![]() |
Mix_Mastering_Freq
1 Attachment(s)
Koristi li se iko ovakvim 'pomagalima'?
|
Re: Mix_Mastering_Freq
a kako nam to moze pomoci?
|
Quote:
Zato i pitam, da ne lutam vise oko ovoga bez veze. Zar je moguce da je to samo lijepa vizualna oprema aplikacije !?! |
Quote:
|
ti gledaj, ako ti pomaze.
|
Quote:
|
Quote:
Momci, MUZIKA SE MIKSA USHIMA A NE OCHIMA !!! TO SU IZGLEDA SVI ZABORAVILI....!! |
Quote:
Nema baš neke veze sa ovom temom, ali ni sama tema nema veze s mozgom, pa me nije blam da odlutam: Neki Habićev potencijalni pacijent je hteo da mu pesma zvuči prljavo ko Smells Like Teen Spirit od Nirvane. I sve vreme je pričao o spotu: sepija, out of focus, svi mlate kosama, navijačice, ludilo, montaža, gitarista svira iz lakta, ono kao, da zvuči raštimovano. Onda smo mu puštali istu pesmu bez spota i svaka mu čast - odma' je skapirao da ništa nije raštimovano. |
Quote:
Pozdrav |
Quote:
?to se tiče pokojnog pevača Nirvane, mislim da je ono ?to sam prethodno napisao potpuno suprotno onome ?to si ti upravo otkucao :wink:. Koliko ja poznajem čoveka, jedino ?to tokom rada Habić ne mo?e da podnese (pored nedostatka muzikalnosti) je neargumentovana arogancija klijenta i/ili snimatelja (ili programera, ako je i taj u priči). Ali opet, ko to mo?e da podnese? Pun pozdrav |
Quote:
Pozdrav |
Quote:
Od Habića su vremenom komitenti počeli da očekuju da im on isporuči genijalna rešenja za pesme koje su bile sve lošije i u uslovima snimanja koji su bili sve gori. To se odnosi i na grupu U škripcu (bio, video, mislim da se sećam), i na Bajagu, i na Đuleta. Naravno da u svemu tome ima i njegove krivice, ali svako kad-tad dođe na tapet ako je toliko prisutan i rabljen na sceni. I, naravno, ako dozvoli da bude toliko rabljen. A sujeta je čudo. I novčanik. A što se tiče njegove neargumentovane arogantnosti, hm... on je lik koji ume da bude arogantan, ali... niko ne tera ljude da ih baš Habić producira, ako misle da je neargumentovan. On ume da bude i težak i arogantan i svakakav, ali neargumentovan... Pogotovo ako se suoči sa jačim argumentima od svojih (bio na licu mesta, suočavao ga sa argumentima, ubedio ga). Umalo da zaboravim, a bilo bi šteta. Pre tačno 20 godina sam raznim ljudima iz posla puštao demo snimke koje smo Antonije Pušić, Vlada Perić i ja radili u osmokanalnom studiju čiji sam tada bio suvlasnik, i jedino Habić nije rekao "aha, simpatično, sekvencirani Rokeri s Moravu", nego je zapeo da producira budućeg Ramba Amadeusa. Ko god zna Ramba poznaje i njegovu aroganciju, ali na neku foru arogantnom Habiću to nije smetalo. Argumenti su čudo :-) |
Vaso , sve je to lepo sto pricas , ali uopste ne zelim da ulazim u raspravu o histeriku koji pre treba da ode kod psihijatra nego da radi to sto radi ..... prisustvovao sam nekolicini ploca koje je zasrao i to deset Bajaga ne moze da opere ...
Sa druge strane slusam Bajagu koji je radio V Aralica ( u ne bas fenomenalnim uslovima kod GOGO a ) i taj album zvuci vrhunski .... Treba znati kad kopacke okaciti o klin .... U svakom slucaju , usli smo u zesci OT tako da je bolje da se tema vrati tamo gde je i bila :) Pozdrav |
Quote:
On-topic: Već decenijama ne uspevam da shvatim namenu Spectrum Analyzera u studiju, osim u smislu praćenja ekstremnih frekvencija (ispod 30-40 Hz i preko 14-15KHz). Druga korist od SA je da impresionira pacijente :wink:. Kao Monty Python: The Machine that Goes PING 8-). |
nemojte da dirate Habica...on ima u malom prstu vise nego 4/5 "producenata" kod nas...a o producentima na forumu da i ne pricam!!
...Vaso, gde si nema te nesto...????!!:) |
Quote:
Aj' sad i ovo je Off Topic, pisaćemo privatno da ne smaramo sve ostale... |
ne dirajte mi habića, kad sam bio mali teo sam da budem ko on. ;)
A spektralny analajzer FFT tipa (Digicheck od RME) koristim na dnevnoj bazi, i ne bih mogao da živim bez njega, i nijednu stvar da završim. Jebiga, nove generacije. Čitam ga ko oni u Matrixu brojčice. |
[quote=awacs;215650]Ma evo me, konačno imam kablovsku Mre?u, pa se malo aktivirah na forumu (dialup je bio pakao) :jupi:. Očigledno nemam pametnija posla nego da u pauzama (koje sve če?će pravim, po?to mi se u?i sve br?e smaraju) izigravam drvenog advokata SOKOJ-u i Habiću. BTW, ovaj poslednji koga sam pomenuo te pozdravio, juče sam se čuo sa istim. ?to ka?e Max - zreo je za psihijatriju, ali koliko kapiram nije jedini na planeti. Samo ?to, za razliku od mnogih, i dalje čuje kao sova i zna ?ta čuje i ?ta treba da se čuje :).
Aj' sad i ovo je Off Topic, pisaćemo privatno da ne smaramo sve ostale...[/quote cujte zadnjeg ramba sto je radio cica habic! jako dobro! veliki je to lik. producent mora biti malo lud!:) ako nema toga onda k.....c dragi slusatelji:) |
c'mon people, kome nije jasno da zreo za penziju, nek posluša poslednju Generaciju 5. A ko ne veruje da je bio definitivno u top 5 istorije, može, eto da posluša "Opasan ples" od VanGoga. Mene tada ta ploča pomerila sa pameću, što se produkcije i aranžmana tiče. A i "Hodi" je on radio .
|
Quote:
Generacija 5=pa tu nema pomoci ni da bob rock dodje zajedno sa spilbergom da radi spotove:rotfl: |
Quote:
Licno, cenim njegove starije radove, mislim da je to ipak osoba koja zauzima znacajno mesto u muzici SFRJ i Srbije, noviji mi se nisu dopali, ali ne mislim da mi treba da se bavimo njegovim radovima, jer covek nije tu da kaze svoju verziju zasto je to tako, ako je uopste tako... ?Ajd? malo da menjamo temu. Nije bas lepo da raspalimo po odsutnom coveku koji ne moze da kaze bas nista iz svog ugla. To mu dodje kao da bijes nekoga kome su ruke vezane... I onako je offtopic, pa a se lagano vratimo iskusnom posmatranju i analiziranju sopstvenih mixeva grafickim putem: "Pero, dodji ovamo! Ma jel? mi se chini ili ON to ima malu grbicu na 138,5 Hz???" :) |
neka onda lepo covek dodje na forum (mislim na sam doprinos posrnulog nam foruma) pa neka kaze svoja vidjenja :]
|
Quote:
Pozdrav |
mislim da nam se ne bi dopala njegova viđenja :rotfl:
|
ok :)
|
Dakle,
iz postova mogu zaključiti da je spektralni analizator FFT tipa, (generalno) neupotrebljiva stvarka koja je vi?e lijepa oprema aplikacije - za oko i ?minkeraj ; pogotovo za ono za ?ta sam mislio da ga mogu iskoristiti. Vjerovatno su zato Har-Ball i slične napravice ostale po strani. @ A o gospodinu o kojem pričate - 'nekad bije?e', iako je imao svijetlih perioda u radu. 'Sad se spominja?e' - ne mo?e jer ... Hvala i PoZzzz. |
apsolutno si ignorisao moju izjavu da bez FFT-a jako teško mogu nešto da složim, naročito u uslovima lošeg slušanja, na koje najčešće nailazim. Daklem divna jedna stvar, al ne pravi od govna pitu ni od gluvih ljudi producente ;) Ima svoju primenu koja se mora naučiti, i nikako ne pada sa neba preko noći.
|
^apsolutno.. meni je od pochetka to glavna tachka oslonca..
|
All times are GMT +1. The time now is 01:30 AM. |