![]() |
MythBusting
Mixao u Nuendu.
Exportovao mix u 10 stereo busseva. Importovao u novi projekat u Nuendu exportovao stereo mixdown digao OSX i LogicPro 8 Importovao 10 stereo busseva iz Nuenda bouncovao stereo mixdown vratio se na XP i oba mixdowna (logic i nuendo) importovao u Nuendo obrnuo fazu jednom od kanala dobio apsolutnu tišinu. sutra ću renderovati tu tišinu, kaže dejo da možda ipak ima nečega na ispod -100dB. zaključke izvucite sami. P.S: uradio sam i jedan mixdown bez grupa, stereo mixdown cele pesme i uporedio sa mixdownom gde su sabirane grupe samo razlika je jedan nelinearni reverb (sony oxford) i neko puckanje od gate-a na bubnju. |
Re: MythBusting
Sto bi se reklo "Isto sranje..." :)
|
a jesi probao da saberes to u Totalmixu?
Po nekoj mojoj logici (potpuno laickoj)....... nece biti razlike izmedju 2 digitalne sume izmedju bilo koja 2 programa koja koriste 32 float.point u internom sabiranju, a razlike izmedju 32 bitnih i npr 40 bitnih soft suma takodje nece biti za ispod 8 kanala. U ovo prvo sam se uverio jer apsolutno sve SX Steinberg inkarnacije kao i PT Le zvuce identicno! |
lepo ja rekoh, sve to isto zvuci..
ajd probaj ableton live, da razbijemo i taj mit. |
Da, mene isto zanima kak bi live prosao...
|
Prosao bi isto...
|
nemam ableton, nisam ga u životu upalio. Slobodno odradite sami pa napišite.
Inače, off-e, probao sam i TotalMix (i to pre svega), isti đavo, ostane taj reverb i to pucketanje od gejta. Nisam pokušavao sa PTLE, al zar nije on 32bit fixed point? živo me zanima još i on. |
Al ipak tal Logic ima nesto:rotfl: :rotfl: :rotfl:
|
ima. Fali mu dugme za obrtanje faze. I dal se neko možda dokon setio da napravi keycommands za logik prema nuendovim ? čisto me mrzi da sad čačkam.
|
Quote:
|
bas bih da vidim kako bi Live prosao,
jer nepogresivo pogadjam trake koje su na njemu radjene, mozda na takav zvuk uticu i njegovi efekti? |
a možda su u šumi. Pa naravno da specifične rutine i plugovi određenog softvera utiču na same mixeve, ali ne i na obično sabiranje identičnih fajlova.
Update : Ipak sam rendao nastalu tišinu, ubacio u wavelab i ustanovio da nije minus beskonačno nego -132.5dB, toliko da ga peakmetri u Nuendu ne mere. Kada se to normalizuje, dobije se vodopad whitenoise-a i negde u daljini se nazire zapravo ceo aranmžan pesme, jedva čujno. Povučen ovim zaključkom, odlučio sam da jednom u budućnosti pokušam ovo isto samo sa još većim brojem kanala. Ovo je bilo 10 stereo stemova, znači 20ak kanala. Ako nekog ne mrzi nek pokuša pre nego što ja nađem vremena. Inače, na blind testu nisam uspeo da čujno utvrdim razliku između oba mixdowna. @off Ne kontam poslednju poruku, da pokušavam ili ne? |
Quote:
sve to sa iskljucenim warpovima, fadeovima i ostalo sto menja zvuk u abletonu... |
Quote:
ako radis samo sa oneshotovima/synthevima (eventualno jedan-dva lupa) i ne-ableton plugovima nema sanse da izvalis... |
Quote:
|
Aj sad malo laicki, a ne matematicki...da li vama ti programi stvarno isto zvuce kad radite u njima, bez ovakve vrste dokaza
|
Quote:
|
tacno:)
|
Quote:
|
znachi - ne zvuche razlichito.. nego izgledaju razlichito..
evo ja mogu da kazem da fl studio 6 definitivno drugachije zvuchi u odnosu na sx3.. i to moze i da se potvrdi, sigurno.. |
definitivno je flow rada u sistemima različit, ali mene je zanimao sam Sound, jer mi sam na Nuendo jebeno mnogo navikao, pa sam samo u nekom momentu isparanoiosao da me on ograničava .
|
cekaj, cekaj!
eksport zvuci isto a playback zvuci razlicito? (u dva razlicita sekvencera?)... |
čitaj pažljivo, skontali su svi osim tebe. :P
|
A sta je bilo sa PTHD? Jel zakljcak da je i on isti? Ja se vise ne sjecam xD
|
Quote:
RM |
tako sam i čuo, ali da je HD interno na 48bit-a fixed. Kad budem stigao, proverićemo i HD. Tu već očekujem veću razliku.
|
Quote:
RM |
Ja se secam bitchovog testa, gde je HD neocekivano (za mene) razvalio konkurenciju
|
da , zanimljivo da je hd imao najbolji zvuk dok je reaper bio za nijansu bolji od nuenda / cubase-a ne secam se sad , mislim da smo o tome vec pricali previse diskutovali
|
Da Bitchov test gde je Logic bio najgori od softvera ( Logic 7 ) a SPL najbolji od hardvera.
|
na tom bitchovom testu nije bilo dva ista rendera, a ja između nuenda i logica nisam čuo ama baš nikakve razlike.
|
Quote:
|
Quote:
Neki cuju, neki ne cuju razliku Uglavnom je cuju, a dokazi su suprotni..nemoguce mi je da toliko ljudi ima placebo efekat samo zbog drugacijeg izgleda softvera |
Quote:
|
Quote:
|
Evo odradih i ja jedan test
Cubase i Nuendo 1.mp3 - Cubase 2.mp3 - Nuendo Tacno se cuje kako Nuendo losije sabira od Cubase...neverovatno ali tacno Tako da taj program leti sa mog kompa momentalno http://rapidshare.com/files/143285317/test.rar.html |
jes ti siguran da si upovao dobro fajlove ?
|
Sta si tacno radio u testu?
Ne bi smelo da bude razlike posto su im audio engin-i ( ako govorimo o SX3 i N3) isti. |
Quote:
ALOOOO!!!! Ja potrosio sate i sate sabirajuci i oduzimajuci.... kakvi bre bolji, losiji, nemojte tripovati ljudi....... Od SX 1.02 do SX 3 i N3 sve je isto |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 11:20 PM. |