar kod mene u zgradi bio krsh) znao je da nestane i da ga nema po 7-10dana.Ali ove godine totalno drugachija pricha.Za 7-8meseci koliko ga ja koristim samo jedan dan se desilo da nisam imao net... |
Koristim SBB 4 godine. Prezadovoljan sam.
|
Ovde se uglavnom SBB hvali ali... ja sam je*eno besan na te pedere sto lazu kako zinu. Tamo gde su uradili mrezu kako treba sve sljaka fino ali... kod mene su pre mnogo godina (vise se i ne secam... 7...8...) uveli kablovsku i obecali ubrzo i internet... medjutim u stvarnosti se desilo to da je kod mene u kraju krenula i druga kablovska pa je SBB sklepao neku krs mrezu (na vecini kanala imam sneg... doduse moze da se gleda ali :banghead: ) samo da bi bili prisutni, i od tada do dana danasnjeg pricaju kako svaki cas treba da se uradi restrukturacija mreze i da bude normalna slika na kablovskoj kao i internet. Pedere naravno boli uvo da rade bilo sta na vec postojecoj mrezi kad trebaju na drugim mestima da postavljaju novu... a ulica ispod moje ima sve uradjeno kako treba :banghead: ...
Ajd' pa Pozz |
ti im dosadjuj svaki dan na sbb forumu, pa da vidis dokle ce da trpe..
|
Nemojte se smejati..... .a moze li kablovski net da se bode u neki wireless router?
|
U kom smislu?
|
All times are GMT +1. The time now is 02:28 PM. |